Раждане в Окръжна болница-София - 2010 г.

• 214 413
  • 2 281
  •   1
Отговори
# 1 950
  • Sofia
На мен пък ми правиха ревизия на матката без никаква упойка. Болеше много ( правиха ми я по спешност вечерта поради кървене) , д- р Жекова ми се извиняваше,че трябва да ме подлага на това, но ми обясни,че ако ми е била сложила каквато и да е упойка, кръвозагубата е щяла да бъде още по- голяма и е било опасно. Така че си е струвало да ме боли 10-15 мин...

# 1 951
Запис Simple Smile в темичката и честито на всички мами Simple Smile

# 1 952
dania_09 Честито! Да ти е живо и здраво бебенцето! Радвам се, че всичко е минало добре!  Hug

# 1 953
Здравейте на всички мами и бъдещи такива Simple Smile. Благодарение на темата тук, сериозно се замислих за раждане  в Окръжна( особено след всички позитивни отзиви)
Родих сина си преди 12 години в Скандинавска държава и сега чакам бебка, но този път искам в БГ.

Начетох се на какви ли не мнения и отзиви за Св. София- бившата Т. К., Токуда, Шейново и т.н.
Искаше ми се да съм спокойна и да знам  че за да стана майка за 2ри път и да го изживея като 2рия най щастлив ден в живота ми...не е нужно да се бръкна с 2000лв. Единственото , което ме притеснява е че в Бг няма условия да се ражда във вана или поне да ти разрешат да си полегнеш в такава по време на контракциите Grinning. Това супер много ми помогна първия път.

Искам да попитам има ли самостоятелни стаи? И втория ми въпрос е болезнена ли е епид. упойка?

# 1 954
Аз също родих дъщеря ми при Жекова. Ами какво да ви кажа- след като нещата се поусложниха започна да крещи, да ме обвинява, че не съм напъвала както трябва. След това си хвърли ръкавиците и си излезе ядосана и ме остави с акушерките и един стажант на родилната маса, което е доста непрофесионално. Накара ме да се почувставам много зле и виновна, че не мога да родя . След 5-10 мин се върна поуспокоена и приключи раждането с няколко скока върху корема ми и голяма епизиотомия.

Разбира се с времето този лош спомен избледня. Мога да кажа, че ако раждането протича пезпроблемно и бързо, всички са много доволни, но ако е мъчително и е продължило 10 часа като моето, придружено с крясъци и т.н. е нормално да не сте супер доволни от водещия го д-р. Все пак съм много благодарна, че Жекова взе правилните решения и в всичко приключи успешно.

Това е абсолютно недопустимо. Колкото и да е изнервен или изморен един лекар, не може да крещи и да обижда.

# 1 955
Момичета,раждах при Жекова-доволна съм,не се плашете и не си изграждайте погрешно мнение за който и да е доктор.
Имайте вяра в себе си,че ще се справите с раждането,доверете се на доктора който сте си избрали,преди раждането се срещнете с избрания от вас лекар,питайте каквото ви интересува,няма страшно по важна е психическата нагласа и всичко ще бъде наред.Аз останах с добри впечатления от почти всички там.Не изпадайте в паника,на нас ни е отредено да ставаме мами и за това сме длъжни да се справяме с ражданията.Хубаво е да седоверите и на доктота който ви изражда и да слушате какво ви казва да правите по време на раждането,напътстват те и ти помагат.Родих бързо,след пълно разкритие за не повече от 5-10 мин.с няколко напъна и бебока излезе.Успех на всички и спокойно,всичко ще е наред.

# 1 956
  • София
Искам да попитам има ли самостоятелни стаи? И втория ми въпрос е болезнена ли е епид. упойка?
По отношение на болницата не мога да ти помогна, но мога да ти кажа за епидуралната - моето мнение е, че не боли. Ползвала съм я и при двете раждания и на фона на болките от контракциите, които изтърпях докато стигна достатъчно разкритие за упойка, направо ми се видя като едно леко парване (това при вкарването на катетъра).
Апропо, раждане във вана има в Св.София (ТК). В окръжна мисля, че не предлагат тази услуга.

# 1 957
  • София/Правец
Благодаря на всички за пожеланията!  Hug

nikkita77, и моето мнение за упойката е, че не е болезнена. Аз нямах кой знае колко болезнени контракции все още.. Бях стигнала разкритието без да усетя нищо, а като ме започнаха бяха на 8-10 мин. и се търпяха. Усетих го като боцване на тънка игличка точно. Не се наложи да ми разширяват прешлените, което учуди и доктора и сестрата, която после ми махна това катетърче ли какво е... Не знам дали тогава няма да по-болезнено.
Самостоятелни стай има. Плащат се допълнително, но нямам представа колко точно струват. И дали са една или две... То като цяло там няма много места...
А вана за раждане в София има само в Тина Киркова за съжаление и цената е доста висока (500 лв. ако не се лъжа). Но аз лично за нищо на света не препоръчвам тази болница. Имам много горчиви спомени от предното ми раждане...

# 1 958
Аз мисля, че цената на раждането във вана е доста над 500лв., понеже е свързано и с избор на екип.
Никита, след раждането в скандинавските държави дано да не ти се стори голям контраста с България и като отношение и като свобода на родилката. Иначе на общия фон мисля, че ОБ е добро решение. Самостоятелната стая е само една и тя не винаги е свободна, така че няма гаранция, че ще те настанят в нея!

