Дискова херния - 1

• 218 332
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Да, наясно съм, че инжекциите не са панацеята. Наясно съм и с това, че с времето вероятно нещата се влошават и действат различни неща.

Но не мога да приема липсата на всякакъв диалог и това, че не се пробват и други лекарства...особено като се вижда, че има криза през две седмици.

Днес ми биха втората инжекция, определено съм на крака. Само горене усещам в момента. Ще изкарам 5 дневния курс и после ще видим. В понеделник ще обсъдя с лекарката във физиотерапията дали да сменим лампата с друго. Тя ме попита в началото имам ли предпочитания, но ме завари неподготвена....не бях чела и затова.....Simple Smile

И аз незнам какво провокира тези болки. При мен започват винаги сутрин със ставането и се засилват за около 2, 3 часа, сковавайки ме. Дали през нощта се схващам или се натрупва от предния ден - много домакинска работа, чистене, оправяне на легла....Прахосмукачката и чиниите ги пое мъжа ми, но се случва и аз да мия или когато чистя паркета с мопа...вероятно съм пак приведена недобре.....Гледам да приклякам, понякога мия паркета на колене и сякаш е доста по-добре. Иначе седенето в  работата редувам с разходка - или навън, или в кабинета.

Благодаря ви за подкрепата!!!   bouquet

# 556
Аз обичам да чистя на колене Laughing.Голям кеф ми прави,мразя разните четки с дръжки...Позата с прахосмукачката също не ми допада...По едно време в къщи се намираше кой да я ползва вместо мен,но от доста време ми е зачислена...
Леглата ги остави на децата...!Въобще,което можеш да спестиш...Преди време неврохирурга смеейки се ми забрани да чистя.... Grinning
Ставаш ли правилно от леглото?..претъркулваш се на една страна до края и спущаш краката на земята/така ме научиха след операцията/Ползвах го 2м.Другият начин е да ставаш,рязко напред като при коремна преса.Аз ползвам втория...
Ако ползваш още лумбостата го слагай в легнало положение и тогава ставаш...
Аз ти давам акъли,но се схванах ,прекрачвайки прага на банята в 5ч сутринта...Останах в тази поза почти седмица...

# 557
  • София
Oтносно профилактиката имам няколко питания:

1. Скоро смятам да започна да ходя на фитнес (като започна работа), с треньор.
Какви добавки ще са ми нужни в този случай (при по-голяма интензивност), за поддържане на ставите, връзки и т.н.
Мисля и в момента да си взема нещо, понеже практикувам разни неща у нас и смятам да си взема 1-2 добавки. Какви са им страничните ефекти? Rolling Eyes
  Tisho- ще препоръчаш ли нещо  Peace

От iHerb има ли добри добавки като протеини, витамини и прочие - по-евтино ли излиза от тук?

2. Ергономичен стол за работа пред компютър и учене на бюро/маса.
Преди време беше станало въпрос за столове, но изгубих спомен къде точно е писано.

Може ли да препоръчате удобен стол? (в нисък и по-висок клас; до 100-150лв и   200-300лв).

- с подлакътници;
- подръжка на лумбалната област;
- система за накланяне назад, с фиксиране  ( ок. 45 градуса)

- подложка за глава;
- незапаряваща материя;

ПП: Тези гимнастическите топки удачни ли са, от понеделник ще има на промоция компект с подложка и други неща за 30лв в Кауфланд.

Благодаря

# 558
Искам да ви попитам - каква е процедурата за да се мине на ЯМР по здравна каса, има ли в Стара Загора ЯМР и ако няма - къде е най-близкия.
При кой доктор трябва да отида за да ми даде направление за ЯМР по здравна каса.
Досега ходя при ДжиПиТо, но той само ми дава хапчета и ме успокоява че щяло да ми мине и не ме праща при невролог. Опитва се сам да ме лекува. Освен да отида и да му фрасна един по мутрата и да му искам направление, щото ми омръзна от тия ДжиПиТа да се правят на всезнаещи и че могат да лекуват всичко.
И последно да питам - каква е разликата между скенер и ЯМР и кое е по-точно.
Благодаря.

# 559
  • София
ivangogov, пътят е дълъг и сложен.  Grinning
Първо твоят "любим" личен лекар трябва да те
прати на невролог. След това с невролога трябва
да уредиш работата за ЯМР.
Компютърният томограф /скенерът/ използва
рентгенови лъчи, ЯМР използва магнитни полета.
Простичко казано ЯМР е по-напреднала технология
и дава по-ясна картина на проблема. Преди операция
всеки неврохирург иска от пациента задължително ЯМР,
а дори и само за преценка на моментното състояние, ЯМР
пак е за предпочитане.

# 560
ivangogov, пътят е дълъг и сложен.  Grinning
Първо твоят "любим" личен лекар трябва да те
прати на невролог. След това с невролога трябва
да уредиш работата за ЯМР.

То хубаво ама как да убедя личния лекар да ме прати на невролог.
Теорията на моето ДжиПи е следната - щом все още мога да ходя и не пълзя на колена пред кабинета му значи не съм за операция (нищо че ме боли). Щом не съм за операция значи ЯМР не ми трябва щото той бил необходим само на хирурзите да знаят къде да режат. Какво щяло мен да ме успокои като разбера на кое ниво ми е евентуалната херния или протрузия - нищо.
И после като отида на невролог евентуално него как да го убедя да ми даде направление за ЯМР. Имам чувството че такива направления се дават само на хора които са в крайна фаза и вече не могат да ходят а на такива като мен които "само ги боли" но все още вървят - хапчета и инжекции и преглед "на око"...
Ходих в Ст. Загора да питам в Бърза помощ - имат някакъв скенер който струва 250 лв по желание. Обаче пише "Скенер" а не ЯМР. 250 лв. не че не мога да ги дам ама защо по дяволите си плащам тогава здравните осигуровки след като човек не може нормално да мине на необходимите изследвания.  #Cussing out

# 561
vangogov ,В Бърза помощ има ЯМР/Ст Загора/.Аз съм си правила там.Преди 1г струваше 230лв без направление.Влизаш в спешния и в дясно по коридора е ЯМР.Скенера е на право по коридора и струва 50-80лв.Скенер има и в новата болница Ив.Рилски.
До някъде джипито ти е прав,ЯМР се прави на хора на които им предстои операция.
Според мен посети невролог  и неврохирург и се уговори с него за талон по каса.

# 562
Имам чувството че такива направления се дават само на хора които са в крайна фаза и вече не могат да ходят.
Чувството ти е много правилно. Аз също съм от тези, които не ги огря ЯМР по здравна каса, въпреки молбата да беше подадена от мой познат неврохирург, а не от случаен невролог. Накрая кихнах 300 лв. и което е още по-лошото, оказа се че съм ги дал на вятъра.

# 563
Молбата до касата трябва да бъде по повод "предстояща операция."...Тази информация трябва да подаде неврохирурга или невролога .Към молбата до здравната каса е добре да се приложат разчитането на стар скенер и амбулаторен лист от преглед на невролог и неврохирург/ако прегледа е бил частен се, прилага документ от съответния доктор, заверен на регистратурата на болницата в която работи/.Ако докторите не са се потрудили достатъчно,не се сдобиваш с ЯМР.
След операцията си правих ЯМР и касата даде разрешение на следващия ден след подаване на молбата.

# 564
  • Димитровград
Аз си правих ЯМР,месец декември 2010г.Отидох на невролог,с които предварително се бях разбрала да ми даде направление за ЯМР.Взех талон от личната за невролог и когато отидох,тя (невроложката)  попита мед.сестрата колко талона имали за ЯМР,и тя отговори два.След това докторката ми написа талона и каза на сестрата да се обади в здр.каса и там ми продиктува имената и ЕГН-то без повече обяснения.Сестра ми се сдоби по същия начин с талон за ЯМР,от същата невроложка през 2007 год.Не беше правила преди това скенер,просто и каза,че от 2 години е с болки в кръста и само я мотаят и лекуват на сляпо,и искаше да я прати на скенер,но докторката и каза давам ти директно талон за ЯМР.Незнам как така,за едни тия талони се оказват голям проблем,а за други не чак толкова,но ви казвам как беше при нас.

# 565

[/quote]

То хубаво ама как да убедя личния лекар да ме прати на невролог.
Теорията на моето ДжиПи е следната - щом все още мога да ходя и не пълзя на колена пред кабинета му значи не съм за операция (нищо че ме боли). Щом не съм за операция значи ЯМР не ми трябва щото той бил необходим само на хирурзите да знаят къде да режат. Какво щяло мен да ме успокои като разбера на кое ниво ми е евентуалната херния или протрузия - нищо.
И после като отида на невролог евентуално него как да го убедя да ми даде направление за ЯМР. Имам чувството че такива направления се дават само на хора които са в крайна фаза и вече не могат да ходят а на такива като мен които "само ги боли" но все още вървят - хапчета и инжекции и преглед "на око"...
Ходих в Ст. Загора да питам в Бърза помощ - имат някакъв скенер който струва 250 лв по желание. Обаче пише "Скенер" а не ЯМР. 250 лв. не че не мога да ги дам ама защо по дяволите си плащам тогава здравните осигуровки след като човек не може нормално да мине на необходимите изследвания.  #Cussing out
[/quote]

Моята лична лекарка разсъждава по същия начин, а и няколко невролога Sad Така от месеци искам да си направя ЯМР, но уви! Скенерът ми бил достатъчен, защо ми било да знам повече подробности, като моето знание нямало да премахне болката.

# 566
Относно ЯМР - моя колежка отиде на невролог в Токуда и вднага изпратиха молба до здравната каса за ЯМР. Изчака 20 дена и го получи. При записването за изследване я предупредиха, че трябва да си носи 200 лв. ако се наложи контраст. За първи път чух за контраст за дх.
Аз направих 3 ЯМР за 1 година и не ми сложиха контраст. Два от тях са ми от невролог, третият ми е от неврохирург.

# 567
Oтносно профилактиката имам няколко питания:

1. Скоро смятам да започна да ходя на фитнес (като започна работа), с треньор.
Какви добавки ще са ми нужни в този случай (при по-голяма интензивност), за поддържане на ставите, връзки и т.н.
Мисля и в момента да си взема нещо, понеже практикувам разни неща у нас и смятам да си взема 1-2 добавки. Какви са им страничните ефекти? Rolling Eyes
  Tisho- ще препоръчаш ли нещо  Peace

От iHerb има ли добри добавки като протеини, витамини и прочие - по-евтино ли излиза от тук?

Според мен ще направиш голяма грешка но ти си знаеш.
Ами за твоя случай не мога да ти препоръчам нищо конкретно единственото което би имало ефект е глюкозамин+хондоитин+мсм. А за болките и възпалението Ензими целият комплект.
Има всякакви добавки, влезни и разгледай   Peace

# 568
  • София
aha - благодаря за съветите и за схемата.... Hug

Моля ви, кажете къде да прочета повече за терапията с озон....? Търсих в гугъл, но някакви епизодични коментари ми излизат и нищо сериозно. Много ви мерси...Simple Smile

Аз съм по-добре, утре ми е последната инжекция и после продължавам само с хапчетата. Отложиха ми физиотерапията за другата седмица.

# 569
aha - благодаря за съветите и за схемата.... Hug

Моля ви, кажете къде да прочета повече за терапията с озон....? Търсих в гугъл, но някакви епизодични коментари ми излизат и нищо сериозно. Много ви мерси...Simple Smile

Аз съм по-добре, утре ми е последната инжекция и после продължавам само с хапчетата. Отложиха ми физиотерапията за другата седмица.

Да ти кажа,питах лекуващият ме в момента нервохирург за терапията с озон и той категорично я отхвърли като метод,въпреки че има точно при него такъв уред!Не знам и аз на кого да вярвам! Thinking

Общи условия

Активация на акаунт