Дискова херния - 1

• 218 571
  • 730
  •   1
Отговори
# 225
  • Димитровград
Здравейте на всички!Не съм писала отдавна, нямах компютър.Много съжалявам и искрено съчувствам на Ели и цялото и семейство и желая от сърце Бог да помогне по-скоро да се завърне сред нас.
Мен ме оперираха за 4-ти път,дори нямах време да ви разкажа,всичко стана много бързо,защото бях зле.Препоръчаха ми доктор от Исул и след прегледа и направения ЯМР се установи,че имам рецидивирал фрагмент,точно на форамена и множество тежки сраствания обхващащи като маншон коренчето С1 вдясно.Казаха ми,че нямам друг изход освен операция.С много страх и колебания се реших отново и болките вдясно вече ги няма,поне засега,там където уж на предната операция бяха ревизирали.Лошото е,че имам поражения върху коренчето на Л5 вляво от операцията в Токуда.Казаха ми,че не могат да пипат толкова скоро пак там.Направиха ми ЕМГ и там се потвърди.Сега другия месец ще опитам да направя нов ЯМР поне,защото ми предлагат да влезна в неврологията на ИСУЛ за изследвания,но нямам възможност,заради детето,няма кой да го гледа.Невроложката ми изписа някакво лекарство тизидин по схема,било миорелаксант,тъй като имам болки от ляво от предишната операция и засега ще се лекувам консервативно.Това е за мен.Надявам се,че всички се чувстват горе долу добре и нямат сериозни болки.  Hug

# 226
bubolina_80, ти направо ме утрепа! Четвърта операция (втора от лятото досега). Не знам как си се решила и явно ти е много тежко положението. Дано поне този път вече да имаш подобрение.
Успех и без болки!

# 227
bubolina, здравей! Представям си колко трудно ти е било да се решиш на поредна интервенция. Стискам палци да нямаш притеснения и болки и да си гледаш спокойно детенцето! Кой лекар в ИСУЛ извърши операцията?

# 228
Здравейте на всички!Не съм писала отдавна, нямах компютър.Много съжалявам и искрено съчувствам на Ели и цялото и семейство и желая от сърце Бог да помогне по-скоро да се завърне сред нас.
Мен ме оперираха за 4-ти път,дори нямах време да ви разкажа,всичко стана много бързо,защото бях зле.Препоръчаха ми доктор от Исул и след прегледа и направения ЯМР се установи,че имам рецидивирал фрагмент,точно на форамена и множество тежки сраствания обхващащи като маншон коренчето С1 вдясно.Казаха ми,че нямам друг изход освен операция.С много страх и колебания се реших отново и болките вдясно вече ги няма,поне засега,там където уж на предната операция бяха ревизирали.Лошото е,че имам поражения върху коренчето на Л5 вляво от операцията в Токуда.Казаха ми,че не могат да пипат толкова скоро пак там.Направиха ми ЕМГ и там се потвърди.Сега другия месец ще опитам да направя нов ЯМР поне,защото ми предлагат да влезна в неврологията на ИСУЛ за изследвания,но нямам възможност,заради детето,няма кой да го гледа.Невроложката ми изписа някакво лекарство тизидин по схема,било миорелаксант,тъй като имам болки от ляво от предишната операция и засега ще се лекувам консервативно.Това е за мен.Надявам се,че всички се чувстват горе долу добре и нямат сериозни болки.  Hug

Ох, мила  ooooh!
Незнам какво да кажа  #Crazy Нашите доктори само парите ги интересуват  Sick
Дано от сега нататък, нямаш проблеми с ДХ  Praynig

# 229
  • при Arctic Monkeys
аз искам да попитам висички вас, обръщали ли сте се към алтернативна медицина? или алтернативна намеса, така да кажа. чета сега за някакъм лечител от Варна, бивш спортист-Геолги Сакеларов. поматат ли тези хора?
майка ми е с ДХ на всички ни ва и листеза. докторът от ВМА каза, че трябва веднага да се оперира, а Бусарски-че може да изчака. да се чуди човек и да се мае. колкото лекари-толкова мнения... Rolling Eyes

# 230
  • София
Ами наскоро попаднах на една лекция относно ТЕС
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=277859.0
След няколко дни има курс и се чудя дали да не се запиша или да отложа:
http://www.inspirala.org/site/index.php?option=com_content&v … mid=9&lang=bg

Та на въпросната лекция разказа как на предишна такава среща имала слушателка, която била с дископатия и едва издържала да седи на стола, та за няколко минути със определена техника - премахнал болките на 2/3 и то от без предварителна практика. Аз съм убеден, че причините за болката са и на психологическо ниво не само на физическо, знам за хора с такива проблеми които спортуват и какво ли не правят - как става така?! Решил съм да се впусна в това приключение докато не е станало късно, т.е. да стигна до операция Confused

Сега съм предприел офанзива откъм профилактиката. В първия пост сте дали линк към специален стол и възглавничка.

http://www.diebandscheibe.de/Leitfaden/Leitfaden.pdf
Защо няма такиво прерасно ръководство на научни основи и на български? Онази графика със налягането при различните пози ме впечатли. Повечето неща които видях на картинките ги знаех, но от текста нищо не разбирам...

Една добра статия относно работата на компютър: Наръчник за по-добро седене пред компютъра
http://www.bb-team.org/articles/3886/#axzz15d5tRR00

Столът от първия пост, не мога да го видя понеже сайта им има проблеми -  на колко възлиза като цена?
Все още карам с един дървен от едно време, на който няма и подлакътници дори. И при работа пред PC, след 30-60мин започвам да усещам напрежение в кръста...
          Чета предимно (почти изцяло) легнал, в спалнята, но пък често ми се доспива, а и по принцип там където спиш не бива да се правят други неща, като четене/учене.
          Идеята ми е да се намери стол, който има няколко настройки, да е извит по гърба, да може да се пуска назад (45 градуса) -за почивка, четене/учене, според графиката тогава се оказва налягане в границите на комфортната зона.
Вие как мислите, дали може да се намери подходящ модел ергономичен/ортопедичен стол отговарящ на тези условия и да е в рамките на 150-250лв?
Къде в София или другаде могат да се пробват подобни столове?

Бяхте коментирали една възглавничка, но не помня къде беше в темата - тя в кои случаи помага, например скоро ще посетя един семинар - целодневен, на който няма да имам легло, или ергономичен стол и не знам как ще изкарам.

Колко от вас правите упражнения? По индивудална програма прави ли някой?

Последна редакция: пн, 22 ное 2010, 01:00 от hakama

# 231
karmacoma,с тези проблеми по всички нива единственото което ще ти препоръчам е санаториум и физ терапия.Щом Бусарски е казал,че не е за операция не се насилвайте да си я търсите.Като нищо някъде ще я оперират пък резултата е го чакате много дълго... Hug

# 232
Ами наскоро попаднах на една лекция относно ТЕС
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=277859.0
След няколко дни има курс и се чудя дали да не се запиша или да отложа:
http://www.inspirala.org/site/index.php?option=com_content&v … mid=9&lang=bg

Та на въпросната лекция разказа как на предишна такава среща имала слушателка, която била с дископатия и едва издържала да седи на стола, та за няколко минути със определена техника - премахнал болките на 2/3 и то от без предварителна практика. Аз съм убеден, че причините за болката са и на психологическо ниво не само на физическо, знам за хора с такива проблеми които спортуват и какво ли не правят - как става така?! Решил съм да се впусна в това приключение докато не е станало късно, т.е. да стигна до операция Confused

Браво  Peace Евала за това Peace
Аз правя ТЕС от Февруари миналата година, не заради ДХ за един много по сериозен проблем. четох преди врем за човек станл от инвалидния стол благодарение на ТЕС.
 Няма ден в които да не съм го направил, има дни в които изникват и други проблеми, правя го за всичко и наистина помага. Предполагам  че повечето хора не вярват, но при ТЕС не е нужно да вярваш!!! Правиш го и резултатът идва, а вярата след него Wink
Ето какво представлява ТЕС http://www.youtube.com/watch?v=KKbmQOrFaoc&feature=player_embedded
Бързо! Лесно! Полезно!

# 233
  • при Arctic Monkeys
karmacoma,с тези проблеми по всички нива единственото което ще ти препоръчам е санаториум и физ терапия.Щом Бусарски е казал,че не е за операция не се насилвайте да си я търсите.Като нищо някъде ще я оперират пък резултата е го чакате много дълго... Hug

благодаря за подкрепата. и аз така мисля.
майка ми току-що завърши един курс озоно-терапия във Варна. преди не минаваше ден без обезболяващи - нимезил и пр., в момента кара без лекарства. което значи, че има ефект... смята да повтори през пролетта. скъпичко е, но си струва, ако има полза.

# 234
  • Димитровград
Операцията ми извърши д-р Петър Стоянов.Този път ми е отстранена и част от дъгата на прешлена за да се освободи повече място за нерва.Операцията в Токуда ми е извършена по друг начин,продължавам да изпитвам болки от нея,но още не се знае каква е причината,като направя ЯМР ще се види.
По случая на nemila ,много съжалявам,че се е получило така. Все едно чета за себе си,и  мен доктора се опита да ме убеди,че нищо ми няма,че даже ме накара да се замисля и да ида на психолог ooooh!Каза ми в никакъв случай не ходи на хирург,защото ще стане голяма беля ако те оперират пак-да,ще се видят грешките му затова.А по повод на институциите за подаване на жалби,минах и през това и искам да ви кажа,че си е само загуба на време.И в този случай важи с пълна сила поговорката"Гарван гарвано,око не вади!"Само се хвърля прах в очите на пациентите,че някой мисли за тях и имат някакви права,няма такова нещо,поне не и тук в БГ!

# 235
Здравейте, случайно открих темата и реших да пиша, тъй като този форум често ми е помагал за различни неща.
Преди 5 дни вдигнах малката и не можах да се изправя. Два дни бях на легло, след това започнах да ходя, но болки си имам, както и вертибуларен сидром, не съм сигурна какво означава, но гръбнака ми е леко изкривен на дясно. Болки имам само в гърба, не слиза към крака. Изписаха ми Дипрофос, но тъй като кърмя още не съм решила да ги слагам, искам първо изследвания. Лекаря ме убеждава, че мога да изчакам 1 седмица,докато си оправят скенера, аз мисля да направя направо ЯМР. Моля кажете какво мислите вие.
Благодаря.

# 236
Здравейте, случайно открих темата и реших да пиша, тъй като този форум често ми е помагал за различни неща.
Преди 5 дни вдигнах малката и не можах да се изправя. Два дни бях на легло, след това започнах да ходя, но болки си имам, както и вертибуларен сидром, не съм сигурна какво означава, но гръбнака ми е леко изкривен на дясно. Болки имам само в гърба, не слиза към крака. Изписаха ми Дипрофос, но тъй като кърмя още не съм решила да ги слагам, искам първо изследвания. Лекаря ме убеждава, че мога да изчакам 1 седмица,докато си оправят скенера, аз мисля да направя направо ЯМР. Моля кажете какво мислите вие.
Благодаря.

Здравей!
По добре е ЯМР, много по точно ще се види какъв е проблема.
Можеш да изчакаш спокойно, не е нужно да се бърза. За болката трябва да пиеш някаква химия просто няма начин, другия вариант е да стискаш зъби  Sick
Хубавото от цялата работа е, че не ти е засегнат крака, ако усетиш болки или изтръпване тогава нещата стават сериозни.
Вертибуларния синдром няма връзка със случилото се, но той ти  е от преди нали? За напред се пази повече защото  явно имаш някакъв проблем с кръста.
Можеш при твоето положение да си направиш една физиотерапия.

# 237
Според мен ,няма нужда от ямр.Щом няма болка в крака ,няма засягане на нервни структури.Може за пробваш да се мажеш с нещо .

# 238
  • София
както и вертибуларен сидром, не съм сигурна какво означава, но гръбнака ми е леко изкривен на дясно.

Ако нямаш предвид вестибуларен синдром,
вероятно става въпрос за вертебрален синдром,
при който може да се наклони гръбначният стълб към
болния крак, най-често при дискова херния L5 - S1.
Може също да предизвика наклоняване на гръбначния
стълб към здравия крак, което доколкото съм чела, се
среща по-често при дискова херния на по-високо ниво.

Пази сe тези дни, докато мине скенерът или ЯМР. Не вдигай
малката и въобще тежести. Клякай, ако се наложи да вземеш
нещо от земята. Спи на твърдо, избягвай резки движения и т.н.
Мисля си, че ако е имало кой да ми каже няколко основни
неща след като за първи път имах проблеми с кръста,
диагностицирани като радикулит и с болки, локализирани само
в кръста, можеше и да не се стигне до следващите ми кризи,
протекли вече със засегнат седалищен нерв и пареза.
Така че, почети, осведоми се и дано нещата се оправят бързо.  Hug

Последна редакция: ср, 24 ное 2010, 15:21 от Sophia L.

# 239
Много благодаря за отговорите. В четвъртък ще ходя на ЯМР и ще пиша какви се резултатите.
Sophia L. съжалявам за усложненията при теб. Синдрома е този който описваш. Как са установили радикулит при теб, с какви изследвания? И от какво се засяга седалищен нерв, от дискова херния или нещо друго?

Общи условия

Активация на акаунт