Златна есен идва вече, с глас се смее юлското човече!

• 23 176
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
Ами и ние сме на 3 месеца и 6 дни и освен в родилното никакви други ваксини не са ни били,евентуално се очакват към 15 число този месец,което означава,че най-рано ще ни ги бият на 18 и то,ако не се забавят,но аз не се притеснявам,още Юли ме предупредиха,че ще закъснеят и че не е фатално да се слагат по-късно,надявам се да е така baby_neutral

# 361
Здравейте момичета,

party023 Черпя ви виртуално, че днес съм рожденничка Laughing.

Светлана, малееее каква коса имате Laughing Laughing Laughing, страхотна е малката.

Мии, и аз съм така Sad, мога вече цял роман да напиша за цеденето, ама няма как, докато има кърма ще се цедим, че това е най-доброто за мъничетата.

Днес сме на нефролог при д-р Анелия Бунева. По телефона ми направи много добро впечатление.

Хубав ден на всички.

# 362
Ако я оставя да си лежи в креватчето и минавам да я храня и сменям, има да чакам тя да пожелае да седне, да проходи или да проговори. Баланс си трябва в тази работа. (Писнах ли ви с този баланс, вече  Wink?)
  Е,това описаното от теб също е крайност,нали се сещаш!  Laughing (Колкото и да говориш за баланса,и той си остава доста относително понятие!  Wink )

Баткото го оставих сам да седне,както и за всичко останало (говоря за двигателните умения  Naughty ).Седна си на 7 м. без една седмица,а на 7 месеца И една седмица вече беше се изправил в креватчето!На 11 месеца абсолютно сам започна да тича из стаята.Благодарение на това,че съм го оставяла да се учи сам,падаше и се изправяше без ничия помощ,със собствени сили.Аз след проходилката,колан или хванато за 2 ръце.....мислиш ли,че детето ще се справя с паданията самостоятелно?  no
  Аз мисля,че стимулът в случая е подходящ терен.Примерно ,лежейки в една количка,бебето няма как да се научи да се обръща по корем,нали?  Wink Или ,като няма къде да се хване ,ще му е трудно да се изправи.Или като няма достатъчно пространство не може да се научи да пълзи,както и да ходи (така се случи с една моя позната,детето на която проходи чак на 1г. и 4 м. само защото преди това си стоеше само в кошара).
    Нашите "юлчета" са доста облагодетелствани в това отношение,защото когато ще започнат да прохождат,ще могат да го правят върху тревни площи,където могат да си падат и да се учат да се изправят на воля!  Simple Smile

Ivalina82,честит рожден ден!Много здраве,щастие и любов!   bouquet Grinning

# 363

Честит празник, Ивалина! Бъди здрава, обичана и много щастлива!
Я и аз да се "разпиша" да не вземете да ни забравите Wink
Отчет за 3-ти месец 6.600 (+380гр.) и 63 см (+2см.) Доволна съм.
Мишето ми спинка от 22.00ч. до  08.00ч. понякога се буди в 6-7 за едно папу и пак заспиваме.

Биха му ваксините, 1-ви прием на 3 месеца, плака малко и за щастие без реакции и Т   Tired

Обръща се само на страни, за сядания и повдигания му е рано.... много рано Wink
Играчки имам с купища от баткото, има си шезлонг в който не прекарва повече от 10мин  Mr. Green за това не мисля за люлки, активни гимнастики и т.н. има си батко "палячо" и луда мама дето му пее "Стани, стани юнак балкански....."  Joy Весело е при нас, чета ви, но не ми остава време да пиша по-редовно.
"Следя" ви във Фейсбук .... лек ден от мен, излизаме на разходка с количката. Студено е, но няма вятър. Ще се обличаме дебело и потегляме, че у дома не ме свърта.

# 364
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Мишето ми спинка от 22.00ч. до  08.00ч. понякога се буди в 6-7 за едно папу и пак заспиваме.

Как го постигна? Моето момче се буди всяка вечер към 3, но според мен и той не знае защо се буди....уж е гладен ама цокне 2-3 пъти и се отказва. После му сменям памперса и той започва едно махане с ръчички...и така поне час и заспива. Ама как да го откажа да се събужда не знам. В болницата ни съветваха да им даваме вода през нощта дори когато бяха новородени. Аз вода така  и не съм давал само чая за колики и то през деня в големите жеги и вече не го давам...та съм в голяма чуденка  newsm78 посреднощ чай ли да му давам?  newsm78

Ивалина, честито!!! Много здраве и усмивки!  bouquet

# 365
Terisa, аз от известно време не сменям памперс през нощта. По този начин детето не се разсънва.
Ивалина, да си жива и здрава! Мнооого любов ти желая!    bouquet

# 366

Данито, откога даваш да яде от шише, мислила ли се да опиташ да върнеш хапването да е от гърда?
Лека вечер на всички!

