Колко качихте през бременността и колко големи се родиха бебетата ви?

• 86 740
  • 320
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря ти, fata!
Лекарите ми не са притеснени засега от теглото ми. Решения за проблемите винаги търся първо от тях, но не винаги получавам такива.
...В момента не е важно просто да наддаваш и да се храниш, трябва да го правиш за трима  Heart Eyes
Е това не мога да повярвам, че го чувам от теб  Rolling Eyes - едва се преборих с майките и бабите, които ми го повтаряха постоянно, но мисля, че в наше време отдавна е отречено като препоръка. Освен това засега не ми идва отвътре и предпочитам да се вслушвам повече в организма си и природата. Не ми се струва възможно, а и разумно да се насилвам толкова. Ти как успя да го постигнеш? Хапваше ли ти се за трима?

# 196
Yula, мисля, че си на прав път Simple Smile Пишеш, че имаш проблеми с храносмилането, опитай се да се справиш с тях. Мед и джинджифил примерно могат много да ти помогнат за подобряване на апетита и проблемите ти с усвояване на храната. Или каквото предпочиташ като храна - чесън, кисело мляко, зеле, прополис - всичко което би ти помогнало за храносмилането. Aila ти е дала добър съвет - хапвай по малко, но по начесто, абе когато ти се яде Peace Лека и хубава бременност ти желая!

# 197
Хубаво е за се вслушваме в организма си и в природата, но понякога трябва и да им "помогнем". Храненето "за трима" е образно казано, но наистина при многоплодна бременност се препоръчва прием на повече килокалории в дневното меню - дори 3500 дневно. Във всеки англоезичен сайт с информация за бременност с близнаци са посочени тези насоки, има дори книги по въпроса.
Какво правех аз? Хранех се. Таткото готвеше за мен и "бебетата", а аз ядях, дори когато не ми се ядеше, особено вечер понякога. Признавам си, че не съм имала особени проблеми с гадене или липса на апетит, но определено внимавах всеки ден да се храня пълноценно и достатъчно. Точно затова и те посъветвах ако можеш да предприемеш мерки, за да се справиш с неразположенията си.
Винаги ще съм благодарна на моя съпруг, който вместо да гледа бебешки колички и дрешки (като мен  Blush) се погрижи да се информира добре какво е добре да се предприеме при бременност с близнаци и да го приложи в действие.  Peace

Jiji_biji, знаеш, че сме малко на различни позиции по въпроса.  Peace В предвид ниското начално тегло, продължава да ми се струва уместно едно по-питателно хранене.  Naughty

# 198
Здравейте, вече и аз мога да се включа в тази тема:-).
През бременността качих 17 кг, родих в 36 гс -Алексия 2300гр 46 см, а Виктория 1900гр 44 см

# 199
Здравейте, и аз да се включа в проучването. Наддадох 25 кг., родих с планирано секцио в 37 г.с. две госпожици - 3050 кг. и 3300 кг. Храних се както преди да забременея, единствената разлика беше, че всеки ден ядях задължително по 1 кисело мляко и пиех фреш от портокали и ябълки.
А и да си призная, че пуших по 3-4 цигари до 6 месец.

# 200
  • София
запис Simple Smile

# 201
стартирах с 54 кг
нададох 25 кг
децата се родиха Михаела 2980 и Виктория 2620
родиха се 38 седмица
парвите 5 месеца не надавах нито кг. повращтах много и постоянно ми беше лошо

# 202
От 60 кг. станах 85кг. и дори успях да ги пренося с 1 ден. Т.е. родих 41 седмица бебета с тегло 3800гр. и 3350гр. Но вече имах едно раждане зад гърба си и предполагам, че и това повлия.

# 203
От 60 кг. станах 85кг. и дори успях да ги пренося с 1 ден. Т.е. родих 41 седмица бебета с тегло 3800гр. и 3350гр. Но вече имах едно раждане зад гърба си и предполагам, че и това повлия.

невероятно  smile3501

# 204
  • София
Tonito здравей  Hug
Потвърждавам, че бебчетата бяха големи, здрави и страхотни близначета  Simple Smile

# 205
  • София
Тонито бие всички рекорди в темата Simple Smile
Как са родени бебетата, нормално ли?

# 206
  • София
  Каката им е нормално родена, но малките са секцио. Те и затова се и преносени, защото до последно са ги чакали не помня да тръгнат сами или да се обърне едното, но не е можело повече да се изчаква.
  Майката сподели, че коремчето и почти не е било различно като размер с това с каката.

Моите близначки са родени по 2,5 кг, Елена като се роди 3,750 ми се струваше огромна, а тук само девойката е била по-голяма и още едно момченце 3,350  Simple Smile

П.П не е по темата, но да похваля че наша колежка консултантка роди вчера второто си детенце след първо секцио, напълно нормално и без проблеми в ТК и то седалищно  Simple Smile

# 207
Притесних се дали ще ме вземете насериозно, но ето че и друг потвърди.  Мерси, Айла! Всички лекари бяха обявили доктора ми за луд, че ме чака да родя естествено две седалищни бебета в 40 седмица. Но и на него не му стигнаха нервите и ме сряза накрая. Направи най-доброто и съм му много благодарна на д-р Киров.

# 208
Не е по темата, но да споделя, че търся детегледачка от септември да ми помага при гледането на близнаците, които ще са на 1г. 10 месеца. Още не съм се уговорила за тръгване на работа, така че става въпрос за съвместно гледане. Ще предложа по-високо заплащане от това за гледането на едно дете. Живея в Младост 1 в близост до спирка на Тролеи 5 и 8 и Автобус 84. Ако имате координати на някой желаещ, моля ми пишете. Ще оставя и телефона си 0895 556 775 MTel.

# 209
  • София
  Тонито точно при д-р Киров е родила седалищно бебе нашата колежка след предишно секцио. Но е малко под 3 кг, макар да е едно  Simple Smile
  Аз ползвах една жена за детегледачка на Елена, ако искаш мога да я питам и да видиш дали евентуално ще си допаднете?

Общи условия

Активация на акаунт