Отговори
# 510
  • Варна
Въпрос към майките с малки деца Simple Smile - Как е това на вкус?
Извинявам се, ако е коментирано -  не следя много продуктите за малки деца.

На тези детски витамини не им ли е високо съдържанието на йод за деца ??

# 511
  • Враца
MAQ325 код-5$
Да се похваля. NaughtyСподелих с вас проблема ми с отказана поръчка и съответно кода за отстъпка вече беше ползван и не ми даде да се ползва отново. След комуникации със сайта ми направиха отстъпката и с втората поръчка /тъй като действителна 1-ва поръчка нямах към тях/.Оказаха се коректни Peace

# 512
  • София
I see you    bouquet
ще предам нататък Simple Smile
Щом е за дете вече знам кого да питам Simple Smile

Код  за  5$  отстъпка  в  www.iherb.com  :  YUL919

# 513
  • Припят, Украйна
Без да искам да навлизам в спорове, но не споделям притесненията от наличието на олово в добавките. В линка, който I see you публикува:

http://www.fda.gov/Food/FoodSafety/FoodContaminantsAdulteration/ … ead/ucm115941.htm

всъщност се казва, че всички тествани продукти са безопасни и годни за консумация, като дори тези с най-високо засечено съдържание на олово са много под безопасните нива на прием (PTTI). Твърдението, че продуктите са "замърсени" всъщност е в разрез със заключенията на FDA от линка по-горе, както междувпрочем и с критериите на СЗО. Всички тествани марки са счетени за безопасни при консумация от рисковите групи - деца и бременни жени - "Estimates of Pb exposures for all products were below the PTTI levels for the at-risk population groups of children, pregnant and lactating women and adult women."

Всъщност оловото е навсякъде по хранителната верига и с ежедневното си хранене, един средностатистически възрастен инидивид приема по около 15 - 25 mcg олово на ден. Дневната доза от огромната част от тестваните витамини съдържаше под 1 mcg олово. Съпоставено с нормата установена от FDA - PTTI - това въобще не е притеснително (каквото е всъщност и тяхното заключение).

Не ме разбирайте погрешно, много е похвална инициативата за чистота на продуктите и аз я подкрепям, но абсолютно чисти продукти и храни не съществуват никъде на планетата Земя. Важно е замърсителите да се движат в норма, под приетите допустими прагове от съответните институции. В крайна сметка е по-добре да се пият витамини, а не обратното.  Peace

# 514
Ето какво си пуснах вчера Simple Smile
http://www.iherb.com/Y-S-Organic-Bee-Farms-Pure-Premium-Wildflow … -454-g/23705?at=0-мед
http://www.iherb.com/Now-Foods-Macadamia-Nuts-Dry-Roasted-Salted … z-340-g/9286?at=0-ядки от макадамия
И малко отзиви за продукти:)
http://www.iherb.com/Dr-Oetker-Organics-Vanilla-Cooked-Pudding-a … -107-g/13043?at=0-много вкусен пудинг, но за съжаление малко количество:)
http://www.iherb.com/Earth-Therapeutics-Emery-Boards-Nail-Filers … Boards/21368?at=0-пилички за нокти. добри са!
http://www.iherb.com/Bee-Flower-Sandalwood-Soap-125-g-4-4-oz/12724?at=0-невероятно трайно ухание:)
http://www.iherb.com/Nubian-Heritage-African-Black-Soap-5-oz-Bar/11242?at=0-действа много добре при всякакви пъпчици по тялото
http://www.iherb.com/Rainbow-Research-Baby-Oh-Baby-Organic-Herba … 8-fl-oz/9067?at=0-много добро шампоанче. с много пяна и косичката е толкова мекичка след употребата му

# 515
Включвам се да споделя изненадата си.Поръчка пусната на 3.10-17.45ч.,пристигна преди малко.За мен са изненадващо бързи.Говоря за кипърските разносвачи.Защото от САЩ да Кипър през Англия идва за 3 дни,а тук ги бавят.
код KOZ 899

# 516
Ох, писах, писах и ми изчезна нета.

Filkam, преди да продължим нататък, моля те първо да си отговориш на следните въпроси:

1. Колко е безопасната доза олово на ден и има ли такава?
2. Знаеш ли, че в щатите на всяко дете, навършило 1 годинка се препоръчва тест за олово, който се поема безплатно от тяхната НЗОК?
3. Знаеш ли, че оловото може да причини необратими последствия за подрастващ организъм?
4. Можеш ли да контролираш ежедневния прием на олово от всички добавки и храни, които консумираш, знаеш ли колко е?
5. Тази безопасна доза според FDA е само от прием на тези витамини, но ако консумираш повече добавки?
6. Защо, ако можеш да се предпазиш максимално, да не го направиш? Ей го - нета целият е на твое разположение, стига да искаш.
7. Запознат ли си с основните източници на олово около теб и избягваш ли ги?

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 11:37 от I see you

# 517
Коластрата, която коментирате на капсули - вероятно може да се отвори капсулата и да се сипе съдържанието в лъжичка с вода, за да не се задави детето. Аз лично сипвам прахчето в киселото мляко, не го усеща дори /за сега сме на тази на Аквасорс/. Само идея.
Трябва ли картата ми да е с по-малко пари като поръчвам /заради евентуални измами, нещо такова бях чела/ или не е проблем и по-голямото покритие?

# 518
# 519
кия много трудно се разтваря коластрата, става голямо мазало  Mr. Green

Код за 5$ отстъпка NEV687 в http://www.iherb.com

# 520
  • Бургас
Момичета и момчета Simple Smile
Искам да ви попитам за мнение за ей този продукт
Имам нужда от сваляне на 5-6 кг., а нещо метаболизмът ми май е позаспал.  Outta Joint Има дни в които карам само на ябълки и пак ефект никакъв. Имате ли преки наблюдения върху него? Има ли смисъл да се дават пари за него?  newsm78

# 521
  • София
Извинете ме за глупавия въпрос но сега си пуснах първа поръчка,та къде ми дават този код, който някой друг да го ползва

# 522
Извинете ме за глупавия въпрос но сега си пуснах първа поръчка,та къде ми дават този код, който някой друг да го ползва

В профила ти в iHerb Rewards се вижда.

# 523
  • Припят, Украйна
Ох, писах, писах и ми изчезна нета.

Filkam, преди да продължим нататък, моля те първо да си отговориш на следните въпроси:

1. Колко е безопасната доза олово на ден и има ли такава?
2. Знаеш ли, че в щатите на всяко дете, навършило 1 годинка се препоръчва тест за олово, който се поема безплатно от тяхната НЗОК?
3. Знаеш ли, че оловото може да причини необратими последствия за подрастващ организъм?
4. Можеш ли да контролираш ежедневния прием на олово от всички добавки и храни, които консумираш, знаеш ли колко е?
5. Защо, ако можеш да се предпазиш максимално, да не го направиш? Ей го - нета целият е на твое разположение, стига да искаш.
6. Запознат ли си с основните източници на олово около теб и избягваш ли ги?

I see you,

Ето ги и отговорите:

1. Безопасната дневна доза олово на ден (храна + добавки) според FDA от линка, който си постнала, е 6-15 микрограма дневно за деца, 25 микрограма за кърмещи жени и 75 микрограма за останалите жени. Според Световната здравна организация (СЗО) безопасната дневна доза прием на олово само от добавки е 10 микрограма на ден. Австралийския вариант на FDA - TGA (Theraupetic Goods Administration) имат за праг на безопасен прием на олово от добавки - 5 микрограма на ден. Според най-стриктния съществуващ известен ми стандарт - законодателната уредба на щата Калифорния, една добавка не може да съдържа повече от 2 микрограма дневна доза олово. Не съществува по-стриктен стандарт или поне аз не съм чувал за такъв.

2. Не, не го знаех, инициативата е похвална, но това не прави обсъжданите тук витамини "заразени", нали? Simple Smile

3. Оловото може да причини увреждания на всеки организъм, само ако е над установената безопасна дневна доза за прием. Шеговито същото може да се каже и за водата например.

4. Предполагам, че приемам около 15-25 микрограма олово на ден с храната (поне така казват изследванията за средностатистически индивид). Може и да са (доста) повече, имайки предвид, че живея в България. Със сигурност ако имам повишен прием на олово, то той не е от витамините и добавките, те са микроскопична част от общия прием. Всички витамини, които пия аз и детето съдържат олово в незначителни количества - под 1 микрограм дневна доза, като отговарят и на най-стриктния стандарт - Калифорнийския, така че съм съвършено спокоен поне що се отнася до витамините.

5. Да повторя - адмирирам усилията за чистота на продуктите и ги подкрепям. Въпросът е, че абсолютно чисти храни и добавки няма, не съществуват такива. Преди време се коментираше, че всички рибени масла съдържат бифенили и други замърсители (PCBs) и аз и тогава посочих, че според официалните институции нивата им са в нормата и са безопасни. По същата логика където и да отидеш, навсякъде има (естествен) радиационен фон, но това не означава, че ще хванем лъчева болест, нали? От начина по който ти цитира линка на FDA човек остава с впечатлението, че FDA едва ли не забранява 95% от витамините, докато всъщност заключението в доклада е, че всички тествани добавки са безопасни, дори и тези с най-завишено съдържание на олово пак са в нормата.

6. Честно казано - не, предполагам, че основните източници са домакинската посуда и храните, които консумирам. Със сигурност обаче зная, че не са витамините и хранителните добавки.  Peace

Пак подчертавам дебело - не се заяждам в никакъв случай, адмирирам усилията ти, просто изразявам собствената си позиция, базираща се на официалните данни на утвърдени институции (при това-най консервативните такива), а именно - витамините са безопасни и полезни, засечените нива на олово са незначителни. Тоест, както казах вече, по-добре е да пием витамини, отколкото да не го правим.  Peace Съществуват множество критерии за избор на витамини и ако за теб най-важният е пълна липса на олово, то за друг критериите са други  и т.н. Важното е, че повод за паника няма.  

# 524
  • София
Момичета и момчета Simple Smile
Искам да ви попитам за мнение за ей този продукт
Имам нужда от сваляне на 5-6 кг., а нещо метаболизмът ми май е позаспал.  Outta Joint Има дни в които карам само на ябълки и пак ефект никакъв. Имате ли преки наблюдения върху него? Има ли смисъл да се дават пари за него?  newsm78
Само да вметна за яденето - ако нищо не ядеш метаболизма спира. Номера с отслабването е да лъжеш тялото като му подаваш малко храна , по често и редовно.
Напр. на едно ядене,  ако поемаш 300 - 400 ккал,  намаляш на 100-200ккал.
Храниш се поне 5 пъти предимно с белтъчна храна / малко мазнини и още по-малко въглехидрати/

Продукта съдържа и кофеин  - така че внимавай  с кафетата и колите. /едно еспресо ти е средно 100мг кофеин/
Според мен не е лош продукт - може да се включи в диетата

Код  за  5$  отстъпка  в  www.iherb.com  :  YUL919

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 12:39 от denis_d

Общи условия

Активация на акаунт