Пак за началните училища в Пловдив

• 381 358
  • 3 230
  •   1
Отговори
# 1 725
  • Пловдив
Ами има достатъчно много време, за да стане ясно как ще се развият нещата. Те досега имат толкова подадени молби, а може да станат и двойно.

# 1 726
Е те ще се запишат още .

Именно, има още 9 месеца до новата учебна година. Пък и в Пд няма чак пък толкова препълнени училища, каквото и да си говорим.

# 1 727
  • Пловдив
Всяко училище си има капацитет, но е много вероятно от деца за 2 паралелки, да станат и за 3 паралелки

# 1 728
  • Пловдив
http://www.marica.bg/%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%B0- … 8-news189807.html

Но не всичко отговаря на истината.

# 1 729
  • Пловдив
Брей, и ние сме от търсените Simple Smile Добре си посъветвах приятелките с първолаци догодина до края на октомври да са готови с молбите, защото иначе изостават.

# 1 730
  • Пловдив
По принцип нашия никой не връща, не знам как можаха да напишат, че отказвал. Оня ден беше сразен от това писание.  Laughing Laughing Laughing
Шегата настрана, ако има повече деца ще се открият още паралелки, това е. Вчера дойдоха още двама и никой не ги е върнал.

# 1 731
  • Pb
И на мен ми казаха, че има опция за разкриване на допълнителни паралелки, когато подавах заявление в избраното от мен училище (цитирано като "горещо" в статията), но ще почакаме и ще видим.

# 1 732
  • Пловдив
Ако не се лъжа, това сега са наборите, в които има деца. Но тъй като всичко опира и до база, на места е много вероятно да има повече деца в една паралелка.

# 1 733
  • Пловдив
Да, но има цифри, които не могат да се минат, дори и с разрешение "отгоре".

# 1 734
  • Пловдив
Много сме го коментирали този въпрос, че в някои училища има наплив като за световно, а в други едвам по 1-2 паралелки правят. Хайде, за 5 клас вече се опитват много училища да предлагат прием в паралелки със засилен предмет, но за 1 клас ми се вижда прекалена истерия.

# 1 735
Статията е пресилена и ще ви кажа защо - за да става темата за публикуване. От началото на годината градът е пълно мъртвило и много трудно се работи (за медиите говоря).

# 1 736
  • Пловдив
Обаче факт е, че посочените в статията училища през последните години винаги имат наплив.

# 1 737
  • Пловдив
Ами не знам каква е целта, ама на другия ден (четвъртък) дойдоха от Нова телевизия да питат защо връщаме хората. Казаха ,че ще го излъчват снощи, но не съм гледала телевизия.

# 1 738
  • Пловдив
Ама това и журналистите много интересна работа - че какво да ги правите тези хора? Въпросът ми е риторичен.

# 1 739
  • Пловдив
Ама там е работата, че не ги връщаме, всеки ден приемаме молби. Имаме възможност да открием още паралелки, нямаме причини да ги връщаме.

Общи условия

Активация на акаунт