Отговори
# 570
Etka_koketka тъй като ме налегнаха и мен едни носталгии и сътворих това

Мартеа
  Hug Hug Hug оправяйте се бързо и дано сте мнооооооого далече, далече от бронхит /а за астма въобще да не става дума/!

cherri радвам се, че при вас нещата са наред!   bouquet

# 571
Мартеа , дано да не се стига до бронхит  Hug
Ние сме на памперс от първия ден, от средата на първия месец сме на 3 ка, доволна съм !
И аз мисля на навършени 6 месеца да почна с тиква или картоф, пък ще видим дотогава колко още ще изчета, но определено тук във форума много положително се информирам  Hug

# 572
  • Бургас
Мартеа  Hug

# 573
Тони, страхотна си !!!!  Hug Heart Eyes

Върнах се в спомените назад и разрових снимките от видеозона Crazy Тихичко си честитяхме точиците, а сега коментираме захранване и ваксинации...

# 574
Леле момичета колко бързо лети времето,по това време миналата година такмо се бяхме върнали от медения месец в Тунис и вече съм била бременна,но не подозираща  Mr. Green а за прав път видях  EFP на 15.10,защото първият тест който си направих беще отрицателен  Crazy Crazy Crazy

Тони браво за темата! Hug

# 575
  • малкия йеросалим
И аз на 15.10 видях двете чертички-ден след началото на очакваният цикъл.Досега си мислех ,че рано съм се усетила, но Етка кокетка ме разби  Grinning.
Наде страхотна схема.И  моята е горе долу същата.Чудя се обаче за жълтъка ,глутен и млечните продукти  как да процедирам  newsm78
Мартеа дано да се разминат нещата при вас  Hug

# 576
Привет мами искам да помоля за един сьвет.
Тази вечер Ивето не иска да суче след като направи пауза от 4-5 часа.На мен никога не ми се е случвало и сьм притеснена освен това се сьдра от рев направо посиня.Изцедих се и от шишето си изпи 70 мл,които успях да изцедя.Незнам дали има врьзка с това,че вчера тъй като след ваксината спа 6 часа аз се изцедих и след това и дадох да изпие всичко от шишето но пьт от вчера до тази вечер си сучеше нормално.И сега какво да правя не ми се ще да я отбивам точно сега Cry Cry

# 577
  • Оранжевата стая
Натали, предполагам че няма да се отбие току така. Ще се оправят нещата  Peace

Аз пък захраних от вчера  Mr. Green Мислех да изчакам още един месец, но кърмата ми е малко и бебка все е гладна, а пък не искам да давам АМ  Crazy
Почнах вчера с две-три лъжички пюре от тиква на Хип. Хапна ги с премерен интерес и смесени чувства  Joy
Но днес .... дадох няколко лъжички и спрях и това дете като зяпна да реве и отваря една уста и иска още  #Crazy  hahaha  hahaha и така си омете цялото бурканче. Не е много правилно, но нали казват, че самите деца си показват кога са готови за захранването. Плюс това уж било за заместване на храненията, но нищо не можеше да я откаже да си изцока и обедната доза мляко  Sick
Смилянова, хубава схемичка, но защо толкова късно плодовите пюренца? Аз също смятам да не давам плодови сокове, но плодови пюренца мислех да дам след 2 седмици  newsm78

# 578
  • Варна
Натали, спокойствие и търпение му е майката! Гушкай я, докато се успокои и спре да плаче и пак предлагай. Може да отнеме време, но не трябва да се отказваш. Ако не искаш да се отбие по-добре не давай от шише.  Peace Не се обвинявай, че е станало след вчерашното даване от шише. Едва ли е възможно от веднъж да свикне. Павел и той беше така, но вече има подобрение. Няма го този неистов рев всеки път. Остана дразненето, когато струята намалее, но се надявам и това да мине.  Praynig
Кога плаче Ивето? Като засуче или още преди това? 

# 579
Мартеа,това е ужасно  action032 ,точно от това се страхувам и аз.Чета ,чета и все по объркана ставам.Вие ходили ли сте при хомеопат за да предотвратите бронхалната астма?Май за тия алергии лекарите са безсилни,до такъв извод стигнах.И сега като чета за новото лекарство ,което ни изписа алерголожката съвсем не е за предпочитане да го мажа защото една от съставките съдържа кортикостеорид,който уврежда надбъбречната жлеза и направо не знам какво да правя.Напълних се с мазила и мехлеми  и половината изобщо не съм ги мазала,сега и с това смятам да не мажа.Надеждите са ми в хомеопатията,но при хомеопат имаме час чааак средата на ноември.Стискам палци при вас всичко да се оправи fingerscrossed Praynig Praynig Praynig                                             

# 580
Натали, бебката на една приятелка (и тя върви по-едричка) след 3-тия месец (сега е на 5), драстично намали яденията си през деня. Нищо му няма на детето, нито на нейната кърма (още си суче), просто явно се наяжда и й стига.  Peace Абе, бебешка работа, лятото Рая умираше за вода, когато й дам все "лочеше", сега не мога да й навра шишето  Flutter Преди стигаше до 400 мл на ден, сега не пие грам, странна работа бебешка  newsm78

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 22:25 от MaYa_

# 581
Здравейте момичета!
Натали  Hug дано скоро се нормализират нещата при вас!
Мартеа, една голяма прегръдка и за вас! Бързо да се оправяте и да не се стига до по сериозни диагнози!  Praynig
Етке, поздравления за страхотното предложение за тема-подарък към юнки 2011! Тони и на теб, още веднъж благодаря за направената темичка  Hug
Наистина, как бързо минава времето. Чета си аз за спомените покрай положителните тестове миналата година и междувременно поглеждам към легълцето на моята вече порастнала бебка. Еххх, лети това време..... Кога плахо се записвахме, колко трудности и перипети минахме (а те не бяха хич малко), та сега споделяме тревоги със сополки, кашлици, захранвания. Сега ще мине още някой друг месец и ще споделяме за ожулени крачета и плахи стъпчици. Само да са ни живи и здрави съкровищата.
За хубав финал набързо ще споделя за днешната ни консултация при др. В. Алексиев - ортопед.
Всичко ни е наред. Прегледа ни с ехограф тазобедрените ставички. Гледа ръчичките, стъпалцата, гръбначния стълб, главичката, фонтанелата. Каза, че може лека по лека да посядваме вече. И бънджи по малко може да ползваме. Абе, направо съм супер доволна от прегледа. За капак, таткото беше на родителска среща на каката и се върна с похвали за нея от класната. Пу,пу
Хубава и лека вечер, девойки. Отивам да гледам волейболния мач и после да лягам.

# 582
Поздравления още веднъж за Тони и Етка много добро предложение.  bouquet
А  обаче имама малко смешен въпрос, обаче нещо не ми е ясно при захранването по колко лъжички и колко пъти дневно се дават  newsm78 - примерно да кажем на обяд се пропуска едно хранене с мляко и се замества с 1-2 лъжички пюре, а това ще заситили бебчето? newsm78

# 583
  • Бургас
Поздравления още веднъж за Тони и Етка много добро предложение.  bouquet
А  обаче имама малко смешен въпрос, обаче нещо не ми е ясно при захранването по колко лъжички и колко пъти дневно се дават  newsm78 - примерно да кажем на обяд се пропуска едно хранене с мляко и се замества с 1-2 лъжички пюре, а това ще заситили бебчето? newsm78

Няма да го засити разбира се.Първо му даваш 1-2 лъжички пюре или каша и след това да си изпие млякото.Постепенно увеличаваш количеството твърда храна и намаляш млякото.За колко време и дали въобще ще махнеш млечното хранене на обяд ще си прецениш.

# 584
Доколкото разбирам от всичко изчетено за захранването има два варианта:
1. Ако смяташ да кърмиш дълго време, да не махаш млечното, т.е. даваш пюре и после мляко и така си откарвате до 1,2,3 години на кърма и храна, докато детето само се отбие
2. Постепенно увеличаша пюрето, кашата, докато замести напълно млечното хранене. то от своя страна остава само сутрин и вечер.

Правилно ли съм разбрала? И ако е така, в случай че съм избрала вариант 2, докога трябва да се дава кърма/АМ/ след храненето, веднага щом стигне да изяжда цяла доза пюре ли?

Общи условия

Активация на акаунт