ЮЛСКОТО дете е вече голямо - за детска градина става рано!

• 20 733
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Вики, хващай чая и се оправяй, не се давай. То и аз съм на тоя хал Кати сега ще се включи - ще даде съвет  Mr. Green
Омръзна ми от болести, само си ги въртим от юли месец насам. Какво беше това болно лято  ooooh! Каква ли ще е зимата.  Tired

Тц. За настинки - едва ли.

Не предлагам транспортни услуги.
Просто всеки ден минимум по веднъж излизам от задръстения Младост - и влизам там, пак в пиков час. Открих път, по който това става за, да речем, 8 минути, вместо за 30. Щото са затворили всичко "обходни" маршрути - ровят за метро.  Crossing Arms
Това, разбира се, едва ли е интересно за вас - но Ками живее в същата мизерия по отношение на логистиката.

От друга страна, моите постове лесно се заобикалят. От далеч си личат.  Mr. Green

# 586
еее Кати ценно инфо имаш значи  Laughing За срещата нямаш проблем, мисля че тела ми имаш ако не пишеш тук ,обади се и се присъедини  Hug
Иначе за Йода четох че не е толкова безвреден , след 3 месец от бременноста и по времена кърмене дори е противопоказен  Peace
Иве  Hug Hug Hug, не се товари с мрачни мисли,децата ще свикнат  bouquet
Моят мъж заминава за Велико Търново вместо в петък сега и ще стои поне 5 дена там  Rolling Eyes

# 587
  • sf
Иве, с тоя негативизъм дето го имаш, как очакваш да са децата, на тебе трябва да ти се  караме.  Rolling Eyes ша ма прощаваш
Аз предлагам всеки месец да идва някоя мама от провинцията да се събираме на среща  Mr. Green

Срещата сега е на 15.10. петък, 19:30 в Бялото.

При Вико тоалетните са малки, много зимпатични. ИМат даже и нещо,като отделение за душ с подвижна слушалка, за наакани децца, сигурно  Joy

# 588
Иве, като си спомня какво ми беше първите два  дни Sad Но после свикваш, дори започва да ти харесва Mr. Green
Аз в петък съм на детски рожден ден, може да дойда към 8.15.
Дели ми каза, че в неговата ДГ има дечица с памперси.

# 589
  • София
Не съм негативна,притеснена съм

# 590
Иве  Hug
Ще свикнат, всяко дете е така в началото, после си заформят кръгче и нямат търпение да отидат в ДГ  Wink
Не си позволявай да си показваш притесненията пред тях, че поемат веднага всичко  Peace Hug
И при Ина тоалетните са малки
Кати, много ще се радвам, ако успееш да дойдеш на срещата Simple Smile

# 591
Иве, много добре те разбирам, и аз се чувствам така - хубавото наистина при тях е, че се опират един на друг Hug При нас са малки тоалетните А това за взимането на обяд ти ли го реши или така искат от градината?

# 592
  • София
аз и учителките искат в 12,3 да ги взема.Знам че е грешка но....

# 593
Иве я се стегни  Hug
Не са толкова малки и усещат и ще те побъркат... Дори да им харесва, ще почнат да ти разиграват сценки като те видят..
В Смехурко редовно децата плачат когато ги оставят или когато дойдат да ги вземат и са едни страшни драми, а през деня не се сещат. За сметка на това родителите звънят по няколко пъти на ден и като кажем, че всичко е на ред не ни вярват  Mr. Green

# 594
  • София
Ще се опитам да дойда на срещата. Много ми се иска да се видим.

Марти, аз не бих казала, че са малки нашите тоалетни. По-ниски са от нормалното, но иначе са нормално широки.

Кая един път ми каза, че колкото и да се упражнява, нямало да може да се научи да ходи до тоалетна, без да пада. Падала напред, ама се подпирала с ръчички и не се удряла. Sick

# 595
на моя приятелка в началото й казаха ,а не ние не подкрепяме взимането наобяд , но в понеделник точно обратното напарвиха- обадиха й се в 12.00 ,че не искал да ляга и да отиде да си го вземе.Тя тръгва с 2 месечно бебе ,стига доатм и й казват ,ааа ама той вече заспа  Laughing
Ева близо 2 седмици беше до обяд на градина в началото.
Аз все още изпитвам носталгия по нея, особенно когато просто мързелувам вкъщи и нямам нещо за вършене, мисля си че нямам това право , докато детето ми го гледат други ,аз да си лежа Rolling Eyes
Тоалетните им бяха безумни миналата година, май беше дори една тоалетна чиния, гадна , гнусна.Сега имат 4 такива ,малки и симпатични и гърнета масово  PeaceЕва иначе пишка и ака на обикновенна чиния отдавна, държи се отсрани
Мая е абсолютно права Иве, много са манипулативни сега  LaughingЕва я бяха кръстили "актрисата", мама като е там реве , изчезва мама и спира на секундата и започва да играе Laughing

# 596
  • Варна
Кати , убиваш ме просто  Hug  Laughing
Иве , на обяд всичко ще е различно.Ще са се заиграли, няма да плачат. Не се притеснявай. Рядко някой плаче по цял ден. Повечето само сутрин и 5 мин. след това са забравили. Ще видиш ще ги намериш весели, забравили, най-много да ти изиграят някоя сцена като те видят  Hug
И аз съм крайно неамбициозна, което не съм сигурна дали е добре. В детската Преслав беше единственото дете, което не бях записала 4 години на нито едно занимание. Просто не ги приех на сериозно и сметнах , че са излишни. Сега го наблюдавам и мисля, че смятането по-му харесва затова го записах на кръжок един път седмично за по час, да не е без хич.Той пожела и плуване,защото всички около него могат да плуват, а и срамота варненец да не може да плува.С това се изчерпват заниманията. Езици и всичко останало по-нагоре.
А и най-важното забравих. Аз като излизам с приятелки с деца само за това говорим- защото около нас винаги бягат поне 5,6 броя и няма как. Ноооо, като излизаме насаме по заведения/не че съм се утрепала, много рядко е/ говорим за всичко друго, но не и за деца. Просто се разбираме с поглед. Разбира се ако някой иска нещо да сподели и го вълнува, си казва.Тъпо е да правиш забележки на някой  че говори за децата си, ако и ти си на същия хал със същото ежедневие и проблеми. То и ний сме си едни и същи при дневните излизания с деца и при нощните.  

# 597
  • На края на вселената!
Иве, ако те видя на живо да ти се накарам в очите, ще ти кажа как се притесняваш. Дори да не си в една стая с тях те усещат твоите страхове и притеснения и ги използват. Колкото е по-малко детето, толкова по-лесно се адаптира в нова среда. Докато възрастен човек трудно сменя легло, апартамент и т.н. околна среда. Успокой се и не ги мисли толкова. Всичко е наред  Hug Чакам подробен доклад за днес, а утре да са по-весели.

За амбиции не съм имала за децата. Лина я записах на народни танци и вокална. Много си харесват музикалната децата (а и аз я харесвам). После я питах за балета, тя пожела да ходи. Сега се получи така, че сменят педагога в балетната школа. Тя много иска при старата им госпожа на балет, но няма как. Въпреки това не се отказва от балета и иска да продължи. Според трета балерина, тя има талант и е хубаво да продължи, пък дали ще стигне до балетното училище времето ще покаже. Миналата година й харесали латино танците, та и на тях се записа и ходи. На плуване се записа, ходеше с кеф, пък и е полезно (винаги съм си мислила, че ще мине през басейни като мен, но УНГ лекарите забраниха). Английският го записахме по-рано (не от втори клас както мислят повечето родители), защото според мен ще й е по-лесно после с произношението без акцент. Сега с училището й остават само англ и балет. В училището казват че се справя. Но е много бавна с домашните, разсейва се.
За малкия звяр нямам още изградена "стратегия". За сега е на народни танци и вокална, пак при същата музикална. Иначе и тях щяхме да пропуснем. За Кати ми се иска да прави нещо като приложни изкуства - интересно й е, пък и е средство за "укрепване на седежната поза", което ще й е необходимо занапред, особено като ученичка. Но нямат в градината, затова без изкуства.

При нас са с малки тоалетни чинии. Широки са и може да падне детето ако не се държи. Но Звяра се справя у дома сама, че дори ме гони от банята когато върши нещо.

# 598
  • София
Няма да пиша повече,аз ли не се изразявам правилно вие ли не ме разбирате.Сърцето ми е свито,незнам те как са,ще се държа пред тях и няма да се подам на манипулации.Тук споделям моите терзания и мъки.

# 599
  • sf
Иве, пиши, споделяй. Защо се чувстваш неразрана?
АМи висчки се притесняват. И аз се притеснявам,хем знам,че е с баба си. Ама това са си нормални неща от живота. Ти не можеш все до тях да бъдеш, колкото по-рано се научат,че света не е само мама и тати, толкова по-добре за тях.
Добре,че няма казарма, сигурно щеше с тях да ходиш  Joy туй на майтап
ПО-спокойно го раздавай.  А ти щом не си фен на ДГ, защо ги пускаш?

Общи условия

Активация на акаунт