Идеи за бизнес - 9

• 79 786
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
И като стана въпрос за сферата на услугите какво ще кажете за маркетингови проучвания. Не е много търсен сектор в БГ, но.....ако един бизнес не работи при теб това не значи, че при друг няма да излезе на печалба, не мислите ли? Аз лично се занимавам с подобни проучвания, но  не срещу заплащане, а помагам по този начин на мъжа ми. Та по този повод имам вече бегли наблюдения, че това е услуга, която тепърва ще навлиза и другите градове, а не само в София.

# 556
Лично аз смятам и съм убедена много дълбоко, че на българската икономика и е необходимо производство.

Едно от нещата, които е имала България, но е загубила това е земеделието. Ако сега започвам бих се замислила за някакво оранжерийно производство.
  Peace Подкрепям поста ти
обаче
Вложенията за производство са много големи.
Братския китайски народ е*а мамата на всичко.

# 557
Флорисима, а как точно ще рекламираш?
Клео, благодаря ти за отговора, прочетох го разбира се. Това е една добра алтернатива за разрастване на бизнес според мен, а с какво би се захванала?
хармони броукън, много много ми хареса начина ти на мислене, противно на порочните мисли, че информацията е безплатна и че ние българите умеем всичко. Баба ми казваше, може да имаш 1 килограм жито, но го дай на добър мелничар да ти го смели Simple Smile
Страхотни сте! Simple Smile

лубрикант, обмисли следните аспекти: за да имаш добра печалба ти трябват много земи и машини. С няколко декара няма да се получат нещата. Можеш ли да кандидатстваш по програмите за земеделие, Сапард например? Къде ще реализираш продукцията си, провери дали предлагането не е намаляло заради намаляло търсене. Най-лошия аспект на земеделската продукция е, че е силно зависима от атмосферните и климатични условия. Възможно е да падне град, да има прекалено много дъждове, да е ужасна суша и т.н.  Peace

Възникна следната грешка при публикуването на новото мнение:
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора.

Супер сте! Simple Smile За първи път ми се случва да не мога да публикувам в тази тема три последователни пъти

Ще се включа по-обстойно малко по-късно!

# 558
Естел много си права за това, но все пак  ... може би има мъничко местенце.
Той китайския народ на всичко .... роднините

# 559
  • LOST
Всъщност в нашата мила родина има нужда от много неща, но  трябва да се поизчака да отмине кризата,. Което значи година - две след като е отминала в другите държави.
[/quote]

Дали ще е година - две обаче, дали ще сме живи и здрави да правим бизнес тогава.....никой не знае какво го чака Thinking Според мен като си решил да правиш нещо го правиш тук и сега.

# 560
  • Пловдив
Мис Каприз, другото хубаво нещо на конопа е, че е много лесен, евтин и непретенциозен за отглеждане. Не е нещо, от което да чакаш плодове и да се тревожиш да не ги тресне някоя градушка, реално стъблата са ти най-ценни, което го прави по-независим от атмосферните условия, важното е да расте на височина. Иначе това, за което си мечтая е главно добиване на хартия и тъкани от коноп. Разбира се, това е само идея за момента, проучвам въпроса, но за съжаление в интернет не намерих много информация за фирми, занимаващи се с по-нататъшната обработка на на растението.

# 561
  • Пловдив
Клео, благодаря ти за отговора, прочетох го разбира се. Това е една добра алтернатива за разрастване на бизнес според мен, а с какво би се захванала?

Ами добре ще ти отговоря за себе си. Аз сега съм се захванала в един доста изоставен сектор хората в неравностойно положение. Идеята, която ми е хрумнала ще я осъществяваме с мъжа ми. Най - вероятно ще кандидатстваме по програма на ЕС. Има няколко подходящи и още обсъждаме и проучваме. Всичко, което ще вложим като капитал е под 1000 лева и три месеца труд за да се осъществи идеята ни (това ако не ни удобрят). Ако все пак получим средствата ще успеем да осъществим цялостно идеята си с всички допълнителни, но много значими нещица по нея. Та така мисля, че има начини и с почти никакви средства, да осъществим идеите си, но всичко е според зависи, незнам. Аз лично в мойте сметки не слагам повечето неща като реклама, сайт и други подобни, тъй като ние с мъжа ми с това се занимаваме, но и затова казвам, че нещата са индивидуални за всеки.

# 562

Ти очакваш другите да ти ги дадат което е грешка. После те ли ще ги осъществяват? Те ли ще разработват бизнеса ти и ще работят вместо теб. Така не става. Тук си помагаме и обсъждеме идеи, но никой на никого не ги дава на готово.
Аз пък имам идеи , но нямам помещение. Айде ти ми дай твоето помещение безплатно  Crossing Arms Същото е от където и да го погледнеш.
Ми що да не ти го дам - кат не мога аз да го ползвам.... Simple Smile
Иначе не виждам нищо лошо някой да пита за идеи - та нали сме именно в тази тема! А и ако някой има идея, а не може да я осъществи що да не я даде на друг....или пак опираме до БГ-то - "Я мое да сме зле ама Вуте треба да е по-зле" (това в кръга на майтапа).... Grinning

# 563
  • софия
Едно от нещата, които е имала България, но е загубила това е земеделието. Ако сега започвам бих се замислила за някакво оранжерийно производство.

Проблема е в реализиране на продукцията, аз също съм се замислила за такова нещо, но след като произведа продукта какво ще го правя, пазара е пренаситен от къде легален, къде нелегален внос на всякакви плодове и зеленчуци. Това за мен е основното което ме спира. Хич не ме бива за търговец.

# 564
Аз бих предлагала на заведения с кухня и магазини подобна продукция.
Лично аз когато имам избор винаги купувам български плодове и зеленчуци. Забелязвам, че много от клиентите също питат за такива.

kralsk няма да ти отговарям, а ще те оставя пак да прочетеш предният ми пост към теб и дано разбереш какво имам предвид

Всъщност в нашата мила родина има нужда от много неща, но  трябва да се поизчака да отмине кризата,. Което значи година - две след като е отминала в другите държави.

Дали ще е година - две обаче, дали ще сме живи и здрави да правим бизнес тогава.....никой не знае какво го чака Thinking Според мен като си решил да правиш нещо го правиш тук и сега.
И аз мислех така. СКочих надолу с главата. Оцелях заради неимоверния си инат. Горе долу по същото време стартираха собствен бизнес две мои приятелски семейства. Също от нищото, но с разликата, че поне имаха къде да живеят. И двете затвориха преди да направят 1 година. Става въпрос за различни дейности. Сега обаче бих се замислила дали винаги и на всяка цена тррябва да се стартира собствен бизнес с едничката цел да нямаш шеф на главата.

# 565
  • софия
Женя 83 аз за съжаление нямам никакви търговски умения, пробвала съм се и не ставам, съпруга ми е още по зле .... какво правят такива като мен дето не могат да си продадат произведенията ?

# 566
А какво можжеш да правиш?
Организатор ли си? Какви умения имаш?

# 567
  • софия
Художник съм Simple Smile, но продавам през галерии, аз не се занимавам с клиенти, освен с разни готини почитатели, които са ми вече и почти приятели. Напоследък обаче продажбите по галериите са спаднали драстично и се замислих за оранжерия, гъбарник или нещо от сорта ... ама като нямам опит. Много четох из нета и питах, но мненията са супер противоречиви. За начало трябва да си намеря лизинг за изграждане на оранжерията или гъбарника, после пазар за продукцията или евентуално преработка на място, но машините са бая скъпи ... не знам ... в голяма чуденка съм

# 568
nakita   Hug
Тъкмо мислех че е крайно време да си имам блог.
=======
Давам линк, утре ще го махна за да не се приема като реклама.
Нося на критика, идеи, потупвния по рамото, но не убивайте пианиста - той толкова може.

Последна редакция: чт, 21 окт 2010, 12:49 от lady_Blu

# 569
  • LOST
И аз мислех така. СКочих надолу с главата. Оцелях заради неимоверния си инат. Горе долу по същото време стартираха собствен бизнес две мои приятелски семейства. Също от нищото, но с разликата, че поне имаха къде да живеят. И двете затвориха преди да направят 1 година. Става въпрос за различни дейности. Сега обаче бих се замислила дали винаги и на всяка цена тррябва да се стартира собствен бизнес с едничката цел да нямаш шеф на главата.

Слава богу при мен ситуацията е доста по-облекчена за това и мисля така категорично. Имам жилище, няма да  тегля кредит и имам някаква прилична сума зад гърба, имам кои да гледа детето ми, мъжа ми ме подкрепя  всячески и ентусиазмът ми си го бива поне за сега. Трябва да го напрява няма време за губене и ден.... yes/закаснявам вече даже с 1 година/.
 Бизнеса не чака, повярвайте! Naughty

Общи условия

Активация на акаунт