ЮЛСКОТО дете е вече голямо - за детска градина става рано!

• 20 713
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
Е аз какво, да се пенсионирам ли, като го оставям той да си решава с какво ще се занимава, нали това е ролята на родителя, да напътства детето си. Защото се предполага и в повечето случаи е така, че детето допуска грешки, поддава се на влияния, мързи го, правят му се по-интересни неща ит.н...Кати, ако при твоята братовчедка е подействало, много деца не биха били толкова отговорни и просто не биха избрали да се занимават с нещо странично освен задължителното. Когато аз кандидатствах след седми клас балът ми стигаше за френската, такова беше и желанието на майка ми. Аз обаче се троснах, казах, че не искам да го уча този език (само след година го записах като втори език в гимназията  Confused), намерих си едно училище с подготве италиански и съответно с много по-нисък бал от моя и там учих. Тогава си изживявах някаква фиксидея по италианския, а нашите просто ме оставиха да следвам пътя си. От днешния ми акъл те са допуснали много голяма грешка, но от днешния разбира се. За английския в ДГ съм съгласна с теб, но само ако очакваш детето ти да "научи" нещо от заниманията по английски. Аз по скоро ги приемам като начин да се запознаят с езика, както и гледането на англо филмчета, или подмятането на "това на английски е еди как си".

Без дом има екранизация, но дали е популярна сега - по наше време беше

# 616
Иве не се сърди пиши как са децата.Ние тук искаме да те успокойм ама всяка от нас е ронила сълзи пред ДГ .Е можи само първия път да  е когато децата са две ама е факт.Няма да забравя как ме гонеше съсезката защото висях пред градината и се сополивех ,а Пешко горе вече отдавна беше забравил че съм го оставила.
Шуши при нас госпожата ги научи да четат книги .ОЩе като се научиха да четат им въведе дневници в който вкяка седмица трябва да напишат какво са прочели.Отначало бяха разкази и приказки после станаха басни послеглав ито книги итака до сега.

# 617
  • София
Е аз какво, да се пенсионирам ли, като го оставям той да си решава с какво ще се занимава, нали това е ролята на родителя, да напътства детето си. Защото се предполага и в повечето случаи е така, че детето допуска грешки, поддава се на влияния, мързи го, правят му се по-интересни неща ит.н...Кати, ако при твоята братовчедка е подействало, много деца не биха били толкова отговорни и просто не биха избрали да се занимават с нещо странично освен задължителното. Когато аз кандидатствах след седми клас балът ми стигаше за френската, такова беше и желанието на майка ми. Аз обаче се троснах, казах, че не искам да го уча този език (само след година го записах като втори език в гимназията  Confused), намерих си едно училище с подготве италиански и съответно с много по-нисък бал от моя и там учих. Тогава си изживявах някаква фиксидея по италианския, а нашите просто ме оставиха да следвам пътя си. От днешния ми акъл те са допуснали много голяма грешка, но от днешния разбира се. За английския в ДГ съм съгласна с теб, но само ако очакваш детето ти да "научи" нещо от заниманията по английски. Аз по скоро ги приемам като начин да се запознаят с езика, както и гледането на англо филмчета, или подмятането на "това на английски е еди как си".

Без дом има екранизация, но дали е популярна сега - по наше време беше

Е, аз съм по- дърта, гледала съм "Неочаквана ваканция", "Без дом" само съм чела... по мое време популярни - или по- скоро съществуващи - бяха "войната на таралежите", най- много - "синьо лято"...

От путетото до запознаването с езика е... хм, твърде далеч. Полза = 0. Виж, от фимчетата доста може да се закачи.

Не съм ходила на никакви допълнителни организирани занимания. Което не ми попречи да се запозная с интегралното смятане в 11 клас - не понеже някой ме е карал, а понеже баща ми отказа да ми обясни уравненията в учебника за 2 курс по термодинамика, в който се бях влюбила. Е, намерих си учебник и ги преборих. Мислиш ли, че бих си направила труда, ако някой ме беше ръчкал? Никакъв шанс.

# 618
Ивенце Hug Hug Hug
Марти, сто процента съм съгласна с теб Peace Ние с теб  едно у-ще ли бяхме завършили? Аз 105-то.
Бебо е добре, аз също. Яна, благодаря Hug

# 619
Добър вечер!
Иве,къде си бе душа?
Кати,всичко е много индивидуално и според това какъв характер и личност е човек.При едни един метод действа при други не.При мен нямаше кой да се занимава с мен.Наште се разведоха много рано,майка ми работеше и на две работи за да не ни лишава а бяха и млади.Брат ми имаше проблеми в училище и всичко останало време се занимаваха наште с  него.Аз си умирах някой да се занимава с мене,както съм споменавала и преди.Исках някой да ме поеме,да ме развие,ама тц не ме откри никой.Казвала съм,че сама ходих и се записвах на какво ли не,сама търсих себе си.Така,че всеки иска това което е нямал.Неможе да съдиш по себе си за всички.Ако децата ми искат като мен насреща съм,ако не животът ще покаже.

# 620
  • На края на вселената!
Иве, извинявам ти се за по-острото изказване. Вярвам, че знаеш какво имам предвид  Hug Моля те продължавай да пишеш за градината.

# 621
  • sf
Днес чудно време. Ходихме с Вико във Военно-историческия музей, нагледахме се на танкове и самолети, голям кеф му беше.
Утре само дъжд го дават  Confused

# 622
  • USA
Томасе, интересно защо УНГ са ви забранили плуването, като тук го препоръчват точно за същия проблем.  Thinking Различни школи на мисълта явно.

Донси, мъжът ти верно ли си мисли, че Вико е тъп? Това за мен е абсолютно неприемливо, не му позволявай да говори така.

За амбициите, и аз си мисля, че подходът явно си зависи от характера. Мен са ме натискали нашите, но подмолно  Mr. Green, така, че никога не съм се чувствала, че ме карат да върша нещо против волята ми. Марти, в твоя случай не бих позволила да отхвърлиш френската. Ама, виж, станало е и пак си станала разумен човек  Laughing. Точно си мислех, че съм уж лежерна, но не мога да кажа "ами, стани боклуджия, щом това те прави щастлив". Мда, трябва си родителска намеса, но не задушаваща. Но все пак, нашите деца са на по 3 години и сега им е времето да си поиграят неструктурирано.

Иве, всички сме го изживяли това, по-рано или по-късно, децата трябва да свикват с околния свят без нас, поне за мъничко Simple Smile. И на мен ми беше ужасно празно и 2та пъти като тръгна на детска градина.  Hug

# 623
  • sf
Донси, мъжът ти верно ли си мисли, че Вико е тъп? Това за мен е абсолютно неприемливо, не му позволявай да говори така.

Да, за съжаление. Не можел да говори хубаво, нищо не му разбирал ,нощем спял с памперс- все от тоя сорт. ПОстоянно го сравнява с кака му, тя на тя възраст еди-какво си првела  Rolling Eyes И днес ме ядоса, Вико нещо му обяснява, а мъж ми не го разбира, щото не му се занимава, и му крещи да се научел да говори както трябва и го обижда, и го стресира. Направо побеснявам в такива моменти и едва се сдържам да не му прасна една.  ooooh!

# 624
Вики,сигурно ти е много трудно!Това отношение явно е по-силно от Дидо,защото той иска всичко негово да е най-доброто.Но с децата не може да се мери така.И на Никола само аз и кака му го разбираме и какво от това,в никакъв случей не е глупав и много неща е направил по-рано от кака си и с много неща се справя сам.И като каже някой че искал само с майка си и тва оспорвам вече,защото тръгна трудно но стои в градината и се опитва да се социолизира.Мъжът ми е също доста остър в изказванията си,но Никола си има неговите специфични черти и особености с които печели.Сигурна съм че и Кико е така.Примерно не говори толков аи нон стоп като кака си,не е досаден като нея,по изпълнителен е.И аз си мислих,че мъжът ми като сравянва в някой отношения децата ще се ядосва за Никола,обаче той винаги го защитава.И вика  тва е мъж не е кукла на конци.По суров е към него в наказанията,обаче пък така го умилява Никола,че чак може да се просълзи само като му говоря за него.
Утре ще запазя едно сапаре в Бялото.
Айде един поздрав с любимата песен на Надина в момента и тази певица играе в някакъв сериал за магии по Джетикс,но парчето си го бива.
http://www.youtube.com/watch?v=M8uPvX2te0I&feature=channel

# 625
  • София
За амбициите, и аз си мисля, че подходът явно си зависи от характера. Мен са ме натискали нашите, но подмолно  Mr. Green, така, че никога не съм се чувствала, че ме карат да върша нещо против волята ми. Марти, в твоя случай не бих позволила да отхвърлиш френската. Ама, виж, станало е и пак си станала разумен човек  Laughing. Точно си мислех, че съм уж лежерна, но не мога да кажа "ами, стани боклуджия, щом това те прави щастлив". Мда, трябва си родителска намеса, но не задушаваща. Но все пак, нашите деца са на по 3 години и сега им е времето да си поиграят неструктурирано.

Е, категорично не би ме зарадвало, но... ако го прави щастлив - наистина - ако това е работата, която има желание да върши... поради някаква негова причина... не бих се и противопоставила... не и ако е нещото, което ще го направи щастлив.
Което като "недомлъвка" включва и идеята, че за да е разбрал, че тъкмо това го прави щастлив, трябва да е познал / опитал / усвоил и достатъчно други неща...  Mr. Green

# 626
  • София,
Много сте изписали от вчера, направо немога да ви хвана края Hug
Кати не съм първа младост да ти кажа честно, въпреки че ако ме питаш се чувствам като на 24, въпреки че съм с десет години отгоре Mr. Green. А имах в предвид, че неискам други деца с оглед на това, да не патят като Вероника и да са все болни, както и да е.
Пожелавам ти на тебе да ти се сбъдне желанието за още едно детенце - това е най важното!  Praynig
Ува много се смях с един от постовете, дето пишеше за училището, как издържат учителкте Joy. Твоите студенти не се ли държат понякога като деца Mr. Green.
А как е Гого след днешното падане, гадното е че учителките хич не ги наблюдават. Ицко в първи клас една госпожица го беше дръпнала за раницата и той беше паднал върху едно желязо, добре че беше малкия дявол, ама и раниците като са им толкова тежки Sick
На моя пък ми прави впечатление че му вървят езиците, ама то в нашето семейство си е наследствено - та може и затова да е Mr. Green. Аз даже му предложих да го отпишем от английската занималня, щото много ме ядосват с тия такси, но той каза че иска да си ходи там и това е. А  в детската градина ходеше на почти всичо и то сам, колко се е молел да го запишем на това и онова, единствено футбола не го влече, пък на моя мъж чак не му се вярва. Беше го записал във втора група на футбол, обаче нашия сам се отписал Mr. Green.
Ние тая вечер пък имахме инцидент с Вероника, падна от столчето за хранене - от степенката изправила се да слиза и тя се счупи, падна като тапа и си прехапа усната. Уплаши се страшно много, но баща и повече от нея, сега и е поддута устната и има кръвонасядане. ТОчно се беше нахранила - но от падането ли незнам или просто като плачеше и се задави от сополите та повърна всичко на фонтан ooooh!
Иве кажи какво стана с градината днес - как ги взе! Hug

# 627
  • София
Ох, най- накрая заспаха.
Георги се прибра нацапан като прасе. Видимо нищо му няма, той отрича да се е ударил сериозно. Но аз си го знам, че се е пребивал пред очите ми зверски и пак е твърдял, че му няма нищо от страх да не му се карам. Защото когато го прави от глупост му викам. Едно е да играе и да се случи нещо, друго е да се показва каква щуротия може да сътвори. А  за катерене им е забранено, но това явно не го е впечатлило. До вечерта е имало и друг инцидент, човека си кривнал по разни пътечки към друго отдалечено игрище и госпожи, директорка и така нататък са се щурали в паника, че имало изчезнало дете. Баща им докато ги прибере са били неуправляеми. Виктор не  е спал в градината и се чудеха кой за какво да реве, да се сърди и наказваме. Заспаха, дано утре денят е по-спокоен. Tired

Дани, те и студентите се държат като в детска градина понякога, но все пак са на повече от 20 и може да се води диалог.
На Вероничка сложи нещо студено на устничката, аз понякога пръсвам и с Тантум верде, външно на нараненото място. Hug

# 628
  • USA
Ува, момчешка му работа!  Grinning Много ми е забавно да чета за твоите бандити. Аз също като ученичка все развалях дисциплината  Mr. Green, бърборейки.

Вики, мъжът ти е за бой. Как може това хубаво, будно дете така да го класифицира още рано рано. Нито един от тези признаци не значи, че е тъп. Абсолютно нормални са. Момичетата са друга работа. Те се развиват по-бързо на тази възраст.В групата на Криси като гледам момиченцата как рисуват разбирам, че други са им мозъците. Но пък момчетата нямат равни за щуротии.  Laughing

Иве, кажи как сте днес.

# 629
  • София
ДУ
Момичета не ви се сърдя,просто нямах нужда от тези думи.
Днес до градината беше що годе добре ,но вътре не ми се описва,персонала се занимава с други деца и разтакаха влизането.Драмата беше пълна,даже Ради не искаше да ме гушне че знае че ще го вкарам.Викаше Мамо искам баба да ме гледа Shocked като занм че хич не я харесва лошо ми стана.
Вчера Ники разказа какво са правили,карали ги да си държат ръцете зад гърба да не пипат нищо,не са им давали цял предиобед да станат от столчетата/това и другите от групата го потвърдиха/лелката е ударила едно дете през ръцете че чоплело нещо.При вашите така ли е?
Притесняваме това че и като ги взех вчера ревяха в несвяст и даже неможаха да се ориентират че си отиваме.

Общи условия

Активация на акаунт