Отговори
# 555
Здравейте момичета! Изкарах кошмарна нощ,но бебо беше спокоен след фенистила и спа през цялото време.Сутринта отидохме на лекар и ни пратиха на алерголог.Залючението и е ,че силната алергична реакция е от последното кремче,което го купих вчера по препоръка на нашата педиатърка-excipial  за лечението на атопичния дерматит.Според алерголожката нашия проблем в никакъв случай не е от храна,която аз съм яла ,а е от козметика,която не се препоръчва за суха кожа каквато е нашата.Изписа ни някакъв мехлем от две съставки,който ни го направиха в аптеката и ми препоръча да купя козметика на себамед или на а-дерма и да продължа да давам фенистила и в петък на контролен преглед.Аз реших засега да не ползвам никаква козметика,а да мия бебчо само със смрадлика,да мажа с новото изписано кремче и да продължа с диетата за по-сигурно.Днес ни направиха и консултацията -за един месец -7,150кг.+ 1,300   65см +3.Пентаксима го отложихме.   Благодаря ви мамчета за стиснатите палчета. Hug

# 556
Здравейте!
Честити рожденници на Мая, Алексова и на патерички на Мария!   bouquet Да са ви живи и здрави и много да ви глезят! Ама и вие сте късметлийки - най-хубавата зодия ви се е паднала за съвместно съжителство!  Flutter
Мария, има време да се навие за трето, не се отказвай.  Heart Eyes Аз на моя отдавна съм му заявила, че искам 3 деца и вече взе да свиква с идеята. Още повече, че те са три деца. Като бях бременна, някои хора ми казваха да се наслаждавам на бременността, че ще ми е за последно  Joy Като им кажех, че имам намерение да потретя, всички  #Crazy
Аз утре празнувам 1 година от двете чертички, иначе Борислав е направен на 24.09. И двете дати са ми много скъпи.  Party
Чери, дано нямаш повече такива нощи!  Praynig

Мартеа, Киди, срам ме беше да призная, че и каката се заглежда по Baby TV, ама ме успокоихте!  Hug

# 557
Момичета, някой пие ли Биозин мама в момента?

# 558
Аз, току що изпих последната таблетка, защо?

# 559
Питам, нищо лошо не съм чула за тях, споко  Laughing Чудя се дали да почна пак да ги пия, че миналата година гинеколожката ми ги изписа точно през този грипав сезон. Тогава бях бременна и се чудя дали може и сега да ги пия, имам спомен че бяха и за кърмачки

# 560
Здравейте и от нас!
Ние си решихме проблема със ревана за сега  Praynig Оказа се че не си харесваме памперсите  Shocked И имаме коустрофобия от чувала  newsm78 Shocked До онзи ден нямаше нищо против, ама сега не знам какво и стана  newsm78 Както и да е, исках да кажа че смятам да започвам със захранването, тези дни  Peace И смятам да използвам тази схема -
- няколко лъжички картофено пюре с АМ; 5 дена
 - картофено пюре с морков + АМ; 5 дена
... - картофено пюре с карфиол +АМ; 5 дена
... - микс от всичко до тук
... - морков с броколи + АМ; 5 дена
... - картоф с чушка +АМ; 5 дена
... - микс
... - картоф с тиква +АМ; 5 дена
... - тиквичка с картоф 5 дена

От тук нататък ще започна да правя различни комбинации със зеленчуците, като постепенно намалявам количеството на АМ.

На 5 месеца и 1/2 ще въведа каша Ориз и рожкови на Nestle в следобедните часове, след това Елда на Hipp, Ориз и царевица на Milupa.

На 6 месеца и 1/2 ще въведа пуешко, после заешко месо, а след това и пилешко. Въвеждане  също по 5 дена.
7 месеца и половина - първо плодово пюре от ябълка ; 5 дена
 - круша Уилиямс на Hipp; 5 дена
... - круша + ябълка
... - суров банан; 5 дена
... - праскова ; 5 дена
... - банан и праскова
... - кайсия ; 5 дена

Каквото успея ще приготвям сама, другото ще купувам.

# 561
  • Варна
Наде, браво на теб! Ето това се казва план за действие! Каня се и аз да си направя такъв, но все отлагам под предлог, че има време... Много е сериозно и важно захранването и ме е страх, признавам си... Но ще се справим!  Peace

cherri , радвам се, че вече сте добре!  Hug А за кремчето - нямам думи за адекватната реакция на изписалата го лекарка... ooooh!

Паф спи в разтегателната си кошарка, която от вчера е сглобена в хола, че нещо ми се струва много свит в този шезлонг. Отначало му беше интересна кошарката, но като мине известно време надава вой, иска да гледа човека, а нещо не го кефи през мрежичките:)))

И аз искам да пия някакви витамини! Ппреди време бях питала и само Росито ми отговори, че пие. Ще питам педито за Биозина.  Peace

Аз взех вече да се притеснявам, че Павел няма бита нито една ваксина след родилното. Чудя се дали да пропуснем хепатитната и да минем нататък, докато я имат или да я купим... Педито услужливо ми даде рецепта. Струвала 30 лв. Много тъпо с теи ваксини!!! Кам може едни да я имат други не... в аптеките я има...  Thinking

# 562
  • София
Здравейте мами и бебочета  Party
От два дни се опитвам да прочета пет страници, ама много съм несериозна Wink
Cherri браво на вас, ще видиш, че всичко ще се нареди Peace .
По-поетичните натури да предложат заглавия за следващата темичка, че на тази не и остава много време, а и както сме си повечко вкъщи вече ...
Много здраве и щастие на рождениците на патеричка
Ние си лягаме сами с мъжо, но Али като се събуди за хапване я премествам между нас и така си откарваме до края на нощта.
Последния път ви бях писала, че се е запекла. Ами вече не е  Laughing , вчера се отчете два пъти, днес също.
Хайде и аз да ви предложа нещо за разсейване:
Бащите се карат и пият бира.
Вятърът - духа.
Водата - тече.
Пък аз ще ви кажа какво се побира
в десния джоб на едно момче!

Три разноцветни копчета.
Три лимонадени топчета.
Дънце от счупена чашка.
Карфица за въдица.
Ластик за прашка.
Олющена снимка на някой играч.
Стотинки за кино.
Билет за мач.
Телени рамки от очила.
Капак на писалка.
Фар от кола.
Парче тебешир.
И шушулка от боб.

А всичко останало -
в левия джоб.

Хубав ден от мен на  всички Wink

# 563
  • Бургас
Попаднах на тези Био пюрета.Не знам до колко са хубави и дали ги има в Бургас.Ще питам лекарката ни и ще ги потърся като започнем захранването.

# 564
Марету, ние имаме този: http://direct.asda.com/george/baby-clothes/boys/snowsuit/GEM49038,default,pd.html. Ако питаш за него, от вън е поларен, а от вътре шушляк, дебел е като нормално зимно яке. На мен ми харесва, от два дни излизаме с него.

# 565
Положението при Рая върви към бронхит. Педиатърката чу и астматично издихание. А нали аз съм астматичка... Предписа ни и вече купихме инхалатор, започнахме инхалации с физ. рзтвор, но Рая много плаче при процедурата.
Ще пие и Флудитек, Фенистил и Калциев глюконат.
Много ми е скапано.

# 566
 мартеа   spoko Дано нещата се оправят по бързо  Praynig Praynig

# 567
Мартеа, дано не стигате до бронхит!  Praynig  Praynig  Praynig Стискам палци бързо да тръгне към подобрение!

Смилянова, чудна схемичка за захранване! И аз мислех нещо такова, само че ще започна с тиква, защото имам домашна от баба.  Peace А жълтък? Или вече не се дава? Като си спомня колко я мъчих Ивайла да го яде, даже в млякото и го разбивах, но така и не стана работата. И сега не обича яйца.  Rolling Eyes

# 568
Здравейте, момичета!! Дано настроението ви е по-слънчево от времето навън Simple Smile

Гледам, припомняте си паметни бебешки дати Simple Smile За мен първата такава дата е 26 септември - тогава, още преди да е изтекъл месец от бебеправенето, аз и мъж ми, твърдо убедени, че сме сътворили нещото, на преглед в Шейново. Влизам аз при доктора, обяснявам си всичките бременни симптоми, пита ме той дата на последна меструация, казвам си най-чинно 4 септември, той ееей такива очи  Shocked и ме пита учудено " Да не би да е 4 август???", аз му викам " Нееее, 4 септемри е" Simple Smile Човека се чуди, чуди и взе, че ме прегледа - еее, оказа се, че има наченки на живот, но ме предупреди да не се радвам все още, защото е ужасно рано и да изчакам следващия месец за тест. Сигурна съм, че това е било наааай-ранното диагностициране на бременност в кариерата му Laughing Joy
В този ред на мисли - скоро ще дойде време за Юнчета 2011  Flutter Някои от вас сигурно помнят, но една мама от Юнчета 2009 ни беше направила първата темичка. Дали и ние не направим нещо подобно за следващите юнски бебоци с някакво мило пожелание??

Мартеа, стискам ви палци бързо да се оправи малката кукла  Hug
Наде, браво на теб Simple Smile И аз имам един такъв план за действие при захранването. Само трябва да видим кога ще почнем да го прилагаме. Снощи се зачетох в това педагогическо захранване - има интересни идеи, които, евентуално, може да приложа... но все си викам, че има време до тогава  Simple Smile

Hug

# 569
 Mr. Green Mr. Green Благодаря за схемичката  Crazy Жълтък мисля да въведа чак след всички видове месо, т,е, към годинката  Peace С каката процедирах по същия начин  Peace Ама не и го давах директно, защото още с първия опит получих едно разревано и гладно дете  Shocked Започнах да си варя яйца на мен и ги ядех пред нея съвсем умишлено  Crazy Embarassed И хоп чудото стана, тя прояви интерес, по мъничко, по мъчнико и взе че ги заобича  Mr. Green Сега редовно ме кара да и варя яйца за закуска примерно  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт