Отговори
# 375
черпя с една мер-ка ба медитация

Vox populi , сподели моля защо имаш опасения към този автор?

# 376
Леко ми избива на параноя  Shocked

# 377
  • София
Здравейте!  Hug

humanis, чудесна идея за отделна тема.   bouquet Благодаря на всички, които са дали интересни линкове, клипове и други позитивни неща.  Hug С удоволствие ги четох и гледах.

И все пак, как бихме могли да повдигнем вибрацията на темичката? Иска ми се да има поне едно прекрасно оазисче в този подфорум, дали би било възможно, как мислите?  Hug Hug Hug

# 378
# 379
.♥.Петя.♥. , радвам се че ни намери  Hug добре дошла. Ами като споделяме опитност и знание можем да държим фронта  Peace

Dani Avramova Hug

# 380
Леко ми избива на параноя  Shocked
не е. имам наблюдения от отпреди повече от  10 години и  въпреки  над 40-те му  учители...нещУ... Crazy   (за таксата от 500 долара, за която те "спасява", да не говоря...)  

# 381
  • Tам през Атлантическия океан
Заради парите е  Mr. Green

п.п. оп Дани той ти отговорил   Joy
та познах де    Whistling

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 04:39 от Desss

# 382
Заради парите е  Mr. Green

п.п. оп Дани той ти отговорил   Joy
та познах де    Whistling
де да беше само за парите... Crazy Stop

# 383
  • Tам през Атлантическия океан
 Sunglasses Vече не си убедителен .

offtopic  Rolling Eyes

# 384
Здравейте!
Много се радвам, че толкова много хора пишат в тази тема. АЗ самата научих много и сега искамда споделя и своя опит. Определено съм привърженик на вътрешния цигун. Не ми допадат силовите изпълнения на външните стилове.
Това, с което се занимавам е Тайдзицюан. Това е китайско бойно изкуство, което се основава на даосизма като философия и на вътрешните цигун практики. При външния цигун целта е ти, чрез съзнателен контрол да накараш диханието да циркулира по тялото, тоест, да направляваш потока съзнателно. Това дава сравнително бързи резултати, но е доста опасно. Има хора, които сериозно са пострадали при неправилна практика на външен цигун (една жена преди години си докарала базедова болест от концентрация в областта на гръкляна по време на йога). Изобщо, подобен род концентрации са си рисковани, защото е ясно, че не можеш да го направиш като хората веднага, а докато се научиш, може да се увредиш сериозно. Затова ти е необходим перфектен учител, който да те насочва по време на подобни практики. За разлика от това, вътрешният цигун е много по-безопасен. Там не насилваш тялото, като го караш нарочно да възпроизвежда едни или други процеси, а го нагаждаш така, че да отвориш пътищата на енергията и тя по естествен път да засили циркулацията. Тоест, не я насочваш, а й отваряш място и я оставяш да тече сама. Като се замислим, тялото и само знае кое е добро за него, в момента никой от нас не контролира съзнателно този поток на енергията, но тя си тече (както и доколкото може, доколкото й позволяват блокажите, но все пак тече). Значи ако й отворим пътя, тя сама ще се нагласи и естествено ще регулира циркулацията. Така е и много малко вероятно да се нараниш, дори и да не успееш да го направиш както трябва, защото ти на практика нищо не насилваш в тялото си. Аз самата практикувам вътрешен цигун. Тайдзицюан е вътрешно бойно изкуство, което се основава на принципите на вътрешните цигун практики. За разлика от него, Вин чун, Шаолин, както и Японските бойни изкуства са все външни стилове. Лично на мен силовите изпълнения не ми допадат. Тях ги няма в Таидзицюан. И въпреки това няма майстор по Тайдзицюан, който да е побеждаван от майстор на друго бойно изкуство. Но това не е важно сега. Практикуващите други стилове да не се обиждат - това си е лично мое мнение и никого не ангажирам с него.
Само за пример: преди да започне да се занимава с Таидзицюан, Майстор Ма Хун е бил болен от туберколоза в напреднал стадий. Той става вътрешен ученик във фамилия Чън и достига ниво на майсторсово за няколко години. През това време болестта изчезва. Ето клип на майстор Ма Хун:
http://www.taiji-bg.com/video_www/Chen_Style/Ma_Hong_Xinjia_Yi_Lu_Chenjiagou_26.08.2000.wmv
Това, мисля, е доста показателно.
Иначе ако някой се интересува повече от даоската философия и вътрешните стилове като цяло, има много интересни стстии, които си заслужава да се прочетат.
http://www.taiji-bg.com/bg/articles.htm   това е линк към тях.

# 385
vall88 , интересно споделяне  Peace

# 386
Sunglasses Vече не си убедителен .

offtopic  Rolling Eyes

даже ако не се занимавам да пиша по форуми, по-малко хова може да си мислят.. разни неща за мене... Подобни твърдения май не ми действат много мотивиращо... и мога просто да си..спестявам, като не ...."предизвиквам" авторите им (които освен това не са и личния ми лекар да се произнесат мания ли е  Flutter )

"Нека бъда ясен: когато един свещеник или владика сложи одежди, патрахил и корона, венчае някого и каже: „Плати ми толкова”, аз го наричам черен маг. Белият маг работи, без да му се плаща. Ако мома се облече в хубави дрехи с намерение да оплете някой момък, тя също е черен маг. Ако момък се нагизди, за да омотае някоя мома, и той е черен маг. Ако правник или съдия си послужи със закона, за да обвини някого, той е също черен маг. Прочее, както окултистите, тъй и теософите, и мистиците, и християните трябва да се делят на бели и черни. Някой ще рече: „Аз съм теософ.” От кои – от белите или от черните? – „От белите.” Можем тогава да се разберем. – „От черните.” Ще остана на особено мнение. Какво от това, че сте спиритисти, теософи, мистици или християни – ако сте от черните, светът е пълен с такива. "

http://triangle.bg/books/1920-02-12-19.1995/1920-02-12-19.html

п.п. въпросния "друнвало", който за мен не е Мелхицедек (цар на Мира) ми е интересно какво ще прави 2012 година като дойде и не се пренесе човечеството на енергийно съществуване само... Вероятно би могъл  да олихвява хонорарите със сложна лихва...
Дали няма да излезе че "правенето на меркаба" е спасило земята от гибел... Naughty Stop

Въпроса, който биха могли да си зададат някои хора е, доколко въпросната биологична единица е в нормално психично здраве/равновесие , ако се допусне дори все пак, че не е просто мошенник!

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 21:10 от Vox populi

# 387
колкото и да не съм предразположен да се "обяснявам", за коментирания автор имам информация от преди повече от 10 години и не бях във възторг още от момента в който видях снимката му и преди да знам колко му е таксата. За неговите твърденията,  даже не ми се говори, това че от някъде може да е научил някаква техника, дето може и да работи, не значи, че може да му се има пълно доверие, и съответно  смятам за важно да предупредя..(колкото и да дразни някой това)
Важното е не само какво знае и може даден човек, а и начина му на живот, отношенията, добродетелите.

Исак Нютон:
„Ако виждах по-далеч от другите, то е защото стоях на раменете на гиганти.“
(в писмо до Робърт Хук от 5 февруари 1676)

Смятам, че е по-добре да стоим на раменете на духовни гиганти и да имаме Висок идеал , за да виждаме по-надалеко, вместо на ... неща,  които са по-скоро за смях!( http://www.youtube.com/watch?v=Env5iMrBjws ) Crazy

# 388
вместо на ... неща,  които са по-скоро за смях!( http://www.youtube.com/watch?v=Env5iMrBjws ) Crazy

Ааа, не! Защо така, бе? Mr. Green Да не намесваме рок величията, по-велики духовни гиганти няма!    angel008 Praynig

"Ако мома се облече в хубави дрехи с намерение да оплете някой момък, тя също е черен маг. Ако момък се нагизди, за да омотае някоя мома, и той е черен маг.  "

Laughing Joy Joy Всички сме черни магове, не ми казвай, че и ти не си понякога...  Laughing Sunglasses

# 389

Laughing Joy Joy Всички сме черни магове, не ми казвай, че и ти не си понякога...  Laughing Sunglasses

поне мисля че се старая да не "оплитам" момите, то не се и налага Stuck Out Tongue

колкото до "рок величията", аре да си имаме уважението... http://www.youtube.com/watch?v=5tjcU1Pqo-w  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт