СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 40 485
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Ан Мари, договорът беше за много пари. Спомням си, че когато системата блокира в първия ден на ползването, обсъждахме И това.
Ех, отдавна беше. Тогава благодарение на Клеопатра бяхме информирани как ще станат нещата.
Какво стана с нея?

# 676
  • СОФИЯ
Значи ще има търг за нов изпълнител? Всъщност договорът за колко време е и колко струва?
А хората от общината за какво ги обучават?

Кой договор? За първият не стана съвсем ясно. От СО твърдят, че Сирма не са изпълнили всичко, от Сирма, че е прекратен по взаимно съгласие, поради липса на средства. Колко струва може да каже СО, Сирма (или напр.....фин институцията, чрез която са преводите).

Хората от общината...за мен  са драма (не съм ги виждала лично). По нищо обаче не личи, че са ангажирани по какъвто и да е начин /емоционално  Laughing,  Laughingфинансово/. От Образование потвърдиха, че не са техни служители. Никой не оспорва, че имат други основни занимания.
В четените от мен писания има "незаинтересованост", "отдалечен достъп до административната система", "не демонстрира възможности за постепенно навлизане", "пропуски по отношение познаване на регламента", "неточности при отговор на специфични запитвания". Искам да се запозная с тия хора, ама..и те явно са от ...много тайните  Joy

# 677

За помощ извън работните срещи- ако знам за какво става въпрос, бих могла да се включа. Подала съм молба за членство в сдружението, но нямам отговор. Написах  и какво смятам конкретно че би помогнало- директни разговори с МЗ за корекция на наредбата , а не единични молби към директори. В момента съм депозирала такова предложение от мое лично име, тъй като не съм член на никаква родителска асоцияция или сдружение.

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 09:23 от ˙·٠•●♥ LOST ♥●•٠·˙

# 678

За помощ извън работните срещи- ако знам за какво става въпрос, бих могла да се включа. Подала съм молба за членство в сдружението, но нямам отговор. Написах  и какво смятам конкретно че би помогнало- директни разговори с МЗ за корекция на наредбата , а не единични молби към директори. В момента съм депозирала такова предложение от мое лично име, тъй като не съм член на никаква родителска асоцияция или сдружение.

В момента сме в пререгистрация след проведено Общо събрание и ще трябва да изчакаме новия УС да се заеме със заявленията за членство когато пререгистрацията стане факт.

Ан Мари, договорът беше за много пари. Спомням си, че когато системата блокира в първия ден на ползването, обсъждахме И това.
Ех, отдавна беше. Тогава благодарение на Клеопатра бяхме информирани как ще станат нещата.
Какво стана с нея?

Договорът беше за около 300 000 лв. и предвиждаше и други модули, които не бяха направени. Предполагам че от СО са се отказали. В цената се включва и сървър и лицензи. Така че само Сирма и СО могат да кажат колко реално е струвало всичко. Т.е. ако е прекратен договора колко е струвала системата в настоящия и вид. Няма да се учудя ако е далеч от 300 000 лв.

# 679
Ели, Саня   bouquet

Медии,жалби, сигнали към институции,протест... предполагам.

Жалби и сигнали съм пуснала стотици - или не ми отговарят или ми се обажда някой да ми каже, че въпросната жалба не е от неговата компетенция  Shocked Ами да се обади този от чиято е...
Пример: повече от 6 месеца нямам отговор от Андрей Иванов по моя жалба, пуснах една друга жалба за частта от ДГ в люлин 6, която отдават под наем и етажа от училище в центъра, писах затова в блога и досега отговорите са, че не е от тяхната компетенция и накрая ми се обади г-жа Николова от дир. Образование да ми каже, че не може да ми отговори на въпросите, защото не е от нейната компетеция и не може да коментира решенията на СОС - ама аз нея нищо не съм я питала.... Забелязвам, че в момента топката се прехвърля между хората в СО и между СО и районните общини и всеки маже ли, маже... аз лично вече съм отчаяна. Губя часове и дни, вече съм по-запозната и по-компететна от отговорниите лица, а те хич и не се впечатляват и ангажират......

За протест съм абсолютно ЗА, нищо че съм сигурна че пак няма да има повече от 20 човека...

# 680
Да, 383 000 лв., върнах се три години назад и прочетох. Simple Smile

# 681
  • София
Здравейте мили мами имам странен въпрос. Синът ми е отписан от  градина, а вече 4-ти месец виси в сайта като записан и посещаващ  Shocked  Сега преди малко влязох да видя ей така от любопиство какво става там. С този проблем с местата не ми се вижда редно (не че някой се е затичал за там виждам много свободни места има)Това също ме учуди преди имаше чакащи сега 12 места без чакащи. Аз знам за още някое и друго дете отписано заради дребни проблеми,но може и нещо по-голямо да се е случило.

# 682
ЗА коя градина става въпрос???
Да не е за новата в Надежда за там класирането е на 11 декември доколкото знам Joy

# 683
Здравейте мили мами имам странен въпрос. Синът ми е отписан от  градина, а вече 4-ти месец виси в сайта като записан и посещаващ  Shocked  Сега преди малко влязох да видя ей така от любопиство какво става там. С този проблем с местата не ми се вижда редно (не че някой се е затичал за там виждам много свободни места има)Това също ме учуди преди имаше чакащи сега 12 места без чакащи. Аз знам за още някое и друго дете отписано заради дребни проблеми,но може и нещо по-голямо да се е случило.
Здравей Evka.
Същото се случи и с нас - отписахме сина си на 11.10, а още се води, че посещава градината...

# 684
Evka,Сatty, няколко пъти вече ще станат, обясних, че от системата ни отписаха служебно по мое настояване. Ако чаках директорката, още щяхме да висим. Пишете на обратната връзка докато не ви отговорят, че ви отписват децата по служебен път.
При нас на всичкото отгоре стана и проблем, че документано детето ходи на 2 места, които се издържат от общинския бюджет. Shocked
И въобще не бяхме само ние. Twisted Evil

# 685
  • СОФИЯ
Дайте имената на децата и ДЗтата. Може и на ЛС. Ще поставим на РГ и ще подсетят съответните директорки.

# 686
  • София
Много удобен начин да оставят в системата, децата които са се отписали и на тяхно място да са деца, които не са класирани през системата.

# 687
Дайте имената на децата и ДЗтата. Може и на ЛС. Ще поставим на РГ и ще подсетят съответните директорки.
Мама Сання, писах ти на ЛС. Мерси!  Hug

# 688
Да.., а ние си висиме на опашките и чакаме за ред в яслата.  ooooh!

# 689
  • СОФИЯ
Мама Сання, писах ти на ЛС. Мерси!  Hug

Peace само кой набор е детенце

Общи условия

Активация на акаунт