Раждане в Окръжна болница-София - 2010 г.

• 214 460
  • 2 281
  •   1
Отговори
# 1 335
  • Стара Загора
Аз днес си стегнах багажа за родилното. Не знам може да е още рано, но аз да съм си подготвена. И аз така 2 нощници, хавлия за тяло и лице/ръце, четка, паста за зъби, превръзки, взела съм си и сапун и тоалетна хартия за тях не съм много сигурна дали ще са ми нужни или в болницата си има достатъчно, еднократни гащи, мокри кърпички за бебо, пакет памперси ( аз съм взела един малък пакет, мисля че повече от 24 - 32 бр няма да са нужни), пластмасова чиния,купа,чаша вилица и лъжица ( и за тях не знам дали ми трябват на първо време ама ги пъхнах в багажа), а също и джапанки/чехли за банята.
Та аз да попитам какви документи ще са ми нужни при влизането в болницата. Утре съм на ЖК и да си взема 45 дневния болничен и да знам какви документи да си искам от док. Лична карта ясно, обменна карта ( това май трябва лекаря да ми го даде???) моля помагайте.

# 1 336
Аз днес си стегнах багажа за родилното. Не знам може да е още рано, но аз да съм си подготвена. И аз така 2 нощници, хавлия за тяло и лице/ръце, четка, паста за зъби, превръзки, взела съм си и сапун и тоалетна хартия за тях не съм много сигурна дали ще са ми нужни или в болницата си има достатъчно, еднократни гащи, мокри кърпички за бебо, пакет памперси ( аз съм взела един малък пакет, мисля че повече от 24 - 32 бр няма да са нужни), пластмасова чиния,купа,чаша вилица и лъжица ( и за тях не знам дали ми трябват на първо време ама ги пъхнах в багажа), а също и джапанки/чехли за банята.
Та аз да попитам какви документи ще са ми нужни при влизането в болницата. Утре съм на ЖК и да си взема 45 дневния болничен и да знам какви документи да си искам от док. Лична карта ясно, обменна карта ( това май трябва лекаря да ми го даде???) моля помагайте.

ЗА влизането в болница - обменна карта, копие от картончето за кръвна група, последни изследвания (кръв, урина, микробиология и т.н), други изследвания за придружаващи заболявания..., мисля, че това е.

За багажа - аз си мислех таткото д ами донесе всичко след операцията, но може би е добре на следващия ден като съм вече в отделна стая.

# 1 337
Сапун не помня да е имало болничен Thinking Всички мами си носехме и ги бяхме наредили на мивката Laughing Тоалетната хартия е задължителна, тяхна няма, а и ще трябва за клизмата Wink Ако не се обръснете сами ще трябва да носите и самобръсначка, нямат техни. Една нощница и чехли също са задължителни за приема Peace Памперси бях взела малък пакет от 28 бр. - върнах си от тях.

# 1 338
Знаете ли дали изписват в неделя? Тогава ми се пада петия ден.

# 1 339

И на празници, и в почивните дни. В ОБ съм била на изписване в неделя, на Коледа, и на трети март. А докато аз раждах /събота/ се разхождах по коридора и гледах изписването на две бебета.  Simple Smile

П.П. Едва ли две години по-късно нещо е променено.

# 1 340

И на празници, и в почивните дни. В ОБ съм била на изписване в неделя, на Коледа, и на трети март. А докато аз раждах /събота/ се разхождах по коридора и гледах изписването на две бебета.  Simple Smile

П.П. Едва ли две години по-късно нещо е променено.
Благодаря!

# 1 341
  • София
Миналата година изписаха едната жена от нашата стая точно в неделя  Peace И ние със съквартирантката мрънкахме да ни изпишат, но не се отвори парашута, защото бяхме родили вечерта в четвъртък, а тази, която я изписаха сутринта.

# 1 342
  • София
малко странен въпрос , ама наистина искам да знам - има ли в интернет в родилното? Мога ли да си взема лаптоп ? Blush

# 1 343
Няма интернет. Иначе лаптоп можеш да си вземеш.

# 1 344

Освен вече изреденото от maita, искат и личната амбулаторна карта- тази в която се вписват болничните листове.

# 1 345
АКо някой се интересува за теста за упойки, днес бях в ДКЦ-то на Окръжна - 30 лв струва. Повисях 1,5 чса, че са много "чевръсти" и въпреки, че не показа теста да имам някаква алергия към нещо профилактично ми изписаха хапчета  newsm78 И това, защото всъщност имам от тест преди 3 години положителен тест за полени, домашен прах  т.н.
Чудя се дали да ги пия. През цялата бременност не съм изпила 1 хапче... Ама като е за операция може и да се прежаля, за всеки случай .....

# 1 346

Освен вече изреденото от maita, искат и личната амбулаторна карта- тази в която се вписват болничните листове.

Кога се иска тази амбулаторна карта, при изписване ли? Че на мен никой не ми е искал, а 2 пъти вече ходих.

# 1 347
при изписването я попълват и подпечатват с номера на болничния лист, който издават. Според мен е добре да се носи с целия комплект документи от самото начало.
Освен това още нещо по документите- ако таткото иска да ползва полагащия му се 14 дневен отпуск- бележка за това се издава също при изписването, от неонатологичните сестри! ама трябва човек да си я поиска Simple Smile после тя се заверява в администрацията на болницата.

# 1 348
Second, мерси за информацията.

Сега видях, че от Алергологията са писали освен хапчетата да ми се бие Урбазон и Алергосан 1 час преди упойката  newsm78
 Хапчетата се казват Aerius, някой да ги е пил? Защото прочетох листовката и пише, че не се препоръчват за бременни и кърмещи. Не знам какво да правя.

Последна редакция: вт, 17 яну 2012, 19:03 от maita5

# 1 349
irchony , аз носех пакет от 28 памперса и си върнах половината , раждах нормално и бях в болницата 3 дни , на 4-тия ме изписаха на обяд. Памперсите седят в количката на бебето и ако е при теб ги сменяш сама , взимат бебетата рано сутрин за тоалет и след това ти си го обгрижваш. Таткото може да носи багаж по всяко време, като звънне на вратата ще му отворят и той ще каже за кой е багажа и ще ти го донесат или можеш ти да се разходиш до вратата , за да си го вземеш.

Общи условия

Активация на акаунт