Диклак срещу Диклофенак

• 1 831
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте!

Искам да попитам, дали има разлика между препаратите "Диклак 75 ID 75 mg таблетки с изменено освобождаване" и "Диклофенак Дуо 75 mg твърди капсули с удължено освобождаване". И има ли превъзходство единия пред другия препарат. Благодаря!

Диклак: https://apteka.framar.bg/30022358/%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D0%B0 … 5-%D0%BC%D0%B3-50

Диклофенак: https://apteka.framar.bg/05004024/%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D0%BE … 5-%D0%BC%D0%B3-30

Благодаря!

# 1
  • София
Дозата на активното вещество и в двата продукта е една и съща - 75мг Диклофенак натрий.
Диклофенак Дуо е с удължено освобождаване и съдържа по-малко натрий... 1/3 в  стомашно-устойчива форма и 2/3 във форма с удължено освобождаване
Диклак ретард - с бързо (1/6)и бавно освобождаване  (5/6-ти)
Основната разлика е, че Диклофенак Дуо не уврежда и не дразни толкова стомаха... и ако ще се приема по-дълго време е за предпочитане, особено ако е назначен от лекар. Приема се след хранене или с храна

# 2
Не е вярно, че Дикофенак Дуо не уврежда стомаха. И двете разновидности на едно и също лекарство не вещество са много дразнещи за  стомаха и целия стомашно чревен тракт.
Чести реакции са гадене и болки в стомаха и корема, като при хора с язва или гастрит може да доведат до перфорация на стомаха и много усложнения.
Потърсете лекар, не се самолекувайте, защото може повече да си навредите, отколкото да си помогнете.

# 3
Личната ми изписваше диклопрам за раменете, а известен ортопед за кръста диклофенак дуо. Несериозен и некомпетентен подход и от двамата! Диклопрам донякъде ми обезболяваше раменете ден за ден, а другото не даде никакво обезболяване на кръста. Знаеща и можеща ревматоложка ми оправи раменете със специални инжекции в тях, а за кръста най-ефективен се оказа укрепващ колан със стоманени пластини. Препоръча ми го известна невроложка. Инжекции също помагаха за обезболяване на кръста ми, но сега 2,5г. нямам нужда от тях, защото коланът атакува директно проблема.
Не зная вие какво се опитвате да обезболявате. Можете да го споделите тук, ако желаете.

# 4
Личната ми изписваше диклопрам за раменете, а известен ортопед за кръста диклофенак дуо. Несериозен и некомпетентен подход и от двамата! Диклопрам донякъде ми обезболяваше раменете ден за ден, а другото не даде никакво обезболяване на кръста. Знаеща и можеща ревматоложка ми оправи раменете със специални инжекции в тях, а за кръста най-ефективен се оказа укрепващ колан със стоманени пластини. Препоръча ми го известна невроложка. Инжекции също помагаха за обезболяване на кръста ми, но сега 2,5г. нямам нужда от тях, защото коланът атакува директно проблема.
Не зная вие какво се опитвате да обезболявате. Можете да го споделите тук, ако желаете.
Облекчавам дискова херния и ишиас, неврологична болка в крайниците.

# 5
Снимка на лумбалните прешлени правили ли сте? Невролог произнасял ли се е? Колан носите ли? Физиотерапия? Минерални бани? Напр. Павел баня, Овча могила, Сапарева баня?
Диклофенак през устата ще ви действа по-слабо дори от депомедрол мускулно. Но, както ви написах укрепващият колан директно атакува проблема. Обаче трябва невролог да ви го препоръча. Коланите са различни видове.

Общи условия

Активация на акаунт