Отговори
# 225
Марчелка, честита ви 3-та месечинка! Hug
Мама заек, слагай си много физ. разтвор и на често. Клеевата тинктура също много помага. Скоро говорихме за нея. Желая ти бързо да се оправиш!
Вероник, много неприятно е случилото се с батко. Всичко да минава бързо.
Зузи, въпросните лепенки Кул Пач не са за мерене на Т, а за понижаване на същата. Wink
Ставам да храня малката бонбонка.
Лека нощ от мен!

# 226
mama_zaek, когато аз бях така смучих Прополки (и още си ги смуча профилактично отвреме на време), също Хомеожен и Ефизол (въпреки че никакъв ефект нямаха). За нос  - инхалации с морска сол.
марчелка, честита месечинка на Павката!   ura
вероник, много гадна ситуация наистина! Дано баткото оздравява възможно най-бърЗО!

# 227
Аз малко тъп въпрос  Blush , ама нали все говорите за тези прополки. Какво точно е това, и така си се казва Прополки, така ли?  Blush

# 228
Мама Жея, благодаря за инфото за лепенките, не ги знаех.

# 229
Николови, проболките са бонбонки за гърлобол. Хубави са.
Мартеа,  Wink

# 230
nikolovi, така си се казват Прополки  Laughing има ги в абсолютно всяка аптека, с различни вкусове са. Лично аз много ги харесвам.

тези лепенки за температурата ги търсих из нета, но никакъв сайт не намирам newsm78

# 231
Марчелка, честита ви 3-та месечинка! Hug
Мама заек, слагай си много физ. разтвор и на често. Клеевата тинктура също много помага. Скоро говорихме за нея. Желая ти бързо да се оправиш!
Вероник, много неприятно е случилото се с батко. Всичко да минава бързо.
Зузи, въпросните лепенки Кул Пач не са за мерене на Т, а за понижаване на същата. Wink
Ставам да храня малката бонбонка.
Лека нощ от мен!
Благодаря за инфото ,аз досега не съм чувала ,че има за сваляне на температура ,а само за мерене.Марчела честита ви трета месечинка.  bouquet

# 232
Мая,
В Гугъл изписвам името на кирилица, на латиница не ми излиза нищо.

Ето инфо.Копирам мнение на друга мама във форума:

Лепенка с гел, помощно средство за главоболие, мускулна треска, слънчеви изгаряния, махмурлук, намаляване на температура. Не е медицински продукт. Бърз и лесен за употреба и поставяне за фибрилни състояния при децата или членове на семейството. Нежно прилепва за кожата и не оставя следи. Охлаждащият ефект трае 4-6 часа. Може да бъде отрязана до желаните размери. Не се употребява повторно.

Съдържание на гела :
- дестилирана вода 74,54 %
- глицерин 16%
- натриев-полиакрилат 6%
- КМЦ 3,20 %
- Алум 0,20 %
- Метил парабен 0,04 %
- масло от мента 0.05 %
- багрилни вещества
................................................................................
Пише, че стават за бебета.

Утре ще отида до аптеката за да поразпитам за повече инфо.
Лека нощ

# 233
А сребърната вода става ли за запушен нос (да поясня, че секретите са някъде навътре, нагоре в носа)? И как се дава - капе се в носа ли, пие ли се? Същият въпрос ме вълнува и за клеевата тинктура. Уж четох внимателно като коментирахте, ама ....  Blush

# 234
Нашите суполи се повлияха от концентриран чай от лайка със сода бикарбонат и се капят в нослето и аз ги ползвам , но забравям да си ги слагам и още си духам носа. Много се радвам , че ме намерихте във фейса. Много е весело да гледаш снимки  на бебоци , по нататък ще се чудим колко са пораснали тези юнчета. Мисля тази вечер да си легна по рано, че предната нощ се будиха на час разстояние едно от друго, а бяха почнали да спят по цяла нощ. От мен лека нощ

# 235
  • Обетованата земя
Здравейте и от мен!
От 2-3 вечери меря на Ивайло температурката и установих, че вечер ректалната е приблизително 37,7 ( 8 ), а сутрин е 37,2. Притесни ме вечерната Т че е над 37, дори и като се извадят 5 десети. Оказа се, че под мишничката като я измеря разликата е не както по принцип пишат 5 десети надолу, а цял градус надолу, т.е. вечер 36,7, а сутрин 36,2. Говорих с педиатърката, преди да го установя това, само в дупето бях мерила и тя каза да го проследявам и ако продължава така ще му пуснем изследвания. Сега обаче се чудя коя температура е по-достоверна-измерената под мишничката (която е съвсем нормална) или измерената ректално минус 5 десети? Някой с подобен казус има ли?
Бързо оздравяване на болничките! Браво за резултатите на малката Ивана!!!  Hug
Честита месечинка на празнуващите!   bouquet
Между другото заглавието на темичката е много сладурско!  Flutter

# 236
didi24 и при нас е същото вече трета вечер ,ректалната е 37,8 ,а под мишницата със същия търмометър по същото време е 35,7.Така сме преди да го изкъпя,след къпане вече ректалната е 37,4. Не знам коя е вярна ,мисля си ,че нашия търмометър/чико с мек накрайник/ е пригоден само за мерене в дупето. newsm78

# 237
Привет на всички юнски мами! smile3525
Не мога да устоя на чудната тема! Надявам се не е късно да се включа и аз! Laughing

# 238
Добро утро!
Всички спят май още  newsm78
Добре дошла на  мама _BLUE BIRD_ Hug

# 239
  • Варна
Добро утро!
Smilianova, браво за резултатите. Стискам палци следващите да са все толкова добри и Ивана да расте здраво и щастливо дете.  fingerscrossed
Марчелка, честита ви месечинка.  Hug
Fifi, много се надявам все пак да не се окаже АБКМ.  fingerscrossed
На новите мами, добре дошли! _BLUE BIRD_, напиши името, мерките на твоето юнче и датата на раждането.  Peace
На всички болнички бебоци и майчета, бързо да се оправят.

Нещо напоследък ви чета по диагонал, не мога да се организирам нещо.
Ние с Теди сме добре.
И да се оплача, тъпата сестра ми е объркала отново болничния.  #Cussing out Днес го чакам с куриер и да ходя да го оправям, че за август още не съм видяла парички. Sad Идва ми да я хвана за гушата, той този болничен заприлича на парцал от поправки. Дано този път да се справи.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт