СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 40 466
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
Дайте имената на децата и ДЗтата. Може и на ЛС. Ще поставим на РГ и ще подсетят съответните директорки.
Мама Сання, писах ти на ЛС. Мерси!  Hug

Peace само кой набор е детенце
Извинявай, набор 2006.

# 691
  • София
Сега гледах местата в градината в Надежда. Дано ги резорбират.

Места за 2004 и 2005ти набор, регламент от 2008ма - няма
2006 - 50 места
по първо желание - 22 деца
2ро - 4 деца
ниско желание - 2 деца

2007 - 25 места
по първо желание - 50 деца
2ро - 16
3то - 1
ниско желание - 5

2008 - 12 места
по първо желание - 110 деца
2ро - 29
3то - 10
ниско желание - 17

2009 - 12 места
по първо желание - 108 деца
2ро - 25
3то - 12
ниско желание - 26

Май положението на малките набори е плачевно.

# 692
Да, права си, плачевно е, във повечето ясли чакащите за 1 яслена група (набор 2009) по първо желание са поне 100 !  #Crazy
Трябва да отвориш списъците от първо класиране за новото 100 ОДЗ в Люлин - мисля че бяхме около 200 броя
Най-вероятно проблема идва от това, че винаги местата за Първа Яслена група са най-малко като бройка от всички други групи.  ooooh! И съответно има най-много неприети деца!
Да не говорим че точно 2009 беше бума на раждането  Mr. Green

Последна редакция: пн, 06 дек 2010, 17:45 от Jen_Jen

# 693
  • София
Много удобен начин да оставят в системата, децата които са се отписали и на тяхно място да са деца, които не са класирани през системата.

Точно за това реших да поискам съвет от вас как да постъпя и на мен това ми мина през акъла.

Люлин не съм чела темата назад сега се върнах малко и по прочетох извинявай. Аз също мислех там да пиша,но реших първо тук да кажа да се знае.

Благодаря на САННЯ за отзоваването   bouquet

# 694
Много удобен начин да оставят в системата, децата които са се отписали и на тяхно място да са деца, които не са класирани през системата.
Именно  smile3511 И аз бях писала по-напред за същия случай със сина ми. Явно директорите си правят каквото си искат и изобщо няма кой да ги контролира.

# 695
  • София
Здравейте! Аз се старая да ви следя поне, защото ми предстои борба за ясла от септември, но къде мога да прочета по-подробно за класиранията и тези размествания, за да ти се коригират точките, граничните номера и т.н. Тук дискутирате подобни "термини", но на мен ми убягва основата, така да се каже, и не ми е много ясно. Ако никъде не е обяснено, ще съм благодарна ако някой ми обясни. Благодаря ви!  Simple Smile

# 696
  • София
Ръководство за родителите
Цитат
Актуализираното Ръководство за родители за приема от септември за новата учебна 2010/2011 година е публикувано в ИСОДГ.

Към ръководството са добавени три демонстрационни филмчета, които показват процесите по регистрация в системата, попълване на профила на семейството и добавяне и подреждане на кандидатури:

* Регистрация в ИСОДГ - http://kg.sofia.bg/mov/registration.html
    * Попълване на профил на семейство - http://kg.sofia.bg/mov/profile.html
    * Добавяне на кандидатури - http://kg.sofia.bg/mov/kandidatura.html
Това горното е видео материал.

Входящи номера

Не зная за какви размествания пишете. След точката * Добавяне на кандидатури, автоматично към точките на детето се добавят:
3т - за кандидатура 1во желание
2т - за кандидатура 2ро желание
1т - за кандидатура 3то желание
Кандидатурите от 4та надолу не носят допълнителни точки.
Зависи и какви допълнителни критерии са приети от самата детска градина. Тях ги пише в профилите на градините в системата.

За 2009ти са описани и тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=466327.msg14349508#msg14349508

# 697
  • София
Някой дали може да ми каже какво значи:
Допълнителните критерии са определени по решение на Педагогическия съвет съгласно Чл. 3.3 от Правилата за прием, утвърдени от Столичния общински съвет. Всеки допълнителен критерий дава по една подточка за вторично подреждане в рамките на групи от кандидатури с равен брой точки по критериите от Чл. 3.1 и Чл. 3.2 от Правилата за прием.
И по-точно кои са тези критерии?

# 698
  • София
Допълнителните, които са различни за различните градини. В профила на градините в ИСОДГ има критериите, които са приети за даденото заведение. Мисля, че единици са градините, в които няма упоменати допълнителни критерии.
http://kg.sofia.bg/?page=manual2010#43
Всеки от тях носи по 0.1 т.

# 699
  • София
Благодаря ти AnMary, аз питам за да разбера какви са в новата градина в Надежда, защото изрично са споменати 2 :
Допълнителни критерии за прием
Детето има брат/сестра, които са записани в детската градина и не тръгват на училище от септември
Детето има поне един родител, който работи в системата на столичното образование

И останалото е текста, който цитирах вчера, явно няма за месторабота, за местожителство ли? Както и да е. Благодаря ти още веднъж!   bouquet

# 700
  • София
И останалото е текста, който цитирах вчера, явно няма за месторабота, за местожителство ли?
Да, само тези са двата приети критерии.
За местожителство и месторабота няма. Би било в плюс на живеещите в района. Но нали ще има метро Simple Smile Няма да е проблем в тази градина да ходят и деца, които живеят в по-отдалечени райони.

# 701
има ли тук някой със свръхестествени възможности Crazy който да знае кога ще е първото класиране за 1 яслена група набор 2010!
Писах на ИСОДГ и от там ми отговориха следното
"Детето Ви ще може да участва в класиранията, след като обявим прием за следващата учебна година, когато за 1-ва яслена група на ОДЗ ще кандидатства набор 2010."

Благодаря предварително,и успех на всички дечица!

# 702
  • София
Няма да е проблем в тази градина да ходят и деца, които живеят в по-отдалечени райони.

Е...права си, но ако моето дете не влезе заради някое от...Дружба ще ми е малко тъпо......  Crossing Arms

drugata, това предполагам ще е когато стартира новата кампания за прием. Тази година беше през април май, сигурно и за другата ще е така.

# 703
  • София
има ли тук някой със свръхестествени възможности Crazy
Не вярвам да има такъв човек Simple Smile
Трябва да изчакате да пуснат свободните места. Да се видят списъците на чакащите и т.н.
Всичко това април другата година.

Е...права си, но ако моето дете не влезе заради някое от...Дружба ще ми е малко тъпо......  Crossing Arms
От Дружба едва ли. След пускането на метрото кварталът ни няма да е толкова далечен. А и ние ще имаме бърз достъп до други квартали Simple Smile

# 704
Аз примерно живея между Люлин и Надежда, но местоработата ми е до Слатина/Дружба. Така че принципно съм кандидатствала и за градини в този район...но няма места... Joy
Добре че майка ми не работи и сега тя гледа малката - сутрин я карам и вечер си я взимам.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт