ЕПИЛЕПСИЯ

• 217 973
  • 867
  •   1
Отговори
# 30
  • Кори Селести
 newsm78 Диана така се отнася понякога повреме на хранене например...но при нея е ясно какво става.
Иди на невролог, пуснете и  ЕЕГ....и дано всичко е наред.
Не искам да ти препоръчвам невролози..нямам добър опит... Sad
Нека някой друг те насочи...

# 31
  • София, "Младост 3"
аз мисля, че надали има проблем
Дани се отнася когато яде, когато върти колела, тук Ieppe беше писала, че детето й се отнася като клати дрехите.
Виж дали е свързано с нещо, което прави в момента. Мисля, че е нормално - мозъка им не може вечно да се пече на огън - трябва и да отдъхва, да се оттегля от обкръжаващите го неща, а тъй като малкото не знае как да се "пази" от претоварване - мен ми се вижда естествено това вглъбяване.
Иса, забележи как децата стават "отнесени" когато са уморени - мозъка им "изключва", отнася се, и те лесно се стряскат и разплакват когато са уморени. Мисля, че това е нещо подобно но моментно.
НО това си е лично моя теория.

# 32
  • София
Ами това беше другото ни предположение:

Тъй като бавачката води Дариа къде ли не: театър, цирк, изложби, всякакъв род забавления, музика нон-стоп и говорене ни хрумна, че детето се разтоварва така.

Тя изключва като не върши нищо. Просто сяда някъде и зарейва поглед. Най-често докато седи в количката си, но тя просто 'изключва' за околния сват.

Дано е нещо безобидно. Аз обикновено сюрпризирам педиатърката с разни мои наблюдение дали му няма това или онова на детето, но сега за първи път тя ме взе на сериозно.

# 33
  • София
Заведи все пак детето на невролог. Това отнасяне може да е пти мал, вид епилептичен припадък, който се характеризира със загуба на съзнание за секунда или части от секундата. Детето втренчва поглед или изведнъж спира да прави това, което е вършило до момента. Тези пти-малове или малки припадъци са характерни главно за детската възраст и е хубаво да се направи едно ЕЕГ. Просто за успокоение. Успех!

# 34
  • София, "Младост 3"
Иса, вземи и остани с детето малко ти /ако можеш разбира се/. Нека си почине от културните мероприятия - струва ми се, че чистия въздух в градинката е по-полезен.
Извини ме, но може би малко претоварвате сладурката - четох, че ти доста бързо си се развивала, може и детето ти да е така, но нека има и време за почивка.
Но не ти пречи и едно ЕЕГ - безобидно е

# 35
  • София
catnadeen, мерси за съвета, но май съм пресилила нещата  Embarassed не съм някаква бясна майка и съвсем не тормозим Дариа Simple Smile тя предимно ходи в парка.

Тетър или др. културни мероприятия има по веднъж в седмицата в четвъртък, когато в къщи се чисти, за да не гълта препаратите.

Но като цяло и бавачката смята да не засипва Дариа с нови неща.

От друга страна ние дори не й се караме. Днес майка ми се върна в БГ и нещо се скара на Дариа и тя ревна. Чак тогава се сетих, че ние не й се караме, не й повишаваме глас - нищо. За бой и дума не може да става.

# 36
здравейте ,много се радвам ,че има сайт където свободно може да се говори за това заболяване .Синът ми е на 11 години и от 2 години е на ламиктал .Преди да разберем,че е епелптик си мислехме ,че се преструва защото не получаваше припадаци ,а само се загреждаше в една точка и изключваше.Нещата при него са овладяни ,но бих искала да го подложа на кетогенната диета ,защото колкото и да е пречистено лекарството което приема  все пак е химия.Ако някой знае диетолог който прилага на практика тази диета нека ми пише .
Благодаря`Ви.
И не ги третирайте като болни даца

# 37
Здравейте!нова съм в форума! търсих тази тема. имам син на 7 години и на 08.12.2005г. направи епилептичен пристъп,искам да споделя с вас и да прочета какво сте писали по тази тема. знае ли някои кой е най-добрия епилептолог в БГ.

# 38
  • София, в офиса
Здрасти Цфети, много сложен въпрос си задала много са лекарите, които се занимават с това, но кой е най-добрият аз лично не мога да кажа. Опитайте при проф. Чавдаров и неговия екип, но все пак, чуй и другите мами къде са били

# 39
Здравейте пак,

Детето ми е на 13г и от 10г. възраст получи 2 припадъка от тогава е на Депакин, след това продължиха само потрепвания на едното око , и му включиха, и Ламиктал, потрепванията продължават и от вчера е и с Трилептал, лекува го доцент Божинова, а пък обиколих и много други светила,помощ няма
Моля, пишете ми ако имате такива проблеми и пиете тези лекарства.
А също нека ми пише и някой ако знае дали се лекува това или дали се израства с пубертета.
Кажете ако знаете добър лекар който ви е помогнал.
Благодаря Ви

# 40
  • София
Здравей Сали!
Искренно съжалявам за състоянието на детето ти.
Моята дъщеря е на 9.5м и пие Трилептал от 6.5м. В началото имаше невероятен успех -с него намали мн гърчовете, но сега и при нас се появи едно подскачане на очите нощем.... като топчета за пинг понг. Сега ще включим Радедорм по 1/8 вечер, за да я успива. Пие го вече 2 вечери, но още поскачат очите.Забравих да кажа, че тя е с основна диагноза за с-м на Уест вид епилептични припадъци и затова пие и Сабрил. Много са лекарствата и то в големи дози, но нали търсим и чакаме ефект. Лошото е че на всички в листивките пише че не се препиръчват за деца, а Мими ги пие от раждането си  Cry

# 41
Искам да попитам ,мили мами, някой дали е опитвал да лекува детето си с класичекса хомеопатия? Знаете ли нещо за това? По пронцип съм чувала че хомеопатията много помага и най-важното не вреди, за това и се намесвам да попитам?
Бъдете здравички  bouquet

# 42
  • Кори Селести

Това е сигурно:)

# 43
Искам да попитам ,мили мами, някой дали е опитвал да лекува детето си с класичекса хомеопатия? Знаете ли нещо за това? По пронцип съм чувала че хомеопатията много помага и най-важното не вреди, за това и се намесвам да попитам?
Бъдете здравички bouquet
И аз съм чувала същото . Simple Smile

Последна редакция: пн, 16 апр 2007, 15:05 от Eis

# 44
Много е хубаво човек да почне с хомеопатия.Но съм чела че тя не лекува епилепсия,но човек никога незнае.Аз в момента се интересувам дали познавате диетолог който да лекува епилепсията на детето ми с кетогенна диета.

Общи условия

Активация на акаунт