Светле, ние сме на периоди, ту на гърда ту на шише. Опитвам постоянно да го върна към гърдата, но сякаш няма да се получи. Захапва ( не винаги) суче много кратко 2-3 минути и се отказва. Ако не го дохраня след 1/2 час пак иска ..... и така цял ден. Просто явно ми липсва нужното търпение.
Както и да е.... да не ви надувам главите с моите проблеми  Hug

# 367
  • IT
    А...и някой път "пълзи" ,когато е легнала по гръб:изтласква  се с петичките  и се движи с главата напред,като гъсеничка.  Simple Smile
-при мики е придружено и с писъци на радост
Ivalina82  newsm59 и дано с вас всичко е наред

# 368
  • София по рождение
pucisim аз исках да слагаме ваксината по другата схема, но ми казаха, че няма да ми я признаят. ТРЯБВА да се сложи така, както е посоченов имунизационния календар  Tired

Това не е вярно. Ние сме пример за това. Няма да я слагаме скоро. Признава се. Важното е да я има поставена, а не КОГА.

# 369
  • Stavanger, Norway
helli_sun , питах в РИОКОЗ  Naughty Ако там са ме излъгали, това е друг въпрос  Tired Каза ми: "Ако не искате както е по имунизационния календар си я купувате вие и си я слагате на ваша отговорност, но в този случай не се признава при постъпване в детски градини и т.н."

# 370
  • Stavanger, Norway
Да питам - пия вит. С. Възможно ли е да дразни стомахчето на малчо, че голям рев му удари, направо не мога да го успокоя цял час  #Crazy

# 371

Как го постигна? Моето момче се буди всяка вечер към 3, но според мен и той не знае защо се буди....уж е гладен ама цокне 2-3 пъти и се отказва. После му сменям памперса и той започва едно махане с ръчички...и така поне час и заспива. Ама как да го откажа да се събужда не знам. В болницата ни съветваха да им даваме вода през нощта дори когато бяха новородени. Аз вода така  и не съм давал само чая за колики и то през деня в големите жеги и вече не го давам...та съм в голяма чуденка  newsm78 посреднощ чай ли да му давам?  newsm78

Ивалина, честито!!! Много здраве и усмивки!  bouquet

О, не съм си го и мечтала дори..... самичък си направи такъв режим.
И аз като Данито памперс не сменям / през нощта не ака!!!/  Ама какво да сменям като не се буди Wink Азкато легна в 11-12 не мръдвам цяла нощ Wink за сметка на това през деня ми се разказва играта с голямото и малкото бебе Wink

# 372
  • София по рождение
helli_sun , питах в РИОКОЗ  Naughty Ако там са ме излъгали, това е друг въпрос  Tired Каза ми: "Ако не искате както е по имунизационния календар си я купувате вие и си я слагате на ваша отговорност, но в този случай не се признава при постъпване в детски градини и т.н."

Май аз не разбирам какво са ти казали. Нали именно заради тях още не е сложена според имунизационния календар? Или греша. А, ако детето е болно как ще се сложи на точната дата или месец? Мани ги тия, бе. Виж, че цялото ни здравеопазване е хаос.
При постъпване в детска градина ти искат детето да има всички ваксини. Но никъде не пише дали е на 3 месеца бита или на 5. Има и друг вариант. Познавам лекари, които не слагат всички ваксини, като уважават мнението на родителите и когато дойде време попълват необходимата бележка и детето е прието в градина. Има начини, но това зависи от педиатъра и от родителите, да наблюдават децата и при първия симптом да се вземат мерки.
Явно твоята педиатърка не е от тия лекари, но поне може да мине номерът, все едно се отложили ваксините, поради неразположение на детето.
Така, че спокойно.

# 373

Здравейте, мами!

bouquet  bouquet  bouquet на всички и дано скоро да се покаже слънцето.
Така се надявах днес да можем да излезем макар и за час, но явно няма да стане.

Честити трети месечинки на Деа на Tyra, Тото на vtrendy, Виктор на Данито и всички, които днес навършват трите месеца.

Диването
, честити ви мерки и теглилки!

Светлана_79 - страхотни са ти двете слънца, много е сладка Лилия, а каката е великолепна млада дама, да са ти живи и здрави!

# 374
  • При моите мъже...
Цветулка, Теди беше същия до преди 2-3 седмици. Ходихме на гастроентеролог за тия писаци и ревове и ни казаха - че е от това че е лаком и яде много и бързо. Та това му създавало дисконфорт... Ние сме на шише и започнах да го спирам на 50-60 грама за почивка и като че ли се пооправи newsm78 Макарче да ти кажа, според мен си бяха чисти колики и сега си поотшумяха. В началото като ми ревеше до посиняване (чак не можеше да си поеме въздух) много се шашках и се чудих какво да правя, но няколко дена подред го оставях в кошарката и да ти кажа пристъпа му минаваше много по-бързо от колкото като ми седеше в ръцете. Цялата тази работа мина за две седмици някъде. Дано се справите бързо и вие Hug

За ваксините моята педиатърка ми каза, че нямало значение точно кога се слагат - важното е да ги има за детската градина. То ако не беше така, нямаше да има недостиг на места по детските градини, щото сигурно не повече от 10% от децата са по календара Flutter

Днес се бях наточила да излизаме и то пак вали Tired Като е такъв настинал, не смея - показваме се на терасата няколко пъти на ден за по 5 мин и това е. Вече ще изперкам ooooh! Вие излизате ли в това време и как обличате децата навън? Рано ли е за космонафти според вас newsm78 ?

Ивалина, ЧРД!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт