Царска тунршия

• 28 527
  • 45
  •   1
Отговори
# 15
Мастер, с разтворим аспирин ще стане ли?  Blush И компотния буркан 1л ли се води?  Simple Smile
Купих зеленчуците, ама не минах през аптеката. Ако няма да стане, да отивам.
Отивай! Не става с расзтворим....Може и омния да е буркана(такъв ккакъвто съм показала на снимката с моята туршия.....Нямам в момента буркан под ръка да кажа колко е...(на работа съм)

# 16
Мерси  Hug Мисля, че са литър, моят единият е два, да знам. Отивам за аспирин, то и захар имам само кафява, та ще взема и бяла.  Crazy

# 17
Взех  Simple Smile Аптекарката ме пита - за главоболие или за нещо друго и аз викам - а, не, не, за консервиране на зеленчуци и тя  #Crazy   Joy
Отивам да слагам. Майка ми прочете рецептата, довечера и тя ще слага  Laughing Каза - тази жена има много хубави рецепти  Heart Eyes

# 18
Блондич хем ме разсмя с тоз аспирин...Хем се засрамих! Embarassed Благодаря за милите думи! Hug Hug Hug Hug

# 19
# 20
Блонди, в  Брюксел ще ги разбиеш просто, да пратим и ракия???     Grinning

# 21
Няма нужда, ние сме вносители на ракиите на Хан Крум  Joy

# 22
Официални или  ... Embarassed
Майтапа настрана, изглеждат чудесни, ти не си в България, нали /щом се чудят за аспирина/. Същият ли е вкусът на зеленчуците там? Наши познати от Белгия като ни идваха на гости и опитаха родните домати, бяха сигурни, че това е друг зеленчук. Да не говорим за дините- бяха изумени, че растят по земята  Mr. Green
Та ако нещо не ти допадне, няма да е от теб или рецептата....    Peace

# 23
Tъкмо сте подхаванали тази тема искам да питам:Защо много хора като чуят за спирин в туршия,казват "аааа не"?Ами че нали това си е лекарство което едвал и има човек който да не приема ThinkingДразнел нещо си май съм чувала,но се чудех... newsm78
Свекърва ми наскоро ми даде една рецепта подобна на тези които вече са споменати и ми каза,че по рецепта било с апирин,но една година и се развалила и повече не смеела и ги стерилизира за съвсем малко във вода.

Блонди,И към теб един въпрос:Твоята парена туршия колко време издържа така затворена в тенджерата?

# 24
На нас миналата година ни се развалиха краставичките, които се стерилизират, туршията с аспирин не мръдна.

За аспирина- чувала съм, че дразни ако имаш язва /ама то и оцета дразни/,и друго, което знам е,че на деца до 5-6 год. не бива да се дава аспирин, защото има риск от някакъв Синдром....Друго обяснение нямам, нали дори препоръчват по 1 аспирин дневно против инфаркт???

# 25
Дес, аз правя две големи тенджери и ги изнасям на балкона. Стояли са около два месеца, после свършват и са били ок. Но вече ми омръзна, та ще пробвам сега царската, после и любимата ми сурова.

raja_nikol, официални, да, и на вината  Drunk
Хм, странно изказване за белгийци - доматите и всичко останало си е като у нас, няма вкусови разлики никакви (е, градински, домат или краставица не са като купешките, но това важи за всяка държава), а според мен хората никога не са виждали дини извън магазина, затова са се изумили  Laughing

# 26
Блондич...Бравос! Добре изглежда туршийката! Hug

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 08:55 от TheNMaster

# 27
 Confused Rolling Eyes
Да, ама единия буркан се оказа, че тече и го прехвърлих в друг и цялата смес се събра в един нормален, а аз мислех, че е по-голям и му сложих от нещата един път и 1/2 и се опасявам да не е кисела  Tired
После се оказа, че и най-големият тече, ама го оставих така  Crossing Arms

# 28
Преди 2 год.правих 3 или 4 вида царска тършия.С аспирин,с  топла и студена марината,не ни харесаха много,много.Най-добра  по мнение на моята къща, е една рецепта,където нарязания зеленчук се залива със смес от сол,захар и оцет,бърка се извесно време,след това се пълни в буркани и се вари 3-5 мин.С врялата заливка все пак омекват малко,особено камбите newsm78.Въпрос на вкус. Peace

# 29
Аз също имам подобна рецепта /не помня наизуст пропорциите/, става много вкусна, но е по- различна на вкус.

Режеха се общо 7 кг зеленчуци, насипват се със сол, захар, оцет и олио. Стоят така 6-7 часа, през това си пускат много вкусен сос. После се реже целина и чесън, пълнят се в буркани и се заливат със соса. Ако стоят по- малко часове, сосът няма да ви стигне /пробвала съм  Mr. Green/. Затварят се и се заваряват 5 мин. Имат вкусът на тези, които се пекат пълнени на фурна.

Общи условия

Активация на акаунт