СЕПТЕМВРИЙското дете,вече гука,папа и расте!

• 25 155
  • 697
  •   1
Отговори
# 450
MIMSAT, благодаря за подробното обяснение. И аз опитвам подобна поза, но малката е настрани, а не по коремче. При поставяне на корем няма ли проблем при поглъщането на млякото?
Да пусна и аз едно линкче за пози - намерих го като псунах търсачката за австралийска поза

http://breastfeeding.org.ua/how/position.html

# 451
Здравейте банда Hug

честита 1 месечинка на многобройната тайфа днес,в това число и ние Wink.

Ние днес заведохме Влади на  първи шопинг(и последен за мама ooooh!) по моловете.Е няма такава лудница,криза ли...ми то навсякъде пълно с народ,а в ръцете им торби.На всичкото отгоре нищо не си харесах,а ми се искаше една рокличка да си купя за утре(милото и то става на 30 и ще празнувме двамата на куп).

лека на всички и да се наспите Wink

# 452
Как сте мами...Поздрав на всички от отвъд океана...Ние  с  бебчо си се  гледаме самички, папкаме и слушкаме /както трябва/. Коликите  ги преборихме с чайче от  семенца от копър. Нямам  проблем  с кърменето, засега. Уж всичко  е наред. Малчо е доста лаком и иска  да  папка постоянно.
Качих малко снимки в албума, но някой ако може да го  заключи сте съм благодарна...
Хайде спокойна нощ на  всички, а ние  излизаме на разходка....Simple Smile

# 453
  • София
Здравейте Simple Smile

И аз да се присъедния към мамите със запушвания на гърдите  Cry
Уж сега като не ми е за първи път, повече внимавах, цедях, ако усятя напрежение, но не би. В петък вечерта усетих болка - гърдата зачервена и боли, боли. Рабира се, нямах никаква готовност да реагирам, пък и в петък вечер - тогава само масаж правих и разбира се, давах да суче ...
Та вчера сутринта накарах мъжа да отиде за лецитин, зеле и окситоцин. Успях да вдигна 38.6 температура.
Чак тази нощ нещата се поуспокоиха.

ЛЛЛ, моля за коментар - на зълва ми преди 2 години (ние родихме с 2 седмици разлика през 2008) един мамолог от Вита й беше препоръчал да си вземе ампула окситоцин и да сложи памучета в носа - така окцитоцина бързо минавал в организма и помагал за разнасянето на бучките.
Предния път с Лора си слагах така окситоцин, сега пак си сложих.
Иначе сега не знам кое от всичките неща помогна де  newsm78

В смисъл - молбата ми за коментар е - ако мислите че това ще помогне, да знаят и другите мами...

# 454
  • Варна
    Добро утро мами,
mimsat Много ти благодаря за отговора. Като си правя компрес и и дам да суче бучките почти изчезват но като ми се напълни гърдата пак наново се появяват и така.Ще си го купя тоя лицетин,да пробвам.

Аууу снощи как се дра тая малката много ме уплаши на три пъти и помагах да си вземе въздух беше ужас #CrazyНеможах да разбера стомах ли я боля какво и беше.Но за първа вечер яде в 24,3 и стана чак в 6,30 направо супер Joy и аз така се наспах  newsm44

# 455
  • Варна
alximika  Сега видях че мъжа ти става на 30 утре, защото и моя мъж става на 30  newsm62 съвпаддение.За съжаление няма как да празнуваме с това бебче че сме в гарсониера.Купила ли си му подарък ако не е тайна какъв.Аз още не съм мисля той да си го избере че е капризен малко,пък аз ще му купя торта и свещи като си дойде от работа да го изненадам.

# 456
Забравих да питам...и Матея има пъпчици по лицето, но и по главичката...дали ще се махнат само или трябва да търся консултация с лекар?
А и пъпчето ни е малко надуто, изпъкнало - това проблем ли е, какво да правя?
Ох, много въпроси се събраха, но да ви питам и как обличате бебета си вкъщи и навън...нещо не мога да се ориентирам, много съм зле   newsm78

Последна редакция: нд, 10 окт 2010, 11:59 от Gergan_ka

# 457
Сега прочетох поста на Емили -  Cry горкичките, през какви неприятности преминават! Дано всичко да се нареди  Praynig Praynig Praynig

# 458
  • София
Kalinastamatova, alximika Да са ви живи и здрави рожденниците!!! Много да ви обичат, глезят и слушат!   bouquet
Gergan_ka, понякога пъпките от т.н. бебешко акне се появяват освен по лицето и по главичката на бебето. Обикновено минават сами, без да се наложи да се мажат с кремче, но ако теб те притесняват, може да се консултираш с педиатъра си и той ще ти предпише нещо за мазане.
Никола също има малко пъпчици по главичката, отстрани над ушите. Но освен със сребърна вода, както тези по лицето, не ги третирам с нищо друго. Появи се и лек обрив от малки ситни червени пъпчици по тялото, който д-р Масларска от Токуда каза че е от претопляне.
Също така за червеното дупе тя ни предписа крем Имазол, заради евентуална гъбична инфекция. Много се чудих дали да го мажа, все пак си е антибиотик. А и според педиатъра ни просто му е по-чувствителна кожата. Но ми се стори, че Никола го боли от обрива и реших да пробвам. И ето че след само 2 намазвания, днес вече има подобрение.  Peace
Вчера Никола направи първата си разходка, извън консултациите (нали до 40 ден пазим заедно къщата) и то в Джъмбото на шопинг.  Mr. Green Откарахме цели 3 часа, та се наложи на 2 пъти да кърмя в магазина.  Crazy Младежът беше нещо крив, къде ти е виждал толкоз хора и такива шарении. Изобщо не му се стоеше в слинга, та кърменето беше на крак. Първия път дискретно се скрих в един ъгъл, но втория вече закъснявахме и докато кърмех междувременно избирахме стикери за украса на детската стая.  BlushОтдавна не си бях показвала прелестите на публично място, но с мрънкащо от глад хлапе в ръцете, бързо си припомних старите времена.  Laughing

# 459
Kalinastamatova,да ти е жия и здрав твоя мъж,не мога днес да ти кажа какво съм му приготвила,голяма изненада му кроя,ако знае какво му готвя няма да се прибере Mr. Greenутре ще ви разказвам и показвам(снимки),надявам се всичко да мине така както съм го запланувала. Laughing

Мирка, благодаря ти за пожеланията  bouquetи ние вчера се кърмихме два пъти в мола на Цариградско Laughing,то аз и Мая си я кърмех където ми паднеше,но с моя малък бюст трябва бая да се загледаш за да разбереш какво се случва,то си изглежда все едно си гушкам бебето та не се притеснявам.

Отивам да приготвям храната,че чакаме 25 човека ooooh!добре,че сестра ми се нави да ми помогне с половината неща и сега ги прави в тях.Децата спят и аз запретвам ръкави.

До утре и стискайте палци всичко да мине по вода Mr. Green

# 460
Здравейте майчета Hug

Честити месечинки на вчерашните и днешните душички newsm38 да са ви живи и здрави newsm51

Днес много гадно времето пак цял ден едно мрачно само за сън, малката Сияна спинка доволно даже смятам и аз сега да полегна, че вечер до към 1ч не заспива и се гивизанка и си говори на играчките.

Лек и с по малко плач ден Hug

# 461
Здравейте
аз искам да ви попитам нещо вече коментирано

давате ли витамин Д?
сега като няма Вигантол какво давата? ние бяхме наразходки в хубавото време, но сега Мити нали ми е болен и не излизаме никъде вече 4 дни а и времето е лошичко вече

?

# 462
LITA_, аз дадох 2-3 пъти на малката Вигантол, докато не видях, че е от изтеглената партида... Сега нищо не й давам. Някои от майчетата тук дават Деавит, в него освен витамин Д, има и витамин А.  Не мисля да й давам Деавит. Смятам да изчакам пускането в аптеките на новата партида Вигантол, а дотогава ще се моля за хубаво временце да изкарвам по-често малката  Grinning . А вие дано по-скоро да оздравеете  Praynig .

Ние много си меним настроението - както се усмихваме и в следващия миг вече сме разревани. От 1-2 дена забелязвам, че си прави по-големи почивки между храненията - сега са близо 3 часа (както съветват педиатрите), а доскоро се хранихме и на час и половина. Само дето нааканите памерси на денонощие ни намалиха на 3-4 броя, но си имаме доста напишкани  Mr. Green . Мисля, че нямаме проблем с памперсите и наддаването. Иначе малката често се сърди, реве, проявява характер, а и от сега ни командва  Wink . Понякога нищо не може да я успокои - нито гърдата, нито носене на ръце, гушкане, говорене и с баща й изпадаме в ужас и стрес от пискането й (такъв силен рев, като нашия сигурно няма  Laughing )  . Но се и усмихва малката маймуна, обича да й правя физиономии, а и като започне да гука, ми става толкова мило. В такива моменти забравям, че до преди минути е ревяла като заклана и започвам да я целувам и да й се радвам. Ех, тези наши мъници, от сега ни командват  Wink .

# 463
  • София
Здравейте!
Отдавна не съм се включвала но се надявам всички да сте добре! Hug
Ние се гледкаме и слушкаме Simple Smile но се глезим повечко вече и нощем хич не спим Simple Smile ама започнах да ги слагам при мен на спалнята защото не се издържа вече  ooooh!
Днес им направихме погачка и по късно ще кача снимки в фейса Simple Smile
Беше в тесен кръг,че се оказаа почти всички болни  Confused
Но да са ми живи и здрави това е най-важното! Heart Eyes

В сряда сме на 2 ри очен преглед в Токуда и се моля всичко да е наред! Praynig
От лекари ми писна повечко  Cry едни казват едно други друго но смятам,че напълно може да се доверя на тези в Токуда а не на кой да е! МОлете се всичко да е наред!  Praynig Hug

# 464
Димяни, ще се молим за вас, дано всичко е наред!  Praynig  

Общи условия

Активация на акаунт