Дискова херния - 1

• 218 317
  • 730
  •   1
Отговори
# 585

Да взех ги най-после newsm10!Голямо пътуване,оказа се,че са ги пратили с Deutsche Post,които имат общо с DHL,но идват по пощата.Цената е 33.75 евро за 30 ампули+25.25 евро за доставка,има фактури и за ампулите и за транспорта!Поръчват се направо от тук http://shop.apotal.de/produkte/suche.html;jsessionid=061AD9D5240 … 716A7538B3E7.apa2,като се прави регистрация в сайта.След това получавате имейл.че поръчката е приета,трябва да върнете отговор как да бъдат изпратени,съответно до немски адрес или до България!Комуникацията е малко трудна,по-добре да пишете на английски,и да помолите,отговора пак да е на английски,ако имате въпроси,защото писмата,които пращат са неразчитаеми,вместо немски букви има на кирилица!Пристигат за 10-на дни,плаща се при доставката.

Благодаря за инфото  Peace Доста солено излиза доставката  ooooh! Според мен е по добър вариантът нa genisi

[/quote]Съгласен съм,че е доста дебела доставката!Ако беше със DHL за 1-3 работни дни,както ми бяха писали става,но по пощата е много!Гледах сайта на Deutsche Post,доставката до БГ излиза 9,60 евро със застраховка,незнам как са ги сметнали тея 25.25 евро!

# 586
ralica_raum,можеш да звънеш в Ив Рилски/на регистратурата/ да попиташ кой от неврохирурзите работи с направление.Със сигурност професорите не работят.

# 587
  bouquet МНОГО СТЕ ОТЗИВЧИВИ, БЛАГОДАРЯ ВИ!!! Моят лекуващ невролог последният път когато ходих при него ми каза, че хернията ми е доста голяма 6 мм...затова и ме праща в София за консулт. tishoo ти опериран ли си? Малко ми вдъхна кураж с твоето изказване, че след време може и да отмине...Дано!!! Да Ви споделя, свързах се и ATOS Klinik München. Бяха доста любезни, искат да им изпратя изследванията си, но има проблем... newsm78, не са на електронен носител! Жалко...искат да видят статуса ми, а аз няма какво да им изпратя. Не знам, дали мога да снимам с фотоапарата си снимката от ЯМР?  #Crazy
Благодаря за телефоните, като се вдигне снега, ще ходя със съпруга си към София!
Днес ме боли повечко...Имам чувството, че там ми е като изгнило мястото....и все е студен кръста ми...само да ми станат студени краката и ужас  ooooh!
tishoo казваш да правя упражнения, нещо по-специално ли? Аз след раждането на детенцето ми качих необратимо 30 кг. Shocked, но не съм спирала да се движа! Не се храня  #Crazy, но пак не става! Знам, че това е причината за тея болки сега, но......Предната година извървявах по 4 км. на ден, а сега и 1 не мога! От всички мои проблеми забравих да Ви честитя Баба Марта! Бъдете живи и здрави!   bouquet

# 588
ralica_raum на първа страница на темата има упражнения, ако изпитваш болка при дадено упражнение, по- добре не го прави, а минавай на следващото.  Peace Тишо е прав- рано или късно кризата минава... Въпросът е, че не се знае след колко време ще отмине и после колко време ще е в затишие. При мен периодът на затишие от първата до втората криза беше 8 години, но втората ме държи вече 1 година. Всичко е индивидуално.   bouquet

# 589
  • София

Колко дълго време пиете хапчета след като силните болки изчезнат?

Вече месец се тъпча с лекарства и сутрин започна леко да ми горчи в устата..... Sad

Не ме боли силно, но още съм в болнични и като стана сутрин, и докато направя закуска на децата вече усещам леко напреженеи в кръста. Ако не легна се позасилва. Направо се притесних за черния си дроб и бъбреците...... Sad

# 590

Вече месец се тъпча с лекарства и сутрин започна леко да ми горчи в устата..... Sad

Не ме боли силно, но още съм в болнични и като стана сутрин, и докато направя закуска на децата вече усещам леко напреженеи в кръста. Ако не легна се позасилва. Направо се притесних за черния си дроб и бъбреците...... Sad
Аз ги пих около 2 месеца.При мен е обратно ,като легна и се засилва напрежението в кръста  и крака,от няколко дена ставам с болки в кръста,след час два,като се раздвижа малко и отминават!

# 591
  bouquet МНОГО СТЕ ОТЗИВЧИВИ, БЛАГОДАРЯ ВИ!!! Моят лекуващ невролог последният път когато ходих при него ми каза, че хернията ми е доста голяма 6 мм...затова и ме праща в София за консулт. tishoo ти опериран ли си? Малко ми вдъхна кураж с твоето изказване, че след време може и да отмине...Дано!!! Да Ви споделя, свързах се и ATOS Klinik München. Бяха доста любезни, искат да им изпратя изследванията си, но има проблем... newsm78, не са на електронен носител! Жалко...искат да видят статуса ми, а аз няма какво да им изпратя. Не знам, дали мога да снимам с фотоапарата си снимката от ЯМР?  #Crazy
Благодаря за телефоните, като се вдигне снега, ще ходя със съпруга си към София!
Днес ме боли повечко...Имам чувството, че там ми е като изгнило мястото....и все е студен кръста ми...само да ми станат студени краката и ужас  ooooh!
tishoo казваш да правя упражнения, нещо по-специално ли? Аз след раждането на детенцето ми качих необратимо 30 кг. Shocked, но не съм спирала да се движа! Не се храня  #Crazy, но пак не става! Знам, че това е причината за тея болки сега, но......Предната година извървявах по 4 км. на ден, а сега и 1 не мога! От всички мои проблеми забравих да Ви честитя Баба Марта! Бъдете живи и здрави!   bouquet

Не, не съм опериран, за сега!   Praynig А колко д-р ме пращаха на операция  ooooh! #2gunfire
Аз се оправих с инжекциите Дискус  Peace виж първата страница  Peace И за упражненията виж първата стараница  Peace
И пак ти казвам всичко ще се оправи  Hug въпрос на време е! Имай търпение.

# 592
  • Казанлък

За съжаление някои от лекарствата удрят по другите органи,така че трябва да се внимава.
Аз получих язва от тях,например Sad
Докторите  ми сменяха лекарствата дълго време с надежда да отшумят болките,докато един неврохирург в СЗ директно не ми каза "спирай с тях". По негова препоръка минах само на гимнастика и няколкомесечен курс със препарати съдържащи Глюкозамин и Хондроитин. (дори ме накара 3 месеца да пия пача  Joy вместо едни скъпи лекарства,които не можех да си позволя тогава).
Каза да пия само обикновенни болкоуспокояващи и само,когато повече ме заболи. Аз пия аулин в редки случаи.
В интерес на истината след 2 курса с инжекциите Дискус за цяла зима съм изпила максимум 3-4 аулина и то не само заради кръста. Peace
Надявам се и твоите болки да отшумят много скоро  Praynig
Малко за мен. Чувстам се добре,но с леки болки(за съжаление не са спирали през последните години), но много по-издръжлива.
Пия препарат с Глюкозамин,Хондроитин и МСМ, скоро ще започна и с ензимите! Тишо, айхерб е голяма работа, аз вече съм зарибена  hahaha
Преди това се надявам да сложа още едни инжекции Дискус.

На всички ви пожелавам хубави пролетни дни без болка!
И на всички жени - честит 8 Март!

Код за 5$ отстъпка в iHerb DUR632

# 593
  • Казанлък

tishoo казваш да правя упражнения, нещо по-специално ли? Аз след раждането на детенцето ми качих необратимо 30 кг. Shocked, но не съм спирала да се движа! Не се храня  #Crazy, но пак не става! Знам, че това е причината за тея болки сега, но......Предната година извървявах по 4 км. на ден, а сега и 1 не мога!
Hug
Задължително си пази кръста и краката топли и сухи. И не спирай да се движиш. Аз направих тази грешка в началото,повечето лежах,качих и килограмите,така че се влоших само. Докато не си взех в ръцете. В началото пробвай с по-леките упражнения,но с постоянство и постепенно прибавяй и другите. Тялото ти ще укрепне с времето. Аз много харесвам подводна гимнастика и ми помага страшно много. Когато правех физиолечение в градската поликлиника(ток и магнит) имаше възможност да научим и упражнения в залата,подходящи за нас.
Пожелавам ти късмет и бързо оздравяване!   bouquet

# 594
Какво мислите за използването на велоергометър,дали е рано?Вече два месеца и половина съм болничен и взех да качвам килограми,не ходя и във фитнеса,а имам в къщи и се изкушавам все повече Rolling Eyes

# 595
Еййй, мносо сте готини!!!! Hug Да ви запитам, някой има ли познати, които са ходили при д-р Емилова и тя им е помогнала с това коварно заболяване дискова херния...и  естественно с килограмите Rolling Eyes? Мисля си да пробвам....скъпичко е, но...дано си струва! Ще се радвам, ако имате няблюдения и ги споделите! Благодаря за полезните ви съвети, няма да се предавам и започвам да вървя пак пеша, само този сняг да се вдигне! А за велоергометъра, мисля, че няма проблем, поне на мен не са ми го забранявали, понеже аз имам и карам! Чета, че пишете за глюкозамини, аз също пия едни добавки, казват се зеленоуста мида, те съдържат такива в-ва. Само се моля, да не ми навредят, че аз малко съм...скептична и недоверчива, ама за болките...какво ли не си готов! Тишо, аз видях упражненията, много са хубави, смятам да започна полека....лошото е, че работя по 10 часа на ден и много малко време ми остава за мен...но ще намеря....Радвам се, че ви има!!! Искам да пожелая на всички дами, да бъдат много обичани и винаги усмихнати! От сърце ви пожелавам бързо оздравяване и само радост и щастие да топлят сърцата ви!!!!!  bouquet

# 596
  • зад кестените
Понеже незнам дали е необходимо за един въпрос да отварям цяла тема , си позволих да задам въпроса си при вас. Praynig Днес брат ми сподели че са му открили преплъзнат прешлен,много  съм претеснена  не искам да  го тревожа допълнително като го разпитвам   какви са грогнозите  при такъв случай като неговия.Неможах да открия в нета задоволителна информация по въпроса и ето ме тук при вас с надежда че ще има кой да ми разясни въпроса   Моля ако знаете кажете мнението си за Габаневрал ползвал ли го е някой и доволен ли е  Въобше ме интересува  всичко по въпроса свързан с преплъзнат прешлен .

# 597
ralica_raum,мои близки ползваха услугити на доктор Емилова.Мисля,че ходиха на Боровец.Свалиха по 7,8 кг,които удвоиха след няколко месеца.Диетата беше доста строга,но даде временен резултат.Отслабването е трудна работа,за хора които обичат да похапват.Били са заедно с Мартина Вачкова,като гледам и при нея няма кой знае каквъв ефект.
цурето66 ,преплъзвенето се нарича листеза и има различни степени.Има хора които си живеят с нея без проблем,при някои се налата операция и стабилизация.Преди време се запознах с една жена която е треньор по спортна акробатика и има подобен проблем.Все още се занимава с това и не е оперирана.
Мисля,че някой от пишещите тук, ползваше Габаневрил.По скоро,ако състоянието му позволява,нека наблегне на упражнения за укрепване на мускулатурата.

# 598
  • София
Честит празник на всички дами! Пожелавам да сме много обичани, здрави  и да се пазим.

Аз пия габаневрал. изписаха ми го с афламил. Пие се по схема, първи ден 1, втори ден 2, от третия ден 3 по 1. На мен лично първия път малко ми падна кръвното, но организма ми свикна и бях много доволна. Паренето и изтудяването изчезваха, чувствах се цялостно по-спокойна и отпусната, а не стегната и напрегната.

Вчера си оползотворих втория преглед от направлението. От днес ще съм на други инжекции.....днес ще ходя до болницата да ми ги изпише и да бият първата, но лекарят иска още веднъж да погледне диска от скенера. Бият се в кръста през няколко дни. Предупреди ме повече от 2 седмици да не пия лекарства без сериозна почивка......лесно да се каже, но да видим как ще бъде.

Какво е Глюкозамин и Хондроитин...?

Сега съм решила да пробвам с инжекциите на Тишо...търся кой да ми ги достави, дано скоро намеря човек.

Хубав ден на всички и без болка!

# 599
mila71, Глюкозамина и Хондроитина, подхранват обвивката на ставите. А хаилороновата киселина е за самите стави.

ralica_raum
, относно диетите, това е цяло изкуство, промяна на живот, защото мастните клетки имат памет и за да се моделира по нов начин паметта им са необходими поне 3г. да се запазят килограмите и новоя вид хранене!

Общи условия

Активация на акаунт