Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Търся електронна книга - тема 9

 • 88 083
 • 732
 •   1
Отговори

Анкета

Анкетата е само за потребителите които имат проблем със свързването с MailBooks! Каква интернет връзка ползвате?

Опции:

 • В две мънички очи...
 • Мнения: 1 272
Темата е за търсене на книги като преди да попитате  проверете търсачката на форума, google и  основните библиотеки в които може да откриете търсената книга:

МОЯТА БИБЛИОТЕКА ; РУЛИТ ; ФЛИБУСТА, ЕСКЕЙП ; ЧЕТИ МЕ ; и MAILBOOKS
Цитат
Програмата не изисква инсталация, необходимо е да имате инсталирана актуална версия на  MS NET Framework 3.5 SP1.  След разархивиране на програмата прочетете файловете в помощ на потребителите.Проверявайте темата за актуални версии!

MailBooks: Windows Firewall (защитна стена) за Windows 7 – настройки.


При първото получаване или изпращане на книга Windows 7 извежда прозорец за включване на MailBooks в списъка с изключения на защитната стена. В прозореца има поле за отметка за публични мрежи – добре е да се постави отметка и да се разреши достъпа на програмата. За съжаление, това не решава напълно проблема със защитната стена и първата книга няма да бъде получена или изпратена успешно. Необходимо е да се излезе от програмата и да се извърши следното:

Активира се Control Panel (Контролен панел) и се избира System and Security (Система и защита) –> Windows Firewall (Защитна стена).

В новия прозорец се избира Allow a program or feature through Windows Firewall (Пропускане  на програма или функция през защитната стена на Windows). В азбучно наредения списък се намира MailBooks – трябва да има отметки преди името и в колоните за частни и публични мрежи. Ако има повече от един запис за програмата, можете да изтриете излишните записи и да оставите само един – с отметки във всички полета. Потвърждава се промяната с бутон ОК.

От домашния прозорец на контролния панел се избира Advanced settings (Разширени настройки). От списъка вляво се избира Inbound Rules (Входящи правила). Изчаква се попълването на списъка с правила, нарежда се по азбучен ред с кликване върху колоната Name и се търси MailBooks. Системата би трябвало автоматично да е направила един или два записа за програмата (за UDP и TCP протоколи). Можете да видите настройките на избраното правило, ако активирате опцията Properties (Свойства) в панел Action (Действие) на прозореца – в страницата Advanced  за рамката Profiles (Профили) трябва да има отметки за Domain (Домейн), Private (Частни/локални мрежи) и Public (Публични мрежи). Извършените промени се потвърждават с ОК.

Избира се Outbound Rules (Изходящи правила). За разлика от входящите правила Windows не прави автоматичен запис за програмата в изходящите правила и той трябва да се добави ръчно, иначе MailBooks няма да може да работи правилно. За целта се избира опцията New Rule (Ново правило) в панел Action (Действие). За първия екран на съветника Rule Type (Вид на правилото) по подразбиране е избрана необходимата опция Program (Програма) – продължава се с бутон Next (Следващ). Във втората стъпка Program (Програма) трябва да се избере MailBooks.exe от папката на програмата чрез бутона Browse и се продължава с Next. Трета стъпка – Action (Действие): избира се Allow the connection (Разрешаване на връзката) и се продължава с Next. В четвъртата стъпка Profile (Профил) се слага отметка във всичките три полета и се продължава с Next. В последната стъпка Name (Наименование) се задава името на правилото, в случая се записва MailBooks и се натиска бутон Finish (Край).

Това е всичко, което е необходимо за правилната настройка на защитната стена. Препоръчително е компютъра да се рестартира, след което не би трябвало да има проблеми при получаване и изпращане на книги с MailBooks.
Ценим спестените коментари от рода на "Изпратих", "Имаш поща", "Благодаря" за това има ЛС може да ги ползвате без проблем. Ценим и усилията да прочетете част от постовете преди да пишете, често книгата която търсите може да е в предния пост.


Стари теми: 1; 2; 2; 4; 5; 6; 7; 8

Последна редакция: ср, 12 фев 2014, 09:24 от .Ели.

# 1
 • Пловдив
 • Мнения: 12 610
Преди време поисках от майлбукса книгите на Луиз Бегшоу "Родена в понеделник" и "Родена във вторник", но още не са ми изпратени, ако някой ги има би ли ми ги пратил

Скрит текст:

# 2
 • Мнения: 2 453
Записвам се в очакване на Вакантен пост.
Продължавам да търся:

Мидълмарч
Пържени зелени домати
Каин и Авел

# 3
 • Den Haag
 • Мнения: 1 762
Записче от мен и благодаря за новата темичка   bouquet

Търся "Забравените от небето"Екатерина Томова,формат за Киндъл.

# 4
 • Мнения: 58
Преди време поисках от майлбукса книгите на Луиз Бегшоу "Родена в понеделник" и "Родена във вторник", но още не са ми изпратени, ако някой ги има би ли ми ги пратил

Не е нужно да чакаш Simple Smile, за по-бързо изтегляне:

http://chitanka.info/text/28423-rodena-v-ponedelnik
http://chitanka.info/text/28424-rodena-vyv-vtornik

Последна редакция: сб, 11 яну 2014, 22:23 от Katrine

# 5
 • Мнения: 97
Хорхе Букай ''да продължа без теб''   Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 6
 • Мнения: 1 250
Ysabell,   bouquet

Засега имам прекрасни неща за четене, благодарение на Mailbooks и Вас, но все пак бих се радвала ако се появят "Физика на тъгата" и "Вакантен пост".
Благодаря.   bouquet

# 7
 • Мнения: 90
Преди време поисках от майлбукса книгите на Луиз Бегшоу "Родена в понеделник" и "Родена във вторник", но още не са ми изпратени, ако някой ги има би ли ми ги пратил

Скрит текст:

Има ги и в Читанка.

Да ни е честита новата темичка. За Ysabell  Hug

# 8
 • София
 • Мнения: 10 105
Запис  Simple Smile

# 9
 • Мнения: 1
Здравейте, търся книгите от трилогията Скъпоценни камъни на Керстин Гир. Ако някой има която и да е книга може да я изпрати на kapi1991@abv.bg. Благодаря пледварително!

# 10
 • Мнения: 1 974
Линкът на "Съседът милионер" от предишната тема вече не е активен. Може ли някой да ми я изпрати на ernestinap@abv.bg или да пусне нов линк.

# 11
 • София
 • Мнения: 11
Здравейте дами. Търся книга 8 от "Братството на черния кинжал"- "Единствена любов ".
Мейлът ми е kamelia_coneva@abv.bg  - предварително благодаря!

# 12
 • Мнения: 182
Аз все още си чакам четеца.... Crossing Arms

# 13
 • Мнения: 275
Линкът на "Съседът милионер" от предишната тема вече не е активен. Може ли някой да ми я изпрати на ernestinap@abv.bg или да пусне нов линк.

Там си е файла, но Dropbox-a нещо се е скапал...
Ето сваляй от DOX-a

За "Вакантен пост" писах и в предната тема...
Чакам  dariZ  да сканира оставащите около 200 страници...
Дано следи темата...

Ysabell благодаря за новата тема...  Simple Smile

# 14
 • В къщурката на хълма на феите
 • Мнения: 10 904
днес ми се случи в мейлбуукс да имам две заявки за една книга, пуснах първата заявка, тя доста се затута може би повече от 30 минути, а накрая се оказа, че се е пратила не само първата, но и втората заявка .. някакви магии стават Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт