ГРАДИНАРСТВО-моето хоби! 11

• 108 705
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
Четох я, благодаря! Допускам, че е от торфа. Снощи изнесох сандъчето навън. То сега няма опасност да замръзне чак толкова.  Ако видя зор, пак ще го вкарам.

Vqqra, мойте ги садих на етапи. Повечето са избили. Най-напред е Мускарито. Твоите в саксии ли са? Когато ги слагах беше доста топло и дори пъхнах едната кашпа в хладилника за 2-3 седмици.  Laughing После ги държах на прозореца навън, а като падна под -5 ги внесох в една неотопляема стая.

# 406
  • густо майна Филибето
Мойте лалета,зюмбюли,нарциси и кокичета,които засадих края на октомври се бяха показали още декември месец.Днес ги загледах и вече са 3,4см. над почвата.Чудя се какво ще стане ,като паднат темп.,дали ще мога да им се порадвам тази година.

Ще им се радваш, и аз имах такива притеснения миналата година, но оцеляха Simple Smile

# 407
  • В градината...
Бях си зазимила зюмбюлите в един шкаф в офиса. Миналата седмица се сетих за тях и гледам- избили 2 см., ама едни жълтички от липсата на светлина. Веднага ги изнесох на светло, полях ги и тръгнаха.
А петуниите, чиито семена засях преди 2 седмици, още след първата седмица, отгоре почвата мухляса. Бях ги поляла само веднъж. Миналата година си купувах коренчета от една баба от пазара. Та тя каза, че по нова година още ги посявала петуниите, затова имала от рано. Ето, и аз пробвах, а какво стана. Дано да поникнат.

# 408
  • густо майна Филибето
Моят първи опит с петуниите в сандъче беше неуспешен. Бях ги заровила, а те покълват на светло, тоест на повърхността. Директната ми сеитба се увенча с успех - от толкова семена, поникнаха три петунии Grinning Но пък като се самонасадихааа..... Миналата пролет си купих четири коренчета, сега чакам и те да са се самонасадили.

# 409
  • В градината...
Да и аз ги насях на повърхността. Леко ги размесих с пръст и ги наръсих, без да ги заравям.

# 410
  • Точно където трябва
Самозасяват се и то как! На едно местенце само веднъж бях засадила 3-4 коренчета, от тогава всяка година стават хиляди. Търговийка мога да завъртя Simple Smile

# 411
  • В градината...
Аз една година пръснах семена на петунии направо в градината. С изненада открих, че поникнаха само 2-3. После какво се оказа - майка ми много обича да плеви градината и ми обяснява как оскубала едни стръкчета, които по описанието се оказаха баш петуниите  newsm78

# 412
Аз пък не бях сяла петунии, нито имах намерение, пък вятърът (може би ) довял отнякъде от съседите, имах и от обикновените, и едни тъмно лилави на бели райенца, чудни  Heart Eyes При баба ми се сееха сами, та чакам пак да имам от бледичките, но се чудя тези шарените дали ще поникнат пак такива, или не е стабилен сорт?

# 413
Четох я, благодаря! Допускам, че е от торфа. Снощи изнесох сандъчето навън. То сега няма опасност да замръзне чак толкова.  Ако видя зор, пак ще го вкарам.

Vqqra, мойте ги садих на етапи. Повечето са избили. Най-напред е Мускарито. Твоите в саксии ли са? Когато ги слагах беше доста топло и дори пъхнах едната кашпа в хладилника за 2-3 седмици.  Laughing После ги държах на прозореца навън, а като падна под -5 ги внесох в една неотопляема стая.

В градината са.

# 414
някои знаели името на това цвете с белите цветчета

# 415
  • густо майна Филибето
Днес се възползвахме от промоциите в Бриколаж и накупихме безброй луковици Grinning
50  луковици минзухар за 2,04лв
36 нарциса микс за 2,15
30 нарциса за 2,04
10 бели нарциса за 1,02
15 ириса по 15см за 0,86
15 ирис холандика за 0,86
20 пушкинии за 1,02
8 лалета за 1,37
8 лалета парот за 2,04
Почти няма луковици в лошо състояние, събота ще садим Simple Smile

# 416
някои знаели името на това цвете с белите цветчета

На мен ми прилича на потентила, но снимката е малка и не се вижда в детайли

Това ли е?

# 417
аз не знам как се казва хареса и искам да го сложа в градината

# 418
Потентилата е външно градинско растение по принцип.

# 419
http://ivematze.snimka.bg/flowers/moata-gradina.373358.17558347
от албума на тази мама видях цветето виждам че пише в темата нека сподели какво е цветето за да не гадаем  Hug

Общи условия

Активация на акаунт