ЮЛСКОТО дете е вече голямо - за детска градина става рано!

• 20 718
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
Иве, ужассс! Мисля, че не е така. Само веднъж Никола ми е казал, че госпожата не им давала да тичат, но така и не разбрах дали по принцип или в конкретен случай. Иначе им се карат, но тя ми е казвала кога му се екарала и защо - и аз бих му се скарала в такива случаи. Освен това Никола твърди, че наказали едно дете, което ударило друго - до стената. Сигурно ги наказват

Цитат
Е, категорично не би ме зарадвало, но... ако го прави щастлив - наистина - ако това е работата, която има желание да върши... поради някаква негова причина... не бих се и противопоставила... не и ако е нещото, което ще го направи щастлив.

е Кати, уби ме - много си демократична, аз не мога така  Laughing това с правенето на щастлив е относително, нали знаеш най-много сълзи са пролети от сбъднати желания, рационално мислене си трябва

Бубе, измислихте ли име (сори ако си казала) В 105 съм учила до 7-ми клас, аз там живеех с нашите, в Дианабад

Сестра ми я оперираха по спешност вчера, слава Богу всичко е наред Praynig

# 631
  • Sofia
ДД!!!
Аз да почерпя преди да забравя (имам РД днес):
нещо сладко:
и по едно ирландско кафе, че не било добре от сутринта чисто Wink

Иве,  Hug  Много смущаващо звучат тези неща, които казваш. Обсъдете с другите родители на деца от групата. При нас няма (или поне Сашо не е казал да има) такива неща. 100% трябва да може да се направи нещо. Нека тези с по-големи деца да дадат акъл в такива случаи какво се прави. Дано да е било нещо инцидентно  Praynig Това с проточването на влизането е доста деликатен момент.
Дописвам: и на наше гардже му се карат - учителките ми казват винаги когато се е налагало.

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 09:40 от arksi_

# 632
  • Бургас
Честит рожден ден Искре, да си здрава и мноооого обичана.   bouquet

Иве, това което казваш е ужасно. Аз бих говорила с учителките, все пак няма как да скрият това онова, децата знаят да говорят. И ако е така просто бягай. Не може да вържеш едно дете да стои. От друга страна за тях това е ново нещо и може пък да преувеличават - за това най-добре говори с госпожите. В нашата градина например има изкарана учебната програма на табло - сутрин какво правят, следобед какво и така по дни.  Peace

# 633
Честит рожден ден, Искре. Много здраве, усмивки и любови    bouquet  Тортата е..  Crazy
Иве, и на мен честно казано ми прозвуча стресиращо.  Верно, че трябва да има дисциплина, ама все пак... Rolling Eyes Дано се окаже, че преувеличават малко, защото иначе въобще няма да искат да ходят... Hug
Развитието на децата според мен си е индивидуално и си е до характера на дете. Например Мариян изпреварваше близките деца в някои дейности, но пък в други изоставаше. А вторите деца винаги е трябвало да се доказваме малко повече, според критериите на първите  - "Виж батко ти, това и това постигнал...."  Mr. Green

# 634
Честит рожден ден и от мен   bouquet Весело изкарване на празника  Hug
Иве, не звучи добре. Извинявай пак ако съм те засегнала  Hug

# 635
 newsm59 Честит празник, Искре! Желая ти много щастие!
И на мен ми звучат страшничко тези неща. В нашата градина им се карат, наказват, когато става дума за дисциплина, но пък за други неща са супер толерантни. Непрестанно успокояват родителите да не се притесняват, че дечицата им се наакват и напишкват. Казват, че е нормално, че децата преживяват стрес. Онзи ден като взех Дели едно момиченце беше тъжно и наблюдавах учителката как го успокоява с много хубаво подбрани думи.
Ежедневно разпитвам Дели и досега не съм чула нищо тревожно.
Направо не знам как бих постъпила в такава ситуация. Дано се обедините повече родители, защото често хората предпочитат да се направят на нечули и невидяли. newsm59

# 636
Искре, да си жива и здрава, много щастлива и обичана!ЧРД!   bouquet

Иве, забравих, Никола си измисля, не казвам, че и това вашето е, то по принцип си личи кое е плод на фантазията на децата. Веднъж моят ми казва "не искам да ходя", питам защо, а той "защото госпожата ме бие". Явно е решил, че причината трябва да ме шокира. После, за да е по-убедителен каза, че и двете госпожи го биели. Аз се престорих на много притеснена и казах на баща му "Десо днес като го заведеш да кажеш на госпожите, че съм забранила да го бият". Никола се стресна и започна да ме моли да не казваме нищо, те щели да престанат да го бият  Confused Веднъж си измисли, че не иска да ходи, защото Кая го биела, което също не е така, разбира се

# 637
Добро утро!
Честит рожден ден Искре!Много хубава почерпка,да ти сладък живота като почерпката!Хубав празник!  newsm59
Иве  Hug  Hug  Hug
Да си боклуджията при малцинствата е много пристижно.Веднъж едно циганче при бате Енчо нали разказваше,че майка му работи в чистотата и може да си купува парфюми и дънки и да е готина.  Grinning

# 638
 Hug
Искре, честит рожден ден  Gift
Много сбъднати мечти, щастие, здраве  и късмет   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Иве, радвам се че писа  Hug Hug
Въпреки че това, което описа е потресващо за мен  Shocked Поговорете с учителките, че и с директорката, ако прецените  Hug
При нас също има програма на таблото и никога не съм чула от Ина да ги карат да стоят по описания от теб начин  Rolling Eyes
Иначе ги наказват и Ина вчера била наказана до стената права - решили с едно друго момиченце да ходят на ресторант, представете си  Crazy /като ми го разказва баща и се чудех дали да се смея /
Тръгнали да си обличат якетата и да се обуват, госпожата едва ги върнала  ooooh!  Ина почнала да се тръшка и да обижда, а обидите са на мода последната седмица  ooooh! ooooh!, и в резултат на това е била наказана
uva_uva спокоен ден днес, страхотни са ти калпазаните  Hug
Аз пък споделям мнението на Кати -за мен е важно да се чувстваш щастлив от това, което правиш  Peace ЛМ разбира се
Simple Smile
от 5 мин се опитвам да публикувам  Mr. Green

# 639
  • Асеновград
Добро утро ,
Честит рожден ден , Искре   bouquet , много много щастие и здраве за теб и семейството ти !
Марти , сигурно много сте се уплашили , радвам се , че всичко е наред  Hug.
Иве  Hug , при нас е така - сутрин преди закуската не им дават много много да разхвърлят , че после не им стига времето да подредят ; закусват , след това имат някакво занимание - рисуват , преподават им нещо и тогава ги оставят да поиграят сами преди обяд.Може би при вас има много нови деца и още им е трудно да ги насочват какво да правят.Не ги оправдавам , опитвам се да си обясня поведението на персонала , питай учителките как протича деня им , ако техния разказ се разминава с този на момчетата , значи имате проблем.
За амбициозността много мисля , страхувам се , че няма да разбера къде е границата , няма да го оставя да стане боклукчия , колкото и щастлив да го прави това , но дали това , което аз мисля за правилно ще е правилно наистина , ами ако проектирам върху него собствените си нереализирани мечти  newsm78 , моя баща така правеше и още не го осъзнава.

Тедо изостава във всичко , освен във физическия растеж  Mr. Green.Но той е такъв характер , първо трябва много добре да обмисли нещо , преди да се реши да го направи.Деян е спортна натура и иска децата му да са първи във всичко , като на състезание и отношението му ми напомня отношението на треньор към спортист на пистата.
Веси , ти от 5 , аз от 15 Laughing и все дописвам нещо.Тедо също отговаря и обижда напоследък , много ми се зъби и се е научил да казва "Няма , няма , никога ..." нататъка нищо , но явно е голяма закана към мен това.

# 640
Веси и при нас в градината по едно време беше станало мода,децата сами да излизат тайно навън и охраната беше станал луд.Те нали ги пускат сами до тоалетната,ама някой не се върнали,търсят ги учителките,а те навън в двора си играят.

# 641
  • София
Много мокро навън, брррр.

Честит Рожден Ден, Искре! Много здраве и щастие!  bouquet

Иве, това  е ужасно. То вярно, че децата поднасят информацията избирателно, но пък винаги в нея има и доза истина. Деца са и да стоят мирно и да не пипат... Confused Hug

Сутринта нали ходя да помагам с дечковците и стоя с Вики в университета докато баща му остави Гого и заведе него. Това го правим, за да не се товаря все още, но днес човечето реши че точно в момента когато баща му го няма му се ходи до WC. Много забавно, облечени, навлечени и да го вдигна, да се сгъна ...цяла сутрин го гоних с гърнето. Crazy
Сега малко да  се стопля и изсуша и ще се разходя до мола да разгледам за ботушки за мен.

Лек ден. Hug

# 642
  • sf
ДД
Вико пак е на градина, доообяд. Другата седмица обаче ще се наложи да ходи по цял ден и да е с 2ра група,защото неговата се оказа,че няма да отвори скоро. ПО-големите го тормозят,ама той не се дава, дано не го нарочат за лошотия.
Иве, ти откъде разбра туй инфо за седенето на столчетата?
В яслата при едната учителка беше така, не им даваше да стават, да играят,за да не разхвърлят. Свеки обаче понеже я знае каква е, ходеше нарочно в нехната смяна и й вдигаше скандал,че не може да държи децата на едно място. Всичко си зависи от учителката. Мойта няма да удари дете, но си има начини за наказание, порицание и т.н. но винаги обяснява кое,как и защо.
Аз също си мисля,че ще бъда толерантна към децата- само да са доволни от собствения си живот,пък ако ще и боклучии да са. А ако ще и серийни убийци да са, са си мойте деца  Mr. Green  баща им е на друго мнение,ама да си троши главата.

Честит рожден ден, Искра! Много здраве и късмет на всички около теб!
   bouquet

Утре кой в колко ще ходи на срещата?

# 643
  • София
ИСКРЕ ДА СИ ЖИВА и ЗДРАВА  Hug  bouquet
Мая споко не приемам много на вътре нещата  Hug Hug
Ами от други майки разбрах че са строги госпожите в групата,в сравнение с мизерната стая където бяхме там са мили и добри.То няма угодия.Аз нарочно разпитвах и родители и деца,казаха че децата се изразявали на ВИЕ което  Shocked им е направило впечатление.Вярвам на Ники защото той не лъже,никога не сме слагали ръце зад гърба и не сме говорили,ако бяха играли щеха да ми кажат 4 деца го потвърдиха,до 12 на столчетата приказка и пеене обяд и закуската.Незнам явно имам проблем вътрешен то е ясно но не съм съгласна,децата поне малко трябва да са щастливи поне като ида да разкажат че са играли.
Марти да го набие Кая и да си знае че жените също могат Joy шегувам се.
100% гаранция че Ники не лъже,той казва винаги при беля,виж брат му е друга наука то е лъжльо LaughingНяма как да ми покажат че ръцете им стоят зад гърба без да са го правили,нали аз ги гледам до сега,не ми е идвало на акъл никога.
Не искам да коментирам Дидо,че аз понякога ги мисля тези неща и веднъж се изпуснах,което хич не е добре Embarassed Twisted Evil

# 644
Аз както казах ще дойда към 8.15-8.30 на срещата.
Марти, името още не е измислено. Мъжът ми иска той да го избере и се бави. Дано сестра ти се възстанови бързо Praynig

Общи условия

Активация на акаунт