125 БГ Имигрантки и Христофор Колумб покоряват Америка (и Стиви Колбер!)

• 33 814
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
Агенте, след като се "отбих" в ендлес.ком и спифи бейби, добре е да мина и през домашните потреби.  Joy По-скоро за добре изглеждаща кухня искам нови съдове,  Mr. Green не че съм се разготвила кой знае колко, еле пък напоследък.  Whistling
Честит' ти ново око! Simple Smile Какъв е коледния подарък?  Flutter

Тандури, искам и с мазнина, и без мазнина да готвя и да не загаря.  Mr. Green
Трамонтина не ги бях чувала даже.  Crazy Ще хвърля око, но трябва на живо, за да видя заварките на дръжките.
Приборите за готвене: за 18/10 само дърво ли може? Аз имам дървени, ни никак не ги ползвам, минах на пластмаса. Дървените постоянно имам чувството, че са за смяна, все си мисля, че много задържат. Може би да пробвам бамбукови?

Титина, мерси.   bouquet Погледнах ги тия Салад Мастър. Отпадат за мен.  Stop Не харесвам стоки, които се разпространяват по този начин, колкото и да са хубави. Лагостина обаче ми хванаха окото.  Grinning

Мерси за тостерите.  Simple Smile

# 271
Аз започнах да готвя с дървени и бамбукови, заради тефлона преди години. Но така съм свикнала с тях, че не ги заменям ( сменям ги с нови де, но не сменям материала). По принцип като готвя не запържвам ( нали съм без някой органи), а и като купувам съдове, водя специалиста с мен, ако одобри вземам, ако не- търся нови

Агенте, кажи за коледния подарък И аз съм си харесала нещо, но да не се "мина" ме е страх.

# 272
Тандури, искам и с мазнина, и без мазнина да готвя и да не загаря.  Mr. Green
Трамонтина не ги бях чувала даже.  Crazy Ще хвърля око, но трябва на живо, за да видя заварките на дръжките.
Приборите за готвене: за 18/10 само дърво ли може? Аз имам дървени, ни никак не ги ползвам, минах на пластмаса. Дървените постоянно имам чувството, че са за смяна, все си мисля, че много задържат. Може би да пробвам бамбукови?

Да ти кажа, ако готвиш с пластмасови прибори, няма значение какви тенджери ще си купиш...Моето лично мнение е много против пластмасовите прибори.
Аз имам обикновени дървени, както и бамбукови. Изварявам ги преди да ги ползвам първия път, освен това и ги осолявам поне веднъж в месеца( но аз така правя и с дървената си дъска) и после заливам с вряла вода( не изварявам втори път!).

# 273
  • USA
Благодаря ви за сирената  bouquet! Аз купувам бг фета и обезсолявам, но ми се искаше и нещо като кашкавалче, но май ще изчакам още. Иначе фреш моцарела не знам дали мога да давам на малко дете, но ще проуча.

А какво ще кажете за Цептер http://www.zepter.com/MainMenu/Products/HomeArt/MasterpieceCookw … ProductRange.aspx ? Аз и преди питах, но никой не мо отговори newsm78.

Tandoori, как осоляваш, оставаш да стои със сол, колко време?

# 274
нищо чудно че имам толкоз време аз свободно като чета какви чудеса извършвате,дето дори не съм ги и чувала..

# 275
Маймун, свекърва ми имаше цептер и беше много доволна, аз не съм ползвала.
За осоляването- измивам хубаво и втривам обикновена готварска сол, оставям да престои 1-2 часа. Така са ме учили в училище, така правя. Simple Smile

# 276
Така-а-а, излязохме в 12.30пм бързо до магазина за масло и шоколадов чипс за кекс, прибрахме се в 4.30пм....без маслото. Сега ми се яде кекс, но ме мързи да излизам пак Tired

Тандури,  въпрос имам за парочистачката(същата е като твоята) - от къде мога да си купя допълнителни падс и какви?

Агент, какъв обектив си взе?

Мъжа ми иска нов обектив за Коледа, дано го огрее Laughing , на детето подаръка е купен, готова съм за Празниците hahaha

.

# 277
Бре, ама много сте бързи с тия подаръци.  Laughing Браво!
Аз съм много зле в това отношение, защото нямам никакво търпение и ако си набележа нещо го купувам веднага. И така до празниците нищо не остава в мойте списъци и обикновено нищо не купувам.

# 278
Благодаря за комплиментите! Знаех си, че ще ме харесате.   Flutter

За логопеда да вметна. Приятелка българка води дъщеря си тук на логопед, детето не знаеше английски. Специалистите решиха, че има проблеми със слуха, впоследствие обаче отпадна тази диагноза. Следващите пъти им бяха осигурили преводач. (не че майката не говори английски)
Аз понеже прекалено се вглеждам в моето и  все му търся проблеми (хахо съм, знам), да кажа че има голяма разлика дали детото само шъшка, или говори с изречения от 2-3 думи на определена възраст. Ние с малката прекарахме голяма част от пролетта и лятото в България, ходи и на детска градина дори. Посъветвах се за лично успокоение (не можеше да казва Р и Л) с логопеда към градината, оказа се, че не може да изговаря Р, Л и шъшкащите звуци Ч, Ш и Ж. Трябваха ѝ 5 сеанса от по 15 минути и още общо 15 минути упражнения у дома, за да се оправи всичко. С едни подръчни уреди, които дядо ѝ ѝ направи от кука за плетене и най-обикновена малко по-дебела тел, се научи къде се държи езика за тези звуци и готово. Само "Л" й се опъва, когато говори бързо, но... бял кахър. Непоисканият ми съвет е да не се дърпате от логопед - може да е за нищо, може и да е нужен за много.  Peace

Аз по абсолютна случайност имам тенджера 18/10, едва когато предишния път говорехте на темата, установих, че и моята е такава. Ама аз готвя предимно на фурна и много, много не мисля за това.

Подаръци ли? Всичко в последния момент (ако има такъв).

# 279
  • usa
моят син проговори без логопед макар, че го бях вече повела, но май ще се окаже далтонист Confused...

и отново е това време на годината, когато ми е ред да си кажа приказката - октомври е месец за breast cancer awareness. специалистите препоръчват жени от 20 до 40 години да се самопреглеждат всеки месец и поне веднъж на три години да бъдат преглеждани от лекар. за жени над 40 препоръката е да се самопреглеждат всеки месец и всяка година от лекар, евентуално да правят и годишна мамограма.

# 280
Дъщеря ми е трудно проговаряща. Лекуваме я с вуду по думи на мъжа ми Mr. Green или хомеопатия с мои думи. Логопедката не видях реално да помага -дъщеря ми упорито мълчеше в продължение на целия урок и само и се усмихваше сладко. От както сме на лечение се наблюдава огромен напредък, макар и още да не сме стигнали перфекното ниво. Laughing. Вуду пийпъл-меджик пийпъл Mr. Green.

# 281
миз, мерси за подсещането!

Миналият уикенд гледахме един от филмите на ESPN от поредицата им 30 for 30  Into The Wind. Историята е за Terry Fox, тинейджър от Канада,  на който през 70-те му откриват рак и с протеза на крака  решава да тича маратон от източният до западният бряг на Канада to raise awareness of cancer and money for cancer research.  Невероятна, вдъхновяваща история, за съжаление с тъжен край.

# 282
  • USA
Тандури, мерси и аз започвам да осолявам вече Simple Smile.
Бенсън, кекса можеше и с олио да го направиш или не ти харесва.
Марлела, а какво е упражнението или там каквото се нарича за "Л", че имам проблем с него? Особено в английския си ми пречи даже, light произнасям като white, а  life  като wife  Sad.

# 283
Логопедите ви как диагностицират децата, ако не говорят на един и същи език?  newsm78 Двуезични ли бяха, или децата вече разбираха и говореха английски, когато отидохте на консултации?

И аз пригласям на миз: самопреглеждането е много, много важно, по-важно и от периодичните прегледи от лекар. Много по-голям шанс имате да хванете нещо в съвсем начален стадий, ако познавате добре гърдите си и знаете кое как трябва да е на пипане.

Маймун, това дали ще ти свърши някаква работа? 

Последна редакция: сб, 02 окт 2010, 05:02 от ianajar

# 284
Логопедите ви как диагностицират децата, ако не говорят на един и същи език?  newsm78 Двуезични ли бяха, или децата вече разбираха и говореха английски, когато отидохте на консултации?

Нашата беше двуезична, но София си разбираше достатъчно добре английски по това време си спомням аз.

Общи условия

Активация на акаунт