Отговори
# 525
Абе, Марчелка, не знам как и какво, че имахме 1 седмица разлика в термините с теб, но и ние днес правим 1 годинка откакто заченахме Крис! Heart Eyes В общи линии по едно време сме ги правили нашите момчета Mr. Green
Тъкмо днес си казвахме с мъжа ми, че Крис всъщност днес става на 1 година, откакто е създаден Heart Eyes

# 526
  • Варна
Абе, Марчелка, не знам как и какво, че имахме 1 седмица разлика в термините с теб, но и ние днес правим 1 годинка откакто заченахме Крис! Heart Eyes В общи линии по едно време сме ги правили нашите момчета Mr. Green
Тъкмо днес си казвахме с мъжа ми, че Крис всъщност днес става на 1 година, откакто е създаден Heart Eyes
Ами честито тогава!  Heart Eyes
Тук моята късна овулация си казва думата... Crazy

# 527
детския мозък има нужда от статични картини, за да се развива оптимално

именно, ТВ и компютърът не са вредни само заради лъчението. Децата лесно се превъзбуждат, особено от модерните свръх екшън анимационни филми - не знам каква естетика може да възпита уродливия стил на всички анимации по Картуун примерно. Да не говорим за езика и действието във филми и предавания, които ги дават по време, в което децата далеч не са си легнали. Секс, насилие, цинизми, ами не ми е ок. Дори да няма подобни действия в излъчването преди 20 ч. предаване, неведнъж в прекъсванията пускат по някое промо за филм, който ще излъчват след 23 ч. - със съответните откъси, които съвсем не са ок.
Бейби ТВ е съвсем друга работа, аз лично много я харесвам тази телевизия и много съжалявам, че Булсатком не я поддържат, когато отидем на гости у свеки, Теа веднага залепва на тази телевизия, нищо, че вече не е бейби Laughing
Иначе, като й пускам филми гледам да са от ДВД-то, че поне ги знам, има някаква цензура. А то е ясно, че без хич не може.

Марчелка, браво, много се радвам за смеха след баня!

# 528
марчелка, верно бях забравила, че и Павчето е така  Laughing
Като говорим за спомени, утре става точно една година, откакто видяхме "точката" на видеозона. Беше толкова вълнуващо! Помня го, защото нашия тати утре има рд и това беше най-добрият му подарък  Heart Eyes

Ако чорапките са същите, за които си мисля (кожени долу, като меки обувчици), и ние имаме от тях 16-17 номер, казаха че по-малки няма

# 529
За гледането на телевизия да споделя и аз нещо по принцип не ме бърка да си гледат децата,но преди няколко дни моят син казал н едно комшийче Знаеш ли как те мразябаба му дойде и ми вдигна голям скандал.Иначе от както се развали времето сме много неспокойни.Днес излязохме на разходка ходихме до центъра видях ,че и тука има тези чорапки 11.50 лева.Търсих да взема някоя по дебела блузка поларена,но ми казаха че такива вече въобще не се произвеждат .Спокойна нощ Hug

# 530
За ТВ-то - Ади доста се зазяпва, интересно й е  Grinning, но много-много не я оставяме да гледа.
Кака й, племенничката, е маниячка на тема ТВ  #Crazy Crazy, което не е много добре.

Преди малко свеки се обади й попита мъжа ми за захранването - дали сме го почнали, спомена за жълтъка, досега не се бях замисляла за него - дава ли се сега и по "новия метод" или важи за "стария" и ако се дава, откога става това? Rolling Eyes

# 531
Мамчета мисля,че бебчо прави силна алергична реакция ,но не съм сигурна.Лицето и очите са му подбухнали,повръща и е с разтройство,не може да заспи и е неспокоен.Не знам какво да правя!Да чакам ли до сутринта или да го водя в бърза помощ ?Или да му дам фенистил на своя глава ,или пък да събудя вечно уморената си педиятърка?

# 532
cherri, според мен най-добре го заведи в спешното да го прегледат, хем така ще си по-спокойна, че не си действала на своя глава.
 Praynig дано всичко да е наред

# 533
Обади се на педиатърката и после най-добре отиди в спешното. И аз се моля да сте добре!

# 534
Обадих се на педиатърката ни.Каза ми да дам фенстила и да го следя тая нощ,ако се влошава-в спешното. .Чудя се ако е от нещо,което аз съм яла при положение,че спрях мляко и други храни,а той прави алергична реакция дали няма да е по-добре да  спра да го кърмя.

# 535
Мамчета мисля,че бебчо прави силна алергична реакция ,но не съм сигурна.Лицето и очите са му подбухнали,повръща и е с разтройство,не може да заспи и е неспокоен.Не знам какво да правя!Да чакам ли до сутринта или да го водя в бърза помощ ?Или да му дам фенистил на своя глава ,или пък да събудя вечно уморената си педиятърка?
На твое място не бих губила време и веднага ще отида в спешното - симптомите не са за пренебрегване, а и май нямаш много доверие на педиатърката си! Дано Praynig...вярвам, че всичко ще е наред! Когато Светли не беше добре и аз си зададох въпроса дали кърмата ми е достатъчно качествена, но всички лекари ме посъветваха, в никакъв случай да не преустановявам кърменето! Няма нищо по - добро за бебо от твоята кърма, дори ако си яла нещо "забранено"! Моя позната беше яла зелен лук и това предизвикало стомашно разстройство на дъщеричката й в четвърти месец, като дори са ги приели в болница, но са й забранили да спира кърменето. В такива моменти обаче е трудно да дадеш съвет...мога да си представя какво ти е! Shocked Разстройството, повръщането, подпухването...педиатърката какво има предвид под влошаване /хммм по телефона да дава диагноза/?!  #Crazy

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 00:37 от _BLUE BIRD_

# 536
На нашата лекарка дъщерята има същото заболяване от бебе и е минала по тоя път,затова и имам доверие.А и бебо май се поуспокои Praynig.Заспа,и изглежда по-добре.За първи път се сблъсквам с подобен проблем и не съм много наясно в такава ситуация как да реагирам.А и аз в паниката не съм сигурна доколко съм обективна.Събудих таткото и на него не му се вижда много потбухнал,каза,че по скоро има вид на настинало дете със тея влажни,отекли очи и затова се разколебах да го водя в спешното.

# 537
Здравейте , мисля , че вече сте наясно , че само това време разполагам за писане. Ще се пробвам да се включа в някои теми. За ТВто не мисля че е проблем , а относно вреждането за компа бих казала, че е въпрос на възпитание. По повод захранването още не съм наясно какво да правя, при каката почнах соковете след първия месец по тогавашна схема, а на петия месец вече вкарвах месното пюре. Сега не знам как да процедирам защото малката кукла се води недоносена заради килограмите и видимо в яденето и режима върви с около две седмици назад. Опитвам се да им давам сок от ябълка, на напоследък не мога да ги хвана да са будни достатъчно време заедно и не успявам , нямам време да си играя на всеки по отделно да правя сок, правя едновременно и гледем да го дам в рамките на един час. Като говорихте за лекари мога да ви кажа , че като бяха на два месеца извиках линейка да види голямата тризначка , че ми беше повърнала почти цялото мляко, което беше изяла, просто си вързах гащите и да спя спокойно че е добре. От два - три дни господина ми е много неспокоен и постоянно юмрука му е в устата и е малко лигав - дали са зъби? Втора вечер след като ги окъпя те не заспиват, а гукат или се сърдят зависи кой на какъв кеф е и заспиват чак след следващото хранене на 23 ч. Изкарват ни душичката като се има предвид, че тогава се опитваме да вечеряме и май стоим на смени при тях, а тати трудно издържа защото се умаря на работа , тази вечер беше гушнал едното на кревата и беше задрямал и за капак каката по едно време го пита "тате, защо спиш?" , направо ни идваше да я тупнем по немислещата кратунка. Ох сутринта пак ще гледам с половинести очи. Все се заканвам и все забравям да правя поне на пет коремни преси на ден , а после да увеличавам, преди около две седмици направих десет, но имах чувството че съм направила 150, сякаш нямах мускул на корема . Днес не съм ги изкарвала, времето е гадно дори в момента вали . Пожелавам ви спокойна нощ.

# 538
Добро утро, мами! Кафето е сервирано, заповядайте!

cherri като имаш възможност пиши как е малкия,  Praynig да е добре детенце!  Hug

За телевизията - еми, на баткото като беше малък съм му пускала по някое и друго филмче,но повече си играеше с играчките и мама, но за съжаление, колкото по-голям ставаше, толкова и по-голямо желание имаше за телевизия. Доколкото съм могла съм го ограничавала - при хубаво време стоим максимално навън, а иначе взимаме някоя игра и играем. Като взехме компютъра започна да играе на игри и като му кажа, че вече е достатъчно бил пред него, той хваща дистанционното и пуска телевизора, аз правя забележка и се започва един спор за това, видиш ли ти какво да прави иначе човека /и Танче тука отношенията ни се развалят  argue/ Госпожицата не му обръща много, много внимание, понякога като батко й я гледа и е пуснал на детския канал, се заглежда, но за около 1-2 минути и повече не му обръща внимание. През деня докато сме двете не го и пускам, докато спинка гледам да посвърша нещо, а като се събуди си говорим и показваме играчки.

# 539
  • Пловдив
Добро утро  Hug
Времето е от ужасно по-ужасно. Wear Umbrella Wear Umbrella Днес няма и очаквания даже дъжда да спре.Вчера беше добре.Ходихме два пъти на разходка и Коцето беше цял ден послушен.Обаче днес ме чака тежък ден ooooh! Че и утре,ако се вярва на прогнозата за времето.Не иска да спи у нас това дете и това е. Whistling
За захранването аз мисля да започна като навърши 4 месеца със зеленчуково или плодово пюре.Още сондирам мнения.А сок ще дам чак след 6 месеца
cherii пиши какво стана с твоят бебок

Общи условия

Активация на акаунт