Дискова херния - 1

• 218 312
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Vanq 66 - благодаря. Не са ми ги изписвали....засега...Simple Smile при всички случаи ли се взимат или не?

Връщам се от невролога, който вече доста ме изнервя с отношението си.
Апатичен, поклати глава, прочете заключението на скенера...за кой ли път....
"На ниво л 4-5 медианно парамедианна протрузия, на ниво л5-s1 малка парамедианна в ляво д. херния, запазена костна структура....."

и заключи: ЗА операция си.... Rolling Eyes
Тези инжекции, които вчера имал предвид не били подходящи понеже била парамедианна....ще влошим нещата......операция, операция...... Shocked

В петък идвал Д-р Динев, неврохирург от мед. академия и Иван рилски. Ако искам да съм се консултирала какво ще каже.
Някой консултирал ли се  е с него, има ли отзиви?  Бил от Кюстендил и редовно давал консултации в града.

# 601
Vanq 66 - благодаря. Не са ми ги изписвали....засега...Simple Smile при всички случаи ли се взимат или не?

Връщам се от невролога, който вече доста ме изнервя с отношението си.
Апатичен, поклати глава, прочете заключението на скенера...за кой ли път....
"На ниво л 4-5 медианно парамедианна протрузия, на ниво л5-s1 малка парамедианна в ляво д. херния, запазена костна структура....."

и заключи: ЗА операция си.... Rolling Eyes
Тези инжекции, които вчера имал предвид не били подходящи понеже била парамедианна....ще влошим нещата......операция, операция...... Shocked

В петък идвал Д-р Динев, неврохирург от мед. академия и Иван рилски. Ако искам да съм се консултирала какво ще каже.
Някой консултирал ли се  е с него, има ли отзиви?  Бил от Кюстендил и редовно давал консултации в града.

Кажи му да си гледа работата  #2gunfire  На мен ми пише ГОЛЯМА ДХ  и още от Скенера докторката ми каза да отивам при хирург  #Cussing out #2gunfire Познай дали отидох  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Тях само парите ги интересуват  #2gunfire Внимавай какво ще те посъветва  Naughty

# 602
mila71,не ти пречи да се консултираш с него.Но пък си мисля,че няма да му допадне да гледа скенер.Можеш да ползваш консултацията с него и евентуално да ти направят ЯМР.Проблемите ти са от доста време и наистина не може постояно да пиеш лекарства.

# 603
  • София
Да, наистина доста време мина....май ще стане година. Ще се срещна с него да чуя мнението му и евентуално за ямр. Но Тишо е прав, няма да прибързвам със сигурност.

Ако бях сигурна, че операцията ще е лечението не бих се колебала. Човек се оперира....апендицит, хернии, сливици или друго....но там знаеш, че това е лечение. А тук всеки втори споделя, че след време всичко се подновява....четох толкова много за оперирани, които се влошават, дори на инвалидна количка.....а това вече сковава душата ми..... Sad

Някой по-горе се ужасяваше от усещане за изстудяване в кръста и краката.....за какво е признак? Понякога усещам кръста си така хладен.

# 604
  • зад кестените
 HugЧестит 8 МАРТ дами!Много благодаря за отговорите!Това за пиенето на свинска пача и аз го бях чела някъде но  го бях забравила, а имаше ли  положителен резултат.Защото  ми казаха и за печени смлени на пудра  яйчени черупки като естествен калции  ...
Ще продължавам да следя темата Peace

# 605
  • Казанлък
Това за пиенето на свинска пача и аз го бях чела някъде но  го бях забравила, а имаше ли  положителен резултат.Защото  ми казаха и за печени смлени на пудра  яйчени черупки като естествен калции  ...
Ще продължавам да следя темата Peace
Hug
Не знам точно от какво,но ефект имаше от цялата комбинация. Освен няколко месечни болки в кръста след една силна криза имах също и много силни болки в областа на тазобедрените стави и не можех да спя и на двете страни.Първо 3 месеца с пача(поради липса на средства за друго). След това 3 месеца с Флексодон(това е препарат с Глюкозамин и хондроитин).
Продължих с капсулите Желатина на д-р Тошков и един билков препарат Коксил.

Сега задължително поне веднъж в годината правя 3-месечен курс със Глюкозамин-хондроитин.
Ползвах Флексен от аптеките,но излиза солено,а и само глюкозамин.  newsm78
Сега по съвета на Тишо ползвам този препарат Doctor-s-Best-Glucosamine-Chondroitin-MSM-240-Capsules
Има и много други варианти,но се избира с повече хондроитин.

този и
  този са също много добри.

Mila71,консултирай се със лекари,но също пробвай всички възможни средства преди да вземеш решението за операцията.  Peace
Много здраве и пролетно настроение на всички!

# 606

Колко дълго време пиете хапчета след като силните болки изчезнат?

Вече месец се тъпча с лекарства и сутрин започна леко да ми горчи в устата..... Sad

Не ме боли силно, но още съм в болнични и като стана сутрин, и докато направя закуска на децата вече усещам леко напреженеи в кръста. Ако не легна се позасилва. Направо се притесних за черния си дроб и бъбреците...... Sad
За съжаление някои от лекарствата удрят по другите органи,така че трябва да се внимава.
Аз получих язва от тях,например Sad
Докторите  ми сменяха лекарствата дълго време с надежда да отшумят болките,докато един неврохирург в СЗ директно не ми каза "спирай с тях". По негова препоръка минах само на гимнастика и няколкомесечен курс със препарати съдържащи Глюкозамин и Хондроитин. (дори ме накара 3 месеца да пия пача  Joy вместо едни скъпи лекарства,които не можех да си позволя тогава).
Каза да пия само обикновенни болкоуспокояващи и само,когато повече ме заболи. Аз пия аулин в редки случаи.
В интерес на истината след 2 курса с инжекциите Дискус за цяла зима съм изпила максимум 3-4 аулина и то не само заради кръста. Peace
Надявам се и твоите болки да отшумят много скоро  Praynig
Малко за мен. Чувстам се добре,но с леки болки(за съжаление не са спирали през последните години), но много по-издръжлива.
Пия препарат с Глюкозамин,Хондроитин и МСМ, скоро ще започна и с ензимите! Тишо, айхерб е голяма работа, аз вече съм зарибена  hahaha
Преди това се надявам да сложа още едни инжекции Дискус.

На всички ви пожелавам хубави пролетни дни без болка!
И на всички жени - честит 8 Март!

Код за 5$ отстъпка в iHerb DUR632

newsm10 Много се радвам за теб  Hug Пази се!
Да, наистина доста време мина....май ще стане година. Ще се срещна с него да чуя мнението му и евентуално за ямр. Но Тишо е прав, няма да прибързвам със сигурност.

Ако бях сигурна, че операцията ще е лечението не бих се колебала. Човек се оперира....апендицит, хернии, сливици или друго....но там знаеш, че това е лечение. А тук всеки втори споделя, че след време всичко се подновява....четох толкова много за оперирани, които се влошават, дори на инвалидна количка.....а това вече сковава душата ми..... Sad

Някой по-горе се ужасяваше от усещане за изстудяване в кръста и краката.....за какво е признак? Понякога усещам кръста си така хладен.

Точно така  Peace Направи си консултация, но в никакъв случай не го слушай. Те си зная тяхното Операция та Операция  #2gunfire Виж, че Невролог те праща на операция пък  хирург  ooooh! Предполагам си чела за bubolina_80  ooooh! Те и другите  операции ги правят като тези  #2gunfire Баба ми има 7 операции от обикновена херния..... #Crazy Да не споменавам онова детенце в ИСУЛ с операцията от сливици  #2gunfire Да почива в мир!  Praynig

Това за пачата звучи доста вкусно Laughing А като се замисля има и логика Wink

# 607
Здравейте, надявам се всички да сте по-добре! Дават уж, че днес последно ще е студено и послеееее идва пролетта!!!! PraynigНай- накрая и аз се реших, ще ходя в София! Заминавам на 29-ти със съпруга си! Записах си час при Романски, също и при един д-р Стоев....дано разчетат правилно ЯМР!!!  Praynig Само се мола да стане чудо, не искам операция Tired, страх ме е! Ама наистина много ме е страх! Аз да споделя, че имам проблем май и с нервите си....та като съм ядосана, болката ми се засилва! Thinking
Вие как сте? Мене тръпненето ми е в областта на глезените във външната им част и там леко стрелка една болчица... ooooh!, ужас! Успешен ден на всички!  bouquet

