СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 40 535
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
  • София
bisislava, ще се тегли допълнителен номер ако децата са в гранична група.
Ако на вашето дете е изтеглен допълнителен номер за тази градина, както е писала Ника той важи за цялата учебна година.
Ако детето ви няма допълнителен номер, ще се изтегли такъв при положение, че детето попада в гранична група. Пиша за случая когато входящият номер е "100423".

daniiella, при незаписване не би трябвало да намалят точките. Не мога да ти кажа кога възстановиха точките на моя син, защото не бях влизала в системата след класирането. При добавяне на нова градина нямаше промяна в точките, т.е. възстановиха му 3т по първо желание.
Пролетта кандидатурите автоматично ще бъдат премахнати.

# 511
Здравейте,
нас днес ни приеха в одз 100, градината е чисто нова и все още не може да заработи с деца(скоро, но не се знае кога).
От друга страна ние посещаваме одз в р-н Илинден, та въпроса ми е ако се запишем в одз100 през идната седмица трябвали незабавно да се отпишем от старата градина или ще имаме право да останем там докато новата градина почне да функционира?
Моля ако някой има яснота да сподели Hug

# 512
  • София
Ако запишете детето в новата градина трябва да го отпишете от старата. Записването е една седмица. Трябва да решите до петък за записването.
Яснота за функционирането на новата градина аз лично нямам.

# 513
Да напълно логично е, само дето май ще трябва да се откажем от новата градина Cry

# 514
  • София
Цитат
Класираните деца ще имат 1 седмица за записване, записването ще се извършва в отдел "Просвета" на район "Люлин".
Район Люлин
Цитат
Сектор "Просвета и култура"
Началник сектор   Мария Георгиева Бакалова   9237 267

Не знам дали ще получите някаква информация на този телефон, но си струва да опитате.

# 515
Охраната на градината днес ми каза същото, записването в общината, значи директорката няма кабинет, в понеделник ще ида на място, макар, че едва ли има какво да се направи, няма как да заемам по едно място в две детски градини по едно и също време, независимо, че едната още не работи с деца, абе чудесия.

# 516
Здравейте,
нас днес ни приеха в одз 100, градината е чисто нова и все още не може да заработи с деца(скоро, но не се знае кога).
От друга страна ние посещаваме одз в р-н Илинден, та въпроса ми е ако се запишем в одз100 през идната седмица трябвали незабавно да се отпишем от старата градина или ще имаме право да останем там докато новата градина почне да функционира?
Моля ако някой има яснота да сподели Hug

И нас ни приеха в ОДЗ 100, но на миналото класиране, и тъй като посещава в момента ОДЗ в Захарна фабрика, писах на ИСОДГ и ето какво ми отговориха:    Не се притеснявайте, ще може да продължи да посещава ОДЗ до въвеждането в експлоатация на ОДЗ 100. Временно, детето Ви ще се води записано и в двете детски градини.  
Затова я записах в ОДЗ 100 и директорката същото гое казала на мъжа ми. Сега в профила на детето ми пише, че е записано едновременно и в двете градини. Дано съм ти била полезна Peace

# 517
  • София
Вие в момента реално не сте записани в новата, и все още сте в старата. Ако намерите яснота за пускането на новата градина ще е добре. Ако можете да си позволите да изчакате пускането на новата градина... Дано намерите нужната Ви информация.
И пожелавам късмет Simple Smile

hellebore е дала информация. Радвам се за вас.

# 518
hellebore ние с вас посещаваме една и съща градина само не се сещам дали сме в една група, но това което казваш е доста обнадеждаващо, точно на тази допълнителна логика разчитах.
Благодаря, че внесе яснота, в понеделник ще отида в общината, щом надежда има Hug

# 519
И аз бях в голяма чуденка какво да правя, добре че от ИСОДГ ми отговориха бързичко, че иначе направо не знаех какво да правя Rolling Eyes

# 520
  • София
Чак сега видях, че е имало доста отказани за ОДЗ 100 - 2007, а явно са добавили и цяла група Simple Smile Има дори приети с по 7т. Честито на всички! Дано я отворят скоро!

# 521
  • София
......Пролетта кандидатурите автоматично ще бъдат премахнати.
AnMary, извинявяй че така се намесвам, но за конкретния случай ли пишеш, защото в ИСОДГ пише "Всеки, който е регистриран и кандидатствал за прием в ОДЗ или ЦДГ на Столична община запазва кандидатурите си, докато не бъде класиран. Ако тази година не бъдете класирани, кандидатурите Ви се запазват за следващата със същия брой точки. Прехвърлянето към по-горна група става автоматично."
Интересува ме пролетта трябва ли да дебна класирането и да кандидатствам наново или кандидатурите остават и мога само да размествам желанията или да добавя градина?
И още един въпрос, ако не е нахално - за кандидатстване в ДГ трябва ли да е навършил 3г., по-точно на каква възраст трябва да е детето, за да приеме системата кандидатурата му за ДГ?

# 522
  • София
Petyya, със сигурност пролетта трябва да дебнеш системата, най-малкото да видиш в коя от интересуващите те градини са обявени места за вашия набор и съответно имате ли шанс за прием там.
За първа група в ДГ се кандидатства в годината, в която детето навършва 3, независимо дали е родено на 01.01. или 31.12.

# 523
Ника, моите са родени април 09, което означава че живот и здраве септември 2011 ще са на 2.6г. и ще тръгнат на ясла, следователно на градина на 3.6г ли ще тръгнат  newsm78?

П.П. инсп. Гаджет  благодаря за отговора  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 27 ное 2010, 18:29 от daniiella

# 524
Ника, моите са родени април 09, което означава че живот и здраве септември 2011 ще са на 2.6г. и ще тръгнат на ясла, следователно на градина на 3.6г ли ще тръгнат  newsm78?

Да, така както е при вас - на 3,6 ще тръгнат в 1-ва група.

Общи условия

Активация на акаунт