Отговори
# 540
Елица снощи и хърка носа,кашля направо сън не видях,днес май ще я водя на лекар Rolling Eyes то и аз не съм особено добре,така ми дере гърлото,а и баткото цяла нощ ми хърка на главата май всички вкупом се разболяхме Outta Joint

# 541
  • Варна
Добро утро!
Абе, Марчелка, не знам как и какво, че имахме 1 седмица разлика в термините с теб, но и ние днес правим 1 годинка откакто заченахме Крис! Heart Eyes В общи линии по едно време сме ги правили нашите момчета Mr. Green
Тъкмо днес си казвахме с мъжа ми, че Крис всъщност днес става на 1 година, откакто е създаден Heart Eyes
Хайде и аз към заченалите на 5-ти.  Mr. Green И трите бяхме с различни термини, а аз чак за 5-ти юли  ooooh!, а пък кога родих. Та миличка ми е тази дата 5-ти октомври, а и Русе ще остане в сърцето ми.  Party
Елица снощи и хърка носа,кашля направо сън не видях,днес май ще я водя на лекар Rolling Eyes то и аз не съм особено добре,така ми дере гърлото,а и баткото цяла нощ ми хърка на главата май всички вкупом се разболяхме Outta Joint
Ние сме така вкъщи, само Теди е по-добре. Аз започнах с парене в гърлото, през болката, сега съм с ужасна хрема. Чудя се как да го опазя малкия, няма начин друг да го гледа. Дайте някакви съвети.

cherri, дано всикчо при вас да е наред.

# 542
  • Пловдив
Здравейте и от мен!
Навън вали ли вали, още снощи започна - ужасна работа.
 Креми напълно те разбирам - и ние вчера поизлязохме малко като невидели пролука, ама днес ще е тежък ден. Как ще ги приучим тия деца да не излизат хич не знам. А и срещите ни вече се разпадат май- лоша работа- трябва да си измислим вариант на топличко някъде.

Вчера ни биха само пентаксима, синфлорикса го нямало- другата седмица да звъня пак- така ми казаха. По- важното е, че плака само в кабинета на докторката, а  у нас се успокои и си поспа нормално- дано и занапред е така.   Peace

Преди малко при Гала даваха клиниката на д-р Кременски и разказваха за БХС и амниоцентезата- върнах се няколко месеца назад, когато ни вълнуваха тези въпроси... Добре че при всички ни нещата стигнаха до благополучен край и се радваме на нашите съкровища   Hug

cherri  - как сте?

Всички болнички да оздравяват бързо, бързо!   Peace

П.П- Пепси, аз миналата седмица бях така, даже и кашлях. Аз също си я гледах сама, само през нощта не спях при нея, а оставях баща й сам с нея и той ме викаше като трябваше да я кърмя. Но ходих 2-3  дена с маска, особено като я кърмех. Дано всичко мине бързо   Peace

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 13:35 от vany6a

# 543
  • Бургас
Много теми сте обсъждали в това мрачно време. Wink

Шери, как сте днес? За АД щях да ти пиша вчера, но не успях.Радослав също е с АД и след като му поставиха диагнозата взех козметика на А-дерма.Мога да кажа, че съм страшно доволна.На него му понася добре.За къпане ползвам почистващ гел за коса и тяло, за мазане след баня крем Екзомега (има и мляко, което е по-евтино, аз мисля да го пробвам като свърши крема).Докато имаше обриви по главата и в косата ползвах пяната против крусти.Имаше много добър ефект.Освен това мажа кожата и с Нахткерцен балсам.Като ходихме при доц.Маринова ми препоръча козметика на Себамед, но аз вече бях взела А-дерма и след като му се отразява добре няма да я сменя за сега.

Захранването нямам намерение да го започвам скоро.Смятах да е декември като навърши 6 месеца, но нашата лекарка ми каза, че в най-грипния период не е добре да започвам, та може да изчакам и след нова година.Ще видим, смятам да се водя по детето и да преценя до колко е готов, като долната граница ми е 6 месеца.От там на татък не знам.

