Отговори
# 510
Всичко е индивидуално за Тв и компютрите- смятам ,че трябва да внимават родители, които са наследствено обременени с  проблеми с очите. По малко може, да не се прекалява.
За студа- аз по мене си съдя, като ми е студено носа и ръцете са ми ледени, така че обличам повече малките когато усетя студени ръце и носове. задължително е краката да са по- добре обути. Незнам дали не ги изнежвам, но така процедирам. И аз съм  зиморничева. какат и тя започна да се оплаква, че и е студено, преди все и беше топло Laughing
За аспиратора- имах някакъв, но първия ми опит с него се оказа неуспешен и го захвърлих и него, като термометъра Hug

# 511
И аз да се включа за ТВто
Дъщеря ми е на 2г.и7м. и до сега никога не съм я ограничавала да гледа, дори напротив записали сме и доста детски филмчета и докато аз седя на компютъра тя си ги гледа на ТВто и обратната, ако ние гледаме нещо интересно по ТВто тя си гледа детските на компютъра.
На Денис не му е интересен телевизора, дори днес беше много крив и го сложих в столчето за кола на килима точно пред телевизора /а той е  голям/ пуснах му Планета Тв понеже там е най-цветна и динамична картината, но той го гледа две три минути с интерес после пак продължи да си реве и го махнах.
Моите родители никога не са ме ограничавали да гледам телевизия, така и аз съм решила да не ограничавам моите деца, още повече, че живеем в такъв век, в който децата разбират от всичко и се разиват бързо. Следобедните занимания в нашата ясла са свързани с гледането на детски филмчета но една голяма плазма, така че дори да я ограничавам у нас, в яслата ще си гледа.
Това е лично мое мнение.

# 512
Днес, въпреки лошото време, реших да разходя Мишо навън. Явно много му хареса, защото спа цели три часа. Аз замръзнах, че не бях много облечена. Като се прибрахме той беше топличък, мисля че му се отрази добре.
Телевизора му е интересен, но аз съм от тези, които се страят да го ограничават. През деня е изключен, вечер го пускаме за новините.
За захранването, още не съм решила, но за сега мисля да започна с оризова каша. Ако всичко е наред, при навършени 6 месеца.

# 513
Синът ми израстна с Тв,от много малък гледаше и сега продължава да бръмчи в неговата стая по цял ден Crazy

Памперси ползвам на Пуфис,доволна съм Peace

захранването,не го мисля още,далечно ми е Laughing

Киди,аз съм купувала babyVac от Данет,преди 2 г беше 18лв сега е по скъпо,върши чудесна работа Peace http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=1960

Много гадно времето,уж щеше да е слънчево и топличко,то цял ден се мръщи и припръсква,но за сметка на това успях да си изчистя къщата и да спим цели 3 часа Crazy

# 514
Личното ми мнение за телевизора и компютъра е че няма нищо лошо за бебето да гледа. Вредните лъчения бяха от едновремешните  кинескопи. Да не говорим, че няма да е възможно да ги опазим от всички ежедневни лъчения - такъв е светът, в който живеем и в който те тепърва ше живеят. А иначе не виждам защо трябва да го забавлявам със смешна пластмасова играчка във форма на неразпознаваемо дори за мен животно, която издава пищящи звуци, а да го лишавам от тази играчка, която е шарена, мърда, говори или пее, че и на това отгоре има лица, които му се смеят от нея.
Е, разбира се, не прекарваме цял ден пред телевизора, но не го ограничавам да гледа в другата посока, когато телевизорът е пуснат.
Според мен по-скоро проблем би могло да има ако свикне да гледа телевизия... ама за това още не съм мислила.

# 515
................................. смешна пластмасова играчка във форма на неразпознаваемо дори за мен животно,

Laughing Laughing Laughing и малко извън темата:
мъжът ми скоро купи "маймуна", която се оказа хипопотам  Laughing
а на едно куче, майка вика, че било магаре  hahaha Joy

Не, че близките ми не разпознават животните, но тези наистина са неразгадаеми - на Бертони са, иначе са много готини...  Crazy добре, че им пише на етикетите  Wink

# 516
  • В.Търново
Здравейте момичета! Извинявам се ако вече сме го обсъждали,но имам нужда от още съвети и инфо за атопичния дерматит.Ние сме с обриви само по главата и със силни сърбежи,друго всичко е ок,акитата са без кръв и слуз,изхожда се редовно,само на кърма сме.Какви изследваня се правят за да се разбере от къде идва проблема,защото няма как да махна всички евентуални дразнители-алергени. С какъв шампоан и колко често да го къпя,с какво да мажа тялото?Нашето педи ни изписа Линола фет,мажем само засегнатите участъци и до сега действаше,но за кратко.Къпехме се с мустела против крусти и мажехме със зехтин,но обривите започнаха да се обострят.Ходихме и на кожен лекар ,но той изписа  лекарство на чиято листовка пише,че не е подходящо за дете под две години и реших да не мажа с него.Не знаех какъв лекар да търся и взех час за хомеопат за средата на другия месец ,дано съм направила правилния избор Praynig. Чудя се и какво да правим с предстоящата ваксина пентаксим ,дали да не я отложим newsm78  Помагайте мами ,че съм в паника защото това заболяване май не се лекува много успешно,а развитието на болестта ми звучи ужасно ooooh!                              
И ние бяхме така преди известно време-започнахме да къпем малката с Триклобактер (неутрално е,без аромат,разпенва се предварително във водата),а за мазане започнахме да използваме емулсията на Мустела.На нас помогна.Надявам се скоро да изчезне и вашия проблем Simple Smile много е неприятно!

# 517
Здрасти на всички! Днес, въпреки мокрото и духливо време си направихме една чудесна разходка! Светльо мигаше учуден с очички и си поемаше въздух на пресекулки, като го духне вятър, но бързо се окопити и заспа ...непробудно с усмивка.  newsm44
Днес сме вече на новите памперси Babylove aktiv plus. Не ми беше лесно да се откажа от HUGGIES и дано тези са правилния избор за нас, че не ми се експерементира нещо.  Thinking Ако не ми допаднат нападам PUFIES! Благодаря на всички за коментарите!  bouquet
При нас телевизорът почти непрекъснато е включен и бебо от време на време се заглежда /осезателно предпочита музикалните канали/, но след 1-2 минутки губи интерес. Може би, като поотрасне и започне да разбира ще ми се налага да го ограничавам, въпреки, че според мен когато е в умерени граници, това по-скоро би развило въображението му, отколкото да му навреди.
Ние решихме да изчакаме със захранването докато бебо може да седи добре, т.е.не преди 6-тия месец, но не и по-късно. Четох, че преди навършване на половин годинка храносмилателната му система е още незряла и не прави добра селекция, кои вещества да пропусне и кои - не и не секретира достатъчно количество Имуглобин А, който образува покритие от вътрешната страна на червата и не позволява на потенциалните алергени да проникнат в кръвоносната система, и да предизвикат алергична реакция. Също така четох, че на база някакви изследвания е доказано, че ранното въвеждане на друга храна влошава усвояемостта на хранителните вещества от кърмата /АМ/, а детето започва да усвоява тези вещества от други храни едва след една годинка.
Решила съм да почна с безмлечна оризова каша –  10 – 30 гр. Сутрин, като в 7-ми месец постепенно ще въведа и зеленчуковите пюрета – тиква, картофи, моркови, а в 8-ми плодовите. Със соковете ще изчакам  до годинка, може би.
Дано ми се получи както съм го замислила, че моят пъпеш, въпреки че току що е накърмен солидно, така настойчиво ни гледа как ядем, издава някакви премляскващи звуци, а лигичката му се тоооочи... Joy

# 518
Офф, влизам да се оплача, ама гледам, че има и други ревльовци като моя калпазанин, та се успокоих.  Wink И той си промени режима - лятото го къпехме към 22-22.30, а сега към 20-20.30 и спи до към 7.30 с едно събуждане към 3-4-5 да напълни тумбака. Честно казано, така ме устройва идеално, защото имам време и за каката вечер, а и се наспивам.  Peace
Но този следобед ме изцеди в буквалния смисъл на думата - не помня колко пъти яде, какво му стана изведнъж, не знам.  Crazy Дотолкова ме изнерви, че накарах мъжо да купи АМ и се опитах с това да го нахраня след банята. Да, ама не - категорично отказа да го пие.  ooooh! Давам му гърдата, вижда, че няма мляко и си смуче човека само за успокоение. При всеки мой опит да му пробутам другото мляко, наставаше кански рев, давене ... Май си помисли, че искам да го тровя  Joy Та сега се подготвям психически за една дъъъъълга нощ.

За ТВ-то - с първото много се стараех да го ограничавам, сега не си давам зор.  Peace Каката като ревне, че точно сега на момента трябва да сглобя жизнено важния пъзел, а малкият реши, че точно тогава не иска да е сам, ми е по-лесно да му пусна Baby TV за 5 мин. докато възстановя хармонията, отколкото да слушам ревове.  Peace

За захранването - чудя се още между каша и зеленчуково пюре, но ще е най-рано 6-ия месец. Една приятелка захрани нейното чак 9-ия месец - преди това отказваше всичко, различно от кърма.  Crazy Сега се моля да не ме сполети същото! Въпреки че на детето нищо му няма сега - яде си всичко и си има едни големи сладки бузки!

# 519
Ох, и друго да ви питам, че мамите с повече дечица знаете:
Как се разбира, че на детенцето му е студено? Къде се проверява?

Вече се чудя как да я обличам и завивам, и все проверявам ръчичките, нослето и бузките - в повечето случаи само нослето й е приятно, бузките и ръчичките са й хладни/студени, особено през нощта - та, означава ли това, че й е студено?
Позната акушерка ми каза, че щом гърдичките, вратлето, крачетата, но не стъпалата, а над глезените и ръчичките - между лакътя и рамото са топли, значи на бебо му е ОК! Обикновено ръчичките и краченцата на повечето бебета били студени, т.к. тяхното кръвообращение не е напълно развито. При разходка, обаче, сега, когато е по - хладно не мога да го опипам  щтателно Laughing и разчитам нослето да е топло, като за всеки случай проверявам и тила на бебо. Някъде бях чела, че бебетата губят топлина най-много от главичката и гледам когато е ветровито и студено да е винаги с шапка, но избягвам да го навличам много. newsm78

# 520
Ако са леко прохладни ръчичките, не се притеснявам. Съвсем топли стават като съм навлякла доста. Носът е добър индикатор според мен.

За телевизията - Аз пък избягвам да оставям бебе пред телевизор или компютър, не заради вредни влияния от излъчванет на екранът, а защото съм чела, че детския мозък има нужда от статични картини, за да се развива оптимално. Дали е така, кой знае...

За захранването - прения път захраних с картоф, този път не знам още, но предполагам пак така ще опитам. Бебчо започна от време на време да се интересува от храната, особено като гледа каката как яде нещо. Давам му от време на време да мирише плодове и зеленчуци и да ги облизва, за да се запознава с вкуса им. За истинско захранване му е рано още.

# 521
  • Варна
Добър вечер и от нас!

Павел отново не плака при мазането, а напротив, смя се с глас! Голям кеф! мартеа, благодаря ти! Вече добре разтривам олиото в ръцете си и така мажа. Това + пеленката отдолу мисля, че промени положението!

Преди малко приключихме с храненето. Хич не му се суче усилено на човека, ама като няма друг избор... Crazy

За захранването - и аз смятам след шестия. Чудех се между каша и зеленчук ,но май клоня към второто. Мисля да се посъветвам с гасторото, а доколкото разбирам тя препоръчва кашата. Иначе и Павел се облизва като ни гледа да ядем.  Crazy

За проверката дали му е студено аз знам, че се пипа вътрешната страна на бедрата и вътрешната страна на ръчичките между лакътя и рамото, пипам и нослето.  Peace

За ТВ вече проявява интерес.  Аз не обичам да гледам ТВ и когато ги няма таткото и баткото ТВ не е пуснат. Нооо те не могат без ТВ и като са у дома познайте... На мен не ми се иска да свиква да гледа... обикновено се занимаваме с разни други неща. Ааааа използвах ТВ да го накарам да стои по корем с вдигната глава и имах голям успех:)))

Памперси - в родилния даваха Хъджис и бях доволна, но за дома си бяхме купили отначало на Памперс и продължихме с тях. Доволни сме!

Днес става точно една година, откакто заченахме Павел!  Heart Eyes Как лети вреемто... Crazy

# 522
Офф, влизам да се оплача, ама гледам, че има и други ревльовци като моя калпазанин, та се успокоих.  Wink И той си промени режима - лятото го къпехме към 22-22.30, а сега към 20-20.30 и спи до към 7.30 с едно събуждане към 3-4-5 да напълни тумбака. Честно казано, така ме устройва идеално, защото имам време и за каката вечер, а и се наспивам.  Peace

И нашия режим е същият от известно време. Само дето последните две нощи се събужда към 3:30ч. уж е гладен изпива 30-40грама и заспива, после се събужда към 7:30ч. и пак изпива 30-40грама. Като цяло забелязвам, че от около една седмица не иска да яде. Яде по 6 пъти на ден, но на ядене изяжда най-много по 100гр. Незнам дали е от това, че му е запушено нослето или просто е някакъв период. Като го тегля излиза, че за един месец пак си е качил към 1кг., но ще видим другата седмица на консултацията дали е така.

milkuz, и ние сме големи почитатели на Baby TV, каката го гледа от самото начало и с него е израстнала, а когато започна да говори, повтаряше думичките на англииски с много правилен акцент  Grinning

За аспиратора за нослето ме навихте да си купя, все пак с две деца ще ми трябва занапред, а доколкото съм чувала става и за възрастни.

# 523
За захранването - и аз смятам след шестия. Чудех се между каша и зеленчук ,но май клоня към второто. Мисля да се посъветвам с гасторото, а доколкото разбирам тя препоръчва кашата. Иначе и Павел се облизва като ни гледа да ядем.  Crazy

марчелка, каза че захранва според бебето  Peace Рая е малко "разхлабена" (ака по 4-5 пъти по-редичко), та затова предпочете с каша.

# 524
  • Варна

марчелка, каза че захранва според бебето  Peace Рая е малко "разхлабена" (ака по 4-5 пъти по-редичко), та затова предпочете с каша.

Дам, той и Павел е от тази партия, нали знаеш... Crazy Та затова си мисля, че ще препоръча същото.  Peace

Наталка, чарапките ги купих от едно магазинче до пазара. 16 номер са и пак са му големички, но нямаше по-малки.  Peace  То май по принцип няма по-малки от 16... Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 22:25 от mar4ela5

Общи условия

Активация на акаунт