Любители на котки - тема 42

• 48 517
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Вие знаете ли нещо за кастрацията при мъжките котки. И двете ли са така сложни? Имам спомен от детството си, че при мъжките нещата не са така, но не съм убедена.

# 541
  • София
Успех и от мен за Цинги  Praynig Дано открият каква е причината. И според мен е някакъв проблем вследствие на операцията.

ahasver, тази докторка пълничката ли е? Ходила съм при нея ако е тя, но друг ни беше лекуващия и имам само бегли впечатления за нея...но са добри  Peace

# 542
  • София
Вие знаете ли нещо за кастрацията при мъжките котки. И двете ли са така сложни? Имам спомен от детството си, че при мъжките нещата не са така, но не съм убедена.

не, за мъжките е много по-леко.. разрез отзад на "торбичката", изваждат "орехчетата" и за да цитирам нашата докторка "15 минути след като излезе от упойката, пак ще се катери по пердетата"  Laughing Laughing

при дамите е по-сложно, все пак си е коремна операция  ooooh!

# 543
 Praynig Praynig Praynig  Дано малката душица има сили да се пребори.
Ако трябва я заведете на още пет различни места, трябва  да се разбере какво става.
Аз си мисля, че времето между ваксината и операцията е било кратко. Понякога за да се изгради имунитет са необходими повече от 14-15 дни. Упойката по принцип си е опасна. За котките особено трябва да се внимава. На всеки се отразява различно пълната анестезия... Много може да са причините, но най-важното е да се оправи писанката.
Представям си какво ви е.  Но вярвам, че тя ще се справи.  Hug Hug Hug

Колкото до мъжките, както е казала Elitsa_z  е мноого по-леко. Винаи има някакъв риск когато има операция и анестезия (дори и при хората). Но Снежа63 не се притеснявай за Рижко. Само ще олекне с няколко грама като му махнат. "орехчетата"  Joy
Моя Рижо даже не му личи много че му ги няма подробностите. Доста бяха пораснали на 8 месеца, като ги маха доктора остана доста кожа. Така, че могада кажа спокойно, че даже и естетично му е направена операцията.  Crazy

# 544
  • София
Колкото до мъжките, както е казала Elitsa_z  е мноого по-леко. Винаи има някакъв риск когато има операция и анестезия (дори и при хората). Но Снежа63 не се притеснявай за Рижко. Само ще олекне с няколко грама като му махнат. "орехчетата"  Joy
Моя Рижо даже не му личи много че му ги няма подробностите. Доста бяха пораснали на 8 месеца, като ги маха доктора остана доста кожа. Така, че могада кажа спокойно, че даже и естетично му е направена операцията.  Crazy

кокошинка, моя Ив на 5 месеца вече такива ги е заформил, че чак ЛМ коментира.. аз се смея - да не му завижда  hahaha hahaha hahaha
а за олекването - като гледам с какви темпове расте, много бързо ще навакса  Whistling

радвам се, че ги ваксинирах при пръв удобен случай, та между ваксинация и кастрация ще са минали поне 2 месеца  Praynig

# 545
  • Варна
Ужасно, милата Цинги Sad Чак сега прочетох. Ей затова ме е страх да кастрирам Кетя. Рутинна операция, рискът може да е 1:100, ама ако баш на моето коте се случи нещо такова... Дано да се пребори душицата.

# 546
  • In a surreal moment!
Ехеее...какво е това чудо, милото Цинги, тц, тц, тц...нещо и е дошло в повече или има оперативна грешка, хм....

Аз нали пролетта кастрирах Маша, а сега есента Писанчо, ми нямах такива усложнения, всичко си премина като по учебник.
Маша не я храних повече от 24ч, абеее...от страх я държах едно пълно денонощие и на следващия ден до обяд.  Водата спрях предната вечер до обяда на следв. ден. Много ме беше страх да не се задави нещо. Преди операцията и поставиха някакви инжекции и се събра около час предоперативен престой. С поставянето на упойката се повъртя, сви се на кълбо и заспа като чук...беше ми страшно да я гледам с тия полуотворени очички. Като помогнах на докторката да я извади от клетката ми се стори изстудена... Операцията трая около 30 мин. Не съм присъствала, докторката ме покани да си изляза. Повекаме като я прибираше в клетката. Маша вече беше в полубудно състояние и се опитваше да скочи от масата. Докато се приберем вече мучеше да я пусна и нервно се въртеше. След около час нямаше сила , която да я спре да не се покатери на най-високото място. Ближеше си операцийката, не си дърпаше конците. Май след 20 дни ги махнахме, не съм сигурна.
Писанчо беше още по-лесен. Той изподра и изпохапа сестрата още на опирационната маса...
Бързо и лесно мина при нас и извода ми се затвърждава като ви чета...Имаме си златна докторка, да ни е жива и здрава!

# 547
Включвам се в темата с новия челн на семейството. Това е Бри, почти на 4 месеца и е черна британка. Много мила и добричка. Търсихме я доста време, на точно за рождения ден на Алек я открихме. Ще се радвам да споделяме опит.

# 548
  • Варна
Стискам палци за Цинги!

Ето малко отчет от моите писани и писанчовци/момчетата Laughing/- игра на пиян морков  Laughing, Съни, сънлата, две+ две, Съни гледа "гормитите"  hahaha, уф-ф-ф,  как да стоя така под това интересно цвете Laughing

# 549
  • Варна
Ау, че сладки, Съни е като плюшена играчка Heart Eyes
Стелина
честит нов член на семейството Grinning

# 550
  • София
Добре дошла на Бри и нейната "мама"  Hug

Катюша, малкия писан със саксията като го гледам и ми навява едни такива мисли ("какво ли правят моите у дома сега"  hahaha hahaha hahaha) много сладък пухчо, а и явно са се спогодили с големия звяр, гледам кроткат си в съседни скутове  Blush

# 551
  • София и Морето от време на време
МОМИЧАТА СПЕШНО - пратете ми на лично телефон на Фиама, ако някой има. Може и да мога да помогна.

П.П.
Свързах се - благодаря.

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 18:40 от TINA.K

# 552
  • Варна
Спогодиха се  Grinning. Играят заедно много хубаво и се търсят. Интересно ми е, че когато аз съм там и ги наблюдавам Маца се прави, че Съни не я интересува и не и обръща много внимание или отнася по някое леко шамарче като нахалства. Когато са при децата обаче, или мисли че не виждам я мие, целува и изобщо е по- нежна с нея и не мога да си обясня защо така прави Thinking, но е важното че се разбират.

Стелина, разкошна Бри Simple Smile!

# 553
  • Атлантис, Галактика Пегас
Стискам палци за Цингарела.

# 554
Благодаря момичета Hug
Сега да ви питам. Котана е в нас от 4-5 дни и както се оказва си е доста лакома. Купихме и от зоомагазина храна за котета от 4-12 месеца (суха) на Роял Канин. Такава ни казаха, че яде и ние взехме от същата. След втория ден сутринта забелязах по-течно изпражнение с малко кръвчица и вечерта мъжът ми я завел на ветеринар (слава Богу, че имаме кабинет под блока). Той й бил антибиотик и нещо за да не направи незнам си какво на червата и стомаха и дал мостри храна на 2 други фирми с обяснението, че Роял Канин са развалили качеството на храната и имало много оплаквания. Нещо да сте чували? Мисля, че в кабинета си доктора предлага от въпросната нова храна, която ни даде. Бри естествено, продължава да си яде и първата храна (РК), която взехме  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт