Отговори
# 495
  • София
Дион мерси че сподели рецептичката за запушено носле. Hug

Ние също сме със сменен режим и настроение.Дано да е временно  и да омине това. Преди се случваше да заспива сам в леглото, а 2 нощи по ред дори заспал немога да го оставя, веднага се събужда и рев....

Роси , а стана ли ясно от какво е била кръвта?

# 496
Майче, с каката процедирах така, както ми казваше тогава педито. Сега ще разменя малко поредността на храните, и ще почна или с оризова каша, или с зеленчук, като на 3-4 дни ще давам нов- първо морков, после картоф и след него тиква.. Ще почна с купени, но ще правя и домашни пюрета за да свиква. Вече съм набавила доста зеленчуци- тиквички, тиква, чушки и такива, които няма да има зимата. Останалото ще купувам , сега поне на пазара има всичко. После ще дам плодово между храненето и сокчетата след 20 дни. Нещо такова съм намислила, да видим дали ще се получи.

Едит- Танче, засега не се знае, предположи, че може да е било от запека, т.е от твърдото ако, което беше 3-4 дни. Като започна да ака по- меко, първототакова беше осеяно с кръв. Незнам, засега 7 дни на хумана и после вероятно ще сменям млякото...Ако пак се появи, вероятно ще ни викне пак за преглед.

# 497
alexova, благодаря за бързия отговор  Hug
и аз горе-долу вече съм си набелязала някаква схема, пък да видим, но е ми е много объркано все още - на много места пише, че е добре да се дават готови пюрета с БИО продукти заради качеството им. Ама знам ли....  newsm78
Мисля да започна със зеленч. пюре и после кашичка, пък дали е добре........  Rolling Eyes

Ох, и друго да ви питам, че мамите с повече дечица знаете:
Как се разбира, че на детенцето му е студено? Къде се проверява?

Вече се чудя как да я обличам и завивам, и все проверявам ръчичките, нослето и бузките - в повечето случаи само нослето й е приятно, бузките и ръчичките са й хладни/студени, особено през нощта - та, означава ли това, че й е студено?

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 15:46 от mayayo

# 498
Как се разбира, че на детенцето му е студено? Къде се проверява?

Вече се чудя как да я обличам и завивам, и все проверявам ръчичките, нослето и бузките - в повечето случи само нослето й е приятно, бузките и ръчичките са й хладни/студени, особено през нощта - та, означава ли това, че й е студено?

И мен това ме интересуваше. И аз често се чудя, нослето му е топло, но пък бузките студенички  Confused

mayayo , аз засега съм решила да започна с оризова каша. Без да замествам млечно ядене. След това ще въведа зеленчуково пюре, а след него и плодово. За соковете не знам още кога се въвеждат. Ще има още да се чете по тази тема.

# 499

mayayo , аз засега съм решила да започна с оризова каша. Без да замествам млечно ядене. След това ще въведа зеленчуково пюре, а след него и плодово. За соковете не знам още кога се въвеждат. Ще има още да се чете по тази тема.

И при мен все още е дилема - дали каша или зеленч. пюре, аз май клоня към второто, но още има време.
Но на много места чета, че кашата е за предпочитане.  Simple Smile

А ако започнете с каша, по кое време ще я давате???

# 500
Ами може би на обяд или след обяд. Но пък нали новите храни се въвеждали преди обяд  newsm78 Може би на обяд ще е по-подходящо  newsm78  Ох, не знам и аз. Моля някой по-опитен да сподели ...

Другият вариант е да се намерят няколко различни схеми на захранване, да се избере една и да се придържаме към нея. Може би това е по-удачния вариант.

# 501
dion, благодаря за рецептата със сигурност ще я пробвам тази вечер. Относно меда аз не се притеснявам, защото малкият със сигурност не е алергичен. Преди месец и половина имаше много крив период и не можех да го успокоя никак и просто вече от няма и какво да направя му топнах биберона в буркана с меда, с голяма уплаха чаках някаква реакция - такава нямаше. От тогава винаги като е крив и реве се успокоява смучейки бибката с мед.
Знам, че много от вас ще ме критикуват, защото и самата аз бях твърдо против меда, дори каката е опитала мед на 2г., но в някой моменти човек не мисли, както стана и с мен. А и меда, който му дадох беше ваден преди една седмица и е домашен, надявам се и за в бъдеще да нямаме проблеми.

Даже купихме още един аспиратор за прахосмукачка.  Confused

Пратих мъжът ми да купи такъв аспиратор за нос. В един от най-големите бебешки магазин в Бургас, там чак му се изсмяли и му казали, че някой се е пошегувал с него и такова нещо няма. Много се ядосах понеже аз знам за тези аспиратори още отпреди 2г., а продавачките дори не са запознати.
Може ли да споделиш все пак дали има ефект и дали изсмуква суполките?

# 502

Пратих мъжът ми да купи такъв аспиратор за нос. В един от най-големите бебешки магазин в Бургас чак му се изсмяли и му казали, че някой се е пошегувал с него и такова нещо няма. Много се ядосах понеже аз знам за тези азпиратори още отпреди 2г., а продавачките дори не са запознати.
Може ли да споделиш все пак дали има ефект и дали изсмуква суполките?

Аспираторът е Baby Vac. Струва около 25 лв. Ние го купихме от Пакостник - беше последния, даже си го запазих по телефона и веднага хукнахме към магазина. Доволни сме. Изсмуква бързо и лесно, Ади докато разбере какво става и сме й изсмукали сополчетата.  Laughing

# 503
http://family-bg.com/prX_2014.htm?osCsid=7oogv9m3c9eaice6co2spd16t5
Аз ползвам нещо подобно, купих го от вис виталис за 6лв! Перфектно е! Иначе милата голям зор вижда с тея сополи  Peace Просто за секунда се вади всичко от нослето  Peace

А! Ето това е!!! http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6210 Страшно доволна съм!

# 504
Как решавате проблема с телевизора и бебето? Рая постоянно иска да гледа, ограничавам колкото мога, но все пак се случва да позяпа. Чудя се дали може да навреди това гледане? Имам приятелка, която не пуска в тях телевизора до 21 вечерта, т.е. докато заспят децата. На мен мис е струва прекалено, но ако се налага...  newsm78 Вие давате ли им да гледат към телевизията?

за захранването: аз също ще почвам с оризова каша. Мисля, че кашата се дава предиобяд или следобяд и после си остава така в менюто, но не съм много сигурна   Rolling Eyes Аз другия месец по някое време най-вероятно почвам  Crazy

# 505
Мая, и аз не пускам почти тв у нас. Но когато е пуснат, Матей сякаш не го забелязва особено още. Случва се да го види и тогава не отлепя поглед. И мен ме е страх от разните му там излъчвания, затова не го пускам. А и нашия не е от тези новите, та затова.

# 506
Сега ще кажа нещо и се надявам никой да не се обиди - Не е с лоши чувства  Hug Hug - Смятам, че много се втилясвате за тоя телевизор  Hug Hug Сигурна съм че сега веднага някой ще излезе с доводи да ме обори, но пък аз смятам, че не е чак "толкова страшно" да гледат за малко ТВ  Peace Само след 5 годинки, няма да можете да се доредите до компа от тях! Това е неизбежно!

# 507
Привет, привет!

На всички, които се включиха в предложението ми миналия месец - днес получих един голяяяяяяяяяям колет от Англия Laughing Ще пиша на лични за подробностите.

За ТВ-то - Крис е по цял ден с мен в хола и си го гледа, лежейки на активната гимнастика. Не го ограничавам - той много се радва, започва да се смее, гука, вика, ръкомаха - голяма еуфория е. Laughing

# 508
Именно заради това, Смилянова, точно защото е неизбежно, аз искам да положа усилия от сега  Peace

# 509
Живот и здраве, когато му дойде времето, мисля да започна с тиква на обяд, тъй като Рая е запечена, ако и тогава е така, ще действам по този начин - защото тиквата се комбинира добре с останалите зеленчукови пюрета - може да се започне с тиква, после тиква и картоф, оттам - различни комбинации с картоф и т.н. Това за обедното хранене. Месец-два по-късно - оризова каша след обяд, после безглутеновите каши, към които може да се добави плодово пюре - така че след обяд да давам каша, плюс пюре. Всичко това - за опитване на вкусове, не за нахранване. В началото ще започна с купени - БИО серията на Хипп - и без това не мисля да давам големи количества, а в началото няма смисъл да се готви заради 30-40-50 мл - Теа в началото едва изяждаше по 30 мл. Като кърменето, живот и здраве, ще е преди твърдата храна - до годивнката важно е храненето да е млечно. Заксуката - по-нататък - към 10-11 м. например, но то си зависи и от детето - ако количествата на изядена твърад храна са увеличени, може вместо зърнените каши да се дава натурална зърнена закуска сутрин - например елда, просо, овесена каша и т.н., а следобяд да остане плодовото пюре.

Само още нещо - хубаво е лъжичката нова храна да се дава до обяд, защото, ако има алергична реакция да не е през нощта. Така че - дори да въвеждаме каша, хубаво е да зопчнем с една-две лъжички на обяд, дори ако вече сме въвели зеленчуково пюре.

За ТВ-то - на Теа - на 5 г. е - й е разрешено да гледа по едно дълго филмче на ден, вечер гледа с нас новини, след което слушаме радио обикновено или оставяме ТВ, ако има нещо интересно по Дискавъри или по NatGeo. Като я взимаха бабите й докато ходех на работа, а аз се прибирах в 8:30, редовно ги заварвах да гледат турски сериали, лошо ми ставаше детето да ми говори за Пърхунде, Мърхунде и тям подобни. На компютъра ми не й давам да сяда, има си детски лаптоп,  но нещо не я влече много-много.
Когато съм сама с Рая гледам ТВ, но я позиционирам така, че да не зяпа в ТВ-то, иначе й е интересно, даже много.
Навремето имаше едни филмчета Бейби Айнщайн, които са готини за бебета, но все пак по-добре е, според мен де, човек, а не телевизор да й говори Peace
Забравих само да кажа, че баща им е автор на забраните, аз съм по-ларж на тая тема.

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 17:35 от мартеа

Общи условия

Активация на акаунт