Дискова херния - 1

• 218 411
  • 730
  •   1
Отговори
# 495
От лични наблюдения коя книга ви е направило най-силно впечатление и ви е помогнала?

Тези, за които знам са:

В момента зачететох "Без болка" - от Егоскю, другите само съм ги разглеждал.
Мисля да си ги набавя една по една, но не знам от коя да започна.

"Без болка" -Егоскю
http://www.helikon.bg/books/257/643357_bez-bolka.html

Избави се от болките в гърба - Д-р Джон Сарно 
 http://www.helikon.bg/books/90/142588_izbavi-se-ot-bolkite-v-garba.html

Библия на хората с болки в гърба - Сара Кий
http://www.helikon.bg/books/264/153475_bibliia-na-horata-s-bolki-v-garba.html

Програма за здрав гръб - Пол и Патриша Брег
http://www.helikon.bg/books/90/111998_programa-za-zdrav-grab.html

Тази я прочетох, но още не съм пристъпил към действия Simple Smile
Техника за емоционална свобода /ТЕС/
http://www.helikon.bg/books/251/126838_tehnika-za-emotcionalna-svoboda-tes-.html

Още няколко:
http://www.helikon.bg/search/?qstr=%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%B … D1%80%D0%B1%D0%B0

Peace

Peace

# 496
Но никога не забравяй, че пазенето е най-доброто лекарство  Peace

Тишо, на много места споменаваш че пазенето е най-важното. Можеш ли, ти или някой друг, да ми кажеш накратко какво точно се има предвид под това "пазене". Как трябва да се пазим при лубмална ДХ например. Знам че не трябва да се простудяваме например. Друго какво трябва да спазваме за да не се повтарят кризите. Благодаря предварително.

# 497
  • София
Как трябва да се пазим при лубмална ДХ например. Знам че не трябва да се простудяваме например. Друго какво трябва да спазваме за да не се повтарят кризите. Благодаря предварително.

Трябва да се избягват течения, също вдигане
на прекалено големи тежести.
Когато човек иска да вземе нещо от земята, не
трябва да се навежда от кръста, а да приклекне.
Когато се става от леглото, не трябва да се
скача рязко до седнало положение, а трябва първо
да се обърнеш на една страна, да пуснеш единия си крак
към земята и тогава постепенно да се изправиш.
При кихане и силна кашлица, трябва леко да се прикляка.
Ето тук са добре систематизирани съветите:
http://mbal.doverie.bg/bg/patientschool#diskovabolest

И не на последно място - профилактика чрез физиотерапия
и балнеолечение два пъти годишно - на пролет и на есен.
Масажите и лечебните упражнения също са с много добър ефект,
както профилактичен, така и лечебен.

# 498

Благодаря на София за изчерпателния отговор  Peace
Действително масажите и балнеолечението са много хубаво нещо обаче и доста скъпо.
Сега се убеждавам че ДХ освен изключително неприятно е и доста скъпо "удоволствие" Simple Smile

Да питам и още нещо. Личния ми лекар ми препоръча да нося колан на кръста през цялата зима против настинки. Вие носите ли колани на кръста и как се чувствате с колана. Не се ли изнежва много кръста с този колан. После като го махна няма ли да стане по-лошо.

Последна редакция: сб, 12 фев 2011, 23:56 от ivangogov

# 499

Благодаря на София за изчерпателния отговор  Peace
Действително масажите и балнеолечението са много хубаво нещо обаче и доста скъпо.
Сега се убеждавам че ДХ освен изключително неприятно е и доста скъпо "удоволствие" Simple Smile

Да питам и още нещо. Личния ми лекар ми препоръча да нося колан на кръста през цялата зима против настинки. Вие носите ли колани на кръста и как се чувствате с колана. Не се ли изнежва много кръста с този колан. После като го махна няма ли да стане по-лошо.

Бих добавил още за пазенето, че не бива да се загрява областта на дх прекалено. Също така, обездвижването е по-вредно и от натоварването. Не бива да се стои дълго време в едно и също положение, а по възможност да се редуват седене, ходене, лежане. Ако работата налага постоянно седнало положение, трябва да се правят кратики разходки дори в стаята, колкото често е възможно. Да се правят упражнения. Има специализирани, но златното правило е, когато и от което упражнение усетиш по-осезателна болка, да спреш.
Колан от тези ластичните, дето ги има във всяка аптека, аз нося винаги, когато знам, че ще излизам на студено, ще се излагам на течение, или ще ме надуха вятър. Зимата-по-дебел, лятото тънък. Но дори когато е горещо, но съм за риба примерно и е ветровито, слагам пояс. Не го нося постоянно. Чул съм и аз, че колкото повече носиш колана, по-изнежен ставаш. От няколкогодишнивя си опит обаче мога да кажа, че при мен поне не е така. Напротив. А и задавали ли сте си въпроса защо сега са толкова разпространени дископатиите? Дали не е от модата на голите кръстчета. Това е при жените, да. Но какво да кажем за отдавна отминалите времена, когато и зиме и лете мъжете са носели вълнени пояси. Дали пък за това не са били значително по-здрави в кръста?
Има други видове колани с потдържащи шини (ламели). Може да ги срещнеш като "лумбостати". Те вече не трябва да се носят много често, защото се изнежват поради бездействие поясните мускули. Аз нося такъв само като имам физическо натоварване.

# 500

Зимата задължително ако излизам извън нас  Naughty Стопли ли се времето го махам и ходя без него до есента.

# 501
Аз днес приключих със 10 дневно лечение с профенид и дексаметазон,има подобрение,но все още ми се стяга целият крак от време на време!Нервохирурга ми изписа отново диклофенак дуо,мидокалм и милгама н,ще почвам и отново физиотерапия,макар че съм скептичен относно нея,предния път нямаше ефект!Tishoo,поръчах си от немски сайт Discus Comp. N Mit Kalmia,зарибих се да ги пробвам,пък каквото стане,поне ще знам,че съм пробвал!Между другото,можеш ли да ме насочиш за ензимите от Iherb,по-точно на кои фирми и каква дозировка,че са страшно много!

# 502
Аз днес приключих със 10 дневно лечение с профенид и дексаметазон,има подобрение,но все още ми се стяга целият крак от време на време!Нервохирурга ми изписа отново диклофенак дуо,мидокалм и милгама н,ще почвам и отново физиотерапия,макар че съм скептичен относно нея,предния път нямаше ефект!Tishoo,поръчах си от немски сайт Discus Comp. N Mit Kalmia,зарибих се да ги пробвам,пък каквото стане,поне ще знам,че съм пробвал!Между другото,можеш ли да ме насочиш за ензимите от Iherb,по-точно на кои фирми и каква дозировка,че са страшно много!

Погледни тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=527175.465 Дозировката я пише на кутията но обикновено  е по 3Х1 1 час преди ядене  Peace

# 503
Благодаря,Tishoo!Аз в момента пия витамини на Nature's Way-Alive,във състава ги има тея ензими-20мг. в дневната доза,но предполагам,че са малко.

# 504
Благодаря,Tishoo!Аз в момента пия витамини на Nature's Way-Alive,във състава ги има тея ензими-20мг. в дневната доза,но предполагам,че са малко.

В ниска концентрация са и няма да свършат работа  Peace Тея се ползват като храносмилателни  ензими Peace Иначе са много хубава хранителна добавка но след ядене.

# 505
Ясно,направо ще си поръчам тези от линка,мерси Wink

# 506
Искам горещо да ви препоръчам един кинезитерапевт Николай Колев 0898 63 26 18. Работи много методи за лечение на дискови фернии, но най-вече с Терапия Боуен.

Моят съпруг има дискова херния на С5 и С6. Имаше зверски болки, започна да му изтръпва ръката, а ние бяхме на косъм от развод, защото той беше направо свиреп от болка. Направиха му операция при Д-р Брусарски. Абсолютно неуспешна, болките продължиха. Не можеше да се вози в кола без яка. И така един ден случайно ни препоръчаха Ники. Не мога да ви опиша какво облекчение изпитва сега мъжа ми ( и аз разбира се). Болката изчезна вече се чувства пълноценно и не носи яка.

# 507
  • Казанлък

Погледни тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=527175.465 Дозировката я пише на кутията но обикновено  е по 3Х1 1 час преди ядене  Peace
Здравейте на всички в темата!
tishoo, имам питане за тези ензими... Всички ли трябва да се пият наведнъж или може да се приемат по различно време. Кои от тези ти помагат повече за болките.

Аз за 7 дена получих моята пратка от iherb, дори от пощата ми ги доставиха вкъщи!  Grinning
Започнах да ги пия вече и се надявам да се подобря, идва и времето за балнеолечение. Peace

На всички в темата ви пожелавам хубави и безболезнени дни~  Hug

# 508
Искам горещо да ви препоръчам един кинезитерапевт Николай Колев 0898 63 26 18. Работи много методи за лечение на дискови фернии, но най-вече с Терапия Боуен.

Моят съпруг има дискова херния на С5 и С6. Имаше зверски болки, започна да му изтръпва ръката, а ние бяхме на косъм от развод, защото той беше направо свиреп от болка. Направиха му операция при Д-р Брусарски. Абсолютно неуспешна, болките продължиха. Не можеше да се вози в кола без яка. И така един ден случайно ни препоръчаха Ники. Не мога да ви опиша какво облекчение изпитва сега мъжа ми ( и аз разбира се). Болката изчезна вече се чувства пълноценно и не носи яка.

Супер  Peace  От София ли е човекът?

Здравейте на всички в темата!
tishoo, имам питане за тези ензими... Всички ли трябва да се пият наведнъж или може да се приемат по различно време. Кои от тези ти помагат повече за болките.

Аз за 7 дена получих моята пратка от iherb, дори от пощата ми ги доставиха вкъщи!  Grinning
Започнах да ги пия вече и се надявам да се подобря, идва и времето за балнеолечение. Peace

На всички в темата ви пожелавам хубави и безболезнени дни~  Hug

Здравей!

Това е супер  Party на сайта пише, че доставката до България е 8дена  Peace

Да! Защото трябва да се достигне максимална концентрация на ензими в организма. И Да, защото всеки отделен вид ензим, "прерязва" молекулата на неживите белтъци на различно място, колкото по-малки парченца, толкова по лесно и сигурно ще се изхвърлят от организма  Peace
Това е идеята за много видове и концентрация. Те са извлечени  от природни източници  и  големите дози не трябва  да ви притесняват.

Аз ги пия всичките на куп, и не мога да кажа на мен кой най ми помага. Но от това което съм чел мога да кажа, че Серепептазата е с най силно и широкоспектърно действие.

# 509
Здравейте!

Ще си позволя да споделя нещо относно хранителните добавки.
Миналото лято майка ми претърпя тежка онкологична операция. Последва лъчетерепия около 2 месеца. Тъй като организмът й беше много изтощен се поинтересувах дали може да ползва хранителни добавки за подсилване. Отговора както на хирурга, така и на лекуващия онколог беше конегорично НЕ. Защото туморните образования се активират от хранителните добавките, т.е.  вероятността доброкачествени образования да се превърнат в злокачествени е много голяма.
Споделям с вас, защото ви чувствам близки. tishoo нищо лично, просто споделям като препатила.

Общи условия

Активация на акаунт