СЕПТЕМВРИЙското дете,вече гука,папа и расте!

• 25 125
  • 697
  •   1
Отговори
# 495
Майчета, как слагате, по колко физиологичен разтвор в нослетата на мъниците?

Последна редакция: пн, 11 окт 2010, 21:22 от Gergan_ka

# 496
  • Sofia
LITA_ , тогава бебчо ще е вече голям и ще бъде по-трудно, аз бях писала как на 11 месеца го водихме да му я забелват, ами беше ужасно - той вече разбираше и няма да ви казвам какво изживяхме, налагаше ни се да го държиме, за да я направят тая процедура. Сега са още мънички и ще е доста по-лесно, а след това няма да ви дава и да го пипате.

# 497
LITA аз давам по 100мл. АМ и за сега му стига.Понякога като заспи остават по10-20мл, но в повечето случаи изяжда всичко.Незнам колко е наддал,защото още не сме ходили на консултация,но видимо направи големи бузки  Mr. Green Heart Eyes
А за пишлето....оофф много ме е страх от тази процедура и за сега нищо не правя,а и мъжо не дава,че бил още много малък  newsm78

# 498
Здравейте  Hug

ако съм вярвала,че няма да имам време да пиша тук  ooooh! Whistling ,ама пък ви чета редовно.

Ние сме уж добре, много е нервна нещо напоследък и иска да е само на ръце  #Crazy ,стана много трудно заспиването и само плаче,докато не я гушна.  ooooh!
станала е почти 5 кг . и супер много се плюнчи - текат едни лиги  Whistling  Laughing

в събота мислим да ходим някъде и се чудя между Рибарица, Сандански и Априлци - някой ходил ли е там и да препоръча хотел ?!

# 499
И на мен времето не ми стига за нищо  Confused

Обаче за пишлето - от 2-3 седмици го забелвам лекичко при баня и вече сме към края на процедурата. Изобщо не го боли, даже не дава вид да усеща. По-добре така, отколкото после да го дърпат лекари и наистина да има дискомфорт. Разбира се, това си е моето мнение, няма лошо и да се изчака, ако така предпочитате  Peace Аз малко се притеснявах, понеже в началото изобщо нямаше вид, че ще се забели скоро, но то пък стана без почти никаква намеса.

# 500
Привет и от мен.
Днес за мен е един мнооооого труден ден,но изпълнене с емоции от вчера вечерта.Предложих брак на моя любим и той не ми отказа Mr. GreenПразнувахме заедно 30годишнините си и аз го изненадах с ето това фигурките сме си ние на нашия мотор,децата ,а в моя скут му бях сложила пръстен Winkполучи се много хубаво и весело. Heart Eyes
Днес посрещах и неговите роднини на обяд и с това приключваме този маратон с купоните от както Влади се роди,чче вече сме гроги GrinningДогодина пак Laughing

На мен времето ми стига,но да ви кажа само когато няма кой да ми се пречка.Когато има някой около мен който уж е тук за да ми помага(свекърва,майка все едно)само ми разбиват организацията,пък и правят каката такава лигла ooooh!за всичко се тръшка пред бабите си #Cussing outТа сега съм ги отстранила и се справяме чудесно и сами.Татито удря по някое рамо,изхвърля боклука и ходи на пазар(и това е нещо) Grinning
Малкия много плаче от колики,но и това ще мине...пък ще дойдат зъби hahahaта съм се заредила с малко повече търпение и така.Единственото което много ме подтиска е ,че времето е гадно и си висим повече в къщи Close

Та това е от мен...нас.Лека вечер и да се наспите всички Hug

п.с.Много ме е страх мен с това забелване Confusedхич не знам кога да започна и дали изобщо да пипам.Голяма чуденка му удрям.Иначе педито ме посъветва вече да започвам.На 14 пак сме на консултация и ще го бистря.

Айде вече наистина лека  bouquet

# 501
Здравейте, влизам само да попитам мамите , които раждаха секцио от кога започнахте да слагате колани за пребиране, че една моя приятелка ще ражда скоро секцио и незнаела от кога?
И да ви се оплача от към 16ч. вдигам температура 38.5 нямам хлема, не ме боли гърло пипах си гърдите всичко е наред няма буци и незнам на какво се дължи сега изпих един Парацетамол и успях да я посмъкна, взех си и маски да не заразя Сияна, че на 18-ти трябва да ни бият ваксина.

Купих за всеки случей Панадол за бебета, обаче в листовката пише, че се дава от 3-тия месец, та въпроса ми е към мамите с опит ако не дай си Боже вдигне температура да и давам ли сега трябва да е вече около 5кг и утре става на 40дни?

Лека и безколики вечер Hug

# 502
alximika, леле, ти ме разби!!! Heart Eyes На такова предложение кой ще откаже, то е торта, то е чудо Simple Smile Желая ви най-веселата сватба, когато й дойде времето Hug

Колан за прибиране нося от 5-я ден след секциото. Peace

# 503
Здравейте и от мен   bouquet
Нямам време да пиша ,но гледам поне да чета .
Искам да ви питам следното : от 2-3 дни Веселка през деня и понякога през нощта кашля,но по един път или два пъти.едно такова сухо.бях при педи и ми изписа сироп и капки за нос,защото прихърква леко сутрин и вечер.температурата меря и до сега не е имала.мнохо ме е страх .иначе си яде ,спи ,ака.Дали може да е нещо сериозно?Много се притеснявам !на вас случвало ли ви се е това кашляне и хъркане?иначе не и е запушен носа ,диша си .дали може да е от климатика ?защото няколко дни бяхме на климатик?сега вече имаме радиатор ,слагам мокри кърпи ,вода да се изпарява newsm78 Ако я боли гърлото как да разбера?Дали ще се отрази на яденето ?ох,ужас .

# 504
  • София
Здравейте, мами.
Ние тъкмо се връщаме от консултацията на първия месец. Мартин е станал 4700г  (роден е 3520) и е порастнал с 3 см. Сложиха му и ваксината. Но, както предполагах е наследил моята къса юздичка, което не му пречи на сукането, де. Но за да му спестя проблеми с говора и целувките в бъдеще ще трябва да му я резнат  Sad
Въпрос към мъжките мами - какво правите с пишките - заголвате ли, как и по колко...?
 Педиатъра насочи ли ви към специалист за клипването? В София има няколко които се занимават с това, има и такива с лазер, по безкръвен метод. АКо искаш мога да ти пратя координати на лични. Но наистина колкото на по-малко бебче се направи, толкова по-леко и бързо минава  Simple Smile
   По принцип е хубаво да се погледне ако има къса юздичка на езика понякога това върви с къса и на лабиалният френелум, тоест на горната устна както и на пишлето, така че помоли ако педиатъра не е погледнал да провери и за това.

# 505
Aila, това първо го забеляза свекърва ми вкъщи. Днес аз обърнах внимание на педиатърката в Токуда, но т. като не ни е тя регулярният педиатър не ни е насочила. Каза само, че е добре да го направим в най-скоро време. На мен ми я резнаха, когато бях достатъчно голяма, за да не смятам, че е особено приятно преживяване (направиха го едновременно с ваденето на третата сливица). Така че ще оценя контактите, които би ми пратила, а какви са цените на процедурата?. За другите неща не знаех, че са свързани. Непременно ще звънна още утре на педиатрката ни, тъкмо да дам отчет за прегледа и да питам кога да идем да погледне за тези неща.

# 506
Gergan_ka, благодаря ти, ама аз едва ли щях да имам време много да пиша, ако и мъжа ми не си беше вкъщи. Все пак той често занимава малката и така ме отменя поне за малко... но няма какво да се лъжем - основната част си се пада на нас.
А за физиологичния разтвор - докторката ми е казала по една капка три пъти на ден. Но на шишенцето пише, че може когато има нужда, т.е. може и доста по-често.

baby_doll, благодаря за мнението - ами и аз така мисля, че няма строги порядки при тези обичаи - ще оставя на кумата ми да реши, след като на нас ни е все едно.

Palmirka, и аз съм така - специализирам се да ям с лявата ръка, докато я кърмя от дясно. И някой път не накапвам само себе си Laughing. Случва се да ядем на прибежки, или пък на смени с мъжа ми.

Ее, alximika, на това му се казва изненада Simple Smile! Ами честито! А тортата е... нямам думи, толкова e оригинална!

# 507
  • в мечтите си
Добро утро !Минавам да пожелая лек и успешен ден на всички!
Ние днес сме на ваксина.Дано всичко мине добре и Хриси да не плачка много  Praynig Praynig Praynig

# 508
  • София
Добро утро и от мен!Alximika, страхотна изненада си спретнала - браво на теб smile3501 mixilena, успех с ваксината

# 509
  • София
MIMSAT, благодаря за коментара за окситоцина.
Сега малко се зачудих дали да слагам, но сложих 1 път и то не цялата ампула, като имам спомени какво беше преди ... Ад - цялата гърда беше на камък и много болезнена и почти 10 часа не успях нищо да изцедя от нея, а пък и Лора тогава направи някакъв безумно дълъг сън, та не можех и нея да я ползвам да помага.

Alximik, чудесна и вкусна изненада Simple Smile

Моите колеги ме бъзикаха като се върнах на работа, че си личи, че вече имам дете - на обяд винаги приключвах 1-ва. Спазвала съм била мотото - 'Бърз или гладен'  Whistling

Вчера беше супер за разходка, ама днес май ще си стоим в нас...

Общи условия

Активация на акаунт