ЕПИЛЕПСИЯ

• 218 079
  • 867
  •   1
Отговори
# 645
Здравей Пламак- всички сме така.Все си задаваме въпроси без отговори.Дано след спирането на двете от лекарствата нещата се поуспокоят малко при вас.

# 646
Ние също намаляваме ламиктала и го заместваме с ривотрила но ще са нужни 6 ,7 месеца за да влезем в норма. Моля се да издържи. С нтърпение чакам декември или януари когато пак ще и правят ямр и да видим как е състоянието на мозъка. Praynig Praynig Praynig

# 647
HJKL стиска палци  Hug
 Praynig Praynig Praynig

# 648
Ние правихме ЕЕГ,което е много лошо.Започваме увеличаване на Топамакса,после на конвулекса и на края на радедорма.Иде ми да се гръмна.Казах им че за радедорма не обещавам че ще го увелича. Еми едно по едно,нека почнем- да изчакаме,да направим друго ЕЕГ,пък тогава.Така добре вървеше,почна да казва "тате" и "коке".Почна да обръща внимание на куклите,сега като я упоя,какво..............
[/

Бебоче, не ви ли изписаха нещо за компенсиране на тази сънливост, обикновенно изписват ноотропин или пирамем. Аз лично давам Брейн бустер. От доста време дъщеря ми пиеше тегретол в комбинация с депакин. След като нищо не се промени невролога смени лекарствата с друга комбинация - ривотрил и радедорм и явно количествата са убийствени, защото е изписал 3 по 1 пирамем. Абе... изобщо експеримент. То поне човек да знае, че това е лечение, ами то ... евентуално подтискане с мнооого странични ефекти. Незнам дали изобщо да ги започваме. Точно сега когато ще е и първи клас хич не ми се иска да затъпява.. Уф....
Ще взема да я хвана и да я заведа на Кръстова гора ли и аз незнам... Казват, че на кръстов ден ставали чудеса...!

# 649
мили майки.Когато чета вашите послания виждам голямата ви тревога.Нека ви дам няколко съвета,които съмизпробвала при моето дете.Първото е ограничете водата.епилептиците не бива да ядат солено,за да не задържат вода.При тях водата пречи.това го четох в стар лекарсни учебник.Второ:дграничете въглехидратите(тестено и сладко)лДавайте и по лъжица зехтин(олио) и пдвече зеленчуци и плодове.От плодовете наблегнете на тия които съдържат калии(банани,ягоди).Трето:научете се да вярвате в Бог и научете детето да вярва в това,че Бог ще бди над него.Ако искате казвайте и простичка молитва вечер.(това последното е за вас майки,за да издържим психчески)това е от мен за сега.А да и внипавайте с хапчетата.Те са нож с две остриета

# 650
Ети днес ни е 6 ден от както увеличавам лекарствата и не забелязвам да е сънлива.Аз също давам Браян Бъстер,но без да казвам на лекуващата.Съвсем случайно разбрах че не го препоръчва.
Диневата това с водата ме озадъчи.Винаги съм си мислила че като се пият лекарства трябва течности - та да не се натоварва черния дроб.Сега вече не знам какво да мисля.

# 651
  • София
Това за водата и аз не го разбрах .... нали трябва да се пречиства организма от лекарствата  newsm78... то не че моята пие течности де... ама все пак .... 100мл н аден й е дозичката и си мсиял че е доста малко .. все се опитвам да й давам повече ама не успявам....
От бананаите мис е запича ужасно и тях ги спрях. Казаха ми й давам кокосово мляко... ама от къде да купя ... вие знаете ли??/

Днес не можах да се вредя да вляза при д-р литвиненко ... има нова разпоредба в клиниката - дават се само 10 номерца. н емога да ви обесня какво стълпотворение имаше пред кабинета му ... и то предимно хора от далкечни градове... незнам какво е станало. дано ги е приел, че иначе незнам как ще се справят с протоколите за лекарствата и контролните прегледи на дечицата Sad
Аз ще го търся пак друг ден и дано ме приеме. искаме да спираме най-после Сабрила, че го пием вече 2 години- ние май сме ветерани и имаме проблеми със зрението - дано е обратимо . имам впредвид да го спрем успешно и без странични ефекти и да започне да си вижда нормално. Не ни дава никакви стимулиращи лекарсва за мозъка  newsm78 все искаме и топй все не ни изписва.

Вече ми с еиска д аимам време и възможност и да запиша второ висше и то МЕДИЦИНА и да си лекувам компетентно сама детето. То не че не сме станали вече половин лекари, ама ....

успех на всички мами и дечица в борбата с болестта!!!

# 652
Нанди, какви са тези лекарства за стимулиране на мозъка? Съвсем случайно наскоро чух за такива лекарства  newsm78. Някой пие ли такива, благоприятно ли действат и само с рецепта ли се изписват?   

# 653
единственото което стимулира мозака е фолиевата киселина.За водата и аз мислех,че трябва да се пие повече за да изчиства лекарствата от организма само,че не е така.Пак казвап,че четох в стара лекарка книга,че епилептиците не трябва да ядат солено,за да не задържат вода в организма.И м/у другото дъщеря ми пие едно лекарство което е вид диуретик.А и практиката ми го доказва.Ленуващата ни лекарка също е съгласна,че е вярно.Казвам го защото съм го пробвала.За пояснение дъщеря п(ми е с наследствена епи;т.е.трудно лечима.

# 654
Първоначално пиехме пирамем за стимулиране на мозъка тъй като лекуващата ни тогава лекарка ни лепна диагнозата -ленив мозък без да е направила нито едно изследване,но това беше отдавна и от това лечениезнам, че не е добре през юли и август да се пие пирамем,защото е много топло.
В депакина се съдържа валпроева киселина и не трябва да се взимат никакви аспирини и да се внимава с приемането на храни и напитки съдържаши киселини. Naughty

# 655
Здравейте момичета. По-напред в темата бях писала какъв е моя случай. Сега искам да попитам майките с епилепсия как са раждали. Моята лекарка каза че не е проблем да раждам нормално, но четох че при нормално раждане има голям риск от пристъп. Честна казано съм раздвоена и ме е много шубе какво ще става за напред. Мисля да накарам невроложката ми да ми даде някаква бележка ли не знам за пред АГ-то, че трябва да раждам секцио. Дори да има съвсем минимален риск от пристъп предпочитам да не го поема. Споделете моля ви вашия опит.

# 656
За стимулиране на мозъка предписват пирамем и ноотропин, мисля че беше.  Има и много хранителни добавки, които действат чудесно на мозъка -  водораслите АФА на Аква сорс, Брейн Бустер, за който стана въпрос по-горе в темата. Аз в момента давам гинко билоба, който казват, че имал същия ефект, но е далеч по-евтин. По-натам мисля да пробваме водораслите АФА.
Дари-к, нито едно от тези лекарства не се изписват с рецепта. Може просто да се консултираш с лекуващия. Обикновено лекарите са скептично настроени към добавките, защото търсят бърз  ефект. Аз съм давала пирамем /беше ни го изписал п-р Чавдаров/, но детето се превъзбуждаше и неможеше да спи. Затова "тайно" го замених за Брейн бустер.

# 657
Мариа-м, според мен по-добре не поемай този риск да раждаш нормално. Ти имаш напълно основателни показания за секцио и личната ти няма и неможе да ти откаже такава бележка.
Желая ти успех!!!

# 658
Здравейте момичета. По-напред в темата бях писала какъв е моя случай. Сега искам да попитам майките с епилепсия как са раждали. Моята лекарка каза че не е проблем да раждам нормално, но четох че при нормално раждане има голям риск от пристъп. Честна казано съм раздвоена и ме е много шубе какво ще става за напред. Мисля да накарам невроложката ми да ми даде някаква бележка ли не знам за пред АГ-то, че трябва да раждам секцио. Дори да има съвсем минимален риск от пристъп предпочитам да не го поема. Споделете моля ви вашия опит.

Аз поради същата причина, взех становище от невролога който ме лекува за секцио, но и той беше категоричен че трябва да раждам секцио, въпреки че гинеколозите са на мнение че може и нормално. Но според мен настоявай за секцио. Лек ден  bouquet

# 659
  • София
ТЕД, сега разбирам мила че си имаш бебче  Hug Hug Hug
Честито мила   bouquet, да ви е жив и здрав сина и много, много , много да ви радва !
Да си го отгледаш здрава и спокойна и когато решите да си му родите братче или сестриче!!!  Praynig

Толкова се радвам за вас... а преди седмица се питахме с Дороти какво става с теб, дали вече си родила  newsm78

Новината е просто прекрасна и днешният ден ще бъде хубав  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт