Отговори
# 165
  • София
Добре дошли на сладките бебчета на Krrassi, Аnita_bs, Tomygic, ellliii26, valka27 и Ivelina_Sh!!! Растете здрави, щастливи, жизнерадостни, лъчезарни, любопитни и отворени към света, и нека усмивката никога не слиза от личицата ви! Честито на мамите и бързо възстановяване!    bouquet  bouquet  bouquet

September 2010, Честит рожден ден!!! Пожелавам ти преди всичко здраве и късмет, много щастливи и усмихнати мигове, и най-вече доволно и спокойно бебче!    bouquet

Шица, мисля, че скоковете в растежа са на 3 седм., 6 седм., 3 мес. и 6 мес.

Проблема с Вигантола, затвърди вече взетото от мен решение, изобщо да не давам такъв на Никола. По принцим съм против синтетичните витамини, защото не съм сигурна доколко те реално се усвояват от организма и затова нямам намерение и него да тъпча с разни химии. Предпочитам да приема витамин Д по естествен начин и затова мисля да го извеждам всеки ден навън поне за 15-ина минутки. А и смятам, че предозирането на вит. Д е далеч по-вредно, отколкото евентуалния му недостиг.

vany666, аз лично не бих давала глюкоза. Ивана имаше по-силно изразена физиологична жълтеница и й предписаха глюкоза. Преди да я дам обаче се поразрових за повече инфо и прочетох, че захарната вода или глюкозата не само, че не спомагат за изхвърляне на билирубина, а дори могат да попречат, защото запълват стомахчето, бебето ще приема по-малко АМ или кърма, ще се изхожда по-нарядко, а реално билирубинът се изхвърля с изпражненията, а не толкова с урината. Не искам да те ангажирам с моето мнение, а само да споделя каквото знам по въпроса.

Снощи най-сетне се наканих да викна вкъщи педиатъра да преслуша все пак гърдичките на Никола, че кашлицата взе да ме притеснява. За щастие дробчетата са ОК, прегледа ушичките, нослето, гърлото, които също са добре. Каза да спрем капките за нос, а да промиваме само с физиологичен разтвор. Според него капките могат да увредят носната лигавица, особено на тази крехка възраст. А също и против аспираторите за нос се изказа. Вместо с аспиратор да се опитваме да изкарваме секретите с памучно фитилче. Препоръча да вземем овлажнител за въздух, който спомагал за отпушване на нослето. А за кашлицата предписа някакви хомеопатични хапченца. Тази нощ мина по-спокойно и като че ли и хремата и кашлицата отминават.
Само дето май ни почнаха и нас коликите. Засега само от време на време промрънква, свива крачета, изпръцква се и продължава да спи. Дано само тъй да остане, че Ивана доста я мъчиха и много рев изрева милото.

# 166
аха, на мен нещо ми говори педи за Диавит ( ако така се пише и казва)  newsm78 ,но в петък сме на консултация и ще я видя какво точно ще каже .

# 167
Много ми е интересно да чета за бебчетата, нямам търпение да се гушкаме вече, въпреки че като гледам, май не е никак лесна работа Simple Smile Само дето й е добре в коремчето и не бърза госпожицата. Да се оплача - снощи като ме стегна една контракция - корема ми стоя твърд с часове, но пък болка нямаше. Било ли е така при вас преди раждането и трябва ли да ме притеснява? Бебата не е спирала да мърда и да се протяга извътре, та смятам, че й е добре. Една приятелка каза, че ходили да слушат тонове през ден последния месец, но не чувствам, че е необходимо - вие как смятате?

# 168
Аз послушно отидох на тонове, както ми каза моята ЖК, но още след първия път се отказах. Висиш там 15 минути неподвижно и това е. После лудата докторка ми каза, че трябва преди да отида другия път, да пия кока кола и кафе за да си вдигна кръвното и да имам по-добри резултати. Е, това нормално ли е? Все пак целта е да се получат реални данни. Веднага се срещнах с лекаря, който ме изроди впоследствие, и той ми пое прегледите всяка седмица, като мереше тонове за не повече от минутка. Родих прекрасно и здраво бебе, така че за мен това с тоновете е не е много важно.

# 169
Уфффф мами писна ми вече  #Cussing out
Аз уж се пооправих след вчерашното ходене  до болницата,и днес сутринта раната ми пак е набрала течност-съответното отново не мога да си седна на Д-то  #2gunfire Ще устискам до утре и пак отивам до болницата  Tired
А най-вече: Извиках майка ми да ми помогне в грижите за бебо докато ми се пооправи епизиотомията и какво да ви кажа  smile3514
Мъжа ми каза,че ако я види до бебето отново ще я хвърли през терасата.Да вземе да даде на бебонко сътринта 100мл. глюкоза наведнъж.Резултата е от 6 сутринта до 12 на обяд рев-рев скъса ми сърцето да го гледам малчо и да не мога да го успокоя.И това беше черешката на тортата.Да не ви казвам за 1 седмица от нейните акъли бебчо какво преживя.От термометър в дупето до ...абе не е за разказване.
Само да се постабилизирам малко да отменям мъжо за нощното ставане бабите командировани у  тях си до второ нареждане.

Едно въпросче имам към всички ви.Изписаха ли ви да давате витамин Д на бебковците?Все пак са есенни деца  newsm78 На нас не са а мисля,че трябва,но споделете и вие?

# 170
Вани, горкото  Hug Дано се оправяш по-бързо, че да взимаш нещата в твои ръце!
Забравих да се оплача и от още нешо - сега намери и херпес да ми излезне  Crossing Arms Много се надявам докато родя да е изчезнал напълно. Чувала съм, че е опасно, ако е "долу", моя за щастие е на устата.

September 2010 , честит рожден ден!

Последна редакция: ср, 22 сеп 2010, 14:48 от fata_morgana

# 171
ето ме и мен . От гости не мога да си седна на дупето-то са баби ,пра баби ......... но какво да се прави всеки иска да види малката ни принцеска.Ние сме добре - кърмим се , спинкаме и едно и също всеки ден. Баткото ни е болен и е командирован при свеки. Ако знаете как ревнува само.......ужас !!!!! Утре ще ходим да си купим количка и ще почваме с разходките .
ЧЕСТИТИ БЕБЕТА НА НОВИТЕ МАМИ. ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ПОСЛУШНИ.

SEPTEMBER 2010 ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН . ВСЯКО ТВОЕ ЖЕЛАНИЕ НЕКА ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В РЕАЛНОСТ И ВИНАГИ ДА БЪДЕШ ЩАСТЛИВА И ОБИЧАНА .

# 172
  • Щастлива мама на 3 слънца
Здравейте мили момичета
честито на всички майчета:)))))))))
Ние още сме си двечките ,нямам търпение вече.Последния път лекаря каза ,4е е мн лошо разположена главата и няма да стане така.Ако почнат контракции има малка вероятност да се оправи.Ако ли не с хапче ще предизвикаме..Дано всичко се оправи и си я родя нормално.
Много ми е сладко като ви чета ,искам и аз вече бебенце.
Лек ден на всички и нека по-бързо и ние се обебим Simple Smile).ТО има ли още като мен Simple Smile
лек ден момичета
п.с SEPTEMBER 2010 ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН много здраве и щастие ти желая мила.
стискайте ми палци моля да започне раждането вече и бебка да се намести.
целувки и до скоро

# 173

Едно въпросче имам към всички ви.Изписаха ли ви да давате витамин Д на бебковците?Все пак са есенни деца  newsm78 На нас не са а мисля,че трябва,но споделете и вие?

Vany666, изписаха ни капките Вигантол, които сега ги изтеглят от аптеките.
Техният заместител бил Деавит.

# 174
Иве, Честито ти бебче! Да е живо здраво и много да ви радва!
September 2010, честит рожден ден. Бъди жива, здрава и много щастлива.
Витамин Д и аз смятам да давам. Доколкото знам се дава след 1 месец. Вчера пратих мъжа ми за Вигантол, ама му казаха за спряните партиди. Тъпото е, че аптекарката не му предложи друг заместител (в случая Деавит-български вариант), та аз трябваше да ходя после да го взимам. Та това и ще давам на Ема. А иначе дали да давам или не, мисля си че през зимата е необходимо. Но всеки си преценява.
Vany666, аз при предното раждане получих хематом на епизотомията (беше се насъбрала кръв от срязан кръвоносен съд), и бая болеше това чудо. Както викаш на д...то не можех да си седна. Какви ли компреси и лечения не приложих, в крайна сметка с йодасепт изтеглих всичката гадост отвътре, та така се спасих. Кофтито е , че изгаря и околните тъкани...та от трън та на глог. Но това не ме отказа да раждам и втория път нормално, и този път всичко мина перфектно без никакви последствия. Така че не се заричайте... Wink
Изчезвам, че малката дивотия пак реве. ooooh!

# 175
  • Пловдив
ellliii26, valka27, Ivelina_Sh, честити Ви радости!!! Да са живи и здрави и много усмихнати  bouquet   

SEPTEMBER 2010, честит рожен ден!!! Много здраве и семейно щастие!  bouquet   

fata_morgana, мен на тонове не са ме пращали изобщо - не било нужно щом няма индикации. За пръв и последен път ме "вързаха" с коланите в предродилна зала Laughing

За Вигантола - и моят е от партидата 452. Още не сме го започнали, така че отива в кофата... Утре сме на първата консултация, та ще се посъветвам с педиатърката какво да вземем.

# 176
аз вит.Д засега не мисля да давам. все пак са летни бебета и имат достатъчно запаси от вит.Д натрупан по време на бременността, също и ние си имаме доста и им даваме чрез кърмата, все още има е достатъчно слънце. може да даваме по 1-2 капки от декември до март и то ако времето е много лошо и не излизаме. и с Лора така процедирах и педиатърката го одобри.

ellliii26, valka27, Ivelina_Sh, честити рожбички!!!

*АДРЕНАЛИНКА*, Fata_morgana - чакаме скоро да се похвалите! Peace

# 177
Момичета моя малчо продължава да се къса от рев  Cry От 6 сутринта до сега спа само 1 час.Вече полудявам от тревога.Звънях на педито каза да отида утре,че днес било почивен ден  #Cussing out Ама той не спира и нищо не го успокоява,страх ме е да не направи херния от напъване  Cry

Машонка мен вчера в болницата точно с йодасепт ме намазаха, а и при моята епизиотомия получих хематом,но се разнесес още в болницата(че и той ми липсваше на главата).

# 178
  • в мечтите си
И ние от днес сме с колики Sad Буди се на всеки час и половина и иска да суче...къса ми се сърцето направо Sad(((((((((((((
Дадох и Колийф пък ще видим.Другата седмица ще ми докарат и едни от Германия дано подействат,че незнам.Толкова спокойна беше бебка,а сега тези гадории..
Момичета моя малчо продължава да се къса от рев  Cry От 6 сутринта до сега спа само 1 час.Вече полудявам от тревога.Звънях на педито каза да отида утре,че днес било почивен ден  #Cussing out Ама той не спира и нищо не го успокоява,страх ме е да не направи херния от напъване  Cry

Машонка мен вчера в болницата точно с йодасепт ме намазаха, а и при моята епизиотомия получих хематом,но се разнесес още в болницата(че и той ми липсваше на главата).

Да не са и при вас колики  newsm78

# 179
И ние от днес сме с колики Sad Буди се на всеки час и половина и иска да суче...къса ми се сърцето направо Sad(((((((((((((
Дадох и Колийф пък ще видим.Другата седмица ще ми докарат и едни от Германия дано подействат,че незнам.Толкова спокойна беше бебка,а сега тези гадории..
Момичета моя малчо продължава да се къса от рев  Cry От 6 сутринта до сега спа само 1 час.Вече полудявам от тревога.Звънях на педито каза да отида утре,че днес било почивен ден  #Cussing out Ама той не спира и нищо не го успокоява,страх ме е да не направи херния от напъване  Cry

Да не са и при вас колики  newsm78

Може и да са колики,но при нас не иска да суче, нито биба приема само рев нон-стоп  Cry Даваме му Колийф,това ни предписаха.

Общи условия

Активация на акаунт