# 1 959
е нали уж като се плати 350лв. избор на екип, освен епидурална се полага и самостоятелна стая  newsm78 явно става ако е свободна   Sad

# 1 960
е нали уж като се плати 350лв. избор на екип, освен епидурална се полага и самостоятелна стая  newsm78 явно става ако е свободна   Sad
Вип стаи се водят и тези с две легла, така че и в тях се настаняват родилките с избор на екип.

# 1 961
  • София
И аз да се включа с инфо за раждането ми в ОБ. При мен се случиха много набързо нещата, уж нямаше индикации за скорошно раждане....но моя Божидар се разбърза нещо да излиза на 19 с/у 20.05. В нас на леглото както си гледах тв изтекоха много,ама много води. Веднага се обадих на д-р Жекова при която така и така щях да раждам ( избор на екип така наречения). Вечерта отидохме, прегледаха ме и звъннаха да викат Жекова. Тя дойде, събраха екипа и ....със секцио се роди малкия Божидар. Доволна съм много от цялата процедура. Анестезиологът си свърши супер работата, д-р Жекова също. Проплака бебока, дадоха ми да го видя, после ме зашиха. Нищо не чувствах, но по-късно като отмина действието на упойката си боляха контаркциите на матката, но слагаха доста често обезболяващи. На 2 ден дойде рехабилитаторка да ме раздвижва. Това беше доста кофти момент, докато стана....яко боли,но полека лека минава.
Доволна съм от отношението на всички в Окръжна б-ца. Това мога да кажа.
Късмет и леко раждане на всички, на които им предстои щастливото събитие.  smile3525 newsm10 smile3525

# 1 962
Мерси много за отговорите момичета   Simple Smile Разбрах аз, че само Т. Киркова предлага водно раждане и наистина излиза много над 500лв. Това е само за ваната, за екип 900 и таткото ако присъства още 200.
Това си е безобразие за държавна болница. Ще ви кажа какво ме притеснява.
В Дания родих доста отдавна, все пак минаха 12 години. Да, имах свобода на родилка, предложиха ми малка вана, където полежах 30 мин и то вече когато болките бяха нетърпими. Но, никаква възможност за упойка. Там просто няма как да си платиш дори и да искаш. Родих си както майка Природа е казала и толкова. След това ме оставиха да полежа 1 час и ми съобщиха , че тази болница не ми е района и ще трябва да се преместя. След 24 часа безсъние и родилни мъки, си станах, гушнах си бебето и в едно такси към другата болница, където ме настаниха с 5 жени в стая и през цялото време идваха посетители #Cussing out. Беше ужасно. Бебето при мен, никой не идва да пита как си...просто кошмар. На всичкото отгоре, сина ми цяла нощ се давеше и плачеше- не му бяха изчистили околоплодните води от нослето. Разхождах се с плачещо новородено по коридорите, за да не събудя датските родилки. Н а другия ден, вече тотално изнемощяла- помолих таткото да ни вземе и се самоизписах на бързо. Дори не ме прегледаха. А сега след 12 години, разбрах че в Копенхаген има само 2 болници и след раждането на 4тия час те изписват, освен в случаите на тежко раждане или секцио.
Правете си сметка, къде е по-добре.
Май ще се спра на Токуда- там поне имам шанс на вип, където да се наспя на спокойствие след раждането Wink. Така или иначе явно без да се плати няма да стане.

# 1 963
а за упойката питам, защото съм с болки в гърба и артрит. В момента много ме боли тазаобедрената става...явно се разширявам бавно и затова. Знам ли, да не е опасно? Ще се наложи да се посъветвам със специалист.

# 1 964
  • София
Мерси много за отговорите момичета   Simple Smile Разбрах аз, че само Т. Киркова предлага водно раждане и наистина излиза много над 500лв. Това е само за ваната, за екип 900 и таткото ако присъства още 200.
Това си е безобразие за държавна болница. Ще ви кажа какво ме притеснява.
В Дания родих доста отдавна, все пак минаха 12 години. Да, имах свобода на родилка, предложиха ми малка вана, където полежах 30 мин и то вече когато болките бяха нетърпими. Но, никаква възможност за упойка. Там просто няма как да си платиш дори и да искаш. Родих си както майка Природа е казала и толкова. След това ме оставиха да полежа 1 час и ми съобщиха , че тази болница не ми е района и ще трябва да се преместя. След 24 часа безсъние и родилни мъки, си станах, гушнах си бебето и в едно такси към другата болница, където ме настаниха с 5 жени в стая и през цялото време идваха посетители #Cussing out. Беше ужасно. Бебето при мен, никой не идва да пита как си...просто кошмар. На всичкото отгоре, сина ми цяла нощ се давеше и плачеше- не му бяха изчистили околоплодните води от нослето. Разхождах се с плачещо новородено по коридорите, за да не събудя датските родилки. Н а другия ден, вече тотално изнемощяла- помолих таткото да ни вземе и се самоизписах на бързо. Дори не ме прегледаха. А сега след 12 години, разбрах че в Копенхаген има само 2 болници и след раждането на 4тия час те изписват, освен в случаите на тежко раждане или секцио.
Правете си сметка, къде е по-добре.
Май ще се спра на Токуда- там поне имам шанс на вип, където да се наспя на спокойствие след раждането Wink. Така или иначе явно без да се плати няма да стане.

Ужасно, мерси за такава свобода. Повече късмет сега  Hug.

Общи условия

Активация на акаунт