ТВ работи през деня в къщи, но обикновено е на някоя музикална програма.Радослав не му обръща внимание.Велизар също не съм го ограничавала, но и той едва миналата зима като направи 3 години изяви желание да гледа детски филмчета.Тогава мъжа ми започна да му записва на дискове детски, които преценим че са подходящи.Има ТВ в стаята си, без приемник и телевизия не може да се гледа, ползваме го само да му пускаме филмчета на ДВД.

Радослав напоследък също започна да се буди през нощта към 3:00 часа.Преди като хапнеше към 19:30 заспиваше към 20:00 и откарваше до 5-6 часа сутринта непробудно.Сега пак си заспива като се нахрани в 3, после към 5-6 отново се събужда да цокне и към 7 часа вече е кукуряк.Отвикнала съм от този режим, дано е моментно. Crazy

Памперси в момента приключвам един пакет Хъджис, но нещо не съм очарована и няма да повторя.Пробвах Пуфис, но и те не ми харесаха.Ще се връщаме пак на Памперс.

И аз гледах Гала, такова носталгично ми стана.Не можах да се нарадвам на бременността си.Не мога и на Радослав да се нарадвам, толкова бързо лети това време, че ми се плаче направо.Ако мъжа ми не беше категорично против съм готова и за трето дете. Crazy

На всички болни бързо оздравяване. Hug

# 544
Привет момичета,

Майче,  твоят ли съпруг е рожденник днес??? Моят също, та искам да ви почерпя за негово здраве! Да са ни живи и здрави, благословени и много щастливи!

Пепси, мога да ти препоръчам разни бабини рецепти за хрема, но незнам дали би ги пробвала- слагам в железен съд на котлона малк о захар и като почне да гори дишам пушека, помагало ми е. Другото , което аз правя е през ноща да спя със завита глава, можеш да се пробваж довечера, и наскоро ми похвалиха едно хомеопатично- на хапове е, Коризалия се казва, смучиш ги, на листовката ще видиш през колко време.

Таблетки в опаковка по 30 бр.

Показания
•   Облекчаване на ринити от различен произход
o   Повлияващи се ринити:
Остри, хронични  
от инфекциозен , алергичен, медикаментозен произход
Приложение и дозировка
•   Възрастни и деца
•   По 1 таблетка на  всеки час до 12-ия час от първия прием
•   Приемите се разреждат при подобрение
Предимства  
•   Не причинява сънливост, нито сухота в устата (не съдържа съдосвиващи и антихистаминови вещества)
•   Няма странични действия
•   Няма противопоказания
•   Доказана ефикасност спрямо продукт, съдържащ норефедрин, фенилколоксамин, парацетамол
Назад

Аз имам едно мазило от чаено дърво и докато бях бременна и сега, преди моя гърлобол като усетих запушване на носа, си мазах ноздрите с него и съм ок. Но незнам къде можеш да го намериш, аз го поръчвах на поозната в Пловдив, а тя на някаква представителка на продуктите на тази  фирма-  Dr  Forster.

Ето и някой рецептина Др Михайлов:

DR Mihaylov:

Срещу хрема
Бадемово масло. Подходящо е при хрема на алергична основа. Слага се в носа 5- 6 пъти по З- 4 капки.

Лайка. Една супена лъжица лайка с 1 чаена лъжица мед и 100 г вода се варят, докато водата остане наполовина. Прецежда се, изстисква се през марля или тензух. От тази отвара в носа 5- 6 пъти на ден се капят по 3- 4 капки във всяка ноздра. Дава добър ефект при водниста хрема и за¬пушен нос. Препоръчва се за бебета и малки деца.

Захаросан мед. По едно парченце, колкото грахо¬во зърно, се слага в двете ноздри. Помага и при синузит.

Homeoplasmine на Boiron. Капките се слагат в носа 2 пъти дневно при водна хрема и при запушен нос.

Клеева тинктура. 5-10 капки в 10 мл вода се из¬ползват като капки за нос. 5- 6 пъти дневно по 3- 4 капки в лявата и дясната ноздра.
За успокояване на гърлото
Кромид лук. 100 грама настърган лук и 200 грама мед (в отношение 1:2). По една чаена лъжичка от сместа се взема 5 -10 пъ¬ти през деня. Помага при суха кашлица, като втечнява секретите и благодарение на фитонцидите на лука, -прочиства" бронхи¬те.

