ЕПИЛЕПСИЯ

• 218 087
  • 867
  •   1
Отговори
# 675
приди време гледах по анимал планет,че в Америка обучават кучета да помагат и предизвестяват  гърчовете на епилептици.Та мисълта ми е,че епилепсията е и психическо заболяване.Казвам го защото хората интирвюирани в това предаване твърдяха,че когато има някой на когото да се доверят за пристъпите пък било то и куче се чувствали по-спокойни.
пристъпите им се разреждали.

# 676
Здравейте отново,мами.Да попитам тези от вас ,които са качили кг " благодарение" на противоепилептични лекарства,спазват ли някаква диета за намалянето им.Защото лекарите ни казаха "ами виж там някаква диета,ограничи яденето,увеличи спорта".Това е ясно,но въпросът е как е по-правилно,кои храни да се ядат и кои да се избягват.Щото да не направим по-лошо.

# 677
imam dusterja na 7 meseza.pie  depakin ot 2 meseza.hodihme pri d.r ral4eva.ne sum dovolna ot neja.
dete vuv sunno sustojanie kak da reagira na izsledvaniata.
izkaa ja sus psihi4npo izostavjane i sus sindrom na west.
prasta ni na konsultazia vuv sf.
neka mi pi6at maiki sus sustia problem.

[/quote]
Danaja,не искам да те плаша,но Синдром на Уест е най-трудно овладяващата епилепсия.За това не се чуди,ами отивай в София на консултация.И моята Андреа е с такава диагноза.Ако имаш нужда от съвет-питай!Аз и другите мами ще ти помогнем.Регистрирай се въвфорума и пиши на кирилица. Simple Smile

Последна редакция: сб, 21 юли 2007, 21:59 от andrea.a

# 678
 Здравейте!
Тези дни и на нас ни откриха епилепсия. Дъщеря ми е на 7 г. и за 45 дни имаше два припадъка,препоръчаха ни доктор Калпачки и бяхме при него направиха и ЕЕГ и установиха диагнозата.Изписаха ни Конвулекс. Искам да ви попитам през какъв период от време ходите на преглед и всеки път ли се прави ЕЕГ. Имат ли децата с епилепсия проблеми в училище,тъй като на есен ще сме първолаци.Благодаря ви предварително.

# 679
ЕЕГ-то се прави на 6 месеца. Когато се взимат антиконвулсуфини, човек е по- бавен.Трябва да  запознаеш класната със заболяването на детето.

Регистрирай се във форума и тук винаги ще получиш съвет. Hug
ПОжелавам ви да ви понесе добре конвулекса . Praynig

# 680
Моята дъщеря също имаше епи
правихме ЕЕГ на всеки 3месеца но мисля,че лекуващия невролог ще прецени най-точно на какъв интервал от време да правите изследването
само искам да ти кажа,че имаш право да изискаш и да бъде назначен ресурсен учител на детето щом като сте първолаци/това може да бъде и класния/
идеята за ресурсния е да помага на детето ако среща трудности
успех ви желая с лечението и дано скоро всичко лошо да е в миналото!  bouquet

# 681
imam dusterja na 7 meseza.pie  depakin ot 2 meseza.hodihme pri d.r ral4eva.ne sum dovolna ot neja.
dete vuv sunno sustojanie kak da reagira na izsledvaniata.
izkaa ja sus psihi4npo izostavjane i sus sindrom na west.
prasta ni na konsultazia vuv sf.
neka mi pi6at maiki sus sustia problem.

[/quote
Мила, съчувствам ти много, моята дъщеря е със същата диагноза, няма да те плаша , случаи много и всеки е различен сам по себе си.
ЕЕГ-то дали е в сънно състояние или е  в будно ако детето няма проблеми няма да покаже на разчитащия невролог-умствено изоставане, незнам дали ме разбираш.
При синдром на Уест, еег-то показва хипсаритмия.
Андреа.а ти го е написала , но аз ще повторя, синдрома на Уест е една от най-трудните за овладяване епилепсия, затова не губи време,щом като са ви пратили на преглед в София не се бавете.

# 682
Голяма боза направих, нали все бързам, но вие ще ми простите, грешката. Embarassed

# 683

Днес не можах да се вредя да вляза при д-р литвиненко ... има нова разпоредба в клиниката - дават се само 10 номерца. н емога да ви обесня какво стълпотворение имаше пред кабинета му ... и то предимно хора от далкечни градове... незнам какво е станало. дано ги е приел, че иначе незнам как ще се справят с протоколите за лекарствата и контролните прегледи на дечицата Sad
Аз ще го търся пак друг ден и дано ме приеме. искаме да спираме най-после Сабрила, че го пием вече 2 години- ние май сме ветерани и имаме проблеми със зрението - дано е обратимо . имам впредвид да го спрем успешно и без странични ефекти и да започне да си вижда нормално. Не ни дава никакви стимулиращи лекарсва за мозъка  newsm78 все искаме и топй все не ни изписва.

Вече ми с еиска д аимам време и възможност и да запиша второ висше и то МЕДИЦИНА и да си лекувам компетентно сама детето. То не че не сме станали вече половин лекари, ама ....

успех на всички мами и дечица в борбата с болестта!!!
[/quote]
Скъпа Нанди, разбирам те прекрасно, последните вда пъти ходим в частния кабинет, защото иначе е ужасно, ние сме от Габрово и няма как да пропуснем деня за превглед, защото после хотели....чудесии.
За Сабрила/вече го мразя/, ние си виждаме идеално, но дететенцето на моя причтелка беше спряло да следи, въобще непоказваше признаци, че вижда, спряха Сабрила преди 5 месеца и сега детето най-добре си вижда, направиха му необходимите изследвания, зрението му е добре.
Стискам палци и при Мими всичко да е ок.

# 684
Възможно ли е от лекарстата да възникнат кожни проблеми?
Днес водих дъщеря ми на кожен лекар, защото на челото и се появи нещо като малка екзема. От известно време това чудо се разпространи и около устата и. Кожната каза, че е гъбично заболяване и е следствие на отслабен имунитет, най-вероятно от тегретола /за който и споменах преди това/.
Има ли и друг някой с подобен проблем?

# 685
  • София
Мила Ети , съжалявам за тов акоето става с дъщеря ти Sad

Моята мария имаше обилен кожен обрив при започването на Трилептала- още като бебе на 3 месеца. НМо то си пишеше 1че е страничен ефект. изписа ни Фенистил капки невроложката и се оправи дребосъчка.
Имат доста кожни странични ефекти нашите лекарства и затова се консултирай с лекуващият невролог какво да предприемете. Например днес ни изписа да зпочнем ново лекарство ТОПАМАКС (поради наличието на нови гърчове и то по-тежки) и ни предупреди че може да намалее потенето. да му се обадим веднага и да той ни каже какво ще правим.

Страшнички са си дрогите  Cry

успех с лечението!!!

# 686
Благодаря на всички, които ми дадоха съвет! Искам да ви пожелая късмет на всички и дано децата ни оздравеят бързо! Радвам се, че мога да споделя с някой и дано да си помагаме взаимно! Благодаря!

# 687
Дъщеря ми е с диагноза ДНЕТ (дизембриопластичен невроепитиален тумор), два пъти с операция без възможност да се отстрани напълно. Получава пристъпи като пие Кепра и Депакин 500 хроно но епилепсията е медикаментно устойчива. Заболяването е много рядко в световен мащаб. Ако има някой запознат да обменим мисли, моля да се обади. Ще очаквам Вашите обаждания!

# 688
     Привет Нанди,и ние пие Топамакс.Нашия е на капсули,много неприятно за деление.Но никой не ме е предопреждавал за намаляването на потенето.Моля те ще ми го разясниш ли.
     Здравей Атанас,за жалост добре дошъл.Не съм запозната с тази диагноза,но стискам палци за скорошно подобрение.

# 689
Здравейте! Разбирам притеснението ви,  и затова колкото по рано вземате мерки, толкова по-добре. Знам един страхотен специалист - д-р Кузманова / на 4-ти километър /. работи и снаправление от личния лекар.

Общи условия

Активация на акаунт