Любители на котки - тема 42

• 48 567
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Влизам да покажа само една снимка, на която попаднах и ми стана много смешна Mr. Green

# 436
  • Пловдив
 newsm44 Боже мислех,че никога няма да дойде този момент. Вече ядем сами от купичката. newsm44
 Горди сме,че спасихме и отгледахме 3 животеца. Сега се наслаждаваме на игрите в стаята,а кото дойде време за сън. Марш на терасата в хралупката с топличко шише вода. tooth

# 437
  • София и Морето от време на време
newsm44 Боже мислех,че никога няма да дойде този момент. Вече ядем сами от купичката. newsm44
 Горди сме,че спасихме и отгледахме 3 животеца. Сега се наслаждаваме на игрите в стаята,а кото дойде време за сън. Марш на терасата в хралупката с топличко шише вода. tooth

Браво и на мамата и на бебетата.   bouquet  Hug
Не е ли студено вече да спят навън? Ние нашите бебоци посред лято ги прибирахме вътре през по-хладните нощи в началото докато бяха по-мънички. После си спяха в клетката, дори и последните пак по-хладни нощи вътре им правех хралупа, клетката завита и изолирана от студа, но вече бяха на 2 месеца.

# 438
  • Sofia
Е, ето ме и мен - новата мама на Джеси!
Безкрайно благодаря на Емел за трудно взетото решение и на TINA.K за доставката и сладките приказки, докато новия член на семейството ни си поопознае дома.
Та така, вече си имам две госпожици, които явно си допаднаха и на мен ми е толкова приятно да ги гледам заспали глава до глава. Мамини душици... разчувствах се..

Сега, с ваше позволение, ще ви досаждам с въпроси, докато вляза в ритъм, че скоро не съм гледала коте и съм забравила някои неща.

И първия: да и взема ли някакво съоръжение за точене на нокти? Възприемат ли ги или не им обръщат внимание? Предложиха ми в няколко варианта в зоомагзина, но не посмях да взимам преди да питам.

# 439
  • София
Здравейте мили момичета и сладки котачета!  Hug

Отдавна не съм се включвала, но се радвам, че все още сме на 1-ва страница в темата! Благодаря Ви! Simple Smile
Виждам много нови членове на котешкия ни клуб! Много ви се радвам! Прегръщам всички космати сладурчета!  Hug

Спящата по гръб ПРИНЦИ :

РОКИ и облизващата се ПУХАНКА:

Sauron, не съм прочела всичко до сега, но се радвам за трите мъника, които сте спасили!   bouquet

Момичета, подхвърлили са тази вече на терасата на майка ми на 1-я етаж едно прекрасно пухено ангорско котенце! Cry
Нямам думи,.. ! Какво ще правим - не зная просто! Как може да са толкова безотговорни хората??? Twisted Evil
Както знаете , ние се грижим за няколко котета  (на които майката беше блъсната от кола ) и няма как да поемем и този сладък пух,..

Lora-Di ,  привет и тук!  Hug  Британче само ли си търсиш?  Tired
Пухеното ангорче е с бели лапички и муцунка, а иначе е с тъмна окраска на оранжеви петна, женско. На около 45 дни,.. едва ли има повече! Качили са го направо горе, малко е и не би се справило самичко да се качи по дървото,..! Храни се самичко, Слава Богу! Сложихме зрънца за малки котенца и разредено прясно мляко ,...  Ориентира се бързо къде е тоалетната ...

Утре ще сложа снимки,..

Tari Tasartir
  Hug Hug - за двете госпожици!  Ние имаме уред за точене на нокти и го ползват с удоволствие - взела съм по-голям , ето такъв: http://www.zoomagazin.eu/admin/images/categories/N_10758_81975.jpg

# 440
  • Sofia
Lady-B, точно такова с мишле гледах днес (видя ми се много тъпо това с мишката, ама нейсе). Ще взема да взема и аз!

# 441
Аз също имам такъв проблем. Вече ми отиде тапета.
 Утре ще купя. Трябва ли да го уча къде се точат ноктите?

# 442
Lady-B погледни темата назад и предишната, търсеха се котета без да се иска да са с порода  Peace

# 443
  • София
Аз също имам такъв проблем. Вече ми отиде тапета.
 Утре ще купя. Трябва ли да го уча къде се точат ноктите?

Не възлагайте прекалени надежди  Laughing. Шансовете са 50/50  Laughing. А може да я ползват, но и на други места да дерат. Чувала съм (не съм използвала), че има спрейове за привличане и отблъскване. Така може да се насочи към правилното място. Най-добре да закачиш "точилката" на скъсаното място на тапета. Явно си е харесало това място и лесно ще се приучи там да ги точи. Ние бяхме подпрели най-обикновена дъска и вършеше работа.

Саурон, честита радост! Ще бъде голямо облекчение за теб!  Hug

Лейди, научили са, че обичате котки  hahaha. Поне като е пухено и малко може и да успеете да му намерите дом. Дай снимка да го видим. Представям си какво е хубаво!

Тари, честито! Джеси е голяма сладурана и ще ви радва много!  Hug

# 444
Привет-мривет на всички !
Както бях споменала в предната тема , в момента си търсим британче . Понеже съм лаик по въпросите , касаещи развъдната дейност на котки , обръщам се към вас за съвет .
Установихме контакт с развъдник , който в момента предлага котенца на доста ниска цена . Предположих , че по-ниската цена идва от по-ниския клас на животното (т.е. не е животно , подходящо за разплод , или за изложби ) . Аз търся т.нар. "котка за душата"  Grinning ... Помислих си , че след като котетата идват от развъдник , произходът им е ясен и издаването на родословие е само една формалност ... За наша изненада , когато , между другото попитахме собственичката на развъдника , дали може да ни даде родословие , тя показа голяма чувствителност и ни каза , че сме били нахални да задаваме такъв въпрос при цена 350-400 лева ...
Въпросът ми е , знаете ли колко струва документ за родословие ? ... Може ли котка без такъв документ да струва 350 лева , а същата котка , с документа да струва 1000 лева ?  newsm78

Ами шубе ги е - сакън да не им вземеш хляба..  Wink то и те са една пасмина. С родословието и ако котето е хубаво, а и не са го кастрирали преди да ти го дадат, може да участвуваш в изложби и "недай си Боже"  Shocked Laughing  и ти да направиш развъдник или пък да го препродадеш на конкуренцията.  Драмата им е, че на тях им се иска да може да продават, колкото се може повече котета, но "легитимните" пак да си останат само техните в развъдника.   И да - колкото реши - толкова ще ти поиска.  Има разни форуми и някои от тях пишат там, ама много сложни и в повечето случаи доста  грозни отношения имат помежду си. То се плюе наляво и надясно  и са все интриги и клюки - кой бил регистриран, а кой не -  на едикой си котката пък не била тествана за ПКД, ама пък то и не било задължително ... много помия, много нещо -  явно е работа за хора гьонсурати, които май съвсем не е задължително да обичат котките.  Confused Да не задълбавам повече, а  то не че няма какво още да се каже по техен адрес.  Rolling Eyes
бтв. А нашата Бела вече започва да прилича на купчина козинка и две очички, а като я вдигна тежи,  колкото глухарче - не яде почти нищо, щото е разгонена пак (три пъти за 30 дни някъде)  само се търкаля и плаче по цял ден и цялааааа нощ (почти). Не ме дразни това - търпи се, но ми е жал много и се притеснявам да не се разболее от нещо любовчийката   newsm78

# 445
  • София
Е, ето ме и мен - новата мама на Джеси!

Hug

Отговорих ти на лични, но някак не мога да намеря съобщението сред изпратените. Можеш ли да проконтролираш дали си получила нещо?

# 446
  • град-държава
Цитат
Ами шубе ги е - сакън да не им вземеш хляба..   то и те са една пасмина. С родословието и ако котето е хубаво, а и не са го кастрирали преди да ти го дадат, може да участвуваш в изложби и "недай си Боже"     и ти да направиш развъдник или пък да го препродадеш на конкуренцията.

Нещата изобщо не стоят по този начин...
Първо се кастрира Пет класа и  се прави с цел животното да не се използва за разплод от съвсем други съображения,а не защото на някой му пука дали ще правиш развъдник.
Пет клас не може да ходи на изложби.
За изложби се продават съвсем други котки и на съвсем други цени и ако ти маш желание да се занимаваш с това никой,ама никой не може да те спре.С пет клас не се прави развъдник,пет клас е домашен любимец.Пет клас британец струва между 600 и 900Е.
Това,за което говори Лора Ди,не е развъдник и оттам няма да получи британец.

И за да не съм съвсем офф,една снимка на един чешещ се пух.

Последна редакция: пн, 11 окт 2010, 23:52 от ahasver

# 447
И аз не искам да нагрубявам никой, но точно за такива отношения говорех ...  Confused 
И да - видно е,  че и аз (като търсещата котенце) не съм от специалистите в категориите при продажбите и кастрирането като  Вас, но си направих труда с търсачката ... май кризата е ударила и цените на котките, ако не сте забелязали 
http://zooclub.biz/Kittens4Sale?breed=British_Shorthair

# 448
  • София
Lady-B погледни темата назад и предишната, търсеха се котета без да се иска да са с порода  Peace

Благодаря ти! Hug  Видях, че Dory е търсила коте, писах й на лични,..

Но тя е писала в други свои публикации, че има зайче, което подарява,..  Thinking Съмнявала се за алергия на детето си,.. Не прочетох всички постове, ..  това мернах ,.. Tired

Tania  
Hug обожаваме котки, но ти поне знаеш  за колко много котета сме се погрижили,.. Малкото просто няма да бъде прието, само ще се стресира,.. нашите - също ,.. Много трудно ще е , а тази мила животинка не заслужава да умре на студа ,.

# 449
  • град-държава
Последните два британеца купени от мои близки,при които имах участие в избирането им бяха на цени 650Е и 850Е -домашни любимци,като имаше и котки,които надхвърляха 1000Е-отново домашни любимци и именно от руски развъдник.(това е инфо от последните 10 дена)
Криза при класа рзвъдници,от който с еинтересувам не знам да има,напротив котките стават все по-скъпи и по-скъпи,особено ако ги сравня с времето от преди 2 години например.

И аз не искам да нагрубявам никой, но точно за такива отношения говорех ...  Confused 
И да - видно е,  че и аз (като търсещата котенце) не съм от специалистите в категориите при продажбите и кастрирането като  Вас, но си направих труда с търсачката ... май кризата е ударила и цените на котките, ако не сте забелязали 
http://zooclub.biz/Kittens4Sale?breed=British_Shorthair

Общи условия

Активация на акаунт