Вино. 200 г настърган кромид лук, 100 г мед се оставят да киснат 4-5 дни в 750 мл бяло вино. След това се прецеждат през тензух. От сместа се пие по 50 мл 3 до 8 пъти на ден. Алкохолът има благотворно съдоразширяващо действие, а лукът втечнява секретите. Много ефикасна рецепта при хроничен бронхит, ХОББ, астма. Да се прави всяка есен профилактичен курс!

Ряпа (черна). Вътрешността й се издъл-бава и се пълни с пудра захар (или мед, а за диабетици с фруктоза). Оставя се да прес¬тои една нощ. Сиропът се пие на сутринта. Децата също го пият с удоволствие. Орехови черупки. Два- три ореха се чу¬пят и се варят с черупките 5- 6 минути в 500 грама вода. След това се до¬бавят 1/2 лъжица босилек и 1/2 лъ¬жица индрише.

Нишадър. На върха на чаената лъжичка се взе¬ма малко прах и се добавя в чая. Това е добро средство за ос¬вобождаване от храчките. Има и билки, кои¬то стимулират този процес - сладък корен, корени от иглика и жен шен.

Орехови черупки. Два- три ореха се чу¬пят и се варят с черупките 5- 6 минути в 500 грама вода. След това се до¬бавят 1/2 лъжица босилек и 1/2 лъ¬жица индрише. Нишадър. На върха на чаената лъжичка се взе¬ма малко прах и се добавя в чая. Това е добро средство за ос¬вобождаване от храчките. Има и билки, кои¬то стимулират този процес - сладък корен, корени от иглика и жен шен.

Инхалации. В чайник се кипват 50 -100 г вода, добавят се щипка сода и щипка сол. Чучурът на чайника се удължава с хартиена или гумена тръба, дълга 25 - 30 см. Вдишва се бавно и дълбоко 15 мин. След това не би¬ва да се излиза на студено 2 часа.

Ето и малко хомеопатия:

Много деца и възрастни се оплакват от упорита досадна хрема,продължаваща много по-дълго време от обичайните 7 дни.

За такива пациенти хомеопатията може да бъде много полезна.Тя ще скъси периода на хремата,а още по-важно е, че може да предотврати преминаването й в синузит, отит, а също така ще спомогне и за предотвратяването на алергизирането на организма.

Още с първите кихавици може да дадете на децата си хомеопатичния медикамент Осцилококцинум - по една дозе през 6 часа - общо четири дози.

Към него добавете Коризалия по една таблетказа смучене през час.При голяма част от болните това може да бъде достатъчно да се прекъсне настинката.

Ако въпреки тези предприети мерки,хремата продължава може да започнете да давате някои от следните хомеопатични лекарства:
-при водниста секреция от носа - Алиум цепа 9СН
-при слузеста секреция-Калиум муриатикум9СН
-при жълтеникава - Калиум бихромикум9СН
Те се приемат по 5 гранули през три часа.

Ако до 24ч няма подобрение, потърсете лекар-хомеопат, който ще прегледа пациента и ще му включи индиидуална лечебна схема.Опитният лекар-хомеопат винаги препоръчва и схема за укрепване на организма и предотвратяване на често настъпващи нови заболявания.

Автор:
Д-р Ерна Хаджолян - Латифян

Срещу хрема
o   Бадемово масло. Подходя¬що е при хрема на алергична ос¬нова. Слага се в носа 5- 6 пъти по З- 4 капки.
o   Лайка. Една супена лъжица лайка с 1 чаена лъжица мед и 100 г вода се варят, докато водата остане наполовина. Прецежда се, изстисква се през марля или тензух. От тази отвара в носа 5- 6 пъти на ден се капят по 3- 4 капки във всяка ноздра. Дава добър ефект при водниста хрема и за¬пушен нос. Препоръчва се за бебета и малки деца.
o   Захаросан мед. По едно парченце, колкото грахо¬во зърно, се слага в двете ноздри. Помага и при синузит.
o   Homeoplasmine на Boiron. Капките се слагат в но¬са 2 пъти дневно при водна хрема и при запушен нос.
o   Клеева тинктура. 5-10 капки в 10 мл вода се из¬ползват като капки за нос. 5- 6 пъти дневно по 3- 4 капки в лявата и дясната ноздра.  

Ето още малко от моя архив

Включването на хомеопатични препарати в началото на всяка болест не позволява разгръщането й в пълна степен. Това се отнася и за хремата.
Когато съществува риск от остра хрема, винаги предписвам Oscillococcinum.
В зависимост от симптомите, в периода на инвазия са подходящи различни остри лекарства.
Първи симптоми на хрема без температура
Nux vomica
•   сух нос
•   усещане за студ, болният не може да се стопли
•   чести залпови кихавици, предимно сутрин
Sticta pulmonaria
•   суха хрема с болка в основата на носа
•   носът е запушен като че ли е стиснат с щипка
•   хремата е много оскъдна до липсваща
•   може да има суха кашлица
Начало с температура
Aconitum napellus
•   сухота в носа
•   кихане
•   болният покачва температура с втрисане
•   суха, зачервена кожа, без потене
•   жажда за студена вода
•   причина – излагане на сух студен вятър
•   възможни са и болки в ухото
Belladonna
•   сухота в устната и носната лигавица
•   приток на кръв в главата
•   зачервена и топла кожа, която се поти особено по лицето
•   силна жажда за лимонов сок
•   сърцебиене
•   лекарство след подстригване – причината е излагане на влажен студ
Разгръщане на болестта
Воднист секрет
Allium cepa
•   сълзене
•   смъдене в очите
•   кихане
•   обилна, пареща, водниста секреция от носа
•   секрецията се засилва от топлина
•   парещият секрет разранява ноздрите и горната устна
Arsenicum album
•   воднист, оскъден, парещ секрет от носа, който разранява горната устна
•   оплакванията се влошават, ако лицето  е изложено на силен студ
•   подобрение – от топлина
Kalium iodatum
•   водниста, обилна и дразнеща хрема
•   очите са подпухнали, сълзят и парят
•   болка във фронталните синуси
•   усещане за запушване в основата на носа
Слузеста секреция от носа
Kalium sulfuricum
•   слузеста, точеща се, обилна и слабо дразнеща секреция
•   понякога става жълто-зелена
•   влошава се от топлина
•   подобрява се от чист въздух
•   възможна е и катарална кашлица заради натрупаната слуз в носоглътката
•   възможна е загуба на обонянието и вкуса 
•   
Kalium muriaticum
•   слузеста, гъста, необилна и слабодразнеща секреция
•   загуба на обоняние
•   кашлица и запушване на евстакиевата тръба, което отслабва слуха
•   симптомите се появяват често след намокряне на тялото, студ и дъжд
Dulcamara
•   след престой във влажни и студени помещения, след намокряне на краката
•   запушен нос, прегракване и кашлица
Слузесто-гноен секрет
Kalium bichromicum
•   хремата е жълто зелена, точеща се, лепкава като ластик
•   при издухване се отделят много лепкави тапи, след което имат усещане за рана в носа
•   подобряват се от топло
Hydrastis canadensis
•   симптомите са като на горното лекарство, но болният е в по-тежко общо състояние
•   топлината влошава
Mercurius solubilis
•   секрецията е гнойна и зеленикава
•   тя разранява отворите на ноздрите
•   често се съчетава с гнойна ангина или афти в устната кухина
•   състоянието се влошава предимно вечер
•   болният повишава температура и има тръпки
•   болният се поти обилно
Hepar sulphur
•   лекарство за гнойна секреция от носа
•   влошава се от приема на студени течности
•   подобрява се от топъл чай и инхалации
•   остро лекарство за хора тип Natrium muriaticum
Ferrum phosphoricum
•   секреция от носа с жилки кръв
•   болка в ухото
•   суха кашлица – ларинго-трахиална
Основни конституционални лекарства за чести хреми
Pulsatilla
•   жълто-зелени секрети
•   запушване на носа нощем,
•   подобряващи се от студен и хладен въздух и влошаващо се в затворено помещение
•   деца, обичащи сладолед, много любвеобилни и привързани към майка си
Natrium muriaticum
•   слузести секрети от носа, които са предимно сутрин
•   влошава се от студ и от силно слънце
•   главоболие
•   децата са затворени в себе си
Calcarea carbonica
•   зиморничави деца
•   чести хреми и ангини с увеличени лифни възли
•   от слузести до гнойни секрети
•   потене по главата и врата по време на сън
•   студена пот по дланите и стъпалата
•   деца, обичащи яйца, привързани към родителите си

Съжалявам за дългия пост, но ще бъде полезен на някой!!!!

# 545
Здравейте и от мен!Ние сме горе-долу, в това време уви сме затворени вкъщи.Относно захранването, аз мисля в скоро време да започна с ябълков сок,като постепенно вкл. и сок от други плодове.След това ще дам плодово ппюре, след което и зеленчук-картоф.
cherri,дано всичко при вас е добре.Мога да ти споделя,че аз съм много доволна от шампоана на Себамед, изчезнаха крустите на 2-3-тото миене.Иначе при алергии може да даваш Фенистил капки,мисля че беше до 10 на ден.
Пожелавам бързо оздравяване на всички майчета и бебчета!
Дапълнение:alexova страхотна информация,Благодаря!Искам само да споделя, че при първи симптоми може да се дава и Осцилококциум,има страхотен ефект!

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 10:48 от R_V

# 546
Да се запишем и ние към помнещите датата пети октомври - при нас пък тогава се появиха двете чертички на теста. Трудно ми е да си представя, че цяла година е минала от тогава.
Аз имам въпрос - къде спят бебчетата, оставяте ли ги вече да спят сами в стая? На нас двете ни стаи са свързани с един шубер и бих могла да го оставя сам като отворя шубера, но все още не се решавам и спя при него. Отделно че като вземе да се буди нощем мен така ми се спи, че не си представям да тичам до другата стая. Същевременно вече ми се иска да се върна в нашто си легло... newsm78

# 547
Бебка спи при нас, опънахме сгъваемата кошара и така докато спре да се буди нощем. След това купувам добър бебефон, които още умувам кой да бъде и я местя в детската стая, при кака си. Но за да не се притеснявам,че няма да я чуя навреме и да не тичам до др стая засега смятам този вариант за добър.

Чери, как сте днес??? Дано всичко е отминало, но си го отведи на лекар да му пуснат изследвания ако трябва.

Леле какъв студ е вкъщи, 20 градуса, ще пускам печката пак Rolling Eyes

Лек ден на всичики, ще свикваме вкъщи, няма как!!!!

# 548
Алексова има ли значение какво разреждане,че аз предимно 30 имам в нас Rolling Eyes Пулсатилата точно описва на Елица симптомите Simple Smile

# 549
Доколкото знам за дечица е по- добре  ниска потенция, но най-добре да се консултирате с лекар, самолечението и с хомеопатия също не е полезно. Смилянова може и тя да се включи със съвети.

# 550
alexova, да, днес мъжа ми има рожден ден  Laughing Да са ни живи и здрави мъжете!  Crazy
За спането: Рая спи при мен, засега. От егоистична гледна точка ми е много по-удобно за нощните кърмения, само че тати сега като се върне незнам как ще стане.

На всички болни мами и бебоци пожелавам бързо оздравяване!  Hug

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 12:01 от MaYa_

# 551
  • Бургас
Много везни сред мъжете ни. Laughing Моя беше рожденик на преди два дни на 4.10. Grinning

# 552
Да са ви живи и здрави мъжлетата и много да ви слушат!

И моя е Везни - на 19ти октомври  Heart Eyes

# 553
Момичета, да си ви живи и здрави половинките! Много любов и взаимно разбирателство!   bouquet

Пускам ви нещо за разведряване /като на някой бебето му спи от 9.40 часа и си няма т.е. не му се върши друго нищо, освен да боцка по гоблена и да си рови в нета от време на време, а баткото е на училище, ето какво се получава/

"МАЙКА
Длъжностна характеристика

Описание: Нужни са отборни играчи, готови на дългосрочен ангажимент с висока степен на ежедневна натовареност, често в хаотична работна среда. Кандидатите трябва да имат идеални комуникативни и организационни умения, да са на разположение по 24 часа в денонощието и да не се оплакват, когато се налагат разходки в сняг, дъжд или други неблагоприятни климатични условия. Всички разходи са за ваша сметка - не пазете касовите бележки, няма кой да ви ги осребри.
Отговорности: От вас се очаква да подсигурите базовите житейски знания и умения като издухването на носа в кърпичка например. Трябва да сте хладнокръвни в стресови ситуации, да умеете да преговаряте и да решавате конфликти. Умението за оказване на първа помощ се смята за предимство. Трябва да сте способни да мислите извън общоприетите рамки, но и да не губите представа за съществуването на рамки все пак. Умението да управлявате бюджет и да разпределяте семейните блага справедливо е задължително, освен ако не искате да чувате „За нея има повече!” до края на живота си.
Добре е да можете да управлявате моторно превозно средство при наличието на силен шум и движение до и около вас, успоредно с което да прилагате вече споменатото умение за решаване на конфликти, като си гледате и пътя, разбира се. Трябва да можете да избирате битките си и да отстоявате позицията си, да понасяте критика от типа „Ти пък какво разбираш?!”, да сте готови да бъдете мразени, поне временно (докато не купите шоколада най-накрая!), да умеете да „прехапвате езика” си често и с постоянство.

Добре е да притежавате поне половината от физическата издръжливост на силната си половинка (защото тя често ще отсъства точно в критични моменти), да имате опит в тичането на дълги разстояния (с рязко сменяне на посоката), както и с поправката на битова и друга техника, която евентуално би могла да се окаже счупена. Трябва да сте бързи в мислите и действията си и да оценявате всяка свободна (или спокойна) минута, защото не се знае кога (и дали) ще се случи отново.
От вас се очаква силен и енергичен дух, сериозни познания и готовност за бърз отговор на философски въпроси от типа „Защо небето е синьо?” или „Защо просто не отидем да си го вземем от магазина?”. Винаги трябва да се надявате на най-доброто, но да очаквате най-лошото.

И накрая - не бива да забравяте и за миг, че пълната отговорност за качеството на поверения ви „продукт” е само и единствено ваша!

Възможности за повишение: Всъщност няма - работата ви е да запазите същата позиция в продължение на години, без да се оплаквате и без да спирате да се усъвършенствате, за да може тези, които ви управляват, да се възползват от вас максимално.
Предишен опит: Не се изисква, за съжаление. Обучавате се в хода на работата, което често води до пълно изтощение.
Заплащане и компенсации: Всъщност вие им плащате, като сте задължени да предлагате повишения и бонуси непрекъснато. Една от най-сериозните ви инвестиции ще е към 18-тата им година, защото се предполага, че образованието ги прави финансово независими, но всъщност това невинаги е вярно. Гениалното в тази финансова система е, че вие дори й се наслаждавате и продължавате да искате да дадете и да направите повече.

Допълнителни облаги: Въпреки липсата на заплащане (често и на оценяване), тази работа ви осигурява безгранични възможности за личностно израстване и безплатни прегръдки за цял живот. Само ако изиграете картите си правилно!"

# 554
Ей, болните бебоци, бързо оздравявайте! Всички болни бързо да оздравяват, не само бебоците.
Роси, как студ при 20 градуса бе, ние на толкова се къпем  Wink
Честито на рождениците, да ви обичат и да ви слушат!
Никола спи при нас и нямам намерение да го местя поне още година. Peace Пък и стаята му още не е готова, всъщност.
И тук вали ли, вали, отвратителна работа. Но излязохме за малко. Всеки ден излизаме поне няколко пъти, пък макар и за по няколко минути.
Ники, освен коликите, други болежки няма, слава Богу.
Снощи му закачих венеца с нокът, докато си играехме, леле като писна това дете. 10 минути зверски писъци. Той реве, и аз рева с него. Дойде си баща му, гушна го и веднага млъкна. Е скъса ми се сърцето.
Някой купувал ли е космонавт от Асда? Пише, че са 100% полиестер и ме интересува каква подплата имат, пък и колко са дебели всъщност.

Общи условия

Активация на акаунт