МАРТенските калпазани обичат да надничат под дивани!

• 32 200
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
  • София
 Привет и от нас в новата тема, дано да няма болни дечица в нея  Praynig. Да  не забравя и аз да поздравя с добре дошла Ели**  Hug

Ние си изкарахме страхотно на Добринище. Бяхме в къща Магделина  и сме много доволни - чисто, приятно, с прекрасно дворче, напълно обзаведена кухня с голяма трапезария, в която може да ползваш всичко и не на последно място - собствениците са много мили хора. Времето беше чудно и даже на басейн отидохме с децата. Ето и снимков материал

*Nikita*, и на Тео му липсва един страничен резец отдолу и сестра ми си умира от смях всеки път като го види  Simple Smile. Вече повече от два месеца е така, но не мисля, че няма да му порастне. Сега даже като го гледам ми се струва, че леко му се е издул там венеца, а и от вчера е все с ръце в устата, та да видим какво ще излезе накрая. Аз също давам Инфлуцид на Ники и съм доволна, на Тео все още му давам Имунокинд при нужда.

Във връзка с майчинството - миналия месец го получих чак в края на август, а сега още на 14.09, та и според мен проблема е в това кога се носи декларацията в НОИ

Nagaina, честито и от мен за втория момък. Ще пестиш средства от дрешки, а и при липса на място не е проблем да делят една стая  Wink

Понеже напоследък все се хвалите със самостоятелно хранене на децата да ви питам - имат ли търпение да си изядат всичко до край? Питам от чисто любопитсво, не че съм се притеснила нещо. Тео, когато има желание се справя много добре (с вилица като че ли по-успешно), но бързо му омръзва и аз продължавам след него, за да си дояде.

SZA, все забравям да ти кажа нещо свързано с хлебопекарната  ooooh! (имам същия модел и все още не съм правила багети  Embarassed) Недей да правиш козунака от диска с рецептите, защото аз за малко да направя пожар. Тестото излезе извън формата за печене и два дни смърдя на изгоряло вкъщи. С други рецепти, които съм пробвала не е имало фалове, но това......ужас!!!

Като отворих дума за уреди ще ви помоля да споделите за какви екстри да гледам при съдомиялните, защото възнамеряваме скоро и с тази полезност да се сдобием. Май нямам предпочитания за марка, въпреки че повечето ни големи уреди са на Whirlpool.

glafira, какво стана, свалиха ли гипса на Светланка? Надявам се другата седмица да успея да ти звънна да се видим

Накрая да се похваля, че братовчедка ми роди онзи ден вечерта и вече си имам още един племеник. Очакваме всеки момент и сестра ми да ни зарадва, аз най-редовно и правя проверки  Mr. Green

Още неща си бях намислила да пиша, но ги забравих. Така става, докато пишейки Тео каза, че има ако и тичах за гърнето, вися 10 мин. не свърши нищо и след малко естествено свърши работата в гащите, та го преобувах. Обадиха ми се и докато говорих по телефона той ми изля кафето върху себе си и на пода. Сега вече е облечен и готов за разходка, само чакам да свърши пералнята, простирам и изхвърчаме.
 Приятни разходки и на вас!

# 16
  • под кривата круша
Tony_st, и аз знам, че до 3-та година децата година боравят еднакво добре с двете ръце. И при нас Теодора подчертано посяга повече с лявата, държи лъжица, молив с нея. Ще се изненадам ако не е левичар, защото мъжа ми е такъв, баща му се справя и с двете, дядо му е бил левичар...Но, да ти кажа, изобщо не ми прави впечатление и не смятам да вървя против природата й. Като се замисля, никога не ми е пречело и при баща й, може би само на лекциите едно време като сядах отляво и си удряхме лактите Laughing.
Мернах нещо за меда и пчелните продукти, та се сетих да споделя какво ми прави впечатление напоследък. Чета как го приравняват към бялата захар, едва ли не нямало нищо полезно в него, и колко било нежелателно и безсмислено да се дава на деца. Та чак не мога да повярвам на очите си, че има такива писания-толкова пъти съм се лекувала само с мед и ми е помагал.
Nagaina, честито Hug Мъжко царство се заформя при теб.
На Даниелка забравих да честитя-да ви е жива и здрава рошавата буболечка и много да ви радва  bouquet
ТаняТ, а казаха ли ви как и по каква причина сте се сдобили с това нещо? Дано се излекува бързо.
Днес ще ни слагат втория Синфлорикс Rolling Eyes Като знам първия как й понесе, лошо ми става. Дали не сгреших с тази ваксина, да му се не види... Thinking newsm78

# 17
Вероник, и Рая се справя по-добре с виличката май. Вчера за първи път си изяде всичко до края сама. Иначе като хапне малко и се засити започва да играе като бърника из чинията и забравя да яде. Понякога и напомням да яде, друг път просто се храним с 2 лъжици - тя бърника из чинията, а аз я храня с другата. Wink Определено иска да усеща храната с пръсти и след ядене почти се мием целите.

Есме, и аз се чудя много на последните писания за меда. Thinking Ние захар не консумираме от години. Ползвам евентуално кафява захар когато правя сладкиши, иначе във всичко слагаме мед - дори макарони ядем с мед и сирене. Blush На Рая още не съм и давала мед, но ние си го ядем. Въпреки всичко си мисля, че е по-полезен от бялата захар - нали все пак минава преработка от пчелите.

Рая пак заспа по никое време...вместо да излезем ще спим. Crossing Arms

# 18
Привет и от мен в новата тема, Нинче, мерси  bouquet

Nagaina, честито ти синя радост, хайде пак да ти е лека и безпроблемна, Дарко заглежда ли ти коремчето?

Понеже напоследък все се хвалите със самостоятелно хранене на децата да ви питам - имат ли търпение да си изядат всичко до край? Питам от чисто любопитсво, не че съм се притеснила нещо. Тео, когато има желание се справя много добре (с вилица като че ли по-успешно), но бързо му омръзва и аз продължавам след него, за да си дояде.

Като отворих дума за уреди ще ви помоля да споделите за какви екстри да гледам при съдомиялните, защото възнамеряваме скоро и с тази полезност да се сдобием. Май нямам предпочитания за марка, въпреки че повечето ни големи уреди са на Whirlpool.

Моята хубавица, когато иска да се храни сама, въобще не ми разрешава да й давам, бута ме, мрънка и не яде ooooh!, оставям я сама и каквото влезе в устата, влезе, другото се мие и пере Mr. Green. Ако е гладна си хапва, но ако не е, започва да си играе, разсипва по столчето, маже, хвърля на земята, въобще красоти Joy, а и като свърши с яденето всичко хвърля на земята и купичката и лъжичката hahaha, вашите правят ли така???
Вероники, аз не продължавам да я храня, че и без това си е пухкава още.

Относно миялните, не им разбирам екстрите, само от моя мъж знам, че 45см били по-икономични, аз имах претенции само за начина на подреждане на съдовете вътре. Ако имате възможност за вграждане е добре, защото е доста по-безшумно, успешен избор и да знаеш, че ще се родиш с този помощник в кухнята Simple Smile

# 19
  • Варна
И аз съм много доволна от миялната като уред (за марка не мога да дам съвет, мъжът ми избира техниката в къщи). Преди си мислех, че е пълна глезотия, но откакто имаме миялна вече 6 години, не мога да си представя как съм живяла без такъв помощник. Нашата е малко по-тясна от пералнята поради оскъдното място в кухнята ни и понякога се налага да я ползвам по 2 пъти на ден (стандартно пускам по една миялна вечер). Сега ако измислят и уред, който сам да вкарва и нарежда съдовете вътре, хич няма да е зле  Mr. Green
Мони почна да кашля от днес, но нали скоро я пяхме тази песен и не се шашкам, давам й сок от лук с мед (на нея й харесва, а и миналия път и помогна бързо). В този ред на мисли, аз ползвам много меда, особено за лечение. Дядо ми беше пчелар и съм свикнала в къщи винаги да има тенекии с мед (е, вече се задоволяваме с бурканчета, защото го купуваме Sad ) Определено мисля, че е много по-полезен от захарта и свойствата му далеч надхвърлят възможността да се изполва за подслаждане. Това е лошото на огромното количество информация, до което имаме достъп - че за всяко нещо има хиляди, често противоречиви мнения и човек се обърква кой източник е благонадежден и коя истина е по-истинна  ooooh! Решението е може би да осланяме на интуицията си (ако имаме късмет да имаме такава, нещо което на мен като една аналитична Дева много ми куца Blush )
Мисля, че ви споменах, че на рождения ден на Криси си наемаме зала с анимация и ние ще внасяме храни и напитки. Ще съм ви много благодарна, ако ми дадете някакви интересни и по възможност лесни идеи какво да приготвя освен дежурните сандвичи.
Нагайна, мила, много се радвам, че Дарко ще има братче.  Hug На мен еднополовите деца са ми слабост и мисля, че за тях е страхотно.

# 20
Нагаина, добре дошла в мъжкото царство и при мъжките майки Simple Smile Определено е весело с трима мъже!

Тони, Гого също ползваше и двете си ръце до едно време, след което премина на дясната. Ники сега се храни и с двете, прави ми впечатление, че е на периоди, но знам, че на този етап няма никакво значение. Майка ми понякога му мести прибора от лявата в дясната, да с еучел, но аз й забраних - ми то детето си знае кое му е удобно. За бебеправенето стискам палци, на мен много ми се иска пак, ама колкото повече време минава, толкова повече се отдалечавам от идеята...

Вероники, мерси за съвета за пекарната! На мен вече ми преля един пълнозърнест хляб и аз почти направих пожар, затова сега правя хлябове само с количество за 1000 гр, за да няма инциденти, като стана спец, ще пробвам пак някой по-голям. За миялна, ние имаме 45 см, наистина се води по-икономична, но ако имаш място - определено сложи 60 см, просто в тази не се събира много. А и някои по-големи съдове трудно ще подредиш. Иначе гледай да има програма само изплакване (подходяща е ако не си напълнила миялната и ще седят повечко съдовете да я пуснеш да изплакне, за да не се вмирисва), както и ако има възможност за бърза програма за не особено замърсени съдове. Нашата миялна е Бош, има само 3 програми (явно за 1000 лв получаваш от Бош само толкова  Confused, трябваше сигурно да предвидим двойно пари за повечко програми) - изплакване (15 мин), програма за по-слабо замърсени съдове (на 50 градуса, 2 часа и 40 минути), програма за силно замърсени (май на 65 градуса беше, 2 часа и 50 минути). Няма отложен старт, но аз си я пускам вечер и тя си пищи няколко пъти като измие и после я изключвам на сутринта. Но отложен старт евентуално би бил добра функция. За въпроса ти колко време яде сам Ники - обикновено успява да изяде половината ядене сам, другото му го додавам, явно му омръзва. Той също се справя по-добре с вилицата, както и с пръсти - ако яде с вилица или пръсти, се храни докрай сам. С лъжицата му е някак по-неудобно и ми я подава и ми казва "Мама хани" Simple Smile И накрая, честито ти племенниче  Hug

ТаняТ, наистина, от какво е прихванал стоматита, стана ли ясно? Вирусен ли е?

Ами май имаше още да пиша, но забравих, вие много сте писали през едничкият почивен ден Simple Smile

# 21
ТаняТ, а казаха ли ви как и по каква причина сте се сдобили с това нещо? Дано се излекува бързо.
Според педиатърката силната хрема е изтощила имунитета на Митко и се е проявила някаква вирусна инфекция. В медицинските сайтове твърдят, че вирусният стоматит се причинява от херпес симплекс (обикновения херпес), при деца често протичал атипично. Другото, което ме кара да мисля, че са прави за вирусния причинител е, че имаше температура един следобяд и с това се приключи. Сега се мажем, плачем и мина основно на кърма. Дано скоро се оправи (по сайтовете "обещават" 5-10 дни).

Митко се храни сам само когато е прегладнял (примерно сутрин на закуска), но никога не си изяжда всичко сам. Обикновено прилагам номера с двете лъжици (той си бърка с едната, а аз пълня с другата). С вилица не е много добър, аз трябва да му набождам, но и аз съм си виновна, че рядко му давам да се храни с вилица. Винаги му е по-удобно с пръсти, ама веднага след като се омаже, казва с много жален глас "Ауууу" и мама трябва да бърше всичко д облясък, та не успяваме много да хапне при това положение. И много бързо му омръзва, но тогава казва "гоу" и трябва да го сваля от стола, иначе започва да си слиза сам и се заклещва.

Честито племенниче, Вероники! А сестра ти какво чака - пак момче или ще наруши мъжката хегемония?

За меда ще ме извиняват, ама той има толкова много допълнителни съставки, че няма нищо общо със захарта! И медолечение се прилага в народната медицина доста успешно! Това, което сте чели може да се отнесе донякъде само за изкуствения "мед", ама той не е пчелен и няма нищо общо с истинския.

Ако е гладна си хапва, но ако не е, започва да си играе, разсипва по столчето, маже, хвърля на земята, въобще красоти Joy, а и като свърши с яденето всичко хвърля на земята и купичката и лъжичката hahaha, вашите правят ли така???

Коко, все едно си описала Митко. Хвърля си включително шишето с водата, когато е на разходка и се напие. А когато пие от чаша, след като се напие, изсипва останалото пред и върху себе си. Направо ме побърква! Винаги правя забележки, но все едно нищо не съм казала!

# 22
  • София
Я, да ви попитам нещо. Забелязвам, че Рая се храни много по-добре с ЛЯВАТА ръка. Мамите с по-големи децица, мислите ли че това значи, че Рая ще е левичарка?!
Знам, че още е рано за генерални заключения, но си мисля, че ако сега стимулирам хапването с лявата ръка може да я приуча да прави повечето неща с нея, а като че ли не ми се иска много... newsm78

Абе да не са заседно раждани нашите деца  Mr. Green Но храненето с лявата ръка е предимно за прибори, ако си дъвче нещо, предпочита дясната. Чела съм, че преди 3 годишна възраст е рано за заключения.
Но никога не бих се намесила, ако се окаже левичар, чувала съм много неприятни спомени в първо лице от хора, при които е било настоявано да си "сменят" ръката  Rolling Eyes Природата си знае работата...

Вероники, напоследък буболецата яде... прав... ако въобще се брои за ядене - играе си наоколо и от време на време идва да хапне някоя лъжичка  ooooh! Иначе преди си изяждаше ефективно почти цялата закуска сам, то само това му ядене е ядене "като хората", за другото ще си замълча, че ми е кофти... За съдомиляните има хубава тема, ето я http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=499765.0 , съветът на ВСИЧКИ е да се вземе най-голямата възможна  Mr. Green

Ели**, добре дошла при нас   bouquet

ЕДИТ: а чухте ли за Вигантола?

# 23
  • Варна
Привет Simple Smile
Я да видим какво ще забравя  Embarassed
За лявата ръка -  то доста се изписа. Ния също май повече с нея борави, понякога като яде ги сменя, но успехът с храненето е еднакъв и с двете. Аз също не бих тръгнала срещу природата й, аз като малка се опитвах да съм левичарка, но тогавашната ми класна в ОУ казала на майка ми - Или дясна ръка, или да ходи в друг клас. Е, по-късно дойде при нас племенника на въпросната, който пишеше на воля с лявата и се водеше чувствителен и специален, но както и да е. Въпросът е, че не ми е неудобно, но го считам за нарушение на правата ми, примерно. Определено не вярвам, че трябва да се меся на природата и ако реши Ния с лявата - така да бъде. То си има причина.  Peace
За храненето - опитва се да яде сама, но се започва една игра, не успява да загребва с лъжица, с вилица по-се справя. Финалът е задължително като при Коко, ако позволя. Не ми дава да й помагам - хване ли се за лъжицата няма пускане, понякога успявам да загреба заедно с нея и да държа посоката до устата, но рядко. И мен ме боли сърцето като реши да яде сама  Mr. Green
Есме, вие нарочно сте се побутвали, хайде сега, не ни ги пробутвай тия  smile3534
За меда аз също вярвам и съм изпитвала лечебните му свойства, така че дори не съм чела последни проучвания и т.н.
За миялната, Вероники, аз на времето преди да купим, доста четох и то точно в този форум. Марките са Бош, Електролукс (нашата), АЕГ. Определено подкрепям СЗА за 60 см, вие сте 4 човека, ти се занимаваш, готвиш, в малката една тава не можеш да напъхаш. Отложен старт при нея не ми липсва, виж при пералнята ми иде да се гръмна, че не взех с такъв. Ние основно ползваме една програма и няма проблем. Изплакването е хубаво по причините, описани пак от СЗА. Редактирам, Зеленкото е намерила дългата тема.  Аз доста неща си изясних в тези теми.

За протокола Simple Smile  дребната си тръгна на ясла, не е забравила и поне с това няма проблем. Кътникът доста е пробил и сополите отшумяват вече. Мерси на всички за стиснатите палци.

Всички болни да се оправят вече! Танче, пиши какво става с вас. Това за първия стоматолог и мен ме вбеси.

# 24
  • София
Я и аз да се изкажа по някои теми, че не ми се работи в момента  Blush
За самостоятелното хранене няма да взема отношение, тъй като мойто дзверче не я владее тази работа. Явно и в това отношение ще е от по-бавните, ама аз вече му свикнах. Единствения път, когато го видях да се храни сам, беше преди няколко дни в пясъчника - сложил си една кофичка с пясък между краката, намерил си една пластмасова лъжичка, бебешка, и си хапва сладко пясък, ама грам не изсипваше  Shocked А в къщи като съм му давала да се храни сам, напира първо да обръща купичката и до там.

За меда и аз не съм съгласна с новите терории. Най-малкото, че е естествен продукт, а бялата захар си е абсолютно изкуствено създадена.

За миялната - SZA, и Electrolux не предлагат повече програми, било то и за малко по-малко пари - изплакване, силно замърсени, ауто, еко. Толкова! Ама то и друго не е нужно според мен. Иначе и аз винаги препоръчвам 60см., в по-телните много тави и тенджери не влизат, което за мен си е проблем.

И накрая да ви изрекламирам един магазин, предполагам ще се хареса на почитателите на На тъмно и Мухоморка: Zona Urbana

# 25
Хора,я кажете,че се попритесних...По обяд като бяхме вън,Алекс стъпа леко на криво и се разрева.Полсе известно време-половин час не искаше да си стъпи на крачето и плачеше като го пусна да ходи,след което като се нахрани и позабрави почна пак да ходи и да потичва.Само от време на време като скочи пак явно го заболява и почва да реве. Rolling EyesИначе след това пак си ходи.
Няма подуване,нито нещо друго...Чудя се дали трябва да го заведа на лекарката или нещо друго? ooooh!
Не знам как се процедира,а и нали е глезльо,като видя че се притесних и взе да се преструва на моменти...Но когато скочи напреди си пролича,че наистина го заболя. ConfusedСега спи.Моля,дайте съвет. Confused

# 26
  • Стара Загора

Абе, Слънцето къде се изгуби?
Е, как къде - във ФБ  Laughing , където са всички изчезнали.  Simple Smile

Хех тук съм бе мацки споко. Просто съм във Пазарджик цяла седмица вече и не съм влизала във форума, само във ФБ от време на време. А пък Елвинг как знае къде съм посред нощите -  Joy снощи имаше специален поздрав за нея със едно парче което в последния месец слушам нон стоп, и за да не се чудите кое е то ето ви го и на вас - чувствайте се поздравени http://vbox7.com/play:01dee51c&al=1&vid=
ще пиша повече когато се прибера, че после пък потегляме към В. Търново. 2 пъти пихме кафе със an_iv имаме и снимки, но ще ги кача като се прибера в Ст. Загора
Нагейна честит мъж и от мен!   bouquet
На Елле честит двоен повод за празнуване да кажа макар и на патерици.
На новата мама - добре дошла
Пък на вас - останете си със здраве

# 27
Петя, консултирай се макар и по телефона с педиатърката, защото при нараняване на глезена може да се подуе и на другия ден, не е задължително веднага. По принцип се води на ортопед, травматолог. Не го пускай много много да тича и скача и виж как ще е утре сутрин... Но си питай доктор де.

# 28
SZA,благодаря ти!

# 29
  • София
Петя, дано няма нищо обезпокоително!  Praynig Hug

Общи условия

Активация на акаунт