Раждане в Окръжна болница-София - 2010 г.

• 214 417
  • 2 281
  •   1
Отговори
# 1 905
И забравих да питам имате ли информация за промяна на цената за избор на екип в ОБ или все още си е 350лв.?

# 1 906
  • София близо до Витоша
все още е 350 лв

# 1 907
  • Sofia
За мен доктор Жекова е страхотен човек. С такава грижа се отнесе към мен и към цялото семейство. Неотлъчно през цялото раждане беше до мен, взе правилните решения, в правилното време. Имах и усложнения вечерта след раждането, което означаваше тя да дойде през нощта, отново професионална намеса и стоя с мен 2 часа в родилна зала докато се убеди,че всичко е наред. Мъжът и спеше в кабинета и докато я чакаше. Благодарение на нея имах едно страхотно,мечтано раждане...а всички ме гласяха за секцио Grinning На изписването ми каза да я търся ден и нощ ако нещо ме притеснява. Всичко това на цената от 350 лв и при условие,че взех решение да родя в окръжна болница 5 дни преди термин. Запознах се с нея, тя ме пое като пациент и през цялото време знаеше всичките ми показатели наизуст.
Смятам,че всичко около едно раждане е въпрос и на късмет, никога нищо не се знае. За едни може да е сбъдната мечта,а други да откаже да имат повече деца. Но и хората са различни. Момичето,което беше с мен в стая беше недоволна от Жекова,защото не и била показала как се кърми и защото и направи забележка как държи бебчо...
Много ми е мъчно като чета истории, завършили толкова тъжно, но си мисля,че от лекар с 30 годишен стаж все би трябвало да има и недоволни Sad

# 1 908

Благодаря за бързия отговор. Simple Smile

# 1 909
Жекова няма как да отговаря и за закърмянето, има си акушерки за това в неонатологията.

# 1 910
  • Sofia
Именно. Но момичето това не го знае и сега ако я питаш, ще ти каже, че не е доволна...

# 1 911
  • София
Жекова няма как да отговаря и за закърмянето, има си акушерки за това в неонатологията.

Които не успяха да ми помогнат, само цъкаха с език. Недоволна съм от неонатологията и особено от една груба възрастна лекарка, която успя да разплаче няколко майки.

# 1 912
  • София
Аз също родих дъщеря ми при Жекова. Ами какво да ви кажа- след като нещата се поусложниха започна да крещи, да ме обвинява, че не съм напъвала както трябва. След това си хвърли ръкавиците и си излезе ядосана и ме остави с акушерките и един стажант на родилната маса, което е доста непрофесионално. Накара ме да се почувставам много зле и виновна, че не мога да родя . След 5-10 мин се върна поуспокоена и приключи раждането с няколко скока върху корема ми и голяма епизиотомия.

Разбира се с времето този лош спомен избледня. Мога да кажа, че ако раждането протича пезпроблемно и бързо, всички са много доволни, но ако е мъчително и е продължило 10 часа като моето, придружено с крясъци и т.н. е нормално да не сте супер доволни от водещия го д-р. Все пак съм много благодарна, че Жекова взе правилните решения и в всичко приключи успешно.

# 1 913
Аз продължавам да твърдя, че Жекова е добър лекар, но при добре протичащо раждане и при войнишки дисциплинирана родилка. Има ли усложнение, поотпусне ли се раждащата, бързо пали и е неконтролируема понякога. Попадала съм й в полезрението, все пак съм изкарала с двете си бременности не малко време в ОБ, и за мен тя е твърде двуполюсна за да й имам доверие, че освен да спомогне за израждането на детето ми, няма да ме паникьоса повече с кресливото си поведение.
Може и да е лигава за мнозина Дачева, но поне е мила и внимателна, дори и да се прави понякога. В крайна сметка раждам, не съм на плаца. И раждам не всяка година. За два пъти в живота си, предпочитам да си осигуря внимание и отношение.

# 1 914
Аз продължавам да твърдя, че Жекова е добър лекар,....................., и за мен тя е твърде двуполюсна за да й имам доверие, че освен да спомогне за израждането на детето ми, няма да ме паникьоса повече с кресливото си поведение......
    Peace Peace Peace

# 1 915
Здравейте и от мен, мисля да споделя и своето мнение за раждането в Св. Анна. Родих в началото на месеца, с избор на екип, но не при Жекова, за което малко съжалявам. Подлъгах се точно по мненията тук във форума и избрах друг лекар, чието име няма да спомена, но не останах особено доволна. Мъчително 13часово раждане, епидуралната упойка не ме хвана, бебето се оказа много голямо, а аз - с тесен таз. Незнам защо тази жена не реши за секцио, а ме мъчеше до последно, когато вече останала без сили измъкнаха съкровището с форцепс. Дотук с раждането, оттам нататък бебето обаче го пое началника на Неонатологията - д-р Бичовски, на когото съм много благодарна, че направи всичко за малчо той да е добре, след като се роди полузадушен. Страхотен човек, страхотен лекар. Всички останали в отделението бяха много мили, от санитарките до лекарите, от нито един не съм чула лоша дума или получила пренебрежително отношение. А отделението беше фрашкано в този момент. На всяка една жена в стаята й беше обяснено от сестрата за кърменето, показано, изобщо нямам никакви забележки. Ако не беше така кошмарното ми раждане, бих останала с много добри спомени от всичко. Така че, момичета - според мен не се предоверявайте на мнения по форуми - от Жекова видях само и единствено добро отношение към всички, дори и тези, които не бяха нейни пациентки. Успех на бъдещите майчета!

# 1 916
petia_vj,май нещата до голяма степен се опират до късмет.
Някои благодарение (или "благодарение")на форума избират да раждат при Жекова и после си скубят косите.Други остават доволни от нея....
   Възможно, с много други лекари да се получава същото.....

Съжалявам за несполуките ти при раждането...
   Как е сега бебето?Честито да ти е!   bouquet Hug

Бичовски наистина е прекрасен!Поне и моите впечатления са такива.  Peace

# 1 917
  • София близо до Витоша
Явно зависи от настроението на Жекова , аз в началото на блеменността ходих при нея на консултация , но се по изплаших от дръзкото и поведение. И така почти до края, докато ми препоръчаха Дачева.

# 1 918

Много ми е мъчно като чета истории, завършили толкова тъжно, но си мисля,че от лекар с 30 годишен стаж все би трябвало да има и недоволни Sad
Shocked ShockedГоворим за лекар, все пак, а не за продавач на домати! От действията на лекаря, от адекватната му и професионална реакция зависи не само живота ти, но и това, как ще се развие живота и на близките ти в бъдеще! Ако оцелееш от "лекарска грешка" е късмет, но болката която следва е страшна! Боли те за детенцето, боли те за близките, които са безпомощни и страдат с теб! Какво означава "би трябвало да има и  недоволни" ????! Говорим за човешки живот, за съдби!!! Поста Ви е меко казано арогантен и  безчувствен.....

# 1 919
Касита, Madam S,
благодаря ви за подкрепата!  HugЧовек колкото и да премисля нещата, не винаги успява да вземе правилното решение. То е и въпрос на късмет. Преди да постъпя в родилна зала, аз боготворях Жекова, тя ме наблюдаваше от 6 месец на бременността, и исках точно нея! Неправилно решение в най-важния в живота момент.

Общи условия

Активация на акаунт