Кой път родихте по-лесно и безболезнено?

• 5 232
  • 68
  •   1
Отговори
Здравейте мили мами,
Бременна съм с второто си детенце и от сега съм го замислила това с раждането  Blush
Тази анкета е за майки, които са раждали поне 2 пъти по естествен път /или веднъж по естествен и веднъж секцио и биха искали да сравнят и коментират двата начина/. Иска ми се да вярвам, че вторият път живот и здраве ще е много по-лесно, но така ли е?!

# 1
Вторият път беше 4 пъти по-кратко като време, но доста по-болезнено. Не знам как да отговоря в анкетата. Двата пъти раждах вагинално и двата пъти с окситоцин.

Всъщност втория път ми е много по-мил спомен.

# 2
Определено вторият път беше по-бързо, по-безболезнено и имам много ясен спомен от всичко, което се случваше около мен. Първият път и аз бях с окситоцин, много болки, и както си мисля сега това е било провокирано най-вече от страха и от това, че не бях много наясно какво точно ще се случи, как ще се случи и т.н. Първото ми раждане продължи около 12 часа - имам предвид от началото на контракциите до края, а второто -  4 часа!

# 3
Winkздравей,хубав въпрос эа анкета,ште ти отговоря след няколко дни живот и здраве,чакам второто си дете до 25 септември и аз бих искала да знам но всичко с времето си. Wink

# 4
мисля, че трябва да сложиш отговор "не мога да преценя" или "и двата пъти беше лесно". Аз не мога да кажа, кой път родих  по-лесно. Двата пъти влязох с 6 см разкритие с леки контракции, без болки и не беше трудно. Simple Smile

# 5
Deni-meni, благородно ти завиждаме. Ще следя темата, тъй като ми предстои второ раждане. Първият път не беше никак лесно. Раждах 12 часа и нямам особено хубави спомени.
Дано втория път мине по-леко и без проблеми.

# 6
Втория, макар и предизвикано със система-по4ти безболезнено

# 7
  • София
5ти отговор: еднакви ми бяха ражданията.

# 8
5ти отговор: еднакви ми бяха ражданията.
И аз съм със същия отговор. Peace

# 9
Гласувах за второто раждане - просто ми сложиха система и родих по-бързо Mr. Green А със първото се мъчих доста ooooh!

# 10
Второто беше по-кратко като  времетраене /родих за 1 час, първия път - за 3 часа/, но и двата пъти еднакво много болеше.

# 11
Второто- бързо, лесно, безболезнено, приключи точно за 2 часа.

# 12
И трите пъти по един и същ начин- безпроблемно и безболезнено.
Два пъти секцио и едно нормално раждане.
Предпочитам секцио, пред нормално раждане! Peace

# 13
Гласувах с "второто", макар че и двата пъти беше много леко и кратко (по около 4 часа от първа контракция до проплакване на бебето). Харесах си повече второто раждане просто защото се разминах без епизиотомия и два часа след раждането вече се разхождах по коридора без нищо да ме боли Peace 

# 14
Ще се запиша с отговор и аз,но след няколко дни Laughing
Първото беше секцио,безболезнено за мен,за второто също се надявам да  безпроблемно,леко и безболезнено Crazy

Общи условия

Активация на акаунт