# 608
mila71, искам само да кажа, че това със студения кръст го писах аз...и си го обесянвам по следния начин, не съм мед. лице, но така мился...понеже имаме болка в тая област и движенията ни са доста ограничени, а това води до по слабото оросяване на това болно място, затова и то е толкова студено! А да избегнем това, трабва да се движим, макар и по малко отпреди, но да не се залежаваме! Да си даваме кураж, един на друг! Peace
Но искам да кажа, че сега ме притеснихте! За  mila71 казвате, че проблема и е доста отдавна... , а моите болки след 4 месеца ще навършат 2 години!  ooooh! Само един месец, след като се върнах от Павел Баня се чувствах добре! Иначе през другото време си ме боли, само в краен случай взимам нимезил, до 3 прахчета за един месец! Вечер почти нищо не мога да правя, след работа, даже съпругът ми шета  Tired, не мога да обикалям в магазините, понеже  започват да ми тръпнат краката и болката става по-силна... ooooh! Уффф!

# 609
  • София
Искам да помоля пишещите в темата,
когато цитират чуждо мнение, да не го
копират цялото, а да оставят само тази
част от изказването, на която ще отговарят.
Иначе се получават много дълги фермани,
които се четат трудно и накрая се загубва
връзката кой какво точно казва.
Благодаря предварително!

# 610
  • София
ralica_raum - благодаря за разяснението.  Hug
Аз си мисля дали не е свързано с увредата по нервите това изстудяване, но по-вещите да споделят....Simple Smile

Спрях хапчетата от 3 дни понеже за първи път усетих болки сутрин в областта на стомаха..леки са, но ми подсказват, че трябва да намалявам химията.

Болката тези дни е само в ляво в седалището, не в кръста и е тъпа, ту грееща, ту хладнее. Свиквам с новия матрак. Купихме твърд, не е от скъпите, но докато издържи ще му се радвам....Simple Smile

Проблемите ми всъщност не са от една или две години, а от 10....Simple Smile Първото сковаване беше след раждането на сина ми. Но всичко мина бързо и затихна. От време на време пиех по едно диклакче сутрин когато ме наболяваше. Но от май дойде сериозното. та и аз не знам от кога да го смятам....Simple Smile

valpan - и аз така мисля, че човек трябва да опита всичко друго....но не мога да кажа,ч е не съм пробвала....Simple Smile

Физиотерапия - първия път беше много добре, но сега втория път се сковах  на 5 ден
Хапчета - има риск от язва и то сериозен
Упражнения - започнах да ги правя, но внимателно, че преди две седмици явно се претоварих
балнееолечение - ще опитам лятото
ензими, гинко гилоба и др. подобни - не пречи да опитам, да

Дай Боже да отшуми и да притихне някак си тази херния в пълен покой..... Simple Smile

# 611
Tishoo,какво ти е мнението за велоергометъра?Ако започна със ензимите,дали ще попречат на действието на Discus comp.,или да изчакам,нали имат очистващо на организма действие?

# 612
Tishoo,какво ти е мнението за велоергометъра?Ако започна със ензимите,дали ще попречат на действието на Discus comp.,или да изчакам,нали имат очистващо на организма действие?

Става но не се усуквай много!
Не, няма да попречат  Peace Но по добре изчакай  Peace
Започна л и ги?

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 16:32 от tishoo

# 613
  • зад кестените
 Hug Hug valpanБлагодаря за отговора  bouquet, ще говоря с брат си ще му препоръчам съвета ти.Гледам че има и някъква оздравителна гимнастика предполагам че щом помага при Д.Х. бе била добра и за приплъзнат прешлен.Та тук е мястото да попитам каква е разликата между Д.Х и преплъзнат прешлен?

# 614
Понякога,може да има преплъзване и дх.При дх има излизане на час от диска,а при приплъзването прешлените са разместени в порядъка на мм.

Общи условия

Активация на акаунт