Мислим вече имена и за мъж и за мома! Януари'11, Тема 10

• 28 138
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
Нашата кошара беше до 25 кг. Което реално може до първи клас да изкара детето. Но за мен главния недостатък е, че е много дълбока и твърде близо до земята. На мен ми се скъсваше кръста, когато трябваше да го вадя, нищо, че само от време на време я ползвахме (когато не си спим вкъщи). Иначе на горното ниво си беше ОК.
И ние имахме такава сгъваема, но отстрани с цип и Алекс сам си излизаше.Беше му интересно и играеш вътре- влиза, излиза.
На Чиполино беше, но факт, че много бързо се съсипа механизма за сгъване.

# 556
  • София
Нещата на Чиполино нали не си ги взела от сайтове на тея цени? Мисля че бях писала че ако се вземат от склада им са на цени като за търговци-доста по-ефтино излизат...

Май съм пропуснала инфото за склада Embarassed  Би ли ми казала, къде се намира?

# 557
Момичета,

аз да кажа, че в петък се записах във Вита на отворени врати, ако има някой който да ходи да свирне... макар че освен Боряна, мая няма никой да ражда там  Sad
Абе момичета, какви са анатомичните вани и другите с крачета? анатомичните се ползват като ги сложиш върху нещо ли, оф сигурно е нещо елементарно, но сега се загледах и не знам кое е удобно и кое върши работа.

# 558
  • София
Момичета,

аз да кажа, че в петък се записах във Вита на отворени врати, ако има някой който да ходи да свирне... макар че освен Боряна, мая няма никой да ражда там  Sad
Абе момичета, какви са анатомичните вани и другите с крачета? анатомичните се ползват като ги сложиш върху нещо ли, оф сигурно е нещо елементарно, но сега се загледах и не знам кое е удобно и кое върши работа.
Аз раждах там първия път и сега ходя пак там на консултации при Кълвачева.Не знам дали има нещо ново за гледане,за да се разкарам дотам...От колко часът са отворените врати?
Първия път ползвах анатомична вана и бях много доволна от нея,няма нужда от допълнителни приставки и не се плъзга,тя си е отлята така че да се сложи от едната страна малко бебе полегнало,а от другата по-голямо седящо.

# 559
Момичета имам един въпрос.Ако някой е запознат ще съм много благодарна.
Ние с таткото нямаме брак.Какви документи трябва да предоставим за припознаване на бебока и кога и къде трябва да се занесат.

# 560
Гъбка, доволна ли си от Вита? Предполагам да щом като пак ходиш там, но все пак ще ми е полезно мнението ти.
Аз днес си открих една стрия на паласките. Така е като се мажа, когато ми скимне Sad
Анатомичните ванички са много удобни, за да не се слага нищо допълнително и да не се хлъзга бебчето. Така дори може да се къпе само от един човек. Аз Дели в началото го къпех на мивката, после преминах на такава ваничка на стойка.

# 561
Момичета,

Анатомичната вана е тази в която си има вградена поставка за детето,не е нужно да купуваш допълнително,а в обикновените вани няма-те са корита Simple Smile на които се слага такава подложка за къпане.Тези подложки ги има хавлиени и пластмасови,Ваните се продават в комлект със стойки(върху които слагате ваничката)или индивидуално без поставки,но ако купуваш вана и искаш стойка след това ,знай че стойките са различни за различните видове ванички.Има и комплект шкаф-вани като показаните по-горе покупки,при тях обикновено ваните са анатомични,имат повивалник и място за принадлежностите,но лошото при тях е че заемат много място у дома иначе са страшно удобни докато е малко детето,но после...тази вана му отеснява-малки са.http://family-bg.com/catX_60_61.htm

# 562
Аз раждах там първия път и сега ходя пак там на консултации при Кълвачева.Не знам дали има нещо ново за гледане,за да се разкарам дотам...От колко часът са отворените врати?

ооо, я разкажи моля те, ако искаш на лични де, че и аз съм при Кълвачева.  Как е, що е....  Laughing Отворените врати са от 14,00, аз ще ида, че поне да видя обстановката, да ми е по-познато за януари  Wink на теб явно не се налага.

а тая ваничка анатомичната е без крака, нали? къде се слага в този случай?

# 563
  • София
Ние с таткото нямаме брак.Какви документи трябва да предоставим за припознаване на бебока и кога и къде трябва да се занесат.

И ние сме така.В болницата ни дадоха да попълним някакви документи,че аз съм съгласна той да е записан като баща на детето и че той е съгласен да бъде записан като такъв в общи линии и отделно трябваше да донесе моичкият нотариално заверена молба,че иска детето да бъде записано на негово име.Това беше всичко.

# 564

До колкото знам всичко става в болницата, а не да им се носят документи. Таткото се разписва някъде и това е.
И ние нямаме брак.

Боряна, аз също си открих стрия онзи ден, от долу на лявата гърда (тя е по-голяма от дясната). Мажа се с Икаров и Кокона и майка, но явно не помагат. По пронцип имам стрии от пубертета още и съм предразположена, но ако получа още допълнителни ще стана като раиран тигър или зебра  Confused Cry

# 565
Здрасти.
Киселини ме почнаха от по-рано и мен.Явно е истина,че втора бременост всичко се случва по от рано.Дано само  с раждането не е така.Въпреки,че ми е тежичко и некомфортно бих искала да си мътя до финала Mr. Green
Антоанета,защо трябва да работиш още 10 дни???Имаш право да излезеш когато решиш,че вече ти е непосилно.Както и да е...Да минават бързо Hug
За позите за обръщане(които док ми каза)са:Заставаш на колене и лакти на земятя,или леглото и си стоиш.Може и да пълзиш,но док каза,че няма нужда,само колената дето щяли да ме заболят.То пък с това изгъзване(извинете Embarassed)пък си боли кръст и е трудно поносимо от страна на половинката hahaha Joy
Другата е от легнало положение по гръб да се извърташ рязко ту на лява страна,ту на дясна.
Инак мисля,че бях публикувала скоро линк с пози за обръщане..ще го потърся пак. Thinking
Според мен и едно обикновено вървене  на гладно също би помогнало.На гладно-за да има място да се завърти. hahaha

# 566
  • София
Много съм доволна от Кълвачева,нямам оплаквания нито от консултаците,нито от раждането.Всички бяха много внимателни докато бях там.Единствения недостатък е че Кълвачева е много заета  и все се чака пред кабинета,но съм склонна да го преглътна.Иначе дойде ли време за раждане е на линия веднага,аз раждах през нощта и всички ме чакаха подготвени там като дойде моментът,но знам че дори и денем да се случи тя зарязва кабинета и се заема със родителката.Чувствах се много спокойна първия път и затова отново ходя там.Ако някой нещо по-конкретно го интересува ще отговоря.
Анатомичните ванички също имат опция да сас със крачета,но е добре двете да се купят едновременно,защото не всички крачета пасват на всички модели ванички.

# 567
  • София

След раждането се носи нотариално заверена декларация, че бащата припознава бебето. На тази база се издава акта за раждане

# 568
В Селената казаха, че е необходимо ако нямаш брак, бащата на детето да си занесе личната карта до еди си колко часа, в секретариата на болницата попълват всички документи и след 2 седмици отивате да си вземете акта за раждане от Общината.
Чудя се тази декларация за какво им е...  ooooh!

А иначе за анатомичните ванички, и аз в началото се бях насочила към такава, но от четене по форуми разбрах, че по някое време ще отеснее на бебето и май ще трябва да му се купи друга, като започне да седи само.... Пък и в анаттомичната вана няма къде да му разхвърляш патенца и пиленца, с които да се плацика... Затова ще купуваме обикновена ваничка + анатомична подложка. Излизат на същата цена като анатомичната ваничка. Simple Smile

Аз сега се върнах от ЖК. Доки каза, че сме 100%-ов мъж с големи топки  Mr. Green, имаме си 2 нови снимки, и ми каза да пия витамини Мамавит. Желязото го намаляме от 3 на 2 на ден. ФК я продължавам... Simple Smile

# 569
абе Гггъбка я ми кажи, дано не спамя много  Sad, Кълвачева на тебе вдига ли ти телефон, отговаря ли ти на смс, ако има нещо?
На мен два пъти ми се е налагало, нито ми вдига нито отговаря на смс. Утре дори мислех да я питам, точно като наближи раждането или ако се случи нещо по-серизно преди това, как да я открия?

Общи условия

Активация на акаунт