СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 40 051
  • 740
  •   1
Отговори
# 735
Безобразие!!! За набор 2007 списъка с чакащи е с 86 деца. За набор 2008 списъка е със 196 чакащи, за набор 2009 списъка е е със 197! Как прецениха че ще прехвърлят свободните места за набор 2007 ?! Преди месец, когато звънях в общината да попитам за информация за това ОДЗ, ми казаха че спрямо чакащите ще определят групите.....явно не им се занимава с по-малки деца, както ми каза една приятелка! Много се ядосах!

Това е логично. Все пак по закон трябва да се осигури достъп до образование, а никъде не е написано че който и да е е длъжен да осигури отглеждане на децата в яслена възраст. Т.е. докато има деца в градинска възраст на опашката няма логика да се откриват повече яслени групи. Все пак родителите на тези деца в градинска възраст имат реални шансове да осъдят общината за ограничаване достъпа до образование, а родителите на ясленчета нямат.

А иначе за да трасформират една градинска група в яслена трябва да направят следното: първо - да съкратят назначените за групата педагози, второ - да назначат много бързо две медицински сестри, трето - да съкратят медицинските сестри септември месец и вместо тях отново да назначат двамата педагози тъй като яслената група (вече станала градинска) няма как да се премести в друго помещение и да се запази яслената група с прием на други деца.

# 736
  • София
....явно има неща с които не съм на ясно.... Ели Х благодаря. А набор 2008 през 2011г не са за пътва градинска група?

# 737
Мима, с 10 точки 100% ще ви приемат, ако има обявени места за прием в системата за градинта, къдещо чакаш. Не се тревожи  Hug

# 738
Флучия благодаря ти много  за отговора Hug!

# 739
  • София
....явно има неща с които не съм на ясно.... Ели Х благодаря. А набор 2008 през 2011г не са за пътва градинска група?
Дидка, през учебната 2011/12 г. 2008ми набор са 1ва градинска. За момента сме все още учебна 2010/11 и те се водят 2ра ясленска.

# 740

Общи условия

Активация на акаунт