Раждане в Окръжна болница-София - 2010 г.

• 214 460
  • 2 281
  •   1
Отговори
# 1 305
Привет и честит празник на всички, които празнуват днес!  Hug

Имам 2 въпроса, които от лична тъпота не успях да задам вчера на д-р Жекова.  ooooh!

1. Има ли вече увеличение на таксата за избор на екип?

2. Какво става когато дойде термина, а още няма родоразширение?
Ето, накратко защо питам: според д-р Жекова от вчерашните тонове няма и помен за наближаващо раждане, а пък бебето се чувствало перфектно. Тя ме вика на 12-ти, когато ми е термина, отново на тонове, но с багажа под ръка. Какво означава това според вас и ако имате същия опит - че ще ми предизвиква раждането или просто за всеки случай? Получавам двупосочни сигнали и съм ужасно объркана и притеснена. От една страна имам 2 близки, които отидоха на термин и д-р Жекова предизвика ражданията им, а от друга - няколко пъти засичах преносващи бременни, на които тя просто им записваше час за тонове за след 2-3 дни, без да им споменава нищо за багаж.

Цялата драма е, че бях с децата и те правят винаги голяма тупурдия, та никога не мога да се намеря в спокойствие да си кажа всичко, което имам да казвам и да попитам. А пък трябва да организирам гледането им когато № 3 най-накрая реши да се яви. И определено не искам предизвикано раждане, защото имам вече едно такова и не ме кефи.  Crossing Arms

С първото ми раждане отидох на термин, върна ме, нищо нямало още.. Викна ме 2 дни след термин пак, оказах се с 6 см. и ми сложи окситоцин.. 

# 1 306
  • София
Аз бях за запис на тонове точно на термин и д-р Жекова дума не отвори за предизвикване - даде ми час за след 2 дни, пак за тонове (терминът ми беше в петък, тя ме записа за понеделник, "ако дотогава не съм родила"). Родих обаче още същата нощ, така че не съм преносвала в истинския смисъл на думата. Но определено не сме обсъждали каквото и да е предизвикване, поне не на датата на термина, нито за-три дни след него.

# 1 307
  • София
Изи, аз отидох на запис по-рано от предварително уговореното (т.е. трябваше да е на термин ако дотогава не съм родила), но предишния ден имах контракции и тя ме привика за тонове, защото "вторите бебета бързо се раждали". Тоновете бяха ок, същата сутрин контракции не усещах, но тя все пак ме прегледа за разкритие и се оказах с 5 см. Нататък историята я знаеш, но не е предизвиквала раждането, защото първо се бяхме разбрали да не ми слага окситоцин и второ като се върнах с багажа вече имах регулярни конктракции.
Според мен ако до термин не родиш, когато отидеш на тонове и те са ок, ще те провери за разкритие и ако и там "никой не се обади", ще те върне.

# 1 308
Благодаря ви за отговорите!  Hug Мисля на 12-ти да преговарям и да не се дам лесно. Не че не искам вече да раждам, ама не искам и по онзи начин.  Tired

# 1 309
  • Стара Загора
Искам да ви попитам от кога започнахте да ходите на запис на тоновете в ОБ. Аз си мисля началото на 9 месец да се ориентирам. Нали на 25 януари има и дни на отворените врати, смятам да ги посетя и да разпитам и там повече.

# 1 310
rosinka_k, мен д-р Жекова започна регулярно да ме вика за тонове когато започна да ми тече 45-дневния болничен. Така беше и с предишната бременност.

# 1 311
Имам спешно въпросче към тези, които са раждали с планово секцио: колко дена преди термина е и колко дни по-рано се определя датата?

На мен ми казаха 7-9 дена, че правят секциото преди термин, но малко не уточниха кога да отида, но горе долу 14 седмици преди термин.
Чудя се ако отида толкова късно, друг, който е на смяна да не ми каже нещо различно.

# 1 312
  • София
Много зависи. От твоето състояние, от състоянието на детето и т.н.
Аз родих 12 дена преди термин с планово секцио, тъй като синът ми беше много едър, а аз си стоях с кръвно 160 на 120, което не се поддаваше на никакви медикаменти.

# 1 313
Здравейте момичета,
изчетох почти цялата тема и  определено вече съм сигурна, че искам да родя в ОБ.
Още обаче не съм избрала кой лекар да ме следи и да ме изражда. От прочетеното клоня най-вече към д-р Дачева. Някой има ли впечатления и има ли раждали при д-р Танчева?

# 1 314
  • Отвъд алеята зад шкафа
 malinka_a аз раждах при д-р Дачева и съм много доволна, въпреки, че раждането ми беше ужасно. Имам много добри впечатления от нея и тя продължава да бъде мой гинеколог и след раждането.

# 1 315
четох темата, но почти не видях коментари за д-р Стоев. Аз умувам дали него да не го избера за раждането. Ако някой има впечатления, нека сподели Hug

# 1 316
Здравейте момичета,
изчетох почти цялата тема и  определено вече съм сигурна, че искам да родя в ОБ.
Още обаче не съм избрала кой лекар да ме следи и да ме изражда. От прочетеното клоня най-вече към д-р Дачева. Някой има ли впечатления и има ли раждали при д-р Танчева?

За Дачева няма да пиша.  Grinning

Относно д-р Танчева- тя беше един от четиримата лекари, присъствали на раждането на първото ми дете. Не съм й плащала, не съм била преди или след това нейна пациентка! Пиша това, защото пет години по-късно ме позна, когато раждах второ си дете. За мен това говори много, наред с абсолютно адекватното й поведение при много усложнилото се раждане, неестествената поза на бебето, която доведе до загуба на тонове, полузадушено бебе и сериозен риск от летален край риск за мен и детето.

# 1 317
Касита,gadamer Благодаря ви Hug

# 1 318
Аз днес бях в болницата, за да ми определят дата за секцио - 25 януари, 4 дена преди термин Wink
Д-р Жекова беше на смяна, каза да си направя тест за алергии за упойката и тъй като имам някаква сенна хрема /тя всъщност не  е много ясно от какво е, имам и от прах и от какво ли не/, може би ще трябва да пия хапчета  newsm78 Знаете ли нещо по въпроса?
Някой има ли отзиви за д-р Христова и д-р Димитров, те, и по-скоро Христова ще ми правят секциото по график.

Последна редакция: ср, 11 яну 2012, 22:41 от maita5

# 1 319
malinka_a,моя лекар е док.Манев,и първото си дете родих при него:)Нека и останалите споделят ако са имали допир с док.Манев! Мaita5,на теб желая успех,и аз ще съм планово секцио към 20 февруари!!!

Общи условия

Активация на акаунт