Пак за началните училища в Пловдив

• 381 242
  • 3 230
  •   2
Отговори
# 1 740
  • Пловдив
Хубаво е, когато има училища като вашето, в което има възможност да направите повече паралелки. Обаче масово в училищата максимумът е 4-5 паралелки на степен, за да може да се използва и базата по най-добрия начин.

# 1 741
  • Пловдив
Ами преустройваме стаи, кабинети, салони и засега се справяме. Преди две години ми взеха кабинета, направиха го класна стая, пък аз си намерих една по-малка стаичка и си я направих кабинетче. Сега са хвърлили око и на нея, защото се видя, че става и съм раздвоена, но естествено предпочитам да имаме ученици. Ще се нося с багажите от стая на стая - лаптоп, тонколони, разклонители, учебници, тетрадки .... Но пък няма как без жертви  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 1 742
Ами преустройваме стаи, кабинети, салони и засега се справяме. Преди две години ми взеха кабинета, направиха го класна стая, пък аз си намерих една по-малка стаичка и си я направих кабинетче. Сега са хвърлили око и на нея, защото се видя, че става и съм раздвоена, но естествено предпочитам да имаме ученици. Ще се нося с багажите от стая на стая - лаптоп, тонколони, разклонители, учебници, тетрадки .... Но пък няма как без жертви  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
След ремонта не открихте ли някой таен етаж с празни стаи  Joy  Laughing

# 1 743
  • Пловдив
Абе то си има един подземен, ама РИОКОЗ нещо не разрешава там  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 1 744
  • Пловдив
И аз искам при нас да се открие някой таен етаж, но уви! - все още нямам този късмет

# 1 745
Момичета, за Душото колко време назад гледат адресната регистрация? Аз мисля имам  възможност да се преместя, но се чудя дали не сме закъснели моето дете е 2008 набор.

# 1 746
  • Пловдив
Момичета, гледа се постоянен адрес нали, този по лична карта, а не настоящ newsm78? ......Всъщност като се замисля, те едва ли правят справка за настоящ адрес на всеки родител...

# 1 747
Мисля, че гледат чак ако трябва да подберат деца и някои да отпаднат.

# 1 748
  • Пловдив
За прием в "Душо Хаджидеков"

http://www.oudh.org/?p=rules

Адресната регистрация се доказва още при кандидатстването. Те и така ги приемат документите, в отделна папка са тези, с адресна регистрация, в района, в отделна другите. Затова и входящите номера са различни. първо приемт тези с предимство, след това ако има места - другите деца.
За кандидатстване за тази учебна година 2014/2015 за първокласниците, вече е късно да се сменя адресната регистрация.

# 1 749
Здравейте и от мен!
И аз като майка на бъдеща първокласничка да се запиша в доста интересната (и късно открита Mr. Green) тема. Живеем в Гагарин, подадохме документи в НУ "Христо Ботев" (ако са правилни впечатленията ми, Зла Вещица е преподавател там), и в "Димитър Благоев" (извинете ме, забравих сегашното наименование на основното училище). Квартално иначе ни е "Н. Вапцаров", но и двамата с мъжът ми категорично сме го отхвърлили като вариант (не искам да обиждам никого, чието дете учи там, но като им гледам ученичките от по-горните класове и лошо ми става).
Та така. Все още имам известни малки колебания, но така като ви чета, май ще се спра на "Христо Ботев". Детето на мой бивш колега завършва тази година това училище в класа на г-жа Мая Георгиева (дано не бъркам името) и той е изключително доволен. Аз подадох документи, като ми препоръчаха друга преподавателка, с която се срещнах и аз, и макар срещата ни да беше кратка (10-тина мин. в междучасието), дамата остави приятни впечатления у мен. Майката на приятелка на моето дете от ДГ каза, че се е срещала с въпросната госпожа и е разговаряла с нея дълго и ми я препоръча горещо. Осланям се основното на нейните, а и на моите (далеч по-повърхностни) впечатления. Хареса ми това, което жената каза - "...няма любимци; децата се оценяват по това, което знаят; дисциплината е важна, но не поднесена по начин, по който децата да изпитват страх; не се толерира носенето на мобилни телефони и прочее".
Единственото, което ме притеснява е, че след 4-ти клас детето трябва да кандидатства - смяна на учители, ученици, обстановка. Не е ли това стресиращо за тях? А ако не го приемат никъде?
И още един проблем - като подавах документите за Благоев, бяхме заедно 4 майки от квартала. С 4-те заявления влезе само една от майките (да не се бутаме и четирите), като е казала само, че иска и 4-те деца да са в един клас. От там са казали, че няма проблем, но са защипали заявленията с един кламер и са казали, че ако едно от децата се откаже, ще отпаднат и 4-те. А пък на мен това ми е просто втори вариант. Ами ако предпочета "Христо Ботев"? Не искам три деца да "изгорят" заради мен. Въпреки че ми се струва доста крайно и не мисля, че имат каквото и да правно основание за това. Май ще трябва да се ходи на място и да се разправям.
Много ще се радвам, ако някой се включи с мнение за двете училища. Има ли специализирани паралелки? Набляга ли се на изучаването на чужд език? В занималнята само деца от един клас ли са или от няколко класа?
Предварително се извинявам за дългото си словоизлияние и ако по-напред сте коментирали тези въпроси, но успях да прочета само първите 20 и последните 20 страници от темата.
Успех на всички със записването на бъдещите първокласници!

# 1 750

Единственото, което ме притеснява е, че след 4-ти клас детето трябва да кандидатства - смяна на учители, ученици, обстановка. Не е ли това стресиращо за тях?

Много деца с по-високи изисквания към обучението кандидатстват за специализирани паралелки след 4 клас. Така или иначе се прави едно разслояване след 4 клас. Не би трябвало смяната на училището да бъде стресиращо, децата не бива да се привързват, а да се учат да бъдат гъвкави.  Peace

# 1 751
  • Pb
А има ли начин да разбера дали по адрес (домашен и на месторабота) попадам в района на училището? Според мен и по двата параграфа съм достатъчно близко, ама знам ли и аз... При подаването на документи не повдигнах въпроса към секретарката , но тя и като цяло не беше кой знае колко навътре в нещата.

# 1 752
  • Пловдив
Дали си в района на дадено училище, можеш да разбереш от сайта му - ако поддържа такъв и там има тази информация, или на място в самото училище.

# 1 753
  • Пловдив
И още един проблем - като подавах документите за Благоев, бяхме заедно 4 майки от квартала. С 4-те заявления влезе само една от майките (да не се бутаме и четирите), като е казала само, че иска и 4-те деца да са в един клас. От там са казали, че няма проблем, но са защипали заявленията с един кламер и са казали, че ако едно от децата се откаже, ще отпаднат и 4-те.

Това направо ми се струва абсурдно. Как ще обвържеш четири молби и ако някой се откаже да махнеш и останалите? Всеки има право на избор къде ще учи и всеки си подава отделна молба. Дори и дадени от един човек молбите са се четири на брой, както си е редно, не сте подали обща молба (а няма и как да стане), за да сте "вързани" едни за други.

# 1 754
  • Pb
Благодаря ти, tonitabrandtner!

Общи условия

Активация на акаунт