Януарчета 2007

• 25 877
  • 723
  •   1
Отговори
# 300
  • София/Варна
Цитат
Слабите натравяния, съпроводени със спорадични повръщане или диария, които не продължават повече от 24 часа, обикновено могат да се преодолеят у дома с помощта на някои навременно взети мерки:

- Не яжте твърда и трудносмилаема храна, а поемайте много течности;

- Малките, но чести глътки бистри течности, най-добре вода, дават възможност на организма да не се дехидратира.

- Избягвайте питиета, които съдържат алкохол, кофеин или захар;

В аптеките се предлагат медикаменти без рецепта, които помагат за рехидратирането на организма. Въпреки това е препоръчително да се консултирате със своя лекар или с фармацевта.

След като мерките против дехидратирането на тялото започнат да дават резултат, може да се приеме и малко храна - най-добре ориз, зърнени култури, овесени ядки, както и в малки количества немазно месо, което в никакъв случай не бива да бъде пържено;

Повечето случаи на хранително натравяне не изискват приемане на медикаменти против диария, но те все пак могат да са от полза, ако се спазват инструкциите от листовката.

Не се препоръчва децата с хранително натравяне да приемат такива лекарства, освен ако не са препоръчани от лекар.

# 301
Хидратин алфа-срещу обезводняването. Свещичка Вомитус-хийл.

# 302
  Активиран въглен за пречистването.  Peace

Ноеми,с голямо удоволствие разгледах твоите снимки!
  Много топлина лъха от снимките на родния ти дом!  Heart Eyes

# 303
  Тази сутрин снимам Юлия (по случай навършването на 3 месеца  Blush ),усмивка след усмивка,снимка след снимка......И какво?В един момент откривам,че вместо да натискам копче за нова снимка,натискам "изтрий предната"..... ooooh!
  Та почти всичко снимано ми е изтрито..... Crazy

Цвета,как сте днес?

Ивонска,темата "за спестяванията" е страхотна!   bouquet
 Колкото повече я чета,толкова повече мисля,колко много усилия полагам в момента за да направя най-доброто за децата си,според моите представи за добро....
 И как със сигурност всичките ни "сгрешили" родители са се опитвали навреме да ни дадат най-доброто,според техните си представи.
 И.....колко е вечна и неизбежна Тургеневската тема (конфликтът) "ОтцьІ и дети"(Бащи и синове) .....

И стигам до извод,че може би най-важното,което трябва да възпитаваме в децата си е стремежът към съвършенство.Защото ,каквото и да им даваме,никога няма да е достатъчно (добро).Но ако имат въпросният стремеж ,ще могат да се дошлайфат и да се дошлайфат ,въпреки нашите неволни грешки.

# 304
  • София; Дружбето
Живи сме, ще се чисти днес, че баба идва от Гърция във вторник и се надяваме с пари Mr. Green

# 305
Живи сме, ще се чисти днес, че баба идва от Гърция във вторник и се надяваме с пари Mr. Green
   Да не би да наближава кръщенето на Габи?

# 306
  • София
.... И стигам до извод,че може би най-важното,което трябва да възпитаваме в децата си е стремежът към съвършенство.Защото ,каквото и да им даваме,никога няма да е достатъчно (добро).Но ако имат въпросният стремеж ,ще могат да се дошлайфат и да се дошлайфат ,въпреки нашите неволни грешки.

Хм... не знам и това дали е най-вярното...  Thinking Защото опитите да си съвършен, което е невъзможно, носят и перманентно неудовлетворение от настоящия живот и постигнатото до момента...

Или както аз обичам да обобщавам - каквото и да направиш - все е грешка!!!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 307
.... И стигам до извод,че може би най-важното,което трябва да възпитаваме в децата си е стремежът към съвършенство.Защото ,каквото и да им даваме,никога няма да е достатъчно (добро).Но ако имат въпросният стремеж ,ще могат да се дошлайфат и да се дошлайфат ,въпреки нашите неволни грешки.

Хм... не знам и това дали е най-вярното...  Thinking Защото опитите да си съвършен, което е невъзможно, носят и перманентно неудовлетворение от настоящия живот и постигнатото до момента...

Или както аз обичам да обобщавам - каквото и да направиш - все е грешка!!!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
От къде сбрахте сили  за тез мисли в неделя сутрин Simple Smile Едва си държа главата след съботата вечер, а съм обещала да ходиме на театър...............идеи как да се измъкна newsm78

# 308
  • София; Дружбето
   Да не би да наближава кръщенето на Габи?
smile3521 на 9-ти

И на мене тези разсъждения днес са ми непосилни Crazy

# 309

Simple Smile Очаквах това..
      Но не мисля,че стремежът към съвършенство и умението да се радваш на постигнатото са взаимоизключващи се неща.Даже напротив!Могат чудесно да се допълват и да бъдат ,като кокошка и яйцето.....(едното да излиза от другото)
     "Бъди по-съвършен!Умей да се радваш!"(по-скоро,умеейки да се радваш.)
     "Радвай се на това,че си направил още една стъпка към съвършенството!"

Когато говоря за съвършенство,нямам предвид абсолютната му форма (кой знае каква е всъщност  Thinking ) . Peace

Последна редакция: нд, 03 окт 2010, 10:36 от Селма

# 310
  Призовавам всички да стиснем по едно палче за наближаващото кръщене на Габи и за здравето на всичките му участници ,и най-много на най-главния му участник!  newsm18 newsm18 newsm18 Hug

# 311
  • София, Лагера

А аз пък мисля нещо средно  Mr. Green
Мисля, че е хубаво всеки да се стреми към най-доброто. Не само за децата, но и за ние самите! НО същевременно да бъдем и достатъчно благосклонни - и към себе си, и към околните, за да не се чувстваме перманентно неудовлетворени.  Това в никакъв случай не означава с услужлива съвест!  Mr. Green. Тайната е в баланса, който всеки сам открива в себе си, пак на базата на лична съвест.  Peace

# 312
  • София, Лагера
И само да добавя, че на мен лично ми е много неприятно колко често хората са склонни да осъждат другите. Дори и да не го казват, не е въпросът само в това какво ще изразиш! Дори и в случаите, в които не пречат никому (например кофти паркиране)...
На мен като ми се прище да го направя се сещам думите на Иисус към прелюбодейката "Нека пръв хвърли камък този, който е безгрешен"...
Или си представям как могат да бъдат интерпретирани мои постъпки, гледани отстрани.

# 313
И само да добавя, че на мен лично ми е много неприятно колко често хората са склонни да осъждат другите..........
   Не знам,дали го казваш във връзка с темата на Ивонска,но..... за мен звучи във връзка. Simple Smile
   Като я четях и размишлявах ..... ми стана съвестно за всичките "камъни" хвърлени по миналото с надежда да не ги хвърлят по теб в бъдещето.....Ама.....
   Хайде довършете ми мисълта,че децата плачат и не мога.....  Crazy Laughing

# 314
  • София
И само да добавя, че на мен лично ми е много неприятно колко често хората са склонни да осъждат другите. Дори и да не го казват, не е въпросът само в това какво ще изразиш!...

Да, но замисли се - ако някой си пребива детето, ти няма как да не го "осъдиш", а дефакто пак не би трябвало (ми, мъчно ми е, не мога да не искам да ги удуша такива!)... Но пък как да си безразличен към нещо такова?! Педофили, изнасилвачи, убийци... такъв би събудил доста не християнски чувства... не са само зле паркиралите.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт