Еркан Петеккайа в Öyle Bir Geçer Zaman ki # 2

• 24 860
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
# 256

ЗА ВСИЧКИ ВАС ОТ СЪРЦЕ Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Нинка страхотен колаж. Браво  Hug Hug Hug Hug

# 257
Аз се разконцентрирах с разговорите и не ми идва отвътре да започна обсъждания. Давайте някой да започне, защото нали знаете че времето на компа ми е ограничено  hahaha hahaha hahaha hahaha

# 258
Аз се разконцентрирах с разговорите и не ми идва отвътре да започна обсъждания. Давайте някой да започне, защото нали знаете че времето на компа ми е ограничено  hahaha hahaha hahaha hahaha
Теди да започнем от преводите последните трябва да погледна че и аз забравих!!! newsm78 newsm78

Крале ----котка... на турски... гат... ли се назовава защото ГАТА е на гръцки?????????

# 259
Да започнем от Мете !!!!! Както виждаме от превода той копира от баща си това което му направи той Али дето му изви ръката която посяга на баща си така и Мете постъпи по същия начин с момчето и се осъднава че той прилича на него !!! Извода е че децата преживяват повече от родителите!!!!!Родителите се карат но после си легнат а децата не го приемат само като караница а нещо повече!!! newsm78 newsm78 newsm78

# 260
# 261
Нинка, Кралице страхотни снимки. За вас, за Белл която създаде темата и за всички пишещи в нея  smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525

http://www.facebook.com/video/video.php?v=117182285005489&ref=mf

newsm10 newsm51

# 262
В първия превод - Мете и момчето с което се биха преди това. Сцената е много показателна за това, че децата неволно копират постъпките на възрастните. Ето Мете повтаря несъзнателно думите и постъпката на баща си. Разочарован от себе си сам се отказва да продължи да се саморазправя с момчето. Тежка драма преживява Мете. Но той и с никого не споделя преживяното в къщи. Няма го приятелското отношение в семейството. Никой не го пита какво преживява. Може би това ще направи учителката по музика. Най-вероятно тя ще изиграе някаква роля в живота на Мете.

# 263
Аз, искам да засегна предложението на Берин за развода, който направи на майка си! Позицията й е очевадна, не одобрява и е по-обидена от ставащото, по-скоро от поведението на баща, нормално....но, да настоява майка й да се разведе.....без тя сама д аго е пожелала....е опит да изрази готовността си, пред майката че, да продължава на разчита на помощтта й, но да се освободят все пак, от присъствието на бащата! Тя, предполага че, без него нещата ще станат по-спокойни и в семейството нещата ще ...потръгнат! Дали е достатъчно, се питам? Дали, проблема на Джемиле е този, да задържи Али, защото той ги издържа и без него ще е трудно, дори тя мисли, невъзможно....да се справят! Такива доводи, изтъкна ...пред дъщеря си, но според мен Джемиле има и други причини, дали тя го иска този развод, дали е готова да пусне Али, дори мисълта за това май не й харесва........защо? Ами, според мен е, много интересно отношенето й към този факт, самата мисъл, че, Али ще гради по-щастлив  и далеч от тях, от нея и децата ....по-друг живот, че ще наруши този нейн стериотеп и наслоен и подреден, точно по този начин живот, набрал тази инерция да го живее....години наред, свикнала, вече....с дори и нерадостната съдба на моряшката съпруга, не позволява да помисли, какво би станало....ако този й свят, така подреден....защото, тя не познава друг, вероятно .....я плаши, това е друг вид ...ревност, да пазиш.....територията на брака си, в името на семейството! Какво ще прави тя, освободена от тези окови, в момента........защото не е щастлива, с тези проблеми .....и желанието пък на Али, да се разделят, най-после..... и едно от децата, Берин, както предложи......в този дух, същото......освободи се от, татко.........са по-точните й думи, на турски разведи се.......означава, точно това..........освобождаване! Незнам, дали се изразих ясно, но това ме терзае, мен! Вероятно ще се избистри и този въпрос, каква позиция ще вземе понататъшна Джемиле, но като....гледаме......няма да има голям избор, позициите й се разклащат!

# 264
В първия превод - Мете и момчето с което се биха преди това. Сцената е много показателна за това, че децата неволно копират постъпките на възрастните. Ето Мете повтаря несъзнателно думите и постъпката на баща си. Разочарован от себе си сам се отказва да продължи да се саморазправя с момчето. Тежка драма преживява Мете. Но той и с никого не споделя преживяното в къщи. Няма го приятелското отношение в семейството. Никой не го пита какво преживява. Може би това ще направи учителката по музика. Най-вероятно тя ще изиграе някаква роля в живота на Мете.
Може би тя ще му бъде като удушник по нататък ще видим!!!!!

# 265
Вече съм го казвала, че Мете е другия ми любимец след Осман.
Нинка, Мамче и аз се присъединявам към вашите коментари за случилото се в кабинета по музика. Буря бушува в душата на Мете. А ако семейството му научи за тази му постъпка ще се разрази още по-голяма буря. Мама и тати са заети със собствените си проблеми и никой не обръща внимание за преживяванията на децата и то в една доста трудна възраст.

# 266
Теди да започнем от преводите последните трябва да погледна че и аз забравих!!! newsm78 newsm78

Крале ----котка... на турски... гат... ли се назовава защото ГАТА е на гръцки?????????
Не, мила тука е на английски."cats"  .......на турски е "сеdi" !!!

# 267
Незнам защо Берин си мисли че ще бъдат по щастливи като се разделят !!!!!!?????Да за нея щее по добре няма да има скандали в кащи и всичко ще си бъде мирно и кротко !!!!НО за ДЖемиле така ли ще бъде ???? Тя е домакиня и гледа децата но без паричието ще осложни пак опстановката и ще започнат пак разсправи дори без Али !!! Но Джемиле неиска това тя си го иска да е до нея сигурна съм че го обича!!! децата ще разберат когато на тях им се случи да се влюбят!!!! Така си мислят децата че всичко ще бъде на шест когато Али си тръгне но се съмнявам защото от това което виждам в турските филми е че жените немогат да се оправят сами нямат тази нагласа за това нямат самочуствието на жена те са домакини!!!! newsm78 newsm78 newsm78

# 268
Да започнем от Мете !!!!! Както виждаме от превода той копира от баща си това което му направи той Али дето му изви ръката която посяга на баща си така и Мете постъпи по същия начин с момчето и се осъднава че той прилича на него !!! Извода е че децата преживяват повече от родителите!!!!!Родителите се карат но после си легнат а децата не го приемат само като караница а нещо повече!!! newsm78 newsm78 newsm78
И аз така мисля, че учителката ще изиграе важната роля ...да се погрижи, единствено тя...за състоянието и преживяванията на Мете! В характера на героинята й, при представянето, ако си спомняте го има като инфо, че тя помага на Мете да преодолее, тези си .....състояния и да се поправи! По-нататък тя прави един такъв опит, по-скоро го моли да намери малко време и да поговорят, тук в трети епизод....напред! След, случката в кабинета й, с Нежати....тя го среща и го помолва да отдели време и че иска да поговорят, Мете не отказва, но и не прие....все, още! Това, мисля!

# 269
По отношение предложението на Берин родителите и да се разведат. Няма да е силна думата, ако кажа че съм изумена от думите на Берин. По принцип дъщерите имат много силна връзка с бащите си. Може би в образа на бащата те за първи път се срещата с човек от другия пол. Аз не виждам Берин да изпитва чувство на обич към баща си. Но дори и да няма силна връзка между тях не разбирам какво я кара да направи такова предложение на майка си - да поиска развод. Едва ли само скандалите са причина за това.
Отговора на Джемиле не ме изненадва, но малко прозвучава като сметкаджийство. Не може да се разведе, защото те все още учат и няма да успеят да се справят без Али. Тук според мен става въпрос за пари, а в такъв случай става въпрос за сделка. Джемиле не се аргументира пред Берин, че тя обича баща и, че той е първата и и единствена любов, че с баща и през по-голяма част от времето са разделени само защото той пътува с корабите за да осигури финансово семейството. И именно тези дълги негови отсъствия са причина за техните неразбирателства. Нищо подобно не казва Джемиле. Тя не направи опит да защити бащата пред дъщерята.

Общи условия

Активация на акаунт