Мислим вече имена и за мъж и за мома! Януари'11, Тема 10

• 28 138
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
  • в Надежда-та
Съпруга ми за Ники беше купил такава - http://family-bg.com/prX_1871.htm удобна ми беше, особено това, че има от къде да изтече водата докато го облека. Мисля пак нея да си ползвам.
В началото го къпехме над ваната (поливахме), ваничката започнахме да я използваме след 17-я ден, тогава му падна пъпа ..... използвахме я до 9м. възраст и след това започнахме направо под душа да го къпем.
hrissyts къпането е всяка вечер Naughty мисля, че навика се изгражда от най-ранна възраст. Аз лично не мога да си легна ако не се изкъпя преди това Sick Е случвало се е да пропускаме след ваксина или ако заспи инцидентно мн рано.

# 616
Здравейте момичета. И аз вече съм тук отново, а вие сте изписали 2 теми, така че се връщам да чета, доколкото е възможно  Simple Smile

# 617
Нашата педиатърка не ми забраняваше да мокря пъпа преди да падне. Изрично я питах, тя каза да не се старая да не го мокря.
За детето е хубаво да си има вечерен режим. Да знае, че след къпането има масаж, хапване и сън. Така се чувстват по- сигурни, пък и банята ги забавлява.

# 618
И аз съм "за" ежедневното къпане, наистина бебето спи по-спокойно, ако е чистичко, а не позамито тук-там. А и някои бебета много обичат и за тях това е едно удоволствие, което очакват с голямо нетърпение. Като поотраснат пък, къпането с цялото плицикане си е страхотно забавление, даже аз се радвам, като го гледам колко му е кеф Simple Smile
Да ви кажа, тук малко ме изненадаха в болницата, защото бебето не го изкъпват веднага, след като се роди, а само го избърсват и го слагат голичко върху майката, за да са в пряк контакт "кожа до кожа", и го завиват с термоодеалце. И не го къпят цели три дни! Като ги питах защо казаха, че верниксът си имал предпазни свойства и след раждането, подхранвал кожата на бебето и не трябвало да се маха веднага. Малко ми е странно, че са толкова натуралистични, ама разни страни, разни нрави...

# 619
  • Велико Търново
Здравейте,
да се включа и аз по темата с къпането. Ваничка, анатомична или не, със или без шезлонг, накрая бебето ще покаже дали му е удобно или не. Така че наистина няма смисъл да се хвърлят много пари за това. Само не си мислете че е възможно да държите едно 4-месечно 7 килограмово бебе на ръката си и да го къпете, при това наведени. Това си е жесток фитнес за едната ръка и за кръста. В същото време не можете и да го сложете да седне.

Къпането по нашите географски ширини според педиатрите, е хубаво да е всяка вечер. В страните на север от нас има друго правило: "едно бебе няма от какво толкова да се нацапа, може да се къпе и веднъж седмично". 
Аз съм действала според ситуацията, по правило банята е всяка вечер, но ако е заспало сладко сладко точно по вечерно време, за нищо на света няма да го събудя за едната баня. Ако пък се случи да е кисел цял предиобед, съм го изкъпвала в мивката по обяд, и пак за къпане го броя.
Момичета, ще видите децата сами ще ви учат и ще ви подсказват нуждите си. И много скоро след като премине първоначалната суматоха след появата им, ще можете да ги разбирате и да се водите по тях.   

# 620
  • sofia
На бебетата с каква цел се прави масаж! Аз на каката никога не съм правила, никой не ми е казвал

# 621
Камелия, къде се изгуби? как си, какво става с теб и бебчо? някакви покупки?

Пате, в Търново има ли големи детски магазини?

# 622
И аз съм "за" ежедневното къпане, наистина бебето спи по-спокойно, ако е чистичко, а не позамито тук-там. А и някои бебета много обичат и за тях това е едно удоволствие, което очакват с голямо нетърпение. Като поотраснат пък, къпането с цялото плицикане си е страхотно забавление, даже аз се радвам, като го гледам колко му е кеф Simple Smile
Да ви кажа, тук малко ме изненадаха в болницата, защото бебето не го изкъпват веднага, след като се роди, а само го избърсват и го слагат голичко върху майката, за да са в пряк контакт "кожа до кожа", и го завиват с термоодеалце. И не го къпят цели три дни! Като ги питах защо казаха, че верниксът си имал предпазни свойства и след раждането, подхранвал кожата на бебето и не трябвало да се маха веднага. Малко ми е странно, че са толкова натуралистични, ама разни страни, разни нрави...
Деси, освен да ти завидим!  Hug Аз се чудя как ще ги убеждавам в болницата, че не искам да дохранват с АМ, чудя се дали ще ми го дадат да е при мен  Tired Ей такива неща, дето не трябва да ме занимават точно след раждането.

Чопи, само за Хиполенд в Мола се сещам и за един по Пето Авеню.Но има едно майче от там, по-точно ще те упъти.Но кажи какво ще купуваш, може да ми дойде нещо да ум.
А, има един малко под ГУМ, но е доста скъп.

# 623
Бях малко по селата, да сменя обстановката, че това лежане... Иначе с бебо мисля че сме добре, в понеделник съм на лекар и ако разреши разходки поне по малко, ще се насоча и към магазините, че вече нямам търпение да купя нещо

# 624
  • в Надежда-та
Момичета, ще видите децата сами ще ви учат и ще ви подсказват нуждите си. И много скоро след като премине първоначалната суматоха след появата им, ще можете да ги разбирате и да се водите по тях.   
   202uu smile3521

# 625
Има една много хубава и полезна за мен тема " Маймунската тема" , ама нещо не мога да я намеря..
Та там доста добре се обяснява защо не е хубаво бебето да се къпе веднага, за защитната роля на верникса и т.н. Там за първи път прочетох какво означаава и естествено раждане- безкрайно далечно от практикуваното в повечето БГ болници. Няма да забравя и един коментар, който много ме развесели-една мама се чудеше как може малки бебенца да се къпят всеки ден, а възрастните-веднъж седмично  Mr. Green такива ми ти работи  Laughing
Ивайла я къпехме на мивката в банята, сега пак смятам да процедирам  така...Много  ми беше лесн и се оправях сама  Peace Коритце започнахме да ползваме след като сядаше стабилно, със стойка под душа ( с мека връзка) пак сама се оправях -после само карах мъжО да изсипва водата от коритото, докато обличах детето.
Пъпчето не съм го пазила въобще, само след баня много нежно минавах с тупфер да го подсуша- не знам дали е вършило работа  Thinking не съм слагала лепенки и подобни.

# 626
Мила, ето я Маймунската тема

Много любимо четиво Laughing

# 627
  • Велико Търново
chopi, това са то, магазините в Търново, дето ги е изброило Патето. С уточнението, че този в ГУМ не е чак пък доста скъп. Ако ти трябва нещо конкретно, пиши на лични, може да те упътя и за други по-малки магазинчета.

Масажът се прави горе долу със същата цел, както и на възрастните. Да се раздвижи лимфата, че нали горките са постоянно легнали и освен да помятат малко с ръчички и крачета, друго движение нямат. А също и за да се тонизират мускулчетата. Но масажът трябва да ти го покаже лекар.  Peace  Движенията са специфични и си има последователност.

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 14:32 от tonche

# 628
Както е казал народа "Кьорав форум не чете!"
Пате,  Hug

# 629
тъкмо и аз да пусна линк за маймунската тема, патето ме изпревари.

Пате, Тонче, нямам засега нещо конкретно за купуване, просто питам, щото с моя обичаме ей така да запалим колата и тръгваме за някъде да се разходим,а скоро не сме ходили в търново . количка си взех, от сестра ми ще взема легло, вана, има някви шишета, но май ще си взема, днес инструктирах майка да види и приготви всичко,което е за новородено и за малко бебе(от племеничката ми),като махне розовите неща(не че ме бърка)- дрехи, бельо, играчки, неща за майката....Няма да взимам никакви дрешки докато не видя какво ще взема от сестра ми.
Ще ми се да вземем по-малко легло, нещо с размери 90-100 на 40-50-60, дори и да е сгъваема кошарка. някой ако види в някой сайт, да пусне линк. има кошарки за игра, но не са за спане.

в темата на декемврийките, обсъждат гладенето на бебешките дрехи и постелно бельо. аз малко съм скептична, т.е. не обичам да гладя, и може би бих гладила на бебчо само в началото, после не. ако дезинфекцираме и стерилизираме абсолютно всичко, бебето как ще си изгради имунитет? в къщи - чисто, дрехи- дезинфекцирани, бебе-идеално чисто, и като го покажеш навън- се разболява и от въздуха дори....незнам,сега така мисля, после знам ли...
Вие на какво мнение сте за гладенето?

Люба, масажа е полезен за.... newsm78  ей, не знам точно, но помня че сестра ми винаги след къпане на малката, като я мажеше с олио  правеше и масаж/гимнастика,докато попие.

Общи условия

Активация на акаунт