ЕПИЛЕПСИЯ

• 218 075
  • 867
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте,скъпи мами!!!Искам да попитам чували ли сте нещо за фунготерапията-лечение с японски гъби!един от видовете гъби-"Рейши"се прилага при лечение на ЕПИ!В София има такъв кабинет -д-р Милен Христов,но имам много въпроси,относно фунготерапията,та затова се обръщам към вас!Моля Ви ако имате някаква информация,помогнете на детето ми!!!

# 691
  • София
нямам никакв а информация за тази нова терапия ... но ще ми бъде интересно ако някой сподели с нас!!!

Дано отнякъде се появи лек за децата ни  Praynig

Вчера беше първото даване на  ТОПАМАКСА и Мария е била цял ден на черешата ... в смисъл не е можела да заспи, само е ревяла и се е пънела ... баба й милата не е можела да я удържа на ръце. В 18.30 я заварих още ревяща и пънеща се ... приспах я ... спа половин час на ръцете ми в много странна и неудобна моя поза и когато се опитах да я сложа на леглото се събуди и направи гърч... Sad Ида ми вече да убия нея и мен  Cry .... е не мога да гледам толкова много гадни неща ...

Искам вече нещо да й подейства благоприятно и да е нормално детенце колкото може след 2годишният изоставящ период в нейното развитие. Искам светлина в тунела, Искам слънце да огрее и на нашата уличка!!!!  Praynig

# 692
  • ХАСКОВО
Здравейте.Имам нужда от вашата помощ.Някой чувал ли е за "слатинския чудотворец"Саркис Инджиян -лекува чрез биотерапия?Какви са отзивите за него??? Моля ако имате някяква информация помогнете.

# 693
nandy ти си герой!Не се предавай! Praynigза вас!Бъди сигурна- Мария има нужда от теб!  bouquet

# 694
Леля ми пиеше топамакс за мигрената, знам само, че много отслабна , други странични ефекти не е имала.Моя приятелка от Русе има детенце с епилепсия, вследствие мутация на ген, те пият топамакс от 6 месеца и той наистина спря да се поти, те са климатик у тях и тя е забелязала чак като го извела навън и той качил телесната си температура без да е болен, така разбрала, че не се поти, зачервява му се кожата и вдига температура до 37.8. Д-р Литвиненко обеснил, че е от Топамакса и е опасно да не се поти, намалиха му малко дозата и той почна да се поти.Добрата новина при тях е , че гърчовете много намаляха. Трябва да следите за зачервяване и затопляне на тялото. Утре ще и се обадя и разпитам подробно, ще ви пиша , но не се притеснявайте предварително, всяко дете реагира различно на различните медикаменти.

# 695
нанди,стискай зъби скъпа,заради детенцето си трябва да издържиш,те разчитат само на нас,ние сме тяхнятя опора!!кураж,скъпа!!!а на всички които се интересуват изпращам сайта на д-р Христов,прегледайте го и споделете мнението си,моля ви и аз търся решение за детето си,-www.fungo.ws!ние също пихме топамакс,бяхме много доволни-3години без припадък,но увреди бъбреците,като го спряхме и пак,,,,,Успех на всички,чакам мненията ви!!!!

# 696
  • гр.Добрич
Влязох за малко да разгледат тази част от форума, а то 35 страници. Не мога да ги изчета всичките.
Племеницата ми е на 12г. и за първи път получи пристъпи на около 3г. Започнахме лечение с местните невролози в Добрич, но сестра ми живее в Русе. Доскоро не можеха да кажат точната диагноза. Последно измислиха нещо - Синдром на Ленокс- Гасто. Какво ли не опитваха за тези години - Ламиктал, Топамакс, Депакин, Депакин -хроно/ Сега са на Кепра и още много, на които не съм запомнила имената, защото ги виждам рядко в годината. На всеки 6мес. ходят на контролни прегледи в София на 4километър. Тъкмо се подобри от няко лекарство и те го спрат, защото организма се насищал и всичко пак отначало. Направо един порочен кръг, а за институциите няма да казвам, какво отношение, защото всички вие сте потърпевши и знаете какво унижение е да се молиш за живота на детето си. Само да допълня, че в резултат на всички тия грижи и тревоги сестра ми се съсипа и така не се разбра кога са и изсъхнали бъбреците и сега и тя е на диализа.
Съжелявам, че стана дълго и тъжно, но ще следя темата с интерес.

# 697
Моля, напишете името на филма за катогенната диета,който е по действителен случай.Благодаря

# 698
  • София
Добре дошла при нас Спинки   bouquet
Съжалявам че броя ни се увеличава тук, но мога да кажа че сме много задружни и една друга си помагаме с каквото можем. Ще ние  приятно да пишеш и да споделяш и хубаво и лошо с нас!

Благодаря на всички Ви за подкрепата  Hug

изпадам в ужасни кризи, когато Мария получи пристъп ... и падам духом... добре че всички сме тук заедно и се крепим в трудните моменти.

Сиси, аз четох, четох и не прочетох да има описани случаи с епилепсия при фунготерапията... ако съм пропуснала нещо моля те покажи ми къде в сайта е публикувано ..... или ако имаш споделени такива случаи от други хора, разкажи ни.
А какво се излседва за бъбреците при пиенето на Топамакс.... какви изследвания да правим и за какво да наблюдаваме. Те лекарите няма да ни подсетят, сами трябва да следим тези неща. Както е с трансеминазите -никога не са ни дали направление за АСАТ и АЛАТ, а още като бебе казаха че от многото лекарства се повишават и трябва да се следят във времето... да ама като отидем на контролен преглед и все казват др път, като им напомним и така ... вече две години. Добре че свекърва ми е лаборантка и ни ги правеше като от време на време като се приберем в Тетевен. Засега са в норма. Милата ми тя дребосъчка какво ли не пие  Sad
Целувки за всички и приятна вечер !!!

# 699
Нанди, доколкото знам при приемане на Топамакс се изследва креатинина.

# 700
Нанди и аз не прочетох за описани случаи на ЕПИ,но при гъбите РЕЙШИ,там където е описано какво лекуват най-отдолу е написано епилепсия!Затова исках да разбера чували ли сте нещо за тези гъби,нали знаеш за удавника и сламката!а относно бъбреците и топамакса го разбрахме след ужасна бъбречна криза с кръв в урината,та после ни правиха урокултури!В началото на заболяването заедно с лекарствата започнах да давам ,тайно разбира се,зелени водорасли на аква сорс,3години ги давах редовно,и нямаше припадъци,след добри поредни ЕЕГ,реших, че всичко вече е по-добре и не знам защо но ги спрях!Може би си внушавам,но имаше полза от тях!сега пак ги пие,дано да е за добро!Затова питам за фунготерапията,може пък да е нещо по-добро,явно е на същият принцип!Желя на всички ЗДРАВЕ и успех!!!!!

# 701
Мамчета, искам да ви запитам за протоколите и изобщо какво се полага на деца с диагноза като нас - Епилепсия. На нас нищо не ни казаха и си плащаме лекарствата, ЕЕГ-то и ядрено магнитния резонас, макар че сме затруднени финансово, но нали знаете, че за децата всичко правим и намираме за тях.Исках и да ми кажете за учителя, който мога да поискам в училище и дали от общината  се полага някаква финансова помощ/еднократна/, кой ви насочи за ТЕЛК комисия и т.н. Всички мнения ще ми бъдат от помощ. Благодаря

# 702
Ивана здравей! Първо трябва да отидете при джипито и то да ви попълни молба за телк. след това заедно с копие от ЕЕГ, ЯМР ако имате и епикриза, с твоята лична карта отивате и ги подавате в мястото където се приемат молби за телк. Не всички лекарства за епилепсията се поемат от НЗОК. Полага се по едно ЕЕФ на година което може да се направи от невролог имащ договор със здравната каса.  За ЯМР не се полага  с диагноза епилепсия. Първо невролога си записва данните на детето и се чака няколко месеца докато ти доийде реда да се направи ЯМР. Тогава джипито трябва да ти даде направление с оплакване, главоболие или не6то подобно за да може да се приеме от здравната каза.
Ние също сами си плащаме лекарствата, чакахме близо 6 месеца да ни се обадят за ядремо магнитен резонанс, докато накрая сами си го платихме. И след 2 седмици ни се обадиха че сме одобрени за ЯМР ooooh!

# 703
Благодаря, значи нищо да не предприемам за сега,Аз вече съм направила необходимите изследвания, а пък сме на контролен преглед на 15,08 в този случай просто трябва да изчакам за протокол и направление. Благодаря за бързият отговор

# 704
Аз поради същата причина, взех становище от невролога който ме лекува за секцио, но и той беше категоричен че трябва да раждам секцио, въпреки че гинеколозите са на мнение че може и нормално. Но според мен настоявай за секцио. Лек ден  bouquet
Имам две медицински от двама невролози дали ще ми откажат секциото? newsm78
Скоро чух един съвет даден на бременна от лекар в Шейново "роди си нормално все пак не раждаш с главата а с д...то" ....и тя родила нормално.

Общи условия

Активация